Автор Тема: Месечно предизвикателство - ФЕВРУАРИ - ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ  (Прочетена 152962 пъти)

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2399
"...Ябълки – любимият й плод, обича го във всичките му метаморфози – розовите цветчета на ябълковото дърво, ябълков сладкиш с канела, ябълков чай, ябълково вино ..."

 :exclaim:- Рецепта с коментар
 :icon_idea: - Рецепта с фотография

стр. 1

Ябълков сладкиш с  крема сирене - petrina :icon_idea:

Пай с ябълки от Масачузетс  - vesela :icon_idea:

Лесен сладкиш с ябълки - bordovsky :icon_idea:

ЯБЪЛКОВА ТАРТА - Леля Ог

ЯБЪЛКОВА ПИТА - Леля Ог

Сладкиш с ябълки и бисквити - ilrai :icon_idea:

Ябълков сладкиш в маслена чашка - ТАНЯ_70 :icon_idea:

Карамелизиран десерт с ябълки - пеполина :icon_idea:

Палачинкови вързопчета с плънка от ябълки - пеполина :icon_idea:

Мъфини с ябълки - marabu :icon_idea:

Мини кексчета с ябълка и банан - aniyon :icon_idea:

стр. 2

Ябълков сладкиш "Цвети" - Tina-Rina :icon_idea:

Пенсионерски сладкиш с ябълки - sladka hapka :icon_idea:

Ябълкова пита с шоколад - Yoli :icon_idea:

Сладкиш с ябълков крем - Tonito :icon_idea:

Ябълков сладкиш - Pokcu

Ябълков сладкиш с шоколадов чипс - petrina :icon_idea:

стр. 3

Нормански ябълков сладкиш - ilrai :icon_idea:

Ябълков пай - petty :icon_idea:

Кладкиша на моята баба - kalina-sofia

Кекс с ябълки - rumirenard

Ябълков сладкиш с лимон - gaby_s :icon_idea:

Сладкиш с карамел и ябълки - di_ani :icon_idea:

Шоколадов ябълков крамбъл - di_ani :icon_idea:

Пита с ябълков крем - kanela :icon_idea:

Канелен ябълков сладкиш - petrina :icon_idea:

Ябълков десерт с нишестен крем - radost.1955 :icon_idea:

Сладкиш с пьржени карамелизирани ябьлки - bambinkamalinka:icon_idea:

« Последна редакция: 17 Март 2008, 16:47:35 от sladka hapka »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Ябълков сладкиш с  крема сирене

1/8 ч.чаша олио
1 – ¾ ч.чаша брашно
1 яйце
½ ч.чаша захар
1/3 ч.чаша прясно мляко
1/8 ч.чаша кисело мляко
½ ч.лъжица канела
1 ч.лъжици бакпулвер
½ ч.чаша смлени орехи
1 ч.чаша нарязани на малки кубчета ябълки

За глазурата:
300гр. крема сирене
½ ч.чаша захар
2 яйца
1.ч.лъжица ванилия
½ ч.чаша начукани орехи./ за поръсване отгоре/

Загряваме фурната на 180 гр.
Смесваме си продуктите за глазурата.Разбиваме крема сиренето с захарта, яйцата и ванилията. Оставяме на страни.
Подготвяме си тавичка 33/22см., намасляваме.
Разбиваме олиото, яйцето, прясното мляко, киселото мляко и захарта. Прибавяме към тях брашното която предварителни сме смесели с бакпулвера и канелата. След като смесим добре двете смеси добавяме ябълките, разбъркваме с дървена лъжица, прибавяме и орехите, разбъркваме. Изливаме така подготвената смес в тавичка, разнасяме равномерно на всякъде. Отгоре нанасяме подготвената смес с крема сиренето, поръсваме с орехите и печем за 20-15 мин. Оставяме да изтине 15 мин и режим на парченца.
Невероятно мек, топящ се в устата. Може да замените кремата сирене с извара, но трябва да разбиете хубаво.  :thumbup:
Рецептата е комбинация от 2 рецепти, които съчетах. :smile1:
« Последна редакция: 25 Февруари 2008, 06:47:34 от petrina »

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8413
  • Ах, морето...
Ау, Петринке ранобудна, изпревари ме :P

Пай с ябълки от Масачузетс
/рецептата е от един сайт, май беше "Кулинар", но не съм сигурна - благодаря на автора - чудесна е!/

Продукти:
250 гр. масло
350 гр. брашно
1 яйце
1ч.л. оцет
канела
1/2 ч.ч. захар
1,5 кг. ябълки

Приготвяне:
Омесва се тесто от брашното, размекнатото масло и 2с.л. вода /аз сложих повече на око/, 1 яйце и оцета.
Тестото се разделя на две.
Ябълките се обелват, почистват и нарязват на кубчета. Объркват се със захарта, канела и 2 с.л. брашно.
Разточват се две кори от тестото. Едната се слага в малка тавичка, така че да излиза отстрани, за да се прехлупи с горната. Изсипват се ябълките на голям куп. Покрива се с втората кора и се подпъхва върху долната или се прищипват. Украсява се с изрязана от тестото ябълка и листенца. Като се позапече се намазва с разбит жълтък и се поръсва с кристална захар. Отново се допича до красив цвят.
Тавичката трябва да е малка и най-добре алуминиева, за да се получи висок пай. Не се подмазва.
Приятен апетит и дано ви хареса.


Нямам спомен да съм срещала подобна рецепта във форума, но ако все пак има, моля модераторите да преценят

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5569
Ех, Веси, успа се  :P
Щеше да се зареждаш посред нощ пред компа.......нищо де. :thumbup:

Аз обаче съм кавалер и те изчаках ...... вече мога да си покажа сладкишчето:

                        Лесен сладкиш с ябълки

1 чаша (от 200 мл.) брашно - грахам
1,1/2 чаши брашно тип 500
100 мл. зехтин
3 - 4 ябълки
3 яйца
1 чаша млени орехови ядки
2 ч.л. течен подсладител "Суитли-ултра"
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 бакпулвер
1 флаконче есенция ром
щипка сол



Яйцата се разбиват заедно със солта до побеляване. Ябълките се обелват, настъргват на средно ренде и се добавят при яйцата. Слагат се и орехите, зехтина, подсладителя, есенцията. След разбъркване се добавят пресятите брашна, заедно със содата и бакпулвера. Тестото се разбърква внимателно в една посока и се изсипва в намаслена форма за кекс. Пече се в предварително загряла фурна на 170 градуса около 40 минути, до зачервяване. Проверява се дали е изпечен с тънка пръчица (аз ползвам бамбуково шишче), ако излиза суха - значи е готов. Няколко минути след изваждане от фурната се освобождава от формата.


   
« Последна редакция: 25 Февруари 2008, 16:07:49 от bordovsky »

Леля Ог

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1030
ЯБЪЛКОВА ТАРТА

ПРОДУКТИ:
3 яйца
1 1/2 чаена чаша захар
5 супени лъжици кисело мляко
1 бакпулвер
1 1/2 чаени чаши брашно 1 пакетче масло (напълно омекнало)
3-4 ябълки
2 ванилии

ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиват се яйцата и захарта. Добавя се маслото  , млякото , брашното , пресято с бакпулвера , ванилията и щипка сол.Получава се кексово тесто. Изсипва се в тава , намазана с масло и поръсена с брашно. Отгорв се нареждат керемидообразно нарязани на тънки резенчета ябълки. Пече се в предварително загрята фурна на 180'.
След изпичане се ръси с пудра захар.

