Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме  (Прочетена 445943 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Агнешко печено със спанак (лапад)
« Отговор #15 -: 28 Март 2008, 23:55:02 »
Веси,  :thumbup:


Агнешко печено със спанак (лапад)


става и с двете зелении, аз ги обичам и ............ приготвени - не ги различавам много  :innocent:







Продукти:


1-1,300 кг агнешко месо (бут, ребра)

1.5 кг спанак или лапад
3 връзки пресен лук (по 5-6 стръка)
1 връзка зелен чесън
връзка пресен магданоз
1/2 връзка пресен джоджен
50-60мл олио


марината:
сол на вкус
1 к л червен лют пипер
150мл водка/ракия
50 мл соев сос



Приготвяне:

* Месото се нарязва на порции и поставя в продуктите за марината.
* Покрива с фолио и прибира на студено за 2-3 часа.
* Спанака/лапада, лука и чесъна и зелените подправки  се почистват и нарязват.
* Поставят се в тава за печене, заедно с  около 300мл вода, още50-60 мл алкохол, олиото и месото.
* Завива се с фолио и пече във фурната първо на 250* - до "завирането", след това на слаба фурна още около 1,5 часа (зависи от агнето)

Много добре си подхожда с чаша червено вино  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1990
Пепи, страхотен дроб. Огромно благодаря.

Ти ще си единствената "причина"  да го проям този продукт, който цял живот съм ненавиждала. Нещо невероятно. А щом и капризният ми баща го одобри , значи наистина е супер.

Признах те за майстор номер едно

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Салата "Монте Кристо"
« Отговор #17 -: 31 Март 2008, 08:18:31 »
Еми, радвам се, че харесахте дроба, приготвен така  :exclaim:





Салата "Монте Кристо"







Продуктите са примерни, като за 3-4 порции:

1 кофичка цедено кисело мляко от 500гр. (или както още му казват - катък)
150гр консервирана царевица
1 средна краставица (около 300гр)
200 гр. шунка
малка връзка копър
2-3 с л зехтин
1-2ск. чесън

Приготвяне:

* Шунката, копъра и краставицата  се нарязват на дребно
* Скилидките чесън се счукват и смесват със зехтина.
* Всички нарязани продукти и царевицата  се прибавят към цеденото мляко и обърква добре.

Това е - много бърза, лесна и вкусна  :smile1: салата


Идеята е от заведението за готова храна до работата ми  :smile1:

« Последна редакция: 06 Януари 2011, 00:07:58 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Питки с пълнеж
« Отговор #18 -: 01 Април 2008, 23:39:38 »
Питки с пълнеж



идеални за всякаква закуска, стига да ги имате в наличност - бързо и лесно. Самите питки са малко по-големи от яйце, идеално поемат от плънката и стават сочни.е, не трябва да са препечени като сладките ми, но така е като нося няколко дини под мишница  :smile1:



Солени питки с пълнеж







Необходими са:

Малки питки

за пълнежа:

шунка/колбас, пушено филе.....
кисели краставици, , царевица , мариновани гъби
кашкавал/моцарела/сирене - може и от сичко по малко
чубрица, риган
яйце за спойка и  масло или майонеза

Продуктите са ориентировъчни. Може да се използва всичко, което се намира в хладилника.


Приготвяне:

* Изрязва се малко капаче на питките
* С лъжичка се изкопава вътрешността, като се оставя около 1 см "стена"
* Продуктите за пълнежа се нарязват на ситно и разбъркват добре.
* Смесват се заедно с трохите на извадената среда на питките и се пълнят.
*
* Пекат се в предварително загрята фурна за 5-6 мин.
 
От вън са хрупкави, а вътрешността е пухкава  :smile1:




Сладки питки с пълнеж





Оформят се питките по същия начин.

Пълнежа ми е:

за 8бр питки:

2 средни ябълки - обелени и настъргани на средно ренде
смесени с 2 лъжици захар, щипка канела, 1 с л лимонов сок, , 1-2 с л разтопен омасло, 2 с л стафиди и трохите на питките
2-3 с л прясно мляко

Приготвяне:

* Отворите на питките се намазват със смес от топлото прясно ммляко и маслото.
* Пълни се със сместа, поръсва с трохите, поставя във фурна и тогава включва на 180*
* Пече се до леко порозовяване
* Изваждат се и задушават за 5-6 мин. с дебела кърпа.

И с този пълнеж може да се импровизира  :smile1:


                                                                                                                                    Идея: кукинг-нет

« Последна редакция: 02 Февруари 2014, 00:48:05 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1734
Хи-хи,елементарно,Пепи,но кой да се сети :exclaim: То трябва и акъл :innocent: Солените питки са моята слабост/сладко не обичам/ и скоро ще ги направя.Мерси :air_kiss:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Ма Пепи, то си е важно и какви са питките, ти ли ги прави ::)

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Пепи,
много благодаря за рецептите за пълнените питки с различни варианти
това са чудесни идеи :thumbup:

 :thankyou:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #22 -: 02 Април 2008, 20:26:12 »
Диди, Ели, наистина съвсем простички, но вкусни и засищащи идеи   :-*

Веси, обичаме домашни питки, но рядко имам време да правя. Купени са - мънички пухкави питки, ръжени и бели  :P Произвеждат на място, а аз зареждам всеки ден  :P

« Последна редакция: 02 Април 2008, 22:20:21 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Пепи , откъде ги измисли тези питки..? Страшно са оригинални . Неповторима си .  :flower:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пепи , откъде ги измисли тези питки..? Страшно са оригинални . Неповторима си .  :flower:

Благодаря   :wink1: но  кой го казва  :icon_question:   :air_kiss: 

ама нали обичаме да закусваме стабилно, а те са точно такива  :innocent:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Ореховки
« Отговор #25 -: 04 Април 2008, 16:23:04 »
Ореховки




Продукти:

5 белтъка
1 ч л лимонов  сок
1 1/3 ч чаша захар
2 1/2 -3 ч.ч фино смлени орехи
няколко капки течна есенция по желание

Приготвяне:

* Фурната се включва на 100 - 110*
* Разбиват се белтъците и захарта на гъст сняг, като по време на разбиването се прибавя и лимоновия сок по малко.
* Прибавят се фино смлените орехи и разбърква внимателно с лъжица.
* Взема се от сместа  с чаена лъжица и поставя върху пекарска хартия.
* Тавата се поставя във фурната и се суши  продължително време (като се пипне с пръст да е поизсъхнало - леко покафеняват )
* Отлепват се от хартията докато са топли.


* Ако се приберат в кутия омекват след 2-3 дни  :smile1: но дозата е малка  - излизат около 40 броя и не стигат до там  :innocent:


* Може да се прибави лъжица какао, което освен цвят им придава и приятен аромат
« Последна редакция: 07 Април 2008, 23:53:18 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2489
Благодаря, благодаря! Само не разбрах орехите кога точно се слагат? Бързо казвай, че моите вече ги видяха и чистят орехи  :P

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1734
Пепи,а как си остават във форма. :icon_question: Моите се разтичат и става една голяма плесканица :innocent:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Пепи много хубава рецепта благодаря ти  :thumbup:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #29 -: 04 Април 2008, 18:58:03 »
Пепи,а как си остават във форма. :icon_question: Моите се разтичат и става една голяма плесканица :innocent:

Ели,  със самата лъжица при поставянето оформям като кръгче.  Сместа трябва да е гъста - затова съм писала орехите - от 2,5 до 3 чаши, защото си зависи и от големината на яйцата.  Не се разплуват съвсем, що годе си запазват формата. Е не всички са като близначета де  :innocent:  Ако трябва, може да се добавят още малко орехи.

Илианка, коригирах се  :smile1: който краде от работното време да пише, така е - пропуска  :'(

латинка, чакам да пробваш и доложиш    :smile1:
« Последна редакция: 04 Април 2008, 19:06:04 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Колан от radkaa
[21 Август 2021, 17:54:14 ]


Re: Колан от mariqna44
[20 Август 2021, 08:26:26 ]


Колан от radkaa
[19 Август 2021, 21:44:29 ]


Re: Идеи за ремонт от radkaa
[25 Юли 2021, 20:38:45 ]


Re: Идеи за ремонт от mariqna44
[22 Юли 2021, 21:37:53 ]


Идеи за ремонт от radkaa
[21 Юли 2021, 22:13:38 ]


Re: Брашното и неговите потайности... от radkaa
[21 Юли 2021, 15:15:30 ]


Re: Аксесоари за телефона от radkaa
[21 Юли 2021, 15:12:27 ]


Viagra online"Buy viagra online от sharlenci
[14 Юли 2021, 03:23:03 ]


Re: Аксесоари за телефона от mariqna44
[11 Юли 2021, 11:58:20 ]


Аксесоари за телефона от radkaa
[10 Юли 2021, 18:46:52 ]


Re: Хостинг за сайт от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:19:54 ]


Re: За банята от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:12:49 ]


Re: Хостинг за сайт от radkaa
[26 Юни 2021, 12:18:39 ]


Re: За банята от radkaa
[26 Юни 2021, 12:09:06 ]


Хостинг за сайт от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:59:10 ]


За банята от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:45:44 ]


Re: За градината от mariqna44
[26 Май 2021, 21:30:18 ]


Re: За градината от radkaa
[26 Май 2021, 06:50:32 ]


За градината от mariqna44
[25 Май 2021, 15:16:06 ]