Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана 2  (Прочетена 293825 пъти)

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Мексиканска супа топчета
« Отговор #210 -: 24 Февруари 2009, 01:03:29 »
Мексиканска супа топчета


2с.л зехтин
2ч.ч нарязан на ситно лук
4 скилиди чесън, накълцани на ситно
2 дафинови листа
10ч.ч вода или телешки бульон
4ч.ч консернирани домати, смляни с блендер или пасатор

600г телешка кайма
4с.л галета
1/4ч.ч прясно мляко
1 голямо яйце
1/2ч.л сол
1/4ч.л смлян черен пипер
1/2ч.л кимион
1/2ч.ч нарязани на ситно листа кориандър или магданоз
Брашно за овалване

1/2ч.ч ориз

Загрейте зехтина в тенджера и прибавете 1 и 1/2ч.ч от лука и половината чесън.
Задушете за около 5 минути.
Прибавете водата(бульона), доматите и дафиновия лист.
Оставете да заври, затворете с капак и гответе още 20 минути.
През това време объркайте каймата, галетата, яйцето, прясното мляко, останалата 1/2ч.ч лук и чесън, солта, черния пипер, кимиона и половината от колиандъра(магданоза). Омесете добре.
От омесената кайма оформете топчета с големина на орех и ги оваляйте в брашно.
След като супата е вряла 20 минути, прибавете топчетата и ориза.
Намалете огъня, покрийте с капак и гответе докато топчетата и ориза се сварят, около 20 минути.
Малко преди да свалите от огъня, прибавете останалия колиандър(магданоз), подправете със сол и черен пипер на вкус.

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Пикантни гъби с кокосово мляко
« Отговор #211 -: 26 Февруари 2009, 23:18:25 »
Пикантни гъби с кокосово мляко


1с.л олио
3 скилиди чесън, нарязани на ситно
1 голяма червена пиперка, нарядана на тънки лентички
1 глава лук, нарязан на ситно
250г гъби печурки, нарязани на парченца
1 и 1/2ч.ч кокосово мляко
1/2 ч.л люспи от лют червен пипер(или според колко люто обичате)
2с.л нарязан на ситно пресен кориандър
Сол и черен пипер на вкус

Загрейте мазнината в дълбог тиган и задушете в нея за 2 минути чесъна и нарязаната на лентички пиперка.
Прибавете лука и задушете за още 2-3 минути.
Добавете гъбите и задушете за 5 минути.
Прибавете кокосовото мляко и лютия червен пипер.
Усилете огъня и оставете ястието да ври, докато кокосовото мляко се рудуцира наполовина и се получи гъст сос който покрива гъбите.
Овкусете със сол и черен пипер.
Готовото ястие поръсете с нарязания на ситно кориандър.

Сервира се като гарнитура към месо или като основно вегитарианско ястие!
« Последна редакция: 26 Февруари 2009, 23:22:51 от tanita »

toni_n

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 993
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #212 -: 26 Февруари 2009, 23:29:41 »
Танита, много апетитни предложения    :flower:   Ние сме любители на гъбите и задължително ще ги приготвя по твоята рецепта   :thumbup:   И месиканската супа си заплюх    :innocent:   Май се очертава седмица с форумски рецпти  :smile1:

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #213 -: 28 Февруари 2009, 19:47:34 »
toni_n надявам се да ви харесат нещата, ще чакам отзиви!

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1259
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #214 -: 28 Февруари 2009, 22:33:08 »
И на мен супата топчета ми допада, отдавна не съм правила супи (все нещо не мога да ги докарам), но тази изглежда много добре. Надявам се скоро да се отчета.  :-*

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #215 -: 28 Февруари 2009, 22:58:22 »
petty ще чакам отчета с нетърпение!

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1259
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #216 -: 02 Март 2009, 16:56:40 »
Цитат
petty  ще чакам отчета с нетърпение!

Ами ето го... действително много вкусно!

toni_n

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 993
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #217 -: 02 Март 2009, 22:07:53 »
А, petty ме е изпреварила   :-*

Танита, огромно благодаря, за мексиканската супичка - страхотна е  :yahoo:   Половинката, който не признава друга супа освен шкембе, изяде една порция и много му хареса   :thumbup: 

Благодаря   :air_kiss:

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #218 -: 03 Март 2009, 20:10:56 »
А аз пристигам с Италианската "сватбена"супа



Танитка,много вкусна и лека ! Наистина телешкото и спанака правят успешен дует !  :flower: Благодаря !  :air_kiss:

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #219 -: 03 Март 2009, 21:15:39 »
petty, toni_n и gaby_s, много се радвам че са ви харесали супите :smile1:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #220 -: 11 Март 2009, 22:21:13 »
Танита , идвам с благодарности за рецептата за козунаци.Прибавих към тестото  локум и стафиди.Днес колегите ми закусиха с ароматен козунак и останаха много доволни  :yahoo: .

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #221 -: 12 Март 2009, 21:03:45 »
Благодаря тиvens, страхотна идея ми даде за локума, че имам и се чудех какво да направя с него.

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Свинско филе пълнено с аспержи
« Отговор #222 -: 19 Март 2009, 10:50:07 »
Свинско филе пълнено с аспержи



1 кг свинско филе
3 скилиди чесън, нарязани на ситно
3 с.л нарязан на ситно магданоз
1с.л горчица
7-8бр. аспержи
7-10 резена тънко нарязан бекон
Сол и черен пипер на вкус.

Прокарайте дълъг нож в средата на филето, по цялата му дължина.
Направете разрез с широчина около 1.5-2см, в зависимост колко е дебело филето.
Извадете ножа и с пръсти поразширете отвора. Овкусете със сол и черен пипер вътрешността.
Смесете чесъна с магданоза и горчицата.
С получената смес намажете вътрешността на отвора по цялата дължина.
Почистете аспержите от твърдата долна част и ги напъхайте в получения отвор, така че да се запълни целия.
Увийте филето с парчетата бекон, като ги наредите едно до друго по късата част на парчето(мисля че от снимката става ясно).



Поставете филето в подходяша тава и налейто на дъното и 1/3ч.ч вода.
Завийте тавата с фолио за печене и поставете във фурната.
Печете първо 20 минути при температура 220С(425Ф) градуса, после намалете до 190С(375Ф) и печете още 20 минути. Махнете фолиото и допечете за още 40 минути.

Аспержите може да замените с друг зеленчук, като моркови, гъби, лук, грах, спанак или нарязани зелени подправки. Правила съм с пълнеж от чесън, зелен лук, магданоз, босилек и пермезан.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #223 -: 19 Март 2009, 11:46:46 »
Таня :thumbup:, поредното ти блестящо предложение! :thumbup:

mini

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 214
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #224 -: 19 Март 2009, 21:39:23 »
Танита, благодарско за рецептата за козунак, още миналата година правих по нея, но тогава не се подвизавах във форума /нямах смелост да пиша сред толкова майсторки/
тази година отново ще сме по тази рецепта, страхотни са просто  :thumbup: /моите са малко попрепечени, че за да осигуря втасването включвам фурната да работи и ги държа отгоре на плота на печката,и после фурната ги грабва бързичко, ако ми кажете и как точно да си осигуря топло извън този мой метод, цена няма да имате  :flower:/

[img]http://www.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]