Това е много лек и красив сладкиш , липсата на канела го прави различен на вкус от обичайните ябълкови пити.
« Последна редакция: 25 Февруари 2008, 08:51:20 от Леля Ог »

Леля Ог

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1030
ЯБЪЛКОВА ПИТА
(супер много лесна ;D)

ПРОДУКТИ:
1 ЧАЕНА ЧАША ЗАХАР
1 ЧАЕНА ЧАША ОЛИО
1 ЧАЕНА ЧАША КИСЕЛО МЛЯКО
2 1/2 ЧАЕНИ ЧАШИ БРАШНО
1 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА СОДА БИКАРБОНАТ
1 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА КАНЕЛА
3-4 ЯБЪЛКИ , НАРЯЗАНИ НА КУБЧЕТА
1 ЧАЕНА ЧАША НАРЯЗАНИ ОРЕХИ

ПРИГОТВЯНЕ:
ВСИЧКИ ПРОДУКТИ СЕ ОБЪРКВАТ С ЛЪЖИЦА , НЕ Е НЕОБХОДИМ МИКСЕР.ИЗСИПВА СЕ В ТАВА , НАМАЗАНА С МАСЛО И ПОРЪСЕНА С БРАШНО. ВМЕСТО ОЛИО МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА СЪЩОТО КОЛИЧЕСТВО ПАЛМОВО МАСЛО.ОТГОРЕ ПРЕДИ ПЕЧЕНЕТО СЕ РЪСЯТ ОРЕХИ. ПЕЧЕ СЕ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАТОПЛЕНА ФУРНА НА 180'

P.s : Нямам снимки на сладкишите , ама при моите фотографски умения това определено е плюс ::)
« Последна редакция: 25 Февруари 2008, 08:52:28 от Леля Ог »

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2488
Сладкиш с ябълки и бисквити


5 яйца
1 ½ ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. захар
3 настъргани ябълки
70 гр.краве масло
1 пакет чаени бисквити
1 ванилия

Бисквитите се натрошават . Маслото се разбива  със захарта и се добавят яйцата едно по едно. Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя. Към сместта се прибавят ябълките, бисквитите  и ванилията. Разбърква се добре и се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се в предварително загрята фурна.

ТАНЯ_70

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 693
                Ябълков сладкиш в маслена чашка

продукти за масленото тесто:
            150 гр масло
            3 с.л. прясно мляко
            1/2 ч.ч. пудра захар
            300 гр брашно
            2 ванилии

за плънката:
           3 белтъка
           1 и 1/2 ч.ч.смлени орехи
           5 с.л. брашно
           1 ч.ч.захар
           2 настъргани ябълки
           1ч.л.канела

начин на приготвяне:
      От продуктите за  тестото се омесва маслено тесто и престоява за 1/2 час.
      Белтъците и захарта се разбиват на сняг.Прибавя се брашното и съвсем леко се разбърква.Добавят се и настърганите ябълки,орехи и канелата.
Върху намаслени формички за малки кексчета се разстила масленото тесто /  като чашки/ и се пълнят с плънката.
Пече се в предварително загрята умерена фурна около 30 - 35 минути.
           
« Последна редакция: 25 Февруари 2008, 09:34:40 от ТАНЯ_70 »

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3627
Ето едно предложение и от мен за месечното предизвикателство.

Карамелизиран десерт с ябълки

За тестото:
5 яйца
150 мл. олио
330 гр. брашно
300 гр. захар
1 пакетче бакпулвер

За карамела:
100 гр. захар
40 гр. масло

За плънката:
400 гр. ябълки
150 гр. орехи - счукани
канела

 В тавичка или електрическа тенджера се карамелизира захарта. След изстиване и втвърдяване на карамела се настъргва по цялото дъно маслото. Върху него във формата на цвете се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки, поръсват се с канела.  Върху тях се поръсват част от орехите, а отгоре се изсипва половината от тестото. Върху него се нарежда пак пласт ябълки, пак канела, поръсват се останалите орехи и отгоре се изсипва останалото тесто. Пече се в умерена фурна. След като изстине, сладкишът се обръща и карамелизираната част с ябълките остава отгоре.



Източник: кн. "Десерти" изд. Земиздат
« Последна редакция: 25 Февруари 2008, 17:31:07 от marabu »

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3627
А ето и още нещо, което много ни хареса.


Палачинкови вързопчета с плънка от ябълки

За палачинките:

250 гр. брашно
0,5 литра прясно мляко
3 - 4 яйца
2 щипки сол
1 с.л. пудра захар
1 пакетче ванилия
1 с.л. олио
20 гр. разтопено масло

За пълнежа:
3 - 4 ябълки
2 - 3 с.л. захар
канела на вкус
около 20 гр. масло
сок от портокал
смлени орехи

  Палачинките:


  Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата, разбити предварително. Сипва се бавно половината мляко, бие се 2 - 3 минути, за да се получи гладка смес. Прибавя се солта, олиото, разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Изсипва се втората половина от млякото. Похлупва се сместа и се оставя да постои така поне 1/2 час, а може и 1 час на стайна температура. След това се пържат палачинки по стандартния начин, като изпечени всяка една се намазва с масло.

 Плънката:


  Ябълките се обелват, изчистват от семенниците и се нарязват на кубчета. В тенджерка се слага маслото да се разтопи и се прибавят ябълковите кубчета, захарта, канелата и се задушават на слаб огън, докато ябълките поомекнат и започнат да се разкашкват. Тогава се прибавя и сока от портокал и смлените орех. Задушава се още съвсем мъничко и плънката е готова. Оставя се да изстине.

  След като плънката е изстинала се взема една палачинка, в средата се слага с лъжичка от плънката с ябълките и краищата се повдигат и се връзват като вързопче("бохча"). За връзване аз използвах едни дълги желирани пръчици.
 Получи се много вкусен и ефектен десерт.


 Рецептата за палачинките е взета от нета, но не съм отбелязала от къде е.
 Плънката си я правих по наш вкус и сложих вътре всичко, което ми се стори, че ще си подхожда като вкус. Получи се наистина много нежено вкусово усещане.


« Последна редакция: 25 Февруари 2008, 17:32:24 от marabu »

marabu

  • Administrator
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 19264
  • Юлия
Ще помоля всички участници в Месечно предизвикателство да прочетат отново условията на задачата

Тук виждам страхотни нещата, но не са спазени няколко условия

1. Снимките + рецпети трябва да са сложени в темата (това е идеята да бъдат в една тема.. а не да се разхождаме  по др теми след това) - в личните теми поставете линкове към тази тема (а не обратното)

2.  В условията споменат НАБУХВАТЕЛ - рецептите без набухвател са излишни

и понеже отчета по Месечно предизвикателство е започнал ще помоля др месец в новото Месечно предизвикателство да се спазват условията   :smile1:

Благодаря Ви  :exclaim:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5569
1. Снимките + рецпети трябва да са сложени в темата (това е идеята да бъдат в една тема.. а не да се разхождаме  по др теми след това) - в личните теми поставете линкове към тази тема (а не обратното)
И аз съм (бях де) от недогледалите, ала нещата са поправими, обърнах местата  :innocent:

marabu

  • Administrator
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 19264
  • Юлия
Благодаря Жоро   :smile1:

Мъфини с ябълки




210 г брашно
90 г финни овесени ядки
120 г кафява захар
1 1/2 ч л бакпулвер
1/2 ч л сода
1/2 ч л сол
1/2 ч л канела

60 мл прясно мляко
2 с л олио
1 ч л ванилова есенция
250 г кисело мляко
1 яйце

375 г настъргани ябълки


. Фурната се загрява на 200С.
. Форма за мъфините се намаслява.
. В голяма купа се смесват сухите продукти (от брашното до канелата).
. С вилица се разбъркват течните продукти (от прясното мляко до яйцето) в друга купа.
. Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде (за да не потъмнеят, може да се добави малко лимонов сок.
. Настърганите ябълки се поставят върху няколко листа кухненско руло и се изстисква (трябва да останат леко влажни).
. Мокрите продукти се изсипват върху сухите и се разбъркват с дървена лъжица 10-15 пъти.
. Прибавят се ябълките и се разбъркват внимателно.
. С помощта на лъжица се тестот се разпределя по  формите.
. Пекат се 20 минути или до готовност.
. Веднага се изваждат от формата и се оставят да изстинат до стайна температура върху метална решетка.


