Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
07 Януари 2009, 05:15:51

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме « назад напред »
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 20 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме  (Прочетена 67612 пъти)
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 5949
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Подстрекател Пепи, благодаря за идеята  air_kiss

angel angel идеолог звучи по-добре  thumbup

Радвам се, че те светнах идейно  thumbup

моето жабешко зелено е несравнимо
Активен

aniyon
Главен Готвач
Публикации: 737

WWW Ел. поща
Пеп4о, направих кекс с кайсии и шоколад по идея на твоята рецепта за нектарини и школад. Разлика голяма няма, нали? Моят въпрос е следният :Колко пълни да са супените лъжици брашно, защото моите бяха препълнени и се получи доста гъсто тесто.Притесни ме забележката ти, че се получава малък кекс и в старанието си да го докарам повече... smile1 А вкусовите му качества са неоспорими . Благодаря за рецептата !

* IMG_0288 copy.jpg (50.32 KB, 380x285 - видяно 2997 пъти.)
Активен

Мога всичко, стига да поискам!
РЕЦЕПТИ recipes
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Aniyon, ще поправя и в рецептата - лъжиците са равни, но не съм уточнила, тъй като почти никога не ги пълня с връх. Освен това,  количество на брашното е и за овалване на нектарините - като са нарязани и оваляни в брашно, докато се разбият останалите продукти то почти се поема. А за големината  Roll Eyes Roll Eyes ами малък е - за моя стандарт  smile1

Радвам се, че ви е харесал  thumbup
Активен

aniyon
Главен Готвач

WWW Ел. поща
Благодаря за уточнението ! Признавам, че и за моя стандарт излезна малък , въпреки хитрината която приложих smile1
Активен

РЕЦЕПТИ recipes
aniyon
Главен Готвач

WWW Ел. поща
Пепи, веднъж споменах, че тиквичките не са любим зеленчук на момчетата ми .Затова гледам да ги скрия някъде в рецептите. smile1 Тиквички - бюрек, които предлагаш са идеалния вариант. Даже ме попитаха има ли още . Чудесна рецептичка и много ти благодаря за нея ! air_kiss

* IMG_0321 copy.jpg (51.63 KB, 380x285 - видяно 2934 пъти.)
Активен

РЕЦЕПТИ recipes
« Отговор #140 -: 21 Юни 2008, 14:06:41 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Ани, радвам се, че си успяла да ги убедиш  thumbup  А цапането при тях наистина си струва  smile1
Ето и

Бейби картофки с гъби, филе и кашкавал

предисторията им е във вчерашната градска среща - чудехме се как точно се правят. Е, няма нищо по-добро от опита  smile1 а с подобренията - мога да кажа е ниво над онези. Много вкусни  thumbup Освен това стават бързо.

Продукти за 5 порции:

1 кг дребни картофи
250 гр гъби (печурки)
250 гр в п филе (или шунка)
250 - 300гр кашкавал

6-7 с л мазнина за задушаване (който иска може повече)

Приготвяне:

* Картофите се сваряват  не разваряват  в подсолена вода -  ако са пресни - предварително обелени (аз нали си имам лесен метод със солта) , ако са стари - белят се след като се сварят. В случая са пресни.
* Поставят се в тиган - да са на един ред, заедно с мазнината + 50мл вода и нарязаните на филии гъби  (тигана ми е голям и се събраха всички)
* Затварят се с капак и задушават - за около 10 мин., като се разбъркват 2-3 пъти внимателно, да не се разкъсват, докато водата се изпари и те леко зачервят.
* Прибавя се филето/шунка, нарязано на дребни кубчета.
* Разбърква се веднъж-дваж и маха от котлона.
* Разпределят се в чинии. Настъргва се кашкавал отгоре и запича на грил или на горен реотан до разтопяването на кашкавала (може и в мв)
* Може да се поръси със ситно нарязан магданоз (за любители) и подправки по желание преди сервиране.

Сигурна съм, че вместо да се задушават на котлона в тиган, ще станат и в тавата във фурната - най-добре  на  горен реотан до зачервяване  smile1

* Picture 963.jpg (36.01 KB, 374x499 - видяно 96 пъти.)
« Последна редакция: 23 Юни 2008, 19:07:38 от pep-4o » Активен

Tango
Помощник-готвач
Публикации: 259
Той ме обича!

Ел. поща
Ммммм, вкусно!  victory И аз отивам за бейби картофки на пазара! Довечера ще рапортувам pioneer
Активен

ВЕСЕЛА КОЛЕДА!!!         ВЕСЕЛА КОЛЕДА!!!       ВЕСЕЛА КОЛЕДА!!!
Tango
Помощник-готвач
Публикации: 259
Той ме обича!

