Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме  (Прочетена 445908 пъти)

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2489
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #225 -: 12 Август 2008, 15:37:00 »

 А във варна вода съм пускала и обелена сини сливи/предварително съм извадила костилката /,като ги махна от водата пъхам бадем и после слагам в захарен сироп да се варят до готовност.Играчка е ,но е много вкусно.


Потвърждавам! Това е едно от най-любимите ми сладка. Баба го правеше невероятно. Обожавам го!
Пепи, извинявай, че и аз се намесих в твоята тема :-*

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #226 -: 12 Август 2008, 15:56:17 »
Е, благодаря за намесата - щом е ще е полза - разреших ви  :P

Тони, за конфитюр и аз съм помислила - ще правя пак, че то на палачинки и кифлички най-върви сладкото в къщи  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

krasitomova

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #227 -: 18 Август 2008, 20:34:06 »
Благодаря за рецептата "Кошнички с пилешко месо и зеленчуци! :thankyou:
Страхотни се получиха! Е, аз не сложих много зеленчуци, а ги замених с шунка, кренвирши, бекон...Ама моите канибали харесват повече мръвки... ::)
Съжалявам, че не мога да покажа снимки. Техниката стачкува.. ;D

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #228 -: 18 Август 2008, 22:55:36 »
Краси,  :hi: :hi: тук, надяваме се да ти хареса при нас  :smile1:

И се радвам, че са ви харесали кошничките (дори на малкото канибалче  :wink1:)
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пилешко филе с мед и паприка
« Отговор #229 -: 22 Август 2008, 17:56:38 »
Пилешко филе с мед и паприка





Продукти за 4 порции:

4бр пилешки гърди (по-големки  :smile1:)

3 с л оцет
2 ч л мед
1 с л сладък червен пипер + щипка лют (само по желание)
3 с л олио
1 ч л чесън на гранули (на прах, или счукана скилидка)
сол на вкус


Приготвяне:

* Филето се нарязва на "палци" -образно, колкото палец  :smile1:
* Всички останали продукти се смесват за марината
* Филето се поставя в нея, завива с фолио и оставя в хладилник да се маринова за 30-40 мин.
* Изцежда се и поставя да се запържи в нагрят тиган - става доста бързо - като се обръщат само веднъж.
* Изваждат се филетата и сипва в тигана отделената марината, заедно с 3-4 л вода
* Когато течността се редуцира на 1/3, филето се връща в тигана, който само се разклаща, затваря с капак и оставя да задуши за 2-3 мин.


Много бързо и вкусно  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #230 -: 24 Август 2008, 14:46:40 »
:pooh_honey:  Пепчо, ето го и моето сладко от смокини, Благодаря :flowers:

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #231 -: 24 Август 2008, 20:22:51 »
Пепи направих по твойта рецепта шкембе чорбата .Стана много всусна. :smile1:


МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #232 -: 25 Август 2008, 00:21:09 »
Латинка,  :thumbup: както се оказва варната вода може и да е излишна  :smile1:

Петя, радвам се, че сте я харесали  :-* а мъжо яде ли?
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #233 -: 25 Август 2008, 02:20:35 »
Петя, радвам се, че сте я харесали  :-* а мъжо яде ли?
Мъжо не ,ама децата много я харесаха. :smile1:
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Курбан-чорба
« Отговор #234 -: 25 Август 2008, 08:14:51 »
пак е нещо  :thumbup:


Курбан-чорба





Продукти за 8-9 порции:

1.5 кг агнешко месо - става от всяка част, желателно е да има кокал (може и шилешко и овче, но предварително се изрязва лойта )
300 гр дреболии*** - предварително почистени и сварени, ситно нарязани
1 глава лук
1-2 с.л олио
сол на вкус
10-15 зърна черен пипер

Приготвяне:

* Месото се нарязва на неголеми парчета
* Поставя се в тенджера заедно с олиото и запържва за малко, колкото да се запечата.
* Прибавя се цялата глава лук, около 2л. вода
* Оставя се да заври, като до момента на завирането се отпенва (с цедка или решетъчна лъжица) непрекъснато - не трябва да останат плуващи парцалчета в чорбата.
* Когато заври, степента на котлона се намалява и  се прибавя солта и зърната черен пипер.
* Ако е агнешко месото 1ч. е достатъчен да се свари месото; ако е шилешко или овче - времето за варене се увеличава, като се пробва кога е омекнало.
* Прибавят се агнешките дреболии***
* Изважда се главата лук.
* Чорбата се сервира с люта чушка или чесън  :wink1:


***Това е курбана, както го знаем тук по нашия край - само чорба, без зарзавати, в периметър двете ни села, отстояващи на югоизток и на запад от Стара Загора.
В моето село - Орлов дол, задължително се прави с вътрешностите на овцата/шилето (там е грехота да направиш агне на курбан, няма тлъсто  :innocent: ), които се поставят в суров вид при варенето на курбана.
В другото ни село - Плодовитово, се прави само от месото - там е чудо невиждано да се сложат дреболиите на добичето в курбана.
Но и в двете, както и да е приготвен е една много вкусна чорба.
« Последна редакция: 30 Октомври 2010, 18:50:42 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Свинско месо пържено с патладжани
« Отговор #235 -: 30 Август 2008, 15:43:32 »
Свинско месо пържено с патладжани







Продукти за 4 порции:

време за приготвяне: около 40мин.

500гр свинско крехко месо  ( врат или филе)
4-5 малки патладжана (общо към 600гр)
3 средни домата
5-6ск. чесън
6-7 с л олио
1 ч л кимион
1ч л черен пипер
сол на вкус
щипка захар


Приготвяне:

* Патладжана се обелва и нарязва на кубчета (2*2см), поставя във вода с 1 с л сол и притиска, за да не изплува
* Месото се нарязва на дребни хапки (не повече от 2*2см) и осолява на вкус
* Поставя се в олиото да се запържва
* Доматите се обелват и нарязват на ситно
* Когато  месото се зачерви, се изважда с решетъчна лъжица в друг съд, поръсва с кимиона и черния пипер и затваря с капак.
* Мазнината се изцежда и в същия тиган се задушават доматите (да поизврат наполовина), посоляват на вкус и прибавят счуканите скилидки чесън и захарта.
* Оставя се така 2-3 мин. и изсипва соса при месото. Пак се затваря с капак.
* Кубчетата патладжан се измиват и запържват в отделената мазнина до почервеняване
* Когато са готови се изваждат при месото и соса.
* Всичко се обърква добре, връща в тигана и задушава 1-2 мин.

Пикантно, вкусно и бързо  :smile1: Черния пипер може да се намали.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #236 -: 30 Август 2008, 18:47:03 »
 :smile1: пепи ,много обичам курбан чорба ,наистина е много вкусна  :smile1:
mazesin yemekleri

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2489
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #237 -: 31 Август 2008, 14:52:25 »
Пепи, направо им скрих шапките на моите гости, като им поднесох кошничките :yahoo:
Много, много благодарности за тази толкова вкусна рецепта :flower:
Ето как горе-долу успях да се справя и аз:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме
« Отговор #238 -: 31 Август 2008, 16:10:50 »
Илианка, страхотен загар имат кошничките  :thumbup: И много вкусно изглеждат  :-*

сезам, и аз, но 50% от домочадието - не  :(
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Хрупкави пурички със спанак и сирене
« Отговор #239 -: 02 Септември 2008, 23:24:30 »
Хрупкави пурички със спанак и сирене





Бърза и лесна закуска  :wink1:


Продукти:

1 пакет фини кори за баница - 400 гр  (за първи път купих Царица, повече ми харесаха от Белите)
7-8 с л олио
250 гр сирене
100 гр извара
150-200 гр замразен спанак (или пресен, бланширан)

Приготвяне:

* Отделят се по два листа кори.
* Единият се намазва с олиото и покрива с втория.
* Сиренето, изварата и спанака се намачкват и смесват добре.
* По цялата ширина  на корите се поставя ивица от плънката,  дебела колкото кутре и завива корите наполовина.
* Поставя се още толкова плънка и завива докрай.
* Режат се с остър нож на 3-4 броя - дължина на пуричката по желание  :smile1:
* Поставят се със завитата част отдолу.
* Пекат се в предварително загрята фурна на 200* за около 15 мин (до порозовяване)

* Не се завиват - хрупкави са вкусни  :thank_you:
« Последна редакция: 02 Октомври 2008, 23:18:37 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Колан от radkaa
[21 Август 2021, 17:54:14 ]


Re: Колан от mariqna44
[20 Август 2021, 08:26:26 ]


Колан от radkaa
[19 Август 2021, 21:44:29 ]


Re: Идеи за ремонт от radkaa
[25 Юли 2021, 20:38:45 ]


Re: Идеи за ремонт от mariqna44
[22 Юли 2021, 21:37:53 ]


Идеи за ремонт от radkaa
[21 Юли 2021, 22:13:38 ]


Re: Брашното и неговите потайности... от radkaa
[21 Юли 2021, 15:15:30 ]


Re: Аксесоари за телефона от radkaa
[21 Юли 2021, 15:12:27 ]


Viagra online"Buy viagra online от sharlenci
[14 Юли 2021, 03:23:03 ]


Re: Аксесоари за телефона от mariqna44
[11 Юли 2021, 11:58:20 ]


Аксесоари за телефона от radkaa
[10 Юли 2021, 18:46:52 ]


Re: Хостинг за сайт от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:19:54 ]


Re: За банята от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:12:49 ]


Re: Хостинг за сайт от radkaa
[26 Юни 2021, 12:18:39 ]


Re: За банята от radkaa
[26 Юни 2021, 12:09:06 ]


Хостинг за сайт от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:59:10 ]


За банята от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:45:44 ]


Re: За градината от mariqna44
[26 Май 2021, 21:30:18 ]


Re: За градината от radkaa
[26 Май 2021, 06:50:32 ]


За градината от mariqna44
[25 Май 2021, 15:16:06 ]