източник : Ayn

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3627
Ами аз като не мога да ги обърна нещата какво да правя сега. Издъних се и много се извинявам. Повече няма да правя така.

aniyon

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 795
Мини кексчета с ябълка и банан

3 чаши брашно /1чаша = 110гр /
3 яйца
2 чаши захар
1 чаша кисело мляко
50 гр масло
1 бакпулвер
½ к. л индийско орехче
½ ч . л. канела
5 с. л какао на прах
1 банан и 1 ябълка /обелена , изчистена /, нарязани на кубчета

Разбиваме яйцата, млякото, захарта и маслото. Пресяваме брашното с балпулвера, канелата, инд. орехче и какаото.Прибавяме постепенно в мократа смес и бъркаме до получаване на еднородна смес./ трябва да се получи малко по- гъста от обикновено кексовата смес/.Нарязаните плодове прибавяме, разбъркваме и изсипваме в малки кексови формички, предварително намазани и набрашнени. Печем на средно ниво, на 170 градуса  - 35 мин.
« Последна редакция: 25 Февруари 2008, 20:32:11 от aniyon »
Мога всичко, стига да поискам!
РЕЦЕПТИ Фитнес треньор

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • marabu: в южният ни квартал направо разказва играта
    12 Декември 2014, 18:41:11
  • marabu: a топло е ...тоз леден вятър
    12 Декември 2014, 18:41:04
  • GolemDZVER: да напече, но пък си е студено и изнисох луканките на терасата  :yahoo:
    12 Декември 2014, 13:41:39
  • KrokozabYl: Невероятно слънчево и топло е!
    12 Декември 2014, 13:24:04
  • pep-4o: :yahoo:
    12 Декември 2014, 09:43:26
  • pep-4o: иии днес имаме слънце най-после
    12 Декември 2014, 09:43:23
  • KrokozabYl: кошмар! Дават да престанат валежите и да се вдигнат температурите. Истината е, че земята подгизна тази година от толкова много валежи
    12 Декември 2014, 09:33:06
  • GolemDZVER: ние паек сме удавени... и без вода, и ако ни спре тока, ще см направо щастливи
    11 Декември 2014, 18:51:55
  • pep-4o: ами да кажа :) Няма как да се погрижат, защото Горското министерство не раздаде язовирите на желаещите. Голяма част от тях са без собственици. Ето например нашия язовир (на дружинката)  ит 3 години едва преди месец и половина го дадоха за ползване пак на дружинката. Но две години - безстопанствен. Защото не решили към Мин на земеделиеот, или мин на Околна среда ... да са. Кой да изпуска водата и да се грижи? Хайде, нашите са все там, но не е така положението с другите язовири.
    09 Декември 2014, 20:18:16
  • кокона: Дано не се повтарят събитията от лятото. Ама пуста ни държавна управа. Така и не се погрижиха да се изпускат целогодишно, за да не се случват такива бедствия.
    09 Декември 2014, 18:38:15
  • pep-4o: и не само там
    09 Декември 2014, 17:09:49
  • KrokozabYl: лошо, пишат че Пловдивско язовирите са пред преливане :(
    09 Декември 2014, 11:57:05
  • blqsak: не е спряло тук да вали от два дена дъжд.
    09 Декември 2014, 10:57:47
  • pep-4o: тук обаче дъжд
    09 Декември 2014, 10:13:37
  • pep-4o: отиде ми римата, да се чете вАли
    09 Декември 2014, 10:13:33
  • pep-4o: мръвка има, нека Вали  :yahoo:
    09 Декември 2014, 10:13:15
  • KrokozabYl: днеска тон за песен - Сняг се сипе на парцали  :clap:
    09 Декември 2014, 09:48:29
  • pep-4o: Хайд есега разгледай другите теми и се включвай смело :) има и теми за "дрънкане" само
    07 Декември 2014, 22:42:42
  • Ilieva: Благодаря ви, спрвавих се!
    07 Декември 2014, 20:39:02
  • pep-4o: Слагането на снимки от вашият компютър става с избирането на "Допълнителни опции" в прозореца за нова публикация. Появява се прозорец "Прикачи" и след натискането на бутона "Choose", може да изберете желаната снимка или картинка от съответната папка в която я съхранявате. Разрешената големина е 70 kb за снимка,  333x500 пиксела.
    07 Декември 2014, 20:35:30
  • pep-4o: Явно и дамата чете през ред, защото Кро и даде точния линк как да слага снимки в публикация :)
    07 Декември 2014, 20:34:26
  • Захарно петле: Пепи добре че четеш както трябва не през редовете като мен.Аз си помислих че дамата пита как се прикачва снимка в пост. :)
    07 Декември 2014, 20:13:56
  • pep-4o: и върни тук малко назад, където Кроки ти е дала линка как се слага снимка
    07 Декември 2014, 19:56:50
  • pep-4o: или Отговор.
    07 Декември 2014, 19:56:04
  • pep-4o: но в съобщение снимка няма как да прикачиш от компютъра си. Снимките се прикачат, когато си в някоя от темите и натиснеш ОТГОВОРИ
    07 Декември 2014, 19:55:59
  • Захарно петле: и ти излиза след това отиваш на прикачи и си избираш снимка от твоя компютър
    07 Декември 2014, 16:30:02
  • Захарно петле: кликаш на прикачени файлове и допълнителни опции
    07 Декември 2014, 16:29:08
  • Ilieva: моля за помощ, в момента съм на ново съобщение, никъде не виждам падащо меню за прикача снимката,а и какво да пиша до и заглавие, просто за първи път се оптивам да  публикувам снивки
    07 Декември 2014, 14:07:07
  • KrokozabYl: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,67.0.html
    26 Ноември 2014, 09:57:30
  • Ilieva: здравейте, искам да публикувам снимка , как да го сторя?
    26 Ноември 2014, 09:11:53

* Последното от форума

Re: Коледата наближава - изпрати подарък; изненадай другарче :) от pavlety
[Днес в 17:13:27]


Re: Честит рожден ден, Еми! от Dyke
[Днес в 15:59:56]


Re: Честит рожден ден, Еми! от Леля Ог
[Днес в 15:05:58]


Re: Честит рожден ден, Еми! от elidrag
[Днес в 14:56:51]


Re: Честит рожден ден, Еми! от pep-4o
[Днес в 12:37:45]


Re: Честит рожден ден, Еми! от Valentina Petrova
[Днес в 10:31:56]


Re: Кой какви ги сготви през декември :) от pep-4o
[Днес в 10:00:16]


Re: Препоръчвам от Лидл от blqsak
[Днес в 09:37:33]


Re: Честит рожден ден, Еми! от blqsak
[Днес в 09:26:27]


Re: Честит рожден ден, Еми! от wasia
[Днес в 09:19:50]


Re: Честит рожден ден, Еми! от zoica
[Днес в 09:02:16]


Re: Кой какви ги сготви през декември :) от ceckavd
[Днес в 08:58:10]


Re: Честит рожден ден, Еми! от ceckavd
[Днес в 08:56:09]


Честит рожден ден, Еми! от irinka
[Днес в 08:46:47]


Re: Храна за мой'те канибали от pep-4o
[18 Декември 2014, 22:05:01 ]


Re: Кой какви ги сготви през декември :) от Poni 69
[18 Декември 2014, 20:29:10 ]


Re: Храна за мой'те канибали от wafi
[18 Декември 2014, 19:55:29 ]


Re: Кой какви ги сготви през декември :) от GolemDZVER
[18 Декември 2014, 19:15:11 ]


Re: Храна за мой'те канибали от radost.1955
[18 Декември 2014, 18:57:52 ]


Re: Кой какви ги сготви през декември :) от radost.1955
[18 Декември 2014, 18:54:34 ]