Ел. поща
Пеп-4о, благодаря за идеята, супер стана!  yahoo такива картофки съм яла в едно заведение, бяха сервирани на керемида. /не намерих много дребни и картофите ги рязах, но пак е  thumbup
Активен

ВЕСЕЛА КОЛЕДА!!!         ВЕСЕЛА КОЛЕДА!!!       ВЕСЕЛА КОЛЕДА!!!
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

е да, не съм открила топлата вода  smile1

Тango, радвам се, че сте ги харесали. Разбира се, че ще станат и с нарязани картофи. Важно е вътре да са меки, а отвън  с коричка.
Активен

aniyon
Главен Готвач

WWW Ел. поща
Ей, аз май ти станах най -върлият фен  smile1 Днес приготвих бейби картофчетата с шунка и гъби . При мен гъбите бяха от консерва, защото малкият син се втриса от миризмата на пресните. Приготвих ги на фурна с инфранагревател. Получи се  много бързо и вкусно ястие . /картофите бяха сварени предварително  и отлежаваха в хладилника  smile1/
Пепи, още една чудесна рецепта ! Благодаря и за нея !

* IMG_0389 copy.jpg (47.94 KB, 380x285 - видяно 2781 пъти.)
Активен

РЕЦЕПТИ recipes
« Отговор #145 -: 22 Юни 2008, 22:19:02 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Ани, и аз благодаря, че се престраши да ги пробваш  Grin

Парена пица (гарнирана пита от парено тесто)

Днес реших да правя толумбички. Но след като забърках тестото, си зададох съвсем уместния въпрос: Защо аджеба ми дойде тази идея в царящата навън жега? Бокса - т.е. мястото, където готвя е бивша тераса. След недълъг размисъл и сещайки се за това апетитно предястие на Вики-kostilq взех  умното решение да спра до тук и да вляза в хола при климатика. Където на висока маса и ниски градуси, използвайки оформлението на Вики  го превърнах в гарнирана пита, знаейки вкусовете на скъпите ми дечица  smile1

Продукти - тава с d=35 см.:

за пареното тесто:

продуктите са  от толумбичките ми - с 4 яйца

за плънката:

150 гр гъби
150 гр в.п.филе
150 гр сварено пилешко месо
150 гр кашкавал
100 гр сирене
100 гр извара
100 гр топено сирене
100 гр обезкостени черни маслини
1 к л черен пипер

Приготвяне:

* Тестото се приготвя като за толумбичките  smile1 като накрая му добавих още щипка сол
* Разделя се на две части.
* Взема се едната част с мокри ръце  и се разстила тънко - не повече от 1см. върху хартия за печене (намаслена тава)
* По краищата се прави борд с шприц или "въженце" от 2/3 части от останалото тесто - не трябва да е дебело, за да може да се изпече.
* Изварата се поръсва на блата.
* Всички останали продукти се смесват (гъбите са предварително задушени в мв-та ) - нарязани на кубчета и поставят върху изварата.
* Отгоре се шприцоват ленти от последната 1/3 част останало тесто (стават много приятно хрупкави)
* Пече се в предварително загрята фурна до 250* за 5-6 мин., след което градусите се намалят до 150*  до порозовяване на горната част на тестото (около 30 мин.).
* Изважда се с хартията от тавата и прехвърля в друга или голяма чиния за сервиране на пица, като хартията се хваща от двата края и с придърпване се изважда изпод готовата пица.

С плънката може да се импровизира според желанието.
Благодаря на Вики за идеята за интересно оформяне на борда  Kiss

* 1111111111111.jpg (48.82 KB, 500x375 - видяно 1286 пъти.)
« Последна редакция: 23 Юни 2008, 18:24:54 от pep-4o » Активен

elidrag
Главен Готвач
Публикации: 665

Пепи, благодаря за рецептата.  air_kiss Но ако моите сладури разберат, че тестото е за толумбички, светкавично ще ги поискат. Ще трябва да правя пицата тайно и никой да не вижда рецептата.
Активен

ilrai
Гурман
Публикации: 1566

Пепи, и аз благодаря! Остава да ми кажеш тавата колко голяма ти беше и за колко човека стигна пицата Tongue
« Последна редакция: 23 Юни 2008, 08:40:05 от ilrai » Активен

pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Ели, а ти не им споделяй  Tongue какво тесто бъркаш  smile1

Илианка - писала съм - тавата е с  диаметър  35 см, а стигна (за следобедна закуска) на 4 възрастни  innocent
Активен

ilrai
Гурман
Публикации: 1566

blush2 Не съм видяла, Пепи...сори innocent
Активен

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 20 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio