О, Йоли, много ме трогна с бисквитите точно от тази рецепта Това бяха първите ми бисквити и си спомням, че въпреки премеждията, крайният резултат беше много добър Твоите са впечатляващи Благодаря, много са вкусни!
t_ilieva,
« Последна редакция: 23 Юли 2008, 13:12:32 от k_ines »
Продукти: 200гр.натурален шоколад, 200гр.качествено масло, 1ч.захар/от 240мл./, 5 яйца, 1 капсулка ванилия, 1 с.л.брашно, пресни плодове или плодов сос за гарниране, пудра захар за поръсване. Приготвяне: В купа натрошаваме шоколада, нарязваме маслото и слагаме в микровълнова фурна за 1 минута.Изваждаме добавяме захарта и бъркаме, докато се хомогенизират.Оставяме да поизстине и започваме да добавяме яйцата едно по едно.След всяко разбъркваме много добре, докато се смеси с шоколадовата смес и така всяко следващо.Добавяме брашното и ванилията и изсипваме в тавичка с диаметър 25см.Печем в предварително загрята на 190*С 20-25 мин.Аз пекох 20 мин.-не трябва да се изсушава, но и не трябва да остава сурово.В момента в който се стегне изваждаме.Оставяме за 5 мин. да поизтине и обръщаме върху решетка.Така стои 15 мин. и отново обръщаме върху чиния.Добре е да се охлажда 2-3 ч. и тогава да се сервира. Сервираме парче от сладкиша, поръсен с пудра захар, гарнирано с плодов сос. Много лесен и вкусен сладкиш, опитайте! източник:/DawnT/
« Последна редакция: 24 Юли 2008, 13:54:36 от k_ines »
Продукти: 400 гр. пилешко филе, за марината: 1 глава лук, 4-5 скилидки чесън, 4-5 стръка магданоз, 5-6 листа босилек, 1 печурка, 1/2 чушка, 1ч.л.куркума, 1/2 ч.л.кориандър, 1/2 ч.л.чикън масала/микс от подправки за пилешко месо/, 30 мл. растителна мазнина, кората на 1/2 лимон, 2 с.л.лимонов сок сол. Приготвяне: Месото измиваме и нарязваме на едри кубчета.Всички продукти за марината/някои от които нарязваме на едро/слагаме в чопър/блендер/ и нарязваме до образуването гладко пюре.В купа смесваме пилешкото месо с ароматното пюре, завиваме с лист опъковъчно фолио и оставяме за 1-2 ч./може и по-малко/.Месото нанизваме на шишчета/предварително накиснати във вода, да не изгорят ако ще печем във фурната/и печем във фурната за 15-20 мин. в предварително загрята на 220*С или на скара. Сервираме с ориз и салата.
Кеми, страхотно сладкишче, но що е то качественно масло. Би ли споделила какво ползваш ти.
Пепи, благодаря!Вкусен е много да-така твърди мъжът ми и съседите Маслото да е такова, което използваш и си сигурна, че е масло.Може домашно или френски и немски-"Президент" ще ти свърши страхотна работа Повечето други за мен са си чист маргарин
Продукти: 5 резенчета сушени домати, 1/2ч.босилек, 5-6 стръка магданоз, 4-5 скилидки чесън, 2-3 с.л.кедрови ядки, 3 с.л.пармезан, 50мл. зехтин, сол. Приготвяне: Сушените домати накисваме в малко гореща вода да омекнат.Ако са в зехтин са меки и не е необходимо.В блендер слагаме нарязаният босилек, магданоз, чесън, ядки, доматите, сол, зехтинът и пюрираме до гладка смес. Чудесно е за паста!
« Последна редакция: 23 Юли 2008, 21:43:23 от k_ines »
Продукти: 1 голямо добре узряло авокадо, 1 домат, 1/2 глава червен лук, 1 скилидка чесън, 5-6 листа босилек/или др.подправка/, 1 с.л. с връх сирене филаделфия, 2 -3 с.л.лимонов сок, 3-4 с.л.зехтин, сол, пипер. Приготвяне: Доматът измиваме, нарязваме на 4-ри и внимателно отстраняваме семето и леко изтискваме да остане "по-сух".По желание обелваме. и заедно с нарязаният лук, чесън, пипер и босилек нарязваме фино в блендер или чопър.Оставяме за няколко минути и излишната вода се отделя от доматената смес, която внимателно отцеждаме.Авокадото белим и намачкваме на гладко пюре.Добавяме лимона, крем-сиренето, сол и доматената смес и разбъркваме, докато стане хомогенна смес. Сервираме с препечени филийки или тортила чипс