Танита, благодаря за тарталетите със скариди . Аз добавих раци,царевица,горчица,заквасена сметана и ябълка към пълнежа.Станаха превъзходни и много се харесаха на всички в къщи.Сервирах с панирани ролца от раци, увити с бекон .
Танита, благодаря за тарталетите със скариди . Аз добавих раци,царевица,горчица,заквасена сметана и ябълка към пълнежа.Станаха превъзходни и много се харесаха на всички в къщи.Сервирах с панирани ролца от раци, увити с бекон .
Рецептата за тези вкусни бухти е на Жоро, неговата е с пълнозърнесто брашно и подсладител, аз ги приготвих със захар и бяло брашно и с негово позволение публикувам рецептата:
Бухти
Такаа, днес правих бухти, но не съм записала на кого е рецептата и сега като реших да ги покажа, се оказа че съм направила 3ти вариант на Жоровите бухти, всъщност варианта на Танита, но с кисело мляко . Станаха много вкусни, благодаря и на двамата.
Танитка,идвам с огромна благодарност за Питката ти...за кой ли път вече я правя...много мека и нежна ...и за Салатката с орзо,печени чушки и маслини.Много вкусна !
Танита, благодаря за рецептата за мъфини с шунка и кашкавал. Аз имах и пушен кашкавал и се получи чудесен вкус. Ползвах и типово брашно. Много вкусни и въздушни!
hgirl много се радвам че са ти харесал мъфините, с пушен кашкавал съм сигурна, че са по-вкусни!
Yoli страхотно изглеждат твоите курабийки! Последните две седмици толкова много правих от тях, по поводи и без поводи и още не са им омръзнали на децата
« Последна редакция: 04 Ноември 2008, 20:16:01 от tanita »
1и 3/4ч.ч брашно 1ч.л. канела 1ч.л. сода за хляб 1ч.л. бакпулвер 1/2ч.л сол 1/2ч.ч масло със стайна температура 1ч.ч захар 3 яйца 1ч.ч пюре от тиква(готово или пюрирана сварена или печена тиква) 1ч.л. ванилия екстракт 1/3ч.ч прясно мляко 1ч.ч шоколадов чипс
Пресейте първите 5 съставки в голяма купа. С помоща на ел.миксер разбийте маслото със захарта, след това едно по едно прибавете яйцата. Добавете тиквата и ванилията. Прибавете сместа от сухите съставки, като добавяте малко от нея, после малко прясно мляко и така докато свършат, като последно завършите със сухата смес. Добавете шоколадовия чипс и объркайте добре. Намаслете кръгла форма за кекс или 6 малки. Изсипете сместа във формата. Печете за около 55-60(30-35) минути в предваритерно загрята до 175С(350Ф) градуса фурна или докато забита в центъра клечка за зъби излезе чиста. След като извадите от фурната оставете кекса във формата още 15 минути, след това обърнете върху решетка и оставете на нея до пълното му изстиване.
За още по-шоколадов вкус може да разтопите 50г шоколад с 2ч.л олио и да полеете кекса.
Рецептата за този много вкусен кекс е от списание Bon Appetit, но малко променена от мен!
« Последна редакция: 04 Ноември 2008, 20:22:47 от tanita »
Когато за пръв път ядох този десерт в Индийски ресторант, много ми хареса и помислих че е тиква. Бях много изненадана когато ми казаха че това са моркови, защото въобще нямаше вкус на моркови. Специфичният вкус идва от кардамома, затова не го пропускайте, без него сладкиша не е това, което трябва да бъде.
2ч.ч настъргани моркови 2 и 1/2ч.ч прясно мляко 2с.л. ghee(индийско масло) или обикновено несолено масло 6с.л. захар(8с.л. ако обичате по-сладко) 6 зърна кардамом или 1/4ч.л. кардамом на прах 1/4ч.ч стафиди(по желание) 2с.л. счукани бадеми 2с.л. кашу или шам фъстък, а може и двете
В тиган с незалепващо покритие разтопете 1с.л. масло, прибавете морковите, объркайте добре и задушете под капак за 5 минути. Добавете прясното мляко, захарта и зърната кардамом, и варете около 30 минути или докато сместа се сгъсти, като разбърквате от време на време. Към сгъстената смес прибавете стафидите, кардамома на прах(ако използвате такъв), останалата лъжица масло и ядките, като оставите малко за поръсване отгоре и объркайте всичко много добре, докато се стопи маслото. Разпределете халвата в купички, чашки или изсипете в малка тавичка и притиснете добре. Оставете да се охлади за 30 минути. Купичките сервирайте като поръсите с останалите ядки, ако е в чашки може да ги обърнете в чинийки(като на снимката) и да поръсите с ядките. Тавичката може да обърнете в голяма чиния, поръсете с ядките и нарежете на парчета.
Танита и тук да благодаря за идеята за бебешка тортичка, както и за упътването ти на лични Доволна съм от резултата, макар да е далеч от твоето майсторство Пък и вчера ми беше някакъв кошмарен ден на несполуки, но се заинатих и направих това, което исках
Аз сложих крем от течна сметана + крем без варене на Йоткер + нарязана праскова от компот. Напоих блатовете с компота, отгоре намазах с маслен крем тънко и тогава сложих "чаршафа" от машмерлоуз бонбони с пудра захар /5 минути преди да стане на тесто бях готова с рев да изхвърля всичко , така се бях наклепала, то лепи.../но устоях и нататък мина гладко. После се чудих как да залепя фигурите, естествено нямах нет, на телефона ми падна батерията - мислех да се обадя на някой от форума...е, залепих с вода и стана
Благодаря и за тестото за питка И тук да кажа - невероятни неща приготвяш, а умението ти да съчетаваш цветове и редиш маса е удивително
« Последна редакция: 23 Ноември 2008, 21:09:36 от vesela »