Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
02 Декември 2008, 11:03:08

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусно и красиво (k_ines) « назад напред »
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусно и красиво (k_ines)  (Прочетена 77457 пъти)
« Отговор #225 -: 15 Юни 2008, 14:35:46 »
k_ines
Гурман
Публикации: 1294
Кеми

Пълнозърнест сладкиш с праскови и карамелов сос

Продукти:
1,1/2 ч.пълнозърнесто брашно,
1,1/2 фино смлени овесени ядки,
1 ч. овесени снегулки,
100гр.масло/маргарин,
1 ч. захар,
1 праскова,
1ч.л.сода бикарбонат,
1 ч.л.бакпулвер,
1 ванилия,
кора от 1/2 портокал,
3-4 с.л.портокалов фреш,
ядки, стафиди и др. по желание.
Приготвяне:
В купа смесваме брашното пресято заедно с бакпулверът, ванилиятя и содата.Добавяме фините, другите овесени ядки, захарта и с маслото замесваме тесто до образуването на трохи.Добавяме портокаловата кора и сокът и омесваме тесто наподобяващо тесто за бисквити.Прасковата белим и нарязваме на малки кубчета и омесваме и нея към тестото.Върху пекарска хартия разстиламе тестото във форма, заглаждаме добре, поръсваме със овесени ядки и кафява захар и печем на 180*С около 30-40 мин.Или докато се зачервят краищата на сладкиша.
Сервираме нарязан на парчета, поръсен с портокалови корички и залят с карамелов сос.
Активен

« Отговор #226 -: 15 Юни 2008, 14:48:57 »
k_ines
Гурман
Кеми

Карамелов сос

Продукти:
3/4 чаша захар,
2 с.л.вода,
1 с.л.лимонов сок,
3/4 чаша високо-маслена сметана.
Приготвяне:
Смесваме, захарта, водата и лимоновият сок.Слагаме ги в тенджера с дебело дъно и бъркаме, докато се разтопят.След това спираме да бъркаме и оставяме на среден котлон, докато придобият приятен кехлибарен цвятза 6-8 мин.Сваляме от котлона и с непрекъснато бъркане на тънка струйка добавяме и сметаната.Бъркаме, докато се смесят и стане хомогенна смес.
Подходящ за заливане на сладкиши, кексове, сладолед и др.
източник:/williams-sonoma/
Активен

« Отговор #227 -: 17 Юни 2008, 09:03:11 »
hgirl
Помощник-готвач
Публикации: 290

Ел. поща
Кеми, и тук да изкажа благодарности за рецептата Патладжан-кебап. Не е толкова красив като твоя, но много вкусен!!! Домашните бяха очаровани. Остана ми малко от каймата и допълнително опекох кюфтенца. Освен това в каймата сложих много зелении. Стана много ароматно!

* patl_kebab.JPG (20.95 KB, 400x300 - видяно 1726 пъти.)
Активен
« Отговор #228 -: 17 Юни 2008, 09:09:04 »
eli4ka
Главен Готвач
Публикации: 915

Кеми,патладжан кебапа сътворих и аз.Много благодаря за чудесното ястие. air_kiss Ако мога довечера ще снимам/стига да се добера до компа в къщи/.Но и без снимка си е супер вкусно. Kiss
Активен
« Отговор #229 -: 17 Юни 2008, 12:50:02 »
k_ines
Гурман
Кеми

hgirl, прекрасен е и твоя air_kissРадвам се, че се довери на тази рецепта представена от мен.Наистина е бързо, лесно и много вкусно.Винаги може да добавяш и отнемаш подправки, продукти и да го нагласиш към своя вкус, това харесвам в готвенето, винаги можеш да импровизираш thumbup
Еличка, радвам се, че и у вас се е харесал Kiss
Благодаря Ви!
flower
« Последна редакция: 25 Юли 2008, 21:33:29 от k_ines » Активен

« Отговор #230 -: 17 Юни 2008, 19:29:12 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1117

Скъпа Кеми,
Благодаря ти за предложението на патладжан кебап –
Много вкусно и лесно, а зеленчуковата добавка е чудесна идея.
Аз нарязах патладжана диагонално,/ за да има повече кайма/
леко го гриловах и тогава запекох.
Сервирах и с турски пилаф smile1.

Благодаря ти air_kiss

Удоволствие е, да разгледам и новите ти предложения –  поздравления!
 flowers
 thankyou

Активен

« Отговор #231 -: 18 Юни 2008, 13:48:22 »
k_ines
Гурман
Кеми

Диди, страхотно изглежда thumbup
Както казах-експерименти и импровизации позволени всякакви, важното е да ви е вкусно това което ще се получи smile1
Съдейки по снимката............. Kiss
Благодаря, че избра тази рецепта air_kiss
Активен

« Отговор #232 -: 18 Юни 2008, 13:55:47 »
k_ines
Гурман
Кеми

Салата с авокадо, домати и козе сирене

Продукти за две порции:
1 авокадо,
2 домата,
1 глава червен лук,
150 гр.козе сирене,
босилек-пресен,
2-3 с.л.балсамов оцет,
4-5 с.л.зехтин,
1 с.л.едрозърнеста горчица,
1 силидка пресован чесън,
сол.
Приготвяне:
Нарязването и подреждането на зеленчуците е изцяло по Ваш вкус smile1
При мен-нарязваме всичко на кръгчета и подреждаме всичко едно до друго, като между резените слагаме цели листа босилек и тънки резени сирене.Заливаме със смесените заедно оцет, зехтин, сол, горчица и чесън и заливаме салатката.Украсяваме със стрък босилек!
Активен

« Отговор #233 -: 18 Юни 2008, 14:14:55 »
k_ines
Гурман
Кеми

Кюфте Ислим кебап/Köfteli İslim Kebabı/
        /турска кухня/

Продукти:
500гр. смляно месо,
1 голям патладжан,
2 домата,
1-2 зелени чушки,
1 глава лук,
100гр.кашкавал,
300гр.доматено пюре,
1 ч.л.кимион,
1/2 ч.л.черен пипер,
4-5 стръка магданоз,
2-3 скилидки чесън,
сол,
растителна мазнина.
Приготвяне:
Патладжана нарязваме по дължина на тънко, посоляваме и оставяме да се отцеди черната вода.Чушката, лукът, чесънът нарязваме на едро и слагаме в блендер.Нарязваме фино и смесваме с месото.Добавяме сол, пипер, магданоз и кимион и омесваме добре.Добре е каймата да се остави смесена с другите продукти да престои известно време, за да се овкуси exclaimПатладжана измиваме и подсушаваме.Нарязваме отново по дължина всеки резен на две.Слагаме ги на кръст и върху него слагаме топче от месото/кюфте/завиваме с патладжана и забождаме с клечка за зъби.Отгоре слагаме кръгче домат и завършваме с резен чушка.Трябва да изглеждат ето така.Заливаме отгоре и около тях с мазнина, посоляваме и слагаме да печем във фурната на 220*С.След 15-20 мин.Доматеното пюре смесваме с 1 с.л.брашно и сол и заливаме кюфтенцата.Отгоре на клечката забиваме и по едно резенче кашкавал и допичаме.Печем до готвност и докато се сгъсти сосчето.Поръсваме с магданоз, босилек или каквато подправка обичате smile1
Бързо, лесно и много вкусно!Приятен апетит!
по идея на:/mutfaksirlari.com/
Активен

« Отговор #234 -: 18 Юни 2008, 15:26:58 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1517

Ел. поща
Ау , това е чудно. Заплювам си го .  thumbup Ще го направя в събота. Страхотна си , мила.  yahoo
Активен

« Отговор #235 -: 18 Юни 2008, 16:08:41 »
пеполина
Гурман
Публикации: 1825

Ел. поща

Кеми, мила отново страхотно предложение. Толкова много неща съм си набелязала да пробвам, че не зная дали ще ми стигне цял един живот. Ама наистина как би могъл да устои човек на подобни предложения. Благодаря ти. air_kiss
Активен

« Отговор #236 -: 19 Юни 2008, 16:38:21 »
elidrag
Главен Готвач
Публикации: 631

За снощната вечеря приготвих Патладжан кебап. Както си и знаех, беше страхотна вкусотия. Кеми, благодаря за рецептата. flower
Тъй като младежът в къщи не яде патладжани, приготвих със същата кайма Картоф кебап. Схемата беше без изменения, но с резени картофи и парчета чушка "Сиврия". Подобно  нещо съм яла в Турция. Беше много вкусно, но според мен с патладжан е поне три категории по-високо.
Кеми, давай следващите патладжанести идеи. 
Активен

« Отговор #237 -: 19 Юни 2008, 17:24:09 »
k_ines
Гурман
Кеми

Йоли, Пепи, радвам се, че ви хареса и тази моя идея air_kiss
Ще чакам отзиви thumbup
Елидраг, благодаря, че направи и ти този кебап, че се е харесал и у вас smile1
Другата ти идея също е много интересна и си струва да се опита KissБлагодаря! smile1

Наистина ще имам още много идеи като големи любители на патладжана
smile1
Активен

« Отговор #238 -: 19 Юни 2008, 17:32:58 »
Tina-Rina
Главен Готвач
Публикации: 546

Ел. поща
   Кеми, чудесни патладжанени предложения! Благодаря!
Активен
« Отговор #239 -: 19 Юни 2008, 18:13:02 »
Tango
Калфа
**
Публикации: 247
Той ме обича!

Ел. поща
Да, благодаря, ти мила! Непременно ще пробвам кюфте ислим кебап ,чудесна рецепта, наистина не е много сложна, а е много добре поднесена и създава впечатление за ...празник! /а защо се казва ислим, искам да кажа - означава ли нещо?
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусно и красиво (k_ines) « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio