Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
22 Ноември 2008, 09:28:27

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусно и красиво (k_ines) « назад напред »
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусно и красиво (k_ines)  (Прочетена 74475 пъти)
« Отговор #75 -: 26 Март 2008, 10:12:02 »
k_ines
Гурман
Публикации: 1281
Кеми

Йоли, благодаря!
За любители на по-пикантни ястия и аромати е страхотна!Хайде и ще чакам с нетърпение да покажеш air_kiss
А сладкиша е наистина много вкусен и лесен!
Активен

« Отговор #76 -: 26 Март 2008, 16:49:25 »
k_ines
Гурман
Кеми

Наложена пролетна баница

Продукти:
1 пакет кори,
125 гр. масло/маргарин/
200гр.коприва,
100гр.лапад,,
1к.ч.ориз,
200гр.сирене,
3 яйца,
сол.
Приготвяне:
Във вряща вода бланшираме копривата.Лападът нарязваме на дребно.Сотираме леко в половината масло сваляме от котлона и натрошаваме сиренето.Добавяме предварително свареният в подсолена вода и отцеден ориз.Добавяме двете яйца , разбъркваме добре.Другото масло разтопяваме за намазване на корите.В намазана с мазнина тава започваме да пореждаме корите.Най отдолу слагаме две кори накапваме масло и наръсваме от плънката.Слагаме огоре кора и повтаряме процедурата до свършване на плънката.Накрая завършваме пак  с две кори.Третото яйце разбиваме много добре и с лъжица разливаме по малко върху баницата.Накапваме останалото масло и печем в предварително загрята на 200*С фурна до порозовяване.
Много вкусна семейна рецепта.Моятя от днес е без яйца и не е като тази, която обичаме, но поради временното им изключване от менюто ни ще я изядем и така smile1

Активен

« Отговор #77 -: 26 Март 2008, 17:54:42 »
Иви
Помощник-готвач
Публикации: 478

Ел. поща
Ах ... потекоха ми лигите  innocent
Кеми, страхотна баница   exclaim
Толкова обичам ... а тази със сигурност ще ми хареса с тези "зелении"  Tongue ... и тях много ги обичам  thumbup
Не е честно да съм толкова пощелива  Cry
Активен
« Отговор #78 -: 26 Март 2008, 18:23:48 »
k_ines
Гурман
Кеми

Иви, благодаря миличка! air_kiss
Ами черпя те от баничката Tongue
Активен

« Отговор #79 -: 26 Март 2008, 22:33:28 »
k_ines
Гурман
Кеми

Салата от мариновани пиперки, царевица и сирене

Продукти:
10 мариновани червини пиперки/или пресни печени и белени/,
1/2 консерва малка царевица,
1/2 връзка копър,
сирене за настъргване,
оцет, зехтин,
сол на вкус.
Приготване:
Нарязваме чушките на ивици, копъра на дребно, добавяме царевицата, овкусъваме и разбъркваме.Сервираме със настъргано серене.
Активен

« Отговор #80 -: 26 Март 2008, 22:43:01 »
k_ines
Гурман
Кеми

Пиле провансал

Продукти за две порции:
300-400 гр.пилешко филе,
2 средни домата,
100гр. обезкостени маслини,
8 средни картофа,
2 с.л. каперси/аз нямах и не сложих/,
сол, черен пипер,
растителна мазнина.
Приготвяне:
В тенджера сваряваме картофите.Филето разделяме на две порции и овкусяваме със сол и пипер.В тиган със сгорещена мазнина пържим филетата по около 3 мин.от всяка страна.Изважадаме в чиния и в мазнината пържим чесънът за няколко секунди, добавяме нарязаните домати и пържим 10-тина мин. посоляваме, подправяме и добавяме маслините нарязани и каперсите.Разбъркваме и в тавичка изсипваме на дъното част от сосчето, върху него слагаме филетата и картофите обелени и нарязани на половина и заливаме отгоре с останалият сос.Печем в загрята на 220*С фурна около 25 мин.Сервираме нарязано филето по диагонал с картофки и заливаме със сос.
източник:/Rachael Ray/
« Последна редакция: 26 Март 2008, 22:49:09 от k_ines » Активен

« Отговор #81 -: 26 Март 2008, 22:52:00 »
Mariana G
Модератор
Гурман
Публикации: 1380

Ох Roll Eyes Кеми, много е апетитно всичко! Roll Eyes А такава баничка с ориз не съм опитвала още, ще пробвам nyam
Активен

« Отговор #82 -: 27 Март 2008, 08:20:41 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1487

Ел. поща
Кеми , спри се,момиче...Не е редно всеки ден така да ни изкушаваш.Всичко е страхотно.  thumbup
Активен

« Отговор #83 -: 27 Март 2008, 09:33:15 »
пеполина
Гурман
Публикации: 1813

Ел. поща
Кеми, винаги затаявам дъх когато разглеждам твоята темичка. Всичко е толкова хубаво и стилно със страхотна аранжировка, че на човек сърце няма да му даде да се докосне до блюдата ти, за да не ги накърни. Много пъти сравнявам твоите неща с тези на  di_ani, и винаги съм си казвала, че ти си втората Диди във форума. Благодаря ти, за красотата, с която ни радваш ежедневно. air_kiss
Активен

« Отговор #84 -: 27 Март 2008, 09:39:43 »
k_ines
Гурман
Кеми

Мариана, Йоли, много ми е приятно да получавам от такива кулинарки като вас похвали air_kiss
Марианче, опитай тази баница ще ти хареса-много е свежа и не мажи яйцето с четка отгоре, а го сипвай с лъжица-идеята е да се образуват локвички от яйцето и да се запекат.Забравих да го добавя това към рецептата.
Йоли, ами то друго нямам на този етап с какво да се занимавам освен с Инес и много се радвам, че открих Вас и така хем се позабавлявам, хем сготвя вкусна вечеря.Не, че преди не съм готвила така, но сега със снимките се превръща, не в скучно готвене, а в приятно забавление smile1
Пеполина,  air_kiss
Радвам се, че харесвате нещата, които предлагам.А Дианка.... тя създава красота от и до всичко до което се докосне. smile1
« Последна редакция: 27 Март 2008, 09:43:10 от k_ines » Активен

« Отговор #85 -: 27 Март 2008, 10:43:23 »
Mariana G
Модератор
Гурман
Публикации: 1380

Марианче, опитай тази баница ще ти хареса-много е свежа

Благодаря, Кеми air_kiss Обожавам всичко зеленко smile1
Активен

« Отговор #86 -: 27 Март 2008, 19:23:48 »
vesela
Гурман
Публикации: 2045

Кеми, много вкусна се оказа тази пържена пица. Малко не ми потръгна с нея, че онзи ден в 20 часа точно пържех втората подред, когато спря тока и дойде чак в 24 часа. Наложи се да си разделим тримата едната/шегувам се - изяде я дъщерята/. На другата вечер успешно направих и останалите Grin

* S6300605.JPG (76.24 KB, 400x300 - видяно 1842 пъти.)
Активен
« Отговор #87 -: 27 Март 2008, 22:21:18 »
k_ines
Гурман
Кеми

Весе, важното е крайният резултат да е вкусен!Като я гледам е била вкусничка, така, че....Радвам се, че се е харесала air_kiss
Активен

« Отговор #88 -: 27 Март 2008, 22:34:32 »
k_ines
Гурман
Кеми

Салата с пушено месо и сусам

Продукти:
5-6 листа от различни салати,
2-3 репички,
1/2 краставица,
1 стрък пресен лук,
1 домат,
50 гр-сурово-пушена шунка,
2 с.л.белен сусам,
30.гр.кашкавал,
оцет, зехтин, балсамов оцет, сол.
Приготвяне:
Нарязваме всички зеленчуци на едро.Разбъркваме ги в купа, добавяме месцето, и овкусяваме.Разбъркваме отново и поръсмаме с кашкавал и сусам.
Активен

« Отговор #89 -: 27 Март 2008, 22:44:43 »
k_ines
Гурман
Кеми

Хрупкави сандвичи с патладжан и смляно месо

Продукти:
1патладжан,
200гр.кайма,
1 стрък пресен лук,
1 стрък пресен чесън,
черен пипер, сол, магданоз, копър,
галета, корнфлейкс, чесън на прах, горчица/яйца/.
Приготвяне:
Омесваме каймата с нарязаните на дребно, лук, чесън, копър и магданоз.Посоляваме, поръсваме с черен пипер и оставяме на страни.Патладжана нарязваме на кръгчета и пържим в почти сух тиган до порозовяване от двете страни.От каймата правим топчета и от топчетата сплескваме тънки кюфтенца с големината на кръгчетата патладжан.Печем в тиган без мазнинаот двете страни.Слагаме кюфтенце между два резена патладжан и ги потапяме в горчица/най-добре в разбити яйца/и потапяме и в сместа приготвена от галетата, корнфлейкса натрошен и чесънът на прах.Така повтаряме процедурата до скалъпването на всички сандвичета.Може да се изпържат, но аз ги пека във фурна, че стават по леки, до порозовяване на панировката.
Сервираме със чеснов сос приготвен от:
1 с.л. майонеза, 4-5 с.л.кисело мляко, дребно нарязан пресен чесън, копър, 1 с.л.лимонов сок и няколко капки зехтин.Всичко това разбъркваме много добре до гладка смес и заливаме патладжанът.
Приятен апетит! smile1
« Последна редакция: 27 Март 2008, 22:47:44 от k_ines » Активен

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусно и красиво (k_ines) « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio