1 яйце 150 гр. нерафинирана захар 60 мл. растителна мазнина 75 гр. брашно 50 гр. брашно с набухвател 1/4 каф.л. сода бикарбонат 100 гр. разтопен черен шоколад 250 гр. шоколад с карамелов пълнеж
Загряваме фурмата на 180*Ц. Намасляваме леко две тави. Разбиваме в купа яйцето,захарта и мазнината, докато сместа побелее. Прибавяме брашната, содата и разтопения шоколад. Разбъркваме с шпатула, докато сместа се стегне добре. Вземаме 1 с.л. от сместа и пъхаме вътре 1 парченце шоколад. Поставяме бисквитките в тавата, като оставяме по 6 см. разтояние между тях. Печем 10 мин. Охлавдаме върху метална решетка.
* може да използваме и шоколад с друг вид пълнеж. **Аз сложих парченца карамелови бонбони, предпочитам карамела хрупкав.
Сухите съставки и брашното се пресяват. Отгоре се настъргва маслото. Добавят се есенциите, млякото и яйцето. Омесва се маслено тесто. Правят се топчета, които се сплескват на бисквитки. Печат се в тавичка с пекарска хартия при предварително загряване на фурната до 180 градуса, 12 мин. Изваждат се на скаричка да се охладят. Много вкусни бисквитки
« Последна редакция: 10 Ноември 2008, 19:56:42 от bordovsky »
Продукти: 200 g овесени ядки 100 g слънчогледови семки 50 g сусам 50 g нарязани орехи 100 g кр.масло 100 g захар (при мен тръстикова) 3 с.л.мед 100 g нарязани сушени плодове (при мен стафиди) 1 ч.л. канела
1.Нагряваме фурната на 160 °. Изсипваме всички ядки в тава (вкл.овесените) и запичаме 5-10 минути. Междувременно разтопяваме в малка тенджерка маслото, захарта и меда. 2.Когато е готово смесваме с препечените ядки , канелата и сушените плодове и изсипваме сместа в намаслена тава (или покрита с хартия за печене) и печем около 30 минути . (при мен около 15, явно ми беше силна фурната, а ядките бързо прегарят). Източник: Gasztro.hu
125 г меко краве масло 1 ч л настъргана лимонова кора 220 г кафява захар 1 жълтък 80 г бананово пюре 225 г брашно 1/2 ч л сода 90 г овесени ядки 75 г ситно нарязани сушени фурми 60 г овесени ядки, допълнително 35 г ситно нарязани сушени фурми, допълнително
. Фурната се загрява на 180 С. . Две огнеупорни тави се застилат с хартия за печене. . В купа с миксер се разбиват маслото, захарта, жълтъкът и настърганата лимонова кора. . Прибавят се банановото пюре, прясятото брашно със содата, овесените ядки и фурмите. . Омесва се меко тесто. . Със супена лъжица се гребва от тестото и се оформят топчета. . Овалват се в допълнителните овесени ядки и се нареждат в тавата на разтояние 5 см. . В средата на всяка бисквита се поставя парче от допълнителните ситно нарязани фурми. . Пекат се 15 минути и се охлаждат върху метална скара.
приготвяне: Най - напред се запичат ореховите ядки на сух тиган,за кратко колкото да се изсушат.След което се прехвърлят в чиния настрана.В същия тиган се слага маслото и захарта и се бърка,до получавенето на светъл карамел,прибавя се меда,поразбърква се отново и се слагат ореховите ядки.Много добре се объркват ядките,за да полепне карамелената смес по тях.Намалява се котлона и се изсипва прясното мляко внимателно,защото малко пръска.Отново се разбърква,до поемането на млякото,не повече от 2-3 минути. Това е! Много лесно за изпълнение.Аз го правих на око,но винаги могат да се увеличат продуктите по ваш вкус.
Аsmaria, орехчетата ти изглеждат изключително вкусно. Само да добавя, че по този начин могат да се карамелизират всякакви ядки. А когато бяхме малки майка ми ни правеше и пуканки по този начин / тогава не продаваха такива/ .
hgirl, Благодаря ти, за рецептата на ОВЕСЕНИ БИСКВИТИ . Класическа комбинация на вкус и аромат от на мед, канела и ядки. Миксирах с тиквено семе, белен фъстък, какао и поръсих с кокосови стърготини. Замених маслото с маргарин, като се получи и постен вариант. Лесни и чудесни !