Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме  (Прочетена 430360 пъти)

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2489
Лелее, MariaManeva, ами те останаха ли ореховки, за да ги слагаш в кутия??? Нашите свършиха за норматив :swoon: Направо ти се възхищавам, че си ги опазила  :-*
Пепи, ще ме прощаваш за намесата, ама не се сдържах :P  :air_kiss:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Лелее, MariaManeva, ами те останаха ли ореховки, за да ги слагаш в кутия??? Нашите свършиха за норматив :swoon: Направо ти се възхищавам, че си ги опазила  :-*
Пепи, ще ме прощаваш за намесата, ама не се сдържах :P  :air_kiss:

и аз точно това щях д а попитам   :thumbup: Но дозата е малка  ;D

Мария,

картона може би диша, затова навсякъде пишат  и казват да се съхраняват в метална кутия.
А и аз не съм съхранявала в друга, затова не мога да кажа.

В кутия се съхраняват всички сладки, които не са сиропирани и могат да се запазят поне седмица. Ако са тип бисквити и соленки - дори повече. 

Тук някъде Нат беше писала, за по-бързо омекване на сладки да се постави в кутията чаша с вода при сладките и затвори добре, за да омекнат по-бързо.

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

MariaManeva

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 61
Пеп40, благодаря за отговора!
Ние сме с беба самички. Тати си идва утре  :P и тогава вече са обречени. Станаха страхотни. Ще взема да ги снимам. Нямам алуминиева кутия, но не знам защо свързвам алуминия с окисляване и затова се притесних. Явно няма страшно. Ще купя някаква алуминиева кутия за сладки.
Всякакъв тип сладки ли мога да съхранявам в такава кутия? А за чаша вода няма място, щото кутията е пълна.
Поздравявам те за майсторлъка! На много от твоите творения съм хвърлила око, та отново ще се появя с въпроси  ;D

Ей ги, на! Миличките!
Страхотна рецепта! Поздравления още веднъж! Правих ги по нощите, но си заслужаваше!
Добре, де, щом картона диша, не мога ли да му спра дишането с една найлонова торбичка. Ей така, както са в кутията, а?
« Последна редакция: 24 Април 2008, 07:10:04 от MariaManeva »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Много са хубави  :thumbup:  Хапвайте със здраве  :smile1:

а пък за кутията - пробвай с картонената и ще кажеш  как е с нея.

а металната не винаги е алуминиева.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

MariaManeva

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 61
Благодаря!
Днес преписах рецептата за кифлички калцоне и със сладко. Отдавна съм им хвърлила око, но искам да ги направя в машината за хляб. Дали ще стане и в какъв ред да сложа продуктите.
Аз имам суха мая. 2 чаени лъжички дали ще свършат работа?
Нямам търпение да ги направя.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #80 -: 24 Април 2008, 21:50:52 »
Мария, сигурно ще стане и в машината, щом Ани и курабиите е месила там.

Слагай в ред, какъвто слагаш хляба - те не искат много месене, а толкова, колкото да се съберат продуктите на топка.

за 1 пак. прясна мая - 42 гр - трябва да сложиш  14 гр суха мая - 2 пак по 7гр.

трябва само да имаш предвид за машината си, че дозата е може би голяма за нея - само брашното е около килограм (че и повечко)

успех, много са лесни и няколко пъти по-вкусни  ;D
« Последна редакция: 24 Април 2008, 22:18:59 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Агнешко магданозлия
« Отговор #81 -: 25 Април 2008, 08:03:58 »
Агнешко магданозлия


или пролетна яхния с агнешко  :smile1:





Продукти:

1,2 - 1,5 кг агнешко месо
3-4 връзки зелен лук
600гр консерва домати или пресни, обелени и дребно нарязани
60-70мл олио
сол на вкус
1 ч л захар
1 ч л червен пипер

1 голяма връзка магданоз


Приготвяне:

* Месото се нарязва на големи късове
* Запържва се в тенджера  от всички страни за 2-3 мин, колкото да стегне (или  залива месото с вряла вода за 2-3 мин., след това водата се изхвърля)
* Прибавят се червения пипер и солта.
* Прибавят се доматите, захарта и още толкова топла вода.
* Затваря се тенджерата  и оставя да ври на тих огън около 40-50 мин. до почти пълна готовност на месото)
* Изваждат се 3-4 лъж. от соса, а в яденето се прибавя нарязания пресен лук.
* Оставя се да поври още 15-на мин - да омекне и лука.
* В отделения сос се размиват 1-2 ч л брашно и сгъстява соса.
* Прибавя се ситно нарязания магданоз, разбърква и маха от котлона.
* Затваря се за 3-4 мин. да се задуши.

« Последна редакция: 20 Април 2009, 17:05:43 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

MariaManeva

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 61
Значи да не чакам да втасва тестото в машината, да не тръгне да си ходи?

bobito2

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 340
Пепи, благодаря ти за рецептата за вкусните курабийки. Аз малко я промених, като ги направих с масло, а не с мас и сложих амониев бикарбонат- то е амонячна сода, нали? Въпреки това се получи страхотен резултат. Още веднъж  :thankyou:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Боби, радвам се че са ви харесали  :thumbup: , макар че никога не бих заменила маста с масло.

Амоняците е същото да.
« Последна редакция: 07 Май 2008, 12:07:03 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
« Последна редакция: 06 Август 2009, 19:33:15 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Печени пилешки бутчета с орехи
« Отговор #87 -: 08 Май 2008, 14:44:14 »
Печени пилешки бутчета с орехи





Продукти:

пилешки бутчета ок. 1,5 - 1,8 кг (или цяло пиле, купено от магазина - оскубано, почистено.... и нарязано на порции)

1 ч л червен пипер
2 с л брашно
сол на вкус - ок. 1 ч л
около 200-250 гр  ситно смлени орехи
1 ч л черен пипер
1 с л универсална подправка (Маги или Пикантина или каквато има подръка, дори и с 2 кубчета бульон става)


200-250мл вода

***олио не слагам, защото моите бутчета  :smile1: са достатъчно дебелички  :swoon:

Приготвяне:

* Всички съставки се смесват в голяма купа
* Бутчетата/месото се измиват добре, подсушават и добре овалват, отупват с ореховата смес така, че да полепне по тях.
* Поставят се в тавата, заливат с водата, завиват с фолио добре
* Ако остане от сместа и е малко се изсипва в тавата при тях.
* Пекат се първо на 250* докато "заври" яденето в тавата, след това намалява и пече около час.
* Като се развие фолиото ако има много сос се оставя още малко вътре да се поизпари;  или запече  на горен реотан месото.


Доста бързо и мързеливо без мариноване е.
Аз се канех цял ден да извадя месо от фризера и забравих, затова размразих в мв-та и направо в тавата.
От брашното, което е в сместа за овалване се получава и сос в печеното.
Вкуса на печени орехи с месо е много приятен  :smile1: Пробвайте

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Катми с плънка
« Отговор #88 -: 08 Май 2008, 18:12:14 »
Панирани катми с плънка  :smile1:








Продуктите са останали катми - пухкави и дебелички  (може и по-дебели палачинки, пак ще стане), сирене, копър, яйца за паниране - зависи какво количество ще се панират, галета и олио за пърженето.


И при нас, макар и рядко, остават катми  :smile1:

Нарязах всяка катма  по диагонал на 6 части.
Смесих намачканото сирене и ситно нарязан копър (колкото повече сирене, толкова по-вкусно).
На едно парче от катмата намажа от плънката, затворя с друго парче и притисна с ръце.
Потапям в разбитите яйца (без сол), след това овалвам в галета, пак яйца и в горещата мазнина.
Изваждам на хартия да се отцедят.

Пържат се много бързо и не стават мазни.
« Последна редакция: 08 Май 2008, 18:13:47 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Баница на розички
« Отговор #89 -: 09 Май 2008, 00:18:48 »
Баница на розички




около -500 мл прясно  мляко
2-3 яйца
по лъжица сол и захар
1 пак /42гр/ прясна мая
брашно - около килограм ( еластично средно меко  тесто )
едро смлени орехи - около 300-400гр.

масло - 2 пакетчета по 125 гр  - 1 за точене, 1 за сиропа

Сироп:
около 800 гр захар
около 500мл вода

ако не стигне, прави се нов

Меси се, докато се събере на топка.
Поставя в намаслена купа и завива да втаса.
Премесва се още веднъж тестото и разделя на 7-9 топки
Всяка се точи на кора, с дебелина не повече от 2мм
С четка се намазва с разтопеното масло (1 пак) и поръсва щедро с орехи
Завива нестегнато на руло.
Нарязва се на кръгчета с дебелина около2 см.
Нареждат се в намазана с олио тава - на разстояние поне 1 см едно от друго
Оставя да  втаса на топло не повече от 20мин. и пече на около 200*
Изваждат се и оставят да изстинат поне 4-5 часа

Тук аз събирам половината в торба, защото са много и сиропирам, когато първите свършват. Те са сухи и могат да издържат 15-на дни в найлонов плик.



Прави се сиропа от водата захарта и второто пакетче масло. Може да се добави есенция.
С топлия сироп  се  заливат наредените в тава една до друга розички.
Тавата се покрива  с  нещо (малко да се задушат).



Сега да кажа: Оригиналната рецепта на свеки беше без орехи.
От нея ги знам тези розички, но  мойте поискаха тя да сложи заради тях и затова сега поняга слагаме - кога на цялата доза, кога на част от дозата, а някой път - по цяла ядка орех мушвам в готовата за печене розичка..
Достатъчно вкусни са и без орехите.
« Последна редакция: 09 Май 2008, 10:29:08 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Фризер от jeneta
[19 Ноември 2019, 19:25:54 ]


Фризер от mariqna44
[19 Ноември 2019, 09:56:34 ]


белорусские новости - 11/11/19 от Berzaimsnobe
[13 Ноември 2019, 06:23:42 ]


ВСЕ-ЗАЙМЫ-ТУТ.РФ - микрозайм на карту онлайн срочно без отказов от Berzaimsnobe
[11 Ноември 2019, 17:41:53 ]


FASHONDAYS - НАХОДКИТЕ НА СЕЗОНА СА ТУК! от BOSS
[02 Ноември 2019, 18:48:38 ]


Re: Магазин за обувки от BOSS
[31 Октомври 2019, 18:16:18 ]


Търся рецепта за едновремешните пасти от Charlessmoke
[12 Септември 2019, 19:53:10 ]


Заместител на вредни храни от podolCob
[22 Август 2019, 20:21:46 ]