Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме  (Прочетена 406096 пъти)

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #240 -: 03 Септември 2008, 09:39:15 »
 :innocent: ::) нещо... :innocent: с дължината, ширината и половината и другата половина не ми стана ясно :blush2:, не че е толкова важно, ама искам като твоите да станат ;D

Vivian

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 38
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #241 -: 03 Септември 2008, 10:32:41 »
Благодаря, пеп-4о. Ще ги направя при първа възможност,  дано на вид са като твойте - ужасно вкусно изглеждат с този загар!  :smile1:

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #242 -: 03 Септември 2008, 14:37:38 »
 :smile1: пепи , а домаочадийето какво ли яде ,то и моите всичко не обичат ,а като малки всичко омитаха,а сега  :(
mazesin yemekleri

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #243 -: 03 Септември 2008, 21:51:25 »
:innocent: ::) нещо... :innocent: с дължината, ширината и половината и другата половина не ми стана ясно :blush2:, не че е толкова важно, ама искам като твоите да станат ;D

първо сгъваш напред, после обръщаш "страницата" и започваш нея и тн. както го докараш. Общо пластовете са 4 кори, завиеш два пъти с плънка, добавиш още малко, пак завиеш два пъти и толкова е достатъчно. Долу-горе колкото показалец. Те не се надуват като пекат



това с дължината и ширината явно е професионално изкривяване вече  :innocent:

Сезам, при нас е вече обратно - като малки не ядяха много неща от тези, които сега ядат  :smile1: Има още много да се желае, но пък не може всичко  ;D
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

ТАНЯ_70

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 693
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #244 -: 05 Септември 2008, 21:36:56 »
Пепи, ти си знаеш, ама аз пак да кажа, че кетчупът ти е страхотен.Правя го вече трета година и то двойна доза.Специални поздрави от Мартин, че той най- много го обича със спагети и пица.
 :air_kiss: :air_kiss:  :air_kiss:

Vivian

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 38
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #245 -: 06 Септември 2008, 14:44:33 »
Пеп-4о, направих твоята фокача с газирана вода.
Беше вкусна, вече я няма  ;D   Благодаря за рецептата.



sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #246 -: 06 Септември 2008, 16:38:11 »
 :smile1: забравих,за вечеря направих и погачата с газ. вода на пепи ммммм ,пепи пак благодаря  :air_kiss:
mazesin yemekleri

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #247 -: 07 Септември 2008, 23:24:03 »
Таня, мерси  :-* Поздрави на Мартин и се надявам някоя вечер да се организираме и да се видим на по бира в града  :thumbup:

Вивиан, сезам,  радвам се, че ви е харесала  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Кьопоолу
« Отговор #248 -: 09 Септември 2008, 22:54:19 »

От доста време го предпочитам така, без доматите  :smile1:



Продукти:


4 средни патладжана /ок. 1кг/
5-6 едри чушки
3-4 ск чесън
ок 100 мл зехтин/олио

Приготвяне:

* Патладжаните се надупкват с вилица или шишче и изпичат, както и чушките.
* Задушават се за 20-на мин. и обелват.
* Посоляват се и оставят се в наклонен съд да се отцедят за поне 5-6 часа.
* Нарязват се ситно и смесват.
* Чесъна се счуква, като се прибавя малко по малко зехтина/олиото, докато поеме половината мазнина и се получи каша.
* Прибавя се към зеленчуците с разбъркване. Добавя се с непрекъснато разбъркване и останалата мазнина.


** След като са изцедени, поставям в буркани и заварявам 20 мин.. Когато потрябва - изваждам, нарязвам и обърквам.
*** Изключително вкусна гарнитура или самостоятелно на препечени филии  :smile1:
« Последна редакция: 29 Август 2012, 23:42:49 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Супа пиле
« Отговор #249 -: 10 Септември 2008, 23:25:19 »
Супа от  пиле  

моят начин за тази супа, която се прави във всеки дом  :smile1:




Продукти за 8 порции:

1/2 кг. пиле - ок. 800-900гр. с всичко - кожа не ядем в супата вече, но я правя с нея и после вадя - пуска си всичките холестеролчета и е по-вкусна  :innocent:
2 с.л. от универсална подправка - солена, сушена или готова 10 зеленчука.
още:
1-2 чушки, 1-2-3  моркова - може пресни, може и замразени, ако има във фризера.
сол на вкус
олио - ок. 60-80мл, зависи дали е тлъсто пилето
ок. 1,5л вода
1-2 картофа понякога

***ако има гъби - няколко, ако има пилешки дреболии - също няколко.

5 с л ориз или 3 топки фиде - по желание

4 с л кисело мляко
1-2 яйца /зависи от големината/
2 с л царевично нишесте или брашно

мадгадоз, целина - малко сухи и стръкове ако има цели


Приготвяне:

* Пилето поставям да се вари, като се отпенвам при завирането.
***Когато имам повече време, така го правя. Но обикновено слагам по няколко неща на печката. Затова слагам месото и когато заври, вадя месото, измивам, а бульона прецеждам. Отново връщам в тенджерата  :smile1: и оставям да завира.
* През това време нарязвам моркова, чушката и картофа и поставям заедно със стръковете магданоз и целина да се варят при пилето.
* Когато то е сварено изваждам. Вадя и стръковете, които изхъврлям, а пилето нарязвам.
* В бульона поставям ориза и   подправката, като оставям да се варят до сваряването на ориза.
* Ако е с фиде, поставям подправката да поври с пилето 15-на мин., а фидето поставям непосредствено преди застройката
* Връщам нарязаното месо в супата и правя топла застройка:
- разбивам киселото мляко, яйцето/яйцата и нишестето /или брашното/ в съд на котлона, който вече съм намалила на най-ниска степен / 1 /.
- щом загрее сместа - при непрекъснато бъркане, наливам по малко от врелия бульон на супата и бъркам. Така, докато сместа стане 2-3 пъти повече.
- изсипвам обратно при супата при непрекъснато бъркане.
* Така с топлата застройка няма шанс при претопляне супата да се пресече.
* Топлата застройка правя и с прясно мляко, но почти никога няма в къщи, когато ми потрябва за супа, затова и основно е с кисело.
* Поръсвам с по щипка целина и магданоз (на половинката обаче винаги прибавям  :smile1:  прясно нарязан магданоз)



« Последна редакция: 15 Февруари 2011, 22:54:12 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

irinka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1749
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #250 -: 15 Септември 2008, 20:47:22 »
Пепи,идвам с голяма благодарност за Мързеливите чубренки. :yahoo:
Отдавна им се каня,но мислех,че само аз ще си ги ям и все отлагах,но....тази вечер едвам се добрах до тях.И тримата ми капризни мъже много ги харесаха!Благодаря за рецептата!! :-*

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Ориз с гъби и зеленчуци
« Отговор #251 -: 16 Септември 2008, 07:34:02 »
И тримата ми капризни мъже много ги харесаха!


Наистина са вкусни и се радвам, че има и други фенове тази рецепта освен мен  :thumbup:

Ориз с гъби и зеленчуци




Вкусно зеленчуково ястие или добра гарнитура  :smile1:
Продуктите са ориентировъчни за 6 порции, като винаги може да се добави още някой зеленчук:


1 чаша ориз от 220 мл
200 гр грах - замразен, консерва
4 чушки (за по-шарено - червени и зелени  :smile1:)
3-4 моркова
1-2 по-малки картофа
универсална подправка
100 гр пресни гъби и 100 гр сушени гъби (манатарки)
2 кубчета бульон (или домашно замразен ако има)
60-80 мл олио
сол на вкус, черен пипер


Приготвяне:

* Сушените гъби се накисват в студена вода
* Всички други продукти се почистват и нарязват на дребни кубчета.
* Ориза се измива добре на течаща вода и заедно с останалите продукти се поставят с олио в тава в загрята фурна.
* Запържват се за 2-3 мин - колкото да се смесят и заливат с приготвения горещ бульон (или гореща вода)
* Пече се докато се задушат всички продукти.
* Може да се поръси допълнително с магданоз
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

MariaManeva

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 61
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #252 -: 23 Септември 2008, 00:10:52 »
Пеп40, относно кьопоолу-то:
Пишеш, че след като се отцедят ги заваряваш и после съхраняваш. Патладжаните ли имаш предвид? И след като ги консервираш в хладилник ли се съхраняват или навън?

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #253 -: 23 Септември 2008, 07:29:34 »
патладжаните и чушките заедно. За кьопоолу в буркани слагам патладжани и чушки - както пише - изпечени и отцедени. Съотношението е 2/1 горе-долу до 1/1 части патладжан/чушки.

А след като са заварени в бурканите няма смисъл да се държат в хладилник.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

MariaManeva

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 61
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #254 -: 24 Септември 2008, 01:09:40 »
Ама заедно ли чушките и патладжаните или в отделни буркани? Сигурно е тъп въпроса, сори!

Днес направихме свинското месо с патладжани. Мммм
Благодаря за рецептата и подробното обяснение!!! Супер си!
« Последна редакция: 30 Септември 2008, 01:14:48 от MariaManeva »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]