Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
18 Март 2010, 19:46:52

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Готвим стъпка по стъпка (Модератор: sladka hapka) Тема: Суши « назад напред »
Страници: 1 [2] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Суши  (Прочетена 13625 пъти)
« Отговор #15 -: 13 Март 2008, 13:40:43 »
snejanaL
Калфа
**
Публикации: 79

Здравейте , суши е една от любимите ми храни , но за жалост това не важи за никой друг от семейството ми  Sad Въпреки това аз упорито го приготвям отвреме на време (обикновенно по празници или когато имаме гости) Grin

Ето и линк към сайта от който аз се научих да го приготвям

http://www.sushimagic.com/lessons.php

Тук може да видите как да си приготвите ориза за суши , какви риби се използват и как да ги нарежете , видовете суши , както и рецепти за тях , какви подправки и прибори да използвате при приготвянето на суши  Roll Eyes
Активен
« Отговор #16 -: 28 Март 2008, 18:05:42 »
appolo
Чирак
*
Публикации: 1

Здравейте!
И аз много обичам суши и се опитвам да си готвя в къщи. За съжаление като че ли корите не бяха добри: не се режеха, бяха едновременно ронливи и еластични. Моля дайте съвет! Как да разпознавам добрите кори и трябва ли преди нарязване суши-рулото да престои няколко часа, както ми беше казано? От къде си ги купувате?
Активен
« Отговор #17 -: 31 Март 2008, 20:15:02 »
ирче
Калфа
**
Публикации: 81

Здравейте, за пръв път направих суши по рецептата на Наталина, обаче ориза стана много лепкав и определено не изглеждаше, като този на Наталина. Ако някой знае причината да стане такъв моля да ми каже. Но въпреки лепкавия ориз сушито изглеждаше супер и на вкус беше добре, скоро ще е втория опит, така че дайте идея за ориза. А ако някой знае и други японски рецепти моля да ги сподели с нас! Благодарности на Наталина за подробните обяснения.
Активен
« Отговор #18 -: 31 Март 2008, 20:31:15 »
ирче
Калфа
**
Публикации: 81

appolo, моите кори са от метро мисля, че са хубави в момента не мога да снимам но на корите пише exotic food, sushi nori
Активен
« Отговор #19 -: 31 Март 2008, 20:46:09 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1620
Първа флейта и втора цигулка

Здравейте, за пръв път направих суши по рецептата на Наталина, обаче ориза стана много лепкав и определено не изглеждаше, като този на Наталина. Ако някой знае причината да стане такъв моля да ми каже. Но въпреки лепкавия ориз сушито изглеждаше супер и на вкус беше добре, скоро ще е втория опит, така че дайте идея за ориза. А ако някой знае и други японски рецепти моля да ги сподели с нас! Благодарности на Наталина за подробните обяснения.

Здравей Ирче!

Ориза за сушито трябва да е малко лепкав (затова е добре да се използват по-кръглите видове ориз, те имат повече скорбяла) - определено не трябва да е като ориз за ризото например. За да е станал много лепквав или сорта му е бил такъв, или си го оставила повечко да се вари. А щом като на вкус е било добре, просто приеми че с повече опит, ще постигнеш и вида му! Радвам се, че обясненията са били от полза.

Имам няколко японски рецепти, но ми трябва по-скоро време за да ги направя и предоставя. Моите деца са малко капризни с яденето и приемат нови блюда с много големи резерви, което означава двойно готвене за мен. Но обещавам да направя нещо скоро!

Здравейте!
И аз много обичам суши и се опитвам да си готвя в къщи. За съжаление като че ли корите не бяха добри: не се режеха, бяха едновременно ронливи и еластични. Моля дайте съвет! Как да разпознавам добрите кори и трябва ли преди нарязване суши-рулото да престои няколко часа, както ми беше казано? От къде си ги купувате?

Здравей Аполо!

Бяха ронливи след като бяха направени на рула? Може би ориза е бил много сух, защото те иначе си поемат влага от ориза и прилепват към него идеално и стават лесни за рязане. Иначе е важно да следиш да не са с изтекал срок или да не е нарушена опаковката, защото иначе изсъхват корите и стават ронливи.

Достатъчно е да оставиш рулата за около 15-20мин. за да поемат от влагата.
Активен

www.natalyna.multiply.com

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #20 -: 20 Юли 2008, 21:09:24 »
maksimalistkata
Главен Готвач
Публикации: 773
главен сладкар

Ел. поща
Добър вечер от мен,днес реших да експериментирам и да си приготвя суши,както си му е редът и трябва да кажа че всички останахме много разочаровани от вкусовите качества на този вид  ядене, дори се посмяхме на малките япончета как сладко си похапват суши,явно ние българите ще си останем традиционалисти на боба и туршията  Tongue,та ето какво се получи от моя първи опит вегетарианско суши с авокадо и краставица,и с риба сьомга- едното е урамаки -това означава ,че ориза остава отвън, а другото е футомаки, когато зеления лист водорасло е отвън ,сервира се със соев сос ,маринован джинджифил и една паста уасаби /техния лютив хрян /толкова е силен , на аромат по силен и от амоняка, може даже и заспалия да събуди Roll Eyes

* 11.jpg (55.99 KB, 400x300 - видяно 2022 пъти.)
Активен
« Отговор #21 -: 27 Март 2009, 18:35:02 »
izzi
Чирак
*
Публикации: 1

Ел. поща
Здравейте!
Много обичам суши,даже това моето граничи със сушимания Roll Eyes
До скоро го хапвах само в специализираните за суши места (най-хубавото според мен е в The sushi bar и Капитан Кук),но от скоро си го приготвяме в къщи и се получава страхотно.Имам и снимки,но ще ги пубиликувам тези дни,че сама не мога.Купих си оригиналния соев сос на Kikkoman и всичко необходимо за направата му.Много е хубаво,че има хора като Наталина,които да са толкова компетентни и изчерпателни в обясненията си,за което я поздравчвам! hi
Активен
Страници: 1 [2] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Готвим стъпка по стъпка (Модератор: sladka hapka) Тема: Суши « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio