Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме  (Прочетена 402192 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Добре дошли в новата тема 
Радвам се, че сте избрали да бъдете с моята кухня  :smile1:

Тук е Първата част, това Продължението  - ако на някой му е интересно, а каталога с рецепти - малко по-надолу   :smile1:





 :exclaim: - Рецепта с коментар
 :icon_idea: - Рецепта с фотография


моите мерки, извън точно посочените в милилитри и грамове са:

1 с.л. брашно = 10гр.
1 с.л. захар    = 10гр.
1 ч. л. захар   =  5гр.
1 ч. л. сол     = 5гр.

1 ч.ч. захар    = 200гр.  - чаша от 200мл
1 ч.ч. брашно = 130гр.



Салати и предястия


Атанасова салата :icon_idea:
Гръцка салата :icon_idea:
Дип/пастет от маслини и топено сирене :icon_idea:
"Закуска" от патладжани :icon_idea:
Канапета с риба :icon_idea:
Кашкавалени рулца :icon_idea:
Кошнички от кашкавал с фарфале и скариди :icon_idea:
Кьопоолу  :icon_idea:
Липтауер (Liptauer) :icon_idea:
Мус от гъби в яйца :icon_idea:
Мъжка салата :icon_idea:
Пастет от маслини и сирене :icon_idea:
Пастет от патладжани и яйца :icon_idea:
Предястие "Грозд" :icon_idea:
Пликчета от патладжани с моцарела и ядки :icon_idea:
Предястие с патладжани (топчици) :icon_idea:
Пълнени картофи в бутертесто :icon_idea:
Пълнени краставици :icon_idea:
Пълнени домати - ШмерКЕЗЕ(Schmerkaese) :icon_idea:
Пълнен лук :icon_idea:
Пълнени фурми със сирене :icon_idea:
Розички от картофи - стъпка по стъпка :icon_idea:
Рулца от кашкавал :icon_idea:
Салата "Boss" :icon_idea:
Салата "Гнездо" :icon_idea:
Салата "Монте Кристо" :icon_idea:
Салата от печена бамя :icon_idea:
Салата от яйца и пастърма :icon_idea:
Салата "Ропотамо" :icon_idea:
Салата с риба и ориз :icon_idea:
Салата с риба и печени чушки :icon_idea:
Салата "Четири сезона" :icon_idea:
Салата-торта :icon_idea:
Стъргана салата (въздушна) :icon_idea:
Терин от патладжани :icon_idea:
Терин със сирена и яйца:icon_idea:
Топчета с круши и сирена :icon_idea:
Червена трушия от зеле :icon_idea:
Шишарки от картофи :icon_idea:
Яйца Фаберже
:icon_idea:





Мариновани и консервирани


Апетитка с чорбаджийски чушки :icon_idea:
Кетчуп :icon_idea:
Мариновани бейби-лукчета :icon_idea:
Мариновани гъби :icon_idea:
Маринован патладжан :icon_idea:
Маринования патладжан на Карина :icon_idea:
Мариновани сирена :icon_idea:
Мариновани чушки (камби) :icon_idea:
Сладко от дюли
Сладко от ябълки :icon_idea:
Туршия от зелени домати
Трушия от карфиол и моркови :icon_idea:
Универсална зеленчукова подправка :icon_idea:





Основни ястия с месо - агнешко, птиче, свинско, телешко и заешко



Агнешка яхния с бакла
Агнешко задушено на клечки
Агнешко магданозлия :icon_idea:
Агнешко печено  с пикантен сос :icon_idea:
Агнешко печено със спанак (лапад) :icon_idea:
Агнешко по ловджийски :icon_idea:
Агнешко с винен сос :icon_idea:
Агнешко с манатарки :icon_idea:
Ароматно свинско филе в сладко кисел сос :icon_idea:
Бейби картофки с гъби, филе/шунка и кашкавал :icon_idea:
Болярски кюфтета :icon_idea:
Бурания :icon_idea:
Ветрило от филе :icon_idea:
Вретено
Вълчи семки (или кюфтета с домати някакви) :icon_idea:
Глиган по ловджийски :icon_idea:
Заек капама :icon_idea:     
Заек с вино и горчица
Запеканка от патладжани с кайма и топено сирене :icon_idea:
Запеканка с картофи и тиква :icon_idea:
Запеканка с картофи, праз и наденица :icon_idea:
Калцоне с пилешка кавърма :icon_idea:
Кавърма от пиле в омлет  :exclaim:  :icon_idea:
Канибалски медальон от патладжани :icon_idea:
Кордон блю :icon_idea:
Вариации на тема "Кордон блю" :icon_idea:
Картофено руло с шунка и гъби :icon_idea:
Кебап от агнешко месо :icon_idea:
Кошнички от колбаси :icon_idea:
Кошнички с пикантни пилешки хапки  и зеленчуци :icon_idea:
Крилца в медно-горчичен сос :icon_idea:
Курбан :icon_idea:
Кюстендилска кавърма :icon_idea:
Кюфтета с доматен сос
Лучник с кайма :icon_idea:
Механджийска пърженица :icon_idea:
Мусака :icon_idea:
Неврозни кюфтенца с наденица и зеленчуци в сладко-кисел сос :icon_idea:
Оссо Буко :icon_idea:
Палачинки с пилешко :icon_idea:
Панирани телешки пържоли
Паприковани пилешки крилца :icon_idea:
Пастърма :icon_idea:
Пача /саздърма/ :icon_idea:
Печен заек в сос :icon_idea:
Печени пилешки бутчета с орехи  :icon_idea:
Печени свински ребра с лимон и подправки :icon_idea:
Печено агнешко с бира :icon_idea:
Печено пиле с лимони :icon_idea:
Пикантно пиле
Пиле а*ла Галерия :icon_idea:
Пиле в гърне :icon_idea:
Пиле в чеснов доматен сос :icon_idea:
Пиле Маранго :icon_idea:
Пиле сачЕ :icon_idea:
Пиле с бирен сос и запечени домати :icon_idea:
Пиле с кока-кола и кафе :icon_idea:
Пиле със сирена в точена кора :icon_idea:
Пиле с ябълки, лимон и мед :icon_idea:
Пиле със сладко-кисел сос
Пиле-фрикасе :icon_idea:
Пиле "Челамичка" :icon_idea:
Пилешка кавърма :icon_idea:
Пилешка кавърма в омлет :icon_idea:
Пилешка кълцаница :icon_idea:
Пилешки хапки с кюфтенца и зеленчуци в чили сос :icon_idea:
Пилешки хапки с меден лук и кашкавал :icon_idea:
Пилешко филе с мед и паприка :icon_idea:
Пилешко филе със сирена и патладжан в сос  :icon_idea:
Пияно пиле :icon_idea:
Плитка от свински изрезки :icon_idea:
Пълнена зелка по френски :icon_idea:
Пълнени домати с филе/шунка и сирена :icon_idea:
Пълнен праз (канелони от праз) :icon_idea:
Пълнени кюфтета на скара  :icon_idea:
Пълнен лук с кайма :icon_idea:
Пънчета от тиквички (Пълнени тиквички/патладжани) :icon_idea:
Пържоли в сос от смокини :icon_idea:
Пържоли "Зингара" :icon_idea:
Пържоли с лук  и лимон :icon_idea:
Пържоли с чесън :icon_idea:
Рагу със зеленчуци :icon_idea:
Ред хот порк омлет (или люти свински хапки в омлет)  :icon_idea:  :smile1:
Руло „Стефани” :icon_idea:   
Русенско варено
Сарми с лозов/зелев лист :icon_idea:
Свинска пържола под шуба :icon_idea:
Свинско месо пържено с патладжани :icon_idea:
Станимашки сарми :icon_idea:
Сусамови кюфтенца в патладжанен гювеч :icon_idea:
Сърчица/Очички от кремвирши  :icon_idea:
Тарталети от пилешко месо :icon_idea:
Телешка яхния с картофи :icon_idea:
Телешки хапки с меден лук и кашкавал :icon_idea:
Телешко варено :icon_idea:
Телешко пикантно с грах и картофи :icon_idea:
Телешко с гъби в сладко-кисел сос :icon_idea:
Телешко със сос от кафе и сотирани зеленчуци :icon_idea:
Филе – свинско, телешко, пилешко – с горчица и пушено сирене :icon_idea:
Фрикасе с колбас и гъби :icon_idea:
Хрупкави банички с кайма и кашкавал :icon_idea:
Хрупкави пилешки филета с кокос :icon_idea:
Червейчета :icon_idea:   
Чирпански наденички :icon_idea:
Шницели  :icon_idea:
Шницел по виенски :icon_idea:
Яхния от пиле с картофи и бамя  :icon_idea:




Ястия със субпродукти


Бахур   :icon_idea: :smile1:
Дроб с чесън и лимон :icon_idea:
Задушен дроб с чесън, лук и вино :icon_idea:
Пастърма от сърца :icon_idea:
Мус (пастет) от птичи дробчета :icon_idea:
Пастет :icon_idea:
Пилешки дробчета с чили сос :icon_idea:
Pork ears /или печени свински уши/ :icon_idea:






Ястия с риба


Ароматна Скумрия фрикасе :icon_idea:
Калмари, октоподи и миди със зеленчуци :icon_idea:
Морски хапки в лют сладко-кисел сос :icon_idea:
Пълнен шаран с домати и подправки :icon_idea:
Риба "Орли" в тесто :icon_idea:
Скумрия „Ропотамо” :icon_idea:
Шишчета от риба :icon_idea:





Основни вегетариански ястия



Бейби-картофки ( пикантни картофки)  :icon_idea:
Боб с ориз плакия :icon_idea:
Ветрило от патладжани :icon_idea:
Доматена манджа :icon_idea:  :smile1:
Задушени тиквички
Имамбаялдъ :icon_idea:
Кюфтета от грах :icon_idea:
Кюфтета от магданоз :icon_idea:
Кюфтета от тиквички
Миш-маш в микровълнова :icon_idea:
Огретен :icon_idea:
Омлет :icon_idea:
Ориз със сушени гъби и зеленчуци :icon_idea:
Ориз с гъби, зеленчуци и яйца :icon_idea:
Патладжани/тиквички бюрек :icon_idea:
Печено сирене в лозов лист :icon_idea:
Тиквички бюрек на фурна :icon_idea:
Тиквички със сирене и орехи :icon_idea:
Хрупкава кашкавалена палачинка :icon_idea:
Хрупкавите картофки на Карина :icon_idea:
Яйца по панагюрски - стъпка по стъпка :icon_idea:
Яйца със сос от синьо и топено сирене :icon_idea:





Супи и сосове


Винегрети
Зеленчукова крем-супа с  гъби :icon_idea:
Зеленчукова супа с лобода :icon_idea:
Майонеза :icon_idea:
Млечна (лека) майонеза
Рибена супа по моряшки :icon_idea:
"Сос Беарнез"
Сладко кисел сос
Супа от агнешки дреболии :icon_idea:
Супа пиле :icon_idea:
Френска лучена супа :icon_idea:
Шкембе-чорба :icon_idea:






Тестени изделия и закуски

Баница на розички :icon_idea:
Банички със сирене :icon_idea:
Бутерки със спанак и сирене :icon_idea:
Гевреци :icon_idea:
Зелник (баница с праз)  :icon_idea:
Катми :icon_idea:
Катми с плънка :icon_idea:
Кифлички Калцоне-кифли с мармалад - стъпка по стъпка :icon_idea:  :exclaim:
Козуначено руло :icon_idea:
Кренвиршки :icon_idea:
Калцоне с пилешка кавърма :icon_idea:
Лучник с кайма :icon_idea:
Мекици; Мекици със сирене :icon_idea:
Многолистен хляб с подправки :icon_idea:
Мързеливи чебуреки (панирани филии с кайма) :icon_idea:
Надупена баница :icon_idea:
 Палачинки с пилешко :icon_idea:
Парена пица (гарнирана пита от парено тесто) :icon_idea:
Питка с мед :icon_idea:
Питки с моцарела и овесени ядки :icon_idea:
Питки с пълнеж :icon_idea:
Пица :icon_idea:  :smile1:  :smile1: :smile1: :smile1:
Пурички със сирене и кашкавал :icon_idea:
Фокача с минерална вода :icon_idea:
Фурнаджийска питка :icon_idea:
Хрупкави банички с кайма и кашкавал :icon_idea:
Хрупкави пурички със сирене и спанак
:icon_idea:



Кексове, сладкиши, десерти, сладки и соленки  :smile1:


Бананови вързопчета :icon_idea:
Банички със шоколад :icon_idea:
Бишкоти "Савоярди" :icon_idea:
Бонбони "Пияни вишни" :icon_idea:
Витошки :icon_idea:
Жадна монахиня
Захаросан сладкиш с плодове :icon_idea:
Изварено-лимонов крем с хрупкаво мюсли :icon_idea:
Калии/ушички :icon_idea:
Калмари :icon_idea:
Карамелизирани пържени банани  :icon_idea:
Карамелизирани ябълки :icon_idea:
Кашкавалени пръчици :icon_idea:
Кекс Вулкан :icon_idea:
Кекс с грис и сухи плодове :icon_idea:
Кекс с нектарини и шоколад :icon_idea:
Кекс със шоколад и сини сливи :icon_idea:
Кокосови пурички с локум :icon_idea:
Крекери с ленено семе :icon_idea:
Крекери със сирена и семена :icon_idea:
Курабии :icon_idea:
Лимонов кекс с нектарини :icon_idea:
Лимонов кекс с ябълки и шоколад :icon_idea:
Локумки :icon_idea:
Локумки с мая :icon_idea:
Масленките на мама :icon_idea:
Меден линцер :icon_idea:
Медени ореховки
Медени сърчица с шоколад :icon_idea:
Медово-морковени мъфини (Honey Carrot Muffins) :icon_idea:
Млечно-маслен крем
Орехови "сандвичи" с ягоди и кайсии :icon_idea:
Ореховки Жужу :icon_idea:
Ореховки :icon_idea:
Панирани ябълки в тесто :icon_idea:
Пирожные "Картошка" (Шоколадови топчета) :icon_idea:
Понички *Жоро* със шоколад :icon_idea:
Понички с извара :icon_idea:
Прасковки :icon_idea:
Пурички :icon_idea:
Сладки Шприц :icon_idea:
Сладкиш "Шоколадова фантазия" :icon_idea:
Сладкиш с праскови и канела :icon_idea:
Сладоледено "Тирамису" :icon_idea:
Сметанова торта :icon_idea:
Солени бисквити със сусам и подправки  :icon_idea:
Соленки :icon_idea:
Соленки с масло :icon_idea:
Студентски пурички :icon_idea:
Сусамки :icon_idea:
Сълзици от многолистно тесто :icon_idea:
Тартинки с ягоди :icon_idea:
Толумбички (и бине-суфле, и еклери) :icon_idea:
Торта "Гараш" :icon_idea:
Хрупкаво мюсли с плодове :icon_idea:
Шоколадов банан на клечка :icon_idea:
Шоколадов  кекс (Chocolate Mud Cake) :icon_idea:
Шоколадов наполеон :icon_idea:
Шоколадови бонбони "Меден гриляж" :icon_idea: :exclaim:
Шоколадови вързопчета с праскови :icon_idea:
Шоколадови топчета (бонбони) :icon_idea:
Шоколадови тръбички :icon_idea:
Шоколадови хапки :icon_idea:
Шоколадово-сметанова  торта :icon_idea:
Щрудел-бюрек с ябълки :icon_idea:
Ябълкови мини-щрудели :icon_idea:
Ягодови кошнички :icon_idea:





Домашни напитки


Ароматен малинов оцет

Боза

Домашен ябълков оцет

Тути-фрути (ликьор) :icon_idea:

Натурален Гроздов сок




Други домашни продукти  :smile1:


Стафиди

Мед от глухарче/радика

Домашен кашкавал

Рачел от тиква :icon_idea:

Сладко от смокини :icon_idea:




Добър апетит   :smile1:
« Последна редакция: 04 Януари 2009, 13:11:27 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
и оставайки вярна на принципите си ето първото предложение  :smile1:

Ароматно свинско филе в сладко кисел сос






Продукти за 4-5 порции:

2 филета/рибица по около 500-600гр.


За марината:

50 мл светъл соев сос
50 мл светъл оцет (ябълков, оризов)
сока на 1 лимон (около 50мл)
20 мл сос Уорчестър
50 мл водка (твърд алкохол без аромат)
2 с л мед
1 ч л червен лют пипер (може и без него)
по щипка: риган, кориандър, кимион, черен пипер, сол
3-4 дафинови листа, ситно начупени


още:

6-7 с. л непечен бял сусам
5-6 с л мазнина за запържване
10-на скилидки чесън


Приготвяне:

* Всички продукти за маринатата се смесват
* Парчетата месо се шпиковат с чесъна и поставят в найлонов плик или купа заедно с маринатата.
* Оставя се да престои на студено поне 4-5 часа.
* Изважда се и измива от подправките (не държа да ги хапвам  :smile1:), а марината се прецежда и половината запазва.
* Парчетата филе се запържват в мазнината от всички страни за по 1-2 мин. и поставят в тава за печене.
* Добавя се запазената част от марината и долива още  ок. 100 мл вода
* Завива се с фолио и поставя да пече - първо на силна, после на слаба фурна за около 1 - 1.5 часа.
* Развива се фолиото и с лъжица се залива филето със соса.
* Сусама се изсипва на хартия за печене и всяко филе се овалва както е горещо от  всички страни (или поръсва отгоре и встрани, но така не може да се облепи навсякъде със сусам).
* Връща се обратно в тавата и запича за още 4-5 мин.
* Реже се с остър нож под лек наклон (а защо не и под прав ъгъл  ::) ) и сервира с по лъжица от соса.


Добър апетит  :smile1:


« Последна редакция: 25 Август 2008, 22:28:16 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Пепи, искам лично да ти благодаря за Фокачата с минерална вода. Ами в къщи вече не искат да ядат хляб, а само от нея. Дори вечер синът ми си я хапва с меродия или с доматки и сиренце. Доори забравя да си поиска дежурните сандвичи.
  Огромно благодаря.

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Пепи, благодарности за вкусните катми! Изненадах много приятно семейството днес :air_kiss:


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Пепи, моля  :smile1: Това тесто - май се повтарям - е идеално и за други тестени, освен тази фокача. Може да пробваш   :thumbup:


Илианче,  радвам се, че си ги направила - винаги ме връщат мнооооооого години назад  :smile1:

Впрочем аз питах майка защо се маже с яйце, а не само с мазнина - и баба така правеше. Та - тя отговори, че мазнината не позволява на катмите да бухнат така хубаво. Затова с яйце.

Впрочем - моите - и тук показвани катми са бледо подобие на бабините - те бяха дебели над 1см., целите в дупки. Но  :smile1: някой ден ще ги направя  такива  :exclaim:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Прасковки
« Отговор #5 -: 24 Март 2008, 01:26:17 »
Прасковки







Продукти:

4 яйца
1 ч ч захар
1 ч ч кисело мляко
1 ч л сода за хляб
1 ч л амоняк
1 ч ч олио
2 ванилии
4 1/2 ч ч брашно (за твърдо тесто)


още:

1,5 - 2 ч ч смлени орехи
около 700г конфитюр (сравнително рядък)
1 пак масло (125гр)
боя за сладки - червена и жълта
захар за овалване - около 300гр.


Приготвяне:

* Разбиват се яйцата заедно със захарта.
* Прибавят се и останалите продукти - поетапно, като содата и амоняка се гасят в киселото мляко.
* Омесва се тесто, което не трябва да лепне по ръцете.
* Оставя се за 30-на мин. да отпочине.
* Късат и оформят се гладки топчета - ок. d= 2 см. и пекат на застлана с хартия, или  намаза с олио тава  - на малко разстояние едно от друго на Т около 180*  до бледо порозовяване.
* Издълбават се с малка лъжичка от плоската страна.
* Трохите се стриват добре и смесват заедно с размекнатото масло, конфитюра и смлените орехи.
* Пълнят се издълбаните топчета и слепват по две.
* Потапят се в оцветената боя и след това овалват в захарта.
* По желание се украсяват със зелени дребни листенца  :smile1:

*** И за собствено удовлетворение от положения труд, прислепването се поставя с мармалада във всяка двойка  и по една кръгла ядка - лешник, фастъче  :smile1:


Праскови
...........................................
Забележка :Общото количество на сладките е около 75 бр.Приготвянето им изисква малко повече време , но резултата си заслужава. :)


мога само да допълня - до последната трошичка  :smile1:
« Последна редакция: 24 Март 2008, 20:39:41 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Пепи, какъв конфитюр ползва за прасковите?

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Пепи, непременно ще пробвам с това тесто за фокачата да направя нещо си със сиренце, а може и нещо като калцоне или пица. Тестото наистина е много лесно за обработка. Благодаря ти. :smile1:

svetulche

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 170
  • весели празници!
EEEEE,otkoga iskam da napravq praskovki i nqmah receptata.napravo kato gi gledam i se chuvstvam na 10 godini,kogato baba mi gi prave6e.bravo i blagodarsko za ideqta! :yahoo:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #9 -: 24 Март 2008, 20:35:23 »
Веси,    този път е ябълков конфитюра - такъв имаше.
Правили сме и с дюли, праскови и сини сливи - изобщо, кога какъвто има - важно е да е по-рядък, за да поеме трохите и орехите. НО - на мен най ми харесват със сини сливи  :smile1:

Отивам да се допълня горе за ядката вътре  :smile1:

svetulche , надявам се че ще пробваш рецептата или тази на Vens  :thumbup: и ще чакаме отзиви  :smile1:  Ако искаш може да намалиш дозата наполовина, тъй като са си трудоемки, но пък нямат нищо общо с тези на магазина.
« Последна редакция: 24 Март 2008, 20:37:48 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Ах, как ще ме карате да правя прасковки....  :swoon:
Голямо зарибяване :P

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #11 -: 24 Март 2008, 21:30:34 »
имаш си помощниче  :P Първо пишете домашни, после правите и копаете топчета  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Кашкавалени кошнички с фарфале и скариди
« Отговор #12 -: 26 Март 2008, 00:43:30 »
Кошнички от кашкавал с фарфале и скариди







Продукти за 4 кошнички: (колкото голяма шепа са  :innocent:)

за кошничките:

около 400 гр. много твърд кашкавал
подправки

за пълнежа:

200 гр. скариди - готови замразени
100 гр гъби - печурки
5-6 бр  рулца сурими
50 гр маслини без костилка
зелената част на 3-4 стръка лук
100 гр паста фарфале
1 к л смлян черен пипер
5-6 с л майонеза

за маринатата:

сока на 1 лимон
2 с л соев сос
50 мл бяло вино
2-3 дафинови листа



Приготвяне:

* Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда и веднага измива на течаща вода.
* Гъбите се измиват и нарязват на едро, скаридите се изчистват и накъсват на две (оставят 7-8 за декорация), рулцата нарязват.
* От продуктите за марината се приготвя смес и поставя да заври.
* Горните продукти се заливат с горещата марината и оставят да престоят около 50-60 мин.
* За кошничките:
   Приготвя се хартия за печене в подходяща тава - 4 квадрата;
   на четирите   се поръсва съвсем леко с червен лют пипер
   настъргва се кашкавала и пече в предварително загрята фурна до разтопяването му, или леко зачервяване по краищата
   Изважда се всяко парче хартия с кашкавала и "залепва"  по чашка или малка купичка, предварително обвита в найлоново фолио или торбичка.
   притискат се хартиите по тях да прилепват и се поставят в хладилник с дъното нагоре за 30-на минути.
   Изваждат се и маха хартията, а самата форма  заради найлона много лесно се вади от чашката
* Изцежда се марината, прибавят ситно нарязания лук и останалите подправки заедно с пастата и обърква хубаво.
* Пълнят се кошничките и сервират охладени.

« Последна редакция: 26 Март 2008, 00:46:37 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Витошки
« Отговор #13 -: 28 Март 2008, 21:43:14 »
Витошки


по името и с носталгията по тоталитарните витошки  :smile1:







Продукти:


1 пакет бисквити Закуска (+ още 5-6)
250 гр масло
200 гр пудра захар
средата на 1/2 сух бял хляб
сока на 1 компот
1 ч ч едро смлени орехи


Приготвяне

* Средата на хляба се накисва в компота и отцежда добре.
* Приготвя се правоъгълна форма - с прибл. размери 30-10 см като се покрива по цялото дъно с найлоново фолио.
* Маслото се размеква на стайна температура и разбива заедно с пудрата захар.
* Прибавя се добре изцедения хляб и продължава да разбива до получаването на хомогенна смес.
* Накрая се прибавят орехите и разбърква.
* Бисквитите се потапят за малко в сока на компота и нареждат легнали по дъното на формата.
* Намазват се с крем, след това редуват до завършване на бисквитите, или запълване на формата.
* Завива се с фолиото добре отвсякъде и прибира за поне 3-4 часа в хладилник.
* Развива се, поставя във форма и намазва с останалата смес от крема (това ми беше идеята, но беше малко, поради което разбих сметана и покрих отвсякъде с нея.
* Пак се прибира 1 час в хладилник да почине.



Много лесен и вкусен десерт


“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Пепи, наистина звучи лесно и чудесно, добавя се в "чакащи" :P

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от cvetozara123
[23 Октомври 2017, 22:09:49 ]


Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]