Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
19 Март 2010, 22:04:35

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Рецепти прелитащи през океана 2 « назад напред »
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 20 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана 2  (Прочетена 98106 пъти)
« Отговор #180 -: 23 Ноември 2008, 21:23:51 »
tanita
Модератор
Гурман
Публикации: 2051

WWW Ел. поща
Веси, много се радвам, аз вече се чудех какво става, дори се бях усъмнила че обясненията ми са стигнали до теб!
Тортичката е станала страхотна като за първи път работа с твърдо покритие, чаршафа от машмерлоу със сигурност е бил много по-вкусен от готовия фондан.
Активен

« Отговор #181 -: 24 Ноември 2008, 19:57:28 »
vesela
Гурман
Публикации: 3574

Таня, незная за фондан, но по-вкусен беше от "Варна"марципан определено smile1
Още веднъж благодаря air_kiss
Активен

« Отговор #182 -: 29 Ноември 2008, 08:28:43 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Тиквен чийзкейк с карамелова заливка

За подложката:
1 и 1/2ч.ч смлени грахам бисквити
2с.л. захар
1/2ч.л канела
5с.л безсолно масло, разтопено

Приготовление:
Загрейте фурната до 165С(325Ф) градуса. Смесете смлените бисквити, канелата и захарта и объркайте добре. Прибавете разтопенето масло и бъркайте докато стане еднородна смес. Получената смес изсипете във форма за торта с откопчаващи се страници, с диаметър около 23 см. Притеснете с пръсти сместа по дъното на формата и колкото можете по страниците. Печете 10 минути и охладете.

За чийзкейка:
1 и 1/4ч.ч пюре от тиква
1/2ч.ч заквасена сметана
1ч.л течен екстрат ванилия
1 и 1/4ч.л канела
1/2ч.л джинджифил на прах
2 и 1/2 пакетчета безсолно крем сирене(600г)
1ч.ч захар
2ч.л царевично нишесте
4 яйца

Загрейте фурната до 165С(325Ф) градуса.
Обвийте формата(дъното и страниците) с алуминиево фолио.
В купа разбъркайте тиквата, сметаната, ванилията, канелата и джиджифила.
С миксер разбийте крем сиренете и захарта до гладка смес.
Прибавете сместа от тиквата и бъркайте още около 2 минути. Прибавете царевичното нишесте и бъркайте до еднородна смес.
Прибавете едно по едно яйцата, като след всяко яйце бъркате докато се омеси добре със сместа.
След като прибавите всички яйца и получите гладка смес, изсипете я във формата с изстиналата подложка.
Поставете формата(която е облечена отвън с фолио, така че да не проникне вода) в по-голяма тава в която налейте топла вода, която да стига до средата на височината на формата в която е чийзкейка. Внимателно поставете във фурната.
Печето 1 час. Изключете фурната, отворете вратичката и оставете чийзкейка за още 15 минути вътре при отворена врата.
Извадете от фурната и извадете формата от тавата с вода. Махнете фолиото и оставе чийзкейка да изстине напълно.
След като изстине поставете в хладилника, като е добре да постои там поне 6-8 часа преди сервиране.

След като чийзкейка е постоял 2-3 часа в хладилника може да украсите със разбита сметана и да полеете с карамел.

За карамеловата заливка:
1/2 ч.ч захар
1/4 ч.ч масло
1/4 ч.ч течна сметана

Карамелизира се захарта, прибавя се маслото и сметаната, бърка се докато всичко заври и стане еднородна смес. Оставя се да изстине и да се посгъсти. Изважда се чийзкейка от хладилника и се залива с карамела. Слага се отново в хладилника, изважда се малко преди да се сервира.

Активен

« Отговор #183 -: 04 Декември 2008, 00:19:56 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Шоколадова торта

За блатовете:
1/3ч.ч неподсладено какао на прах
1/3ч.ч брашно
1/3ч.ч царевична нишесте
1/2ч.л бакпулвер
4 яйца
2/3ч.ч захар
1/4ч.л сол

Зa сиропа:
2/3ч.ч вода
1/2ч.ч захар
1/3ч.ч Кахлуа или друг ликьор с кафе

За крема:
150г млечен шоколад
100г черен шоколад
1 и 1/2ч.ч сметана
3с.л безсолно масло

Направа на блатовете:
Загрейте фурната до 175С(350Ф)
Покрийте с хартия за печене дъната на две тавички с диаметър23см(9”) и намаслете.
В малка купа пресейте какаото, брашното, нишестето и бакпурвера. Разбъркайте, докато се омесят добре.
С миксер, разбийте яйцата със захарта и солта до получаването на пухкав крем.
Прибавете сместа от какаото, брашното и нишестето на три пъти, като след всяко прибавяне се бърка внимателно с лъжица, докато сухата смес се усвои от яйчната.
Разпределете сместа по равно в намаслените тавички.
Печете в предварително загрята фурна, около 20-25 минути, докато блата стане елестичен и при притискане леко с пръст, възвърне веднага формата си.
Извадете тавичките от фурната и обърнете върху решетка блатовете. Оставете така до пълното им изстиване.

Направа на сиропа:
Загрейте водата и захарта, бъркайте докато се разтвори захарта. Охладете и прибавете ликьора.

Направа на крема:
Начупете шоколада на малки парчета.
Загрейте на котлона сметаната с маслото и прибавете шоколада. Бъркайте на слаб огън, докато се разтопи напълно шоколада и се получи гладка смес. Охладете и остовете настрана за два часа сместа, дакота се стегне и стане крем, като от време на време разбърквате.

Сглобяване:
Махнете хартията от блатовете и с дълъг нож или конец ги разрежете на две.
Поставете единия блат в тортена чиния, напръскайте с 1/4 от сиропа, изсипете ¼ от крема и размажете добре по целия блат. Повторете същото и с остналите 3 блата.
Поставете тортата поне за 10 часа в хладилника, а най-добре цяла нощ.
Активен

« Отговор #184 -: 04 Декември 2008, 00:22:51 »
k_ines
Чирак
*
Публикации: 0
Кеми

Невероятна торта! flower
Активен

« Отговор #185 -: 04 Декември 2008, 07:03:36 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Благодаря! smile1
Активен

« Отговор #186 -: 04 Декември 2008, 10:31:15 »
Totona
Калфа
**
Публикации: 118

Ел. поща
Изглежда страхотно! Предвид многото предстоящи празници и афинитетът в къщи към "много" шоколадовите лакомства - сигурно ще я опитаме!
Активен

« Отговор #187 -: 04 Декември 2008, 11:37:53 »
kostilq
Главен Готвач
Публикации: 682
Vicky

Танче страхотна торта  thumbup
Активен

« Отговор #188 -: 04 Декември 2008, 12:33:03 »
aniyon
Главен Готвач
Публикации: 797

WWW Ел. поща
Тортата изглежда много сочна и много шоколадова, точно каквито аз най - харесвамммммммммммм
Танитаthumbup Някой ден ще се опитам да я направя.
Активен

Мога всичко, стига да поискам!
РЕЦЕПТИ gourmet recipes
« Отговор #189 -: 04 Декември 2008, 12:54:05 »
vens
Гурман
Публикации: 1793

Танита , последните ти две предложения са точно по моя вкус ! Определено ще направя тиквения чийзкейк и шоколадовата торта и съм сигурна ще се харесат и у нас .
Активен

« Отговор #190 -: 04 Декември 2008, 18:08:47 »
Steny
Помощник-готвач
Публикации: 279
Spring is in the air...

Ел. поща
Танита, искам да ти благодаря за прекрасните меки курабийки с тиква. Аз ги поръсих с тиквени семки и комбинацията се оказа много сполучлива и приятна.
Още веднъж благодаря за споделената рецепта.  flower

Активен
« Отговор #191 -: 08 Декември 2008, 17:13:40 »
radost_ina
Чирак
*
Публикации: 12

Танита, здравей. Ровейки се, попаднах на канеленият сладкиш. Преди малко го направих. Страхотен е и благодаря за рецептата. Искам да те помоля за линк към рецептата на този кекс /пак е твоя рецептата явно/  http://vaniaz.multiply.com/photos/album/34/34#2 Не можах да я открия.
Благодаря.
Активен
« Отговор #192 -: 08 Декември 2008, 17:18:03 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2641

Ел. поща

Радост, аз не съм Танита, но мисля, че става въпрос за Този кекс. Дано съм ти била полезна. smile1
Активен

« Отговор #193 -: 08 Декември 2008, 19:22:28 »
mimes
Чирак
*
Публикации: 8

Ел. поща
На мен страшно ми харесаха сиренцата Хепи, ама не откривам рецептата. Танита помагай, моля те.
« Последна редакция: 08 Декември 2008, 19:24:43 от mimes » Активен
« Отговор #194 -: 08 Декември 2008, 21:41:23 »
radost_ina
Чирак
*
Публикации: 12

Радост, аз не съм Танита, но мисля, че става въпрос за Този кекс. Дано съм ти била полезна. smile1

Благодаря ти много! thumbup
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 20 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Рецепти прелитащи през океана 2 « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio