Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
22 Ноември 2008, 14:18:51

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky) Тема: Месечно предизвикателство - ФЕВРУАРИ - ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ « назад напред »
Страници: 1 2 3 [4] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Месечно предизвикателство - ФЕВРУАРИ - ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ  (Прочетена 13981 пъти)
sladka hapka
Глобален Модератор
Гурман
Публикации: 3031

Ел. поща
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,439.msg37456.html#msg37456
 а това е моето предложение
По регламент рецептите за "Предизвикателството" трябва да са нови, непубликувани до момента във форума!
Предложената рецепта не отговаря на това изискване!

« Последна редакция: 29 Февруари 2008, 23:51:21 от sladka hapka » Активен

МОЛЯ, СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛОТО ЗА ПУБЛИКУВАНЕ НА МАКСИМУМ 3 РЕЦЕПТИ ДНЕВНО!!

sladka hapka
bambinkamalinka
Калфа
**
Публикации: 84

Ел. поща
Ето и моето предложение

Сладкиш с пьржени карамелизирани ябьлки

за тестото:

3-4 яйца
1чч. захар
3/4чч. олио
2чч. брашно
1/2 пак. бакпулвер

за пльнката:

около 1кг. ябьлки/изчистени,обелени и нарязани на тьнки филийки-около 1/2 см./
2-3сл.стафиди/моите са накиснати в ром/
1чл. канела
60гр.масло
5-6сл. захар

Пьрво приготвяме пльнката.
В тефлонов или друг незалепващ тиган/аз-в тенджера с двойно дьно/ стопяваме маслото,слагаме ябьлките,посипваме ги сьс захарта и ги оставяме,докато пуснат сос и започнат да се пьржат.Бьркаме леко чак,когато отдолу вече са се позапьржили-с разбьркване запьржваме ябьлките от всички страни до светло кафяв цвят.Дьрпаме от котлона,добавяме стафидите и канелата и оставяме да поизстине.

За приготвяне на тестото разбиваме яйцата сьс захарта,прибавяме последователно олиото и брашното с бакпулвера.Обьркваме ги добре с ябьлковата смес с помоща на льжица.Изсипваме в намазнена и набрашнена тава.Печем в предварително загрята фурна-180 градуса.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky) Тема: Месечно предизвикателство - ФЕВРУАРИ - ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio