Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
07 Януари 2009, 05:26:44

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме « назад напред »
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 20 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме  (Прочетена 67613 пъти)
amaretto
Калфа
**
Публикации: 240

thumbup имаш я, Веси  Kiss само забравете гаджето у Сф и ще пратя Ники да ви чака на табелата "  hi Стара Загора"
  laugh  Хе-хе, ще чакам развитие на романа. Сори за спама, но не се стърпях.
Активен

DUC D'O
Калфа
**
Публикации: 167

Здравейте,
и мен ме зарибихте по бамята ама в Бургас е по 3.70-4.00лв.,че утре ще готвя и аз яхния с бамя
Активен
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 5949
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Здравей и ти  hi

Бамята е лека и 3-4 лв. е съвсем сносна цена  thumbup
Активен

« Отговор #183 -: 25 Юли 2008, 14:54:09 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Сладкиш с праскови и канела

вчера си харесах сладкиша на Йоли със сливи. Но прибирайки се, от доброто намерение остана само идеята за плода в алкохол.  Но пък се получи много вкусен и сочен сладкиш  smile1

Продукти: (тавичка с размер 22/40см

3 яйца
200 гр кисело мляко
300 гр брашно
50 мл олио
1 бакпулвер (10гр)
2 ванилии
1 пълна с.л. подсладител /Суитли/ или 190 гр захар
1,5 пак. канела (15гр)

70 мл ром
3 праскови

4-5 с.л нишесте
4-5 с.л. пудра захар

Приготвяне:

* Прасковите се почистват, обелват и нарязват на кубчета
* Заливат се с алкохола и оставят да престоят около час.
* Изцеждат се добре.
* Парченцата прасковите се овалват в нишестето и оставят да поемат.
* Сока се разбива с яйцата и  подсладителя.
* Прибавя се киселото мляко, олиото, канелата
* След като се смесят добре се прибавя и брашното с бакпулвера и  ванилиите.
* Изсипва се в тавичка, застлана с хартия за печене (или намаслена тавичка)
* Нареждат се парчетата праскови отгоре.
* Пече се в предварително загрята фурна на 180-190* за около 25-30 мин (проба с клечката  smile1)
* Изважда се, поръсва веднага с пудрата захар. Нарязва се след като изстине.
Активен

пеполина
Гурман
Публикации: 1893

Ел. поща

Пепи, идвам и при теб с огромни благодарности за Ветрилото от патладжан. Още от миналата година ни стана едно от любимите гозби през лятото, но този път малко го комплектовах с Патладжан - кебапа на Кеми и се получи отново едно неутразимо ястие. Благодаря ти много за невероятната идея.

* Copy 3 of Изобр001.jpg (63.38 KB, 640x480 - видяно 52 пъти.)
Активен

Андреева
Чирак
*
Публикации: 8

Правих днес парената пица,мноооого вкусна.Исках да попитам,понеже леееко тестява беше отвътре,така ли се получава или трябвало още по-тънко да я разтегля?Тавичката,в която пекох е с диаметър 28 см.
 flower
Активен
Des29
Чирак
*
Публикации: 1

Здравейте Момичета!
Аз не пиша тук мног,но пък често си открадвам по някоя рецептичка.Голям фен съм на кулинарният талант на рер-4о smile1
рер-4о,към теб ми е питанката,когато ти е взъможно да ми отговориш.Днес направих баничките с шоколад.Всичко стана екстра,само дета са ми въз хрупкавки.Такива ли трябва да бъдат или аз нещо някъде не догледах innocent Засега съм намислила ако никой от домочадието не ми ги отрази да взема да ги сиропирам та да се изядат,но смятам че и така щеминат Grin
Благодаря предварително Kiss
Активен
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Дес,  hi  а баничките с шоколад са леко хрупкави да  smile1   А колкото повече се "изтърват" при препичането, по-хрупкави стават  smile1

Андреева, където не е добре разстлано тестото е малко тестяно - като качамак.  Но където е тънко - то си се надува докато се пече. Ако е в повече тестото може да се направи още една малка пица, или нещо друго с пареното тесто.

Пепи  thumbup
Активен

bordovsky
Модератор
Гурман
Публикации: 2792
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща
Пепи, най-сетне сколасах да направя твоята салата от пукана бамя.
Чудничка е, направих я (както си приказвахме) на двоен контактен грил, получи се идеално и малко по-мързеливо.  air_kiss

Активен

pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Хм, това за грила не съм се сещала  innocent  Но ще го приложа непременно следващия път, вместо да обикалям котлона с щипка в ръка  thumbup
Активен

eli4ka
Главен Готвач
Публикации: 963

Ти поне имаш щипка.А мойта кой знае къде е Sad и аз с пръсти....... Cry
Активен
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Ти поне имаш щипка.А мойта кой знае къде е Sad и аз с пръсти....... Cry

ползвам според каквото хвана: щипките за лед, щипката за скара, машата за скара, щипката за салати и лопатка/мистрията  Grin за торти  thumbup
Активен

« Отговор #192 -: 29 Юли 2008, 21:52:37 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Дип (пастет; хайвер; тапенад) от маслини и топено сирене

Продукти:

300гр маслини без костилки
100 гр топено сирене (моето почти винаги е Ваше)
3 с л зехтин
щипка черен пипер
2 ск. чесън

Приготвяне:

* Всички продукти се поставят в блендер/пасатор и пасират до хомогенна смес  smile1

*** Това е - бързо и вкусно,  както за гарнитура за печени меса и риби, така и с препечени филии или сухари  smile1

Активен

пеполина
Гурман
Публикации: 1893

Ел. поща

Пепи, страхотно изглежда това пастетче. А тези домати - чушки просто ги обожавам. smile1
Активен

« Отговор #194 -: 02 Август 2008, 16:53:54 »
vesela
Гурман
Публикации: 2206

Чудех се какво да направя от едно телешко филе Grin, та направих Яхния от телешко с картофи и бамя - всички го харесахме thumbup,
но...
за Чебуреките - имаш мнооого специални поздрави от Росен air_kiss и от всички останали, де Tongue Сложих и кашкавал в каймата smile1

* S6301917.JPG (70.01 KB, 400x300 - видяно 961 пъти.)

* S6301931.JPG (66.77 KB, 400x300 - видяно 955 пъти.)
Активен

Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 20 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio