Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
02 Декември 2008, 11:13:51

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky) Тема: Сладки, бонбонки и бисквитки 2 « назад напред »
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Сладки, бонбонки и бисквитки 2  (Прочетена 20604 пъти)
« Отговор #45 -: 29 Май 2008, 18:41:23 »
svetulche
Калфа
**
Публикации: 129
имам си една мечта......

Ел. поща
а покрай таралежите спретнах и това:
ЕКЛЕРИ

от 1 ч.ч.прясно мляко,1щипка сол,1/2 ч.ч.масло и 1 ч.ч.брашно се приготвя парено тесто.към него се прибавят едно по едно 4 яйца,с непрекъснато бъркане-докато се смесят добре с тестото.в намазнена тава се шпицоват еклери или с лъжица се сипва от сместа на разстояние.пече се в загрята фурна до порозовяване,като не е желателно отварянето на вратата на фурната по време на печенето.след като поизстинат се пълнят с крем по желание( в моят случай-яйчен с ванилия)
Активен

« Отговор #46 -: 30 Май 2008, 17:43:08 »
elidrag
Главен Готвач
Публикации: 631

Сладки „Безета”

3 жълтъка
3 супени лъжици захар
180 гр. разтопена, но хладка мас
1 чаена чаша (200 мл.) прясно мляко
мая колкото орех
кора от лимон
около 1/2 кг. брашно
щипка сол

За плънката: 3 белтъка
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша нарязани орехи

Брашното се изсипва и се прави кладенче. В него се поставя щипката сол,
разбитите жълтъци, течната мас, маята, размита в прясното мляко, захарта и
кората от лимон.
Омесва се меко тесто, но да може да се точи.
С част от тестото се разточва правоъгълник с размери 15см на приблизително
30 см. Намазва се с плънката и се навива на руло.
Нарязва се на кръгчета с дебелина около 5 мм. Подреждат се в намазана с мазнина
тава, като се обръщат и по този начин приличат на охлюви.
По същия начин се обработва и останалото тесто.
Пекат се при температура около 175 градуса, като във втората фаза фурната се
намалява на 150 градуса. Готовите сладки трябва да са леко розови, а плънката
от белтъци и орехи – суха и почти бяла.

Продуктите се мерят с една и съща чаена чаша. Колкото рулото е по-тънко,
толкова сладките стават по-малки.

Активен

« Отговор #47 -: 30 Май 2008, 18:52:09 »
пеполина
Гурман
Публикации: 1825

Ел. поща

Ели, много интересно предложение, а и изглежда доста вкусно. Roll Eyes
Активен

« Отговор #48 -: 30 Май 2008, 22:41:14 »
elidrag
Главен Готвач
Публикации: 631

Забравих да пиша, че е добре да престоят няколко дни. Доста са трайни. А аз на своя глава, извън рецептата сложих и малко коняк.
Активен

« Отговор #49 -: 01 Юни 2008, 06:31:23 »
petrina
Гурман
Публикации: 1302
обичащ ли - и невъзможното става възможно

WWW Ел. поща
Портокалови овесени бисквити

* DSC01324.jpg (65.21 KB, 450x338 - видяно 65 пъти.)
Активен

« Отговор #50 -: 13 Юни 2008, 12:50:07 »
petrina
Гурман

WWW Ел. поща
Бисквити с овесени ядки, пшенични трици и банан

* DSC02100.jpg (52.46 KB, 400x300 - видяно 1385 пъти.)
Активен

« Отговор #51 -: 03 Юли 2008, 11:13:56 »
dalka
Чирак
*
Публикации: 20

Ел. поща
Фъстъчени маслени бисквити

1 чаша меко несолено краве масло
1 чаша фъстъчено масло
1 чаша пудра захар
1 чаша кафява захар
2 яйца
2 1/2 чаши брашно
1 ч л бакпулвер
1 /2 ч л сода
1 ч л сол
 захар за овалване (може да се пропусне)

. Фъстъчено и кравето масло заедно с двата вида захар се разбиват на кремообразна смес.
. Прибавят се яйцата и се разбърква добре.
. Брашното се пресява с бакпулвера и содата.
. Омесва се тестото, което се поставя в хладилник за 1 час.
. Оформят се топчета  с размер 2-3 см.
. Нареждат се в тава застлана с хартия за печене, а отгоре се сплескват с помощта на вилица (кръстосано).
. Пекат се в предварително загрята фурна на 190 С за 10 минути или докато придобият леко златист кафяв цвят.

ИЗТОЧНИК : http://bakingncooking.wordpress.com/2007/11/25/peanut-butter-cookies/

СНИМКИ : http://bakingncooking.wordpress.com/2007/11/25/peanut-butter-cookies/

ПИШЕТЕ ИЗТОЧНИКА КАКТО И ЦЯЛАТА РЕЦЕПТА  !!!!!!

* peanutbutter_cookies_0006.jpg (55.02 KB, 360x480 - видяно 63 пъти.)
« Последна редакция: 20 Август 2008, 22:02:59 от marabu » Активен
« Отговор #52 -: 06 Юли 2008, 11:06:25 »
petrina
Гурман

WWW Ел. поща
Бисквити с тиквички

* DSC02589.jpg (28.29 KB, 300x225 - видяно 1213 пъти.)
Активен

« Отговор #53 -: 11 Юли 2008, 15:39:38 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1517

Ел. поща
Спирали

Активен

« Отговор #54 -: 08 Август 2008, 22:51:01 »
monbru
Чирак
*
Публикации: 36

Двуцветни сладки

Продукти:

200 г масло
125 г пудра захар
1 яйце
350 г брашно
щипка сол
1 ванилия
1 суп. лъжица  какао с връх
1 белтък за намазване
½ капсулка ромова есенция

Приготовление:

Пудрата захар се пресява в купа и се разбърква добре с маслото. Добавят се яйцето и ванилията. Брашното с щипката сол се пресява и започва да се добавя към маслената смес. Всичко се разбърква добре до получаването на гладко тесто. След това тестото се разделя на две половини. Към едната се добавят какаото и ромовата есенция и отново се омесва добре. Двата цвята тесто се увиват в прозрачно фолио и се оставят да престоят поне един час в хладилника.
След като са се охладили, двете теста се разточват на набрашнена плоскост не много дебело. Единият цвят тесто (по избор) се намазва с разбъркания белтък и върху него се поставя другия разточен цвят. Завиваме добре на руло, увиваме го с прозрачно фолио и отново оставяме да се охлади за около един час.
Междувременно постиламе хартия за печене върху тава и загряваме фурната на около 190 о. Рулото се нарязва на парчета с дебелина 0,5 см, нареждат се в тавата и се изпичат по средата на фурната на горепосочената температура за около 10-15 минути, докато сладките леко покафенеят. След изпичането им е добре да се оставят да изстинат малко в тавата, след това с помощта на шпатула или нож се преместват върху решетка до окончателното им изстиване.
Да ви е сладко! smile1

* dvuzvetnisladki.jpg (60.89 KB, 300x225 - видяно 1023 пъти.)
Активен
« Отговор #55 -: 19 Август 2008, 11:33:18 »
petrina
Гурман

WWW Ел. поща
Мадлени

Активен

« Отговор #56 -: 19 Август 2008, 20:49:41 »
petrina
Гурман

WWW Ел. поща
Мадлени с портокалов аромат

Активен

« Отговор #57 -: 19 Август 2008, 21:18:35 »
Petia
Гурман
Публикации: 1458

Невъзможни фъстъчени бисквити

# 1 чаша фъстъчено масло
# 1 чаша захар (кафява)
# 1 голямо яйце
# захар за овалване (може да се пропусне)

Омесете гладко тесто. С помощта на чаена лъжица изсипете количество на покрита с хартия за печене тавичка. Натиснете леко отгоре, за да не са много безформени. Печете 10-12 минути.
Извинявайте за намесата ,ама това е прекалено.Не стига ,че не е посочен  източника ,ами и  рецептата не е пълна.Ето от къде е рецептата и снимката
http://bakingncooking.wordpress.com/2007/11/25/peanut-butter-cookies/
Активен

« Отговор #58 -: 19 Август 2008, 21:53:17 »
marabu
Administrator
Гурман
Публикации: 5704
Юлия

абсолютно правилна намеса Петя  smile1 Редактирах рецептата както и добавих източниците.

Моля посочвайте източника на снимките ако не са Ваши, както и откъде сте взели рецептата.  В бъдеще подобен род недописани рецепти и без посочен източник ще бъдат изтривани.
Активен

« Отговор #59 -: 24 Август 2008, 09:22:19 »
Rummy66
Чирак
*
Публикации: 4

Ел. поща
       Здравейте и от мен! От един доста нов член на форума и съвсем нов в темата! flower
  Много обичам да готвя, а специално да пробвам нови рецепти. В това отношение този форум е съкровищница. yahoo Възхищавам се на уменията на всички участници и желанието им да споделят опита си тук и постоянно да дообогатяват този форум - съкровище! Поклон на Модераторите, за труда им да организират и систематизират всичко това! thank_you2
Тук намирам толкова интересни неща, че не знам дали ще ми стигне живота да пробвам всичките които ми се иска, а те са много! Заради всичките чудесни рецепти и идеи, които намерих тук, се чуствам задължена да споделя и аз нещо вкусно с вас, ако ми разрешите разбира се! Sad

Това е рецепта за сладки, които ми даде приятелка-американка. Беше ги правила и ми донесе да ме почерпи и аз моментално се Влюбих в тях и естествено я помолих за рецептата. Grin
Тя каза, че е много стара рецепта, която е научила от баба си. Повярвайте ми - не бях опитвала по-вкусни сладки през живота си!

Та ето я и рецептата:

Портокалови сладки с Портокалова Глазура

Продукти:
(За тестото)

1 ч.ч. кр. масло (235 мл - американска 1 cup)
1 ч.ч. Shortening (не мога да го преведа, но това е твърдо масло на зеленчукова основа)
Не знам дали всеки има достъп до такова според държавата в която живее, но моето проучване ми показа, че може да се замени с палмово масло, маргарин, краве масло или свинска мас.
2 ч.ч. захар
2 ванилийки или 4 ч.л. ванилов екстракт
4 яйца
4 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
6 ч.л. настъргана портокалова кора
1 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. сол

(За глазурата)

5 с.л. прясно изцеден сок от портокал
2-3 ч.л. настъргана портокалова кора
пудра захар

Начин на приготвяне:

Смесете всички продукти за тестото и объркайте с лъжица до получаване на еднородна маса. (Получава се много меко и много лепкаво тесто, което не се меси, а само се бърка.)
С чаена лъжичка вземайте от тестото и пускайте топчета на плитка тавичка за сладки на разстояние едно от друго, като си помагате с още една лъжичка (имайте в предвид, че много лепне по лъжичките). Печете 7-8 мин. на около 180 градуса по Целзий (375 по Фаренхайт). Отлепете ги от тавичката и ги подредете една до друга на хартия за печене. Охладете ги за няколко минутки и го намажете с глазурата докато са още топли.

Приготвяне на глазурата:

Смесете портокаловия сок, настърганите кори и пудрата захар (количеството на захарта трябва да е толкова, че да се получи много рядка кашичка - да речем, като боза)
С лъжичка се гребва от тази смес и се капва и размазва върху топлите сладки.
Не прекалявайте със захарта в глазурата, защото ще изгубите силния портокалов аромат, който сладките трябва да имат. Колкото по-рядка е глазурата, толкова по-хубав вкус и аромат има.
За да получите необходимото количество настъргана портокалова кора, ще ви трябват 2-3 портокала в зависимост от големината им.

Да ви е сладко!

П.П. Дозата е доста голяма (излизат около 4 големи тави)! Може да се намалят продуктите на половина - за половин доза, но ако ги опитате и цялата доза ще ви се струва малка. Grin
Уверявам ви, че няма да сгрешите, ако го направите!

Съжалявам, че нямам снимка! suicide_fool-edit
Ще се опитам да добавя, като ги направя следващия път. Всъщност, надявам се някой майстор в кухнята да ме изпревари.  blush

Активен

Never argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky) Тема: Сладки, бонбонки и бисквитки 2 « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio