Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана 2  (Прочетена 293856 пъти)

MariaManeva

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 61
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #150 -: 22 Септември 2008, 23:35:32 »
И аз правих сиренето по шопски в домат, ама доматите ми станаха много меки. Така ли трябва да е? Колко време се запичат? Дане би да съм попрекалила? Ама яйцето си стоеше като рохко и то ме подведе да чакам.

А скаридите с кокосови стърготини може ли да се заменят с калмари на кръгчета (или шайби, не знам точно как ги наричат)?
« Последна редакция: 22 Септември 2008, 23:37:03 от MariaManeva »

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1259
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #151 -: 23 Септември 2008, 11:15:12 »
tanita, този Сладкиш с ананас, кокос и банан е много вкусен! Вчера го правих и вече половината го няма. Харесва ми също, че не изисква много продукти, а е много оригинален. Sorry за качеството на снимката.
« Последна редакция: 23 Септември 2008, 19:29:00 от petty »

desychem

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 177
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #152 -: 01 Октомври 2008, 09:56:13 »
Tanita, направих козунак по твоята рецепта и стана превъзходен. Месих в кухненски робот и втасвах в готварската фурна, но резултатът беше повече от впечатляващ. Благодаря ти!
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2235.msg57487.html#msg57487
« Последна редакция: 02 Октомври 2008, 23:33:50 от tanita »

desychem

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 177
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #153 -: 01 Октомври 2008, 09:58:09 »
Исках да сложа връзка към рецептата ти, но успях само към снимката ти. Май не се справям много добре, някой ще помогне ли?

MariaManeva

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 61
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #154 -: 02 Октомври 2008, 23:05:50 »
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2235.msg57487.html#msg57487
Заповядай! Дано се е получило! Еми, не точно, ама е на тази страница. Трябва да се слезе малко надолу и ти потичат лигите  :P
« Последна редакция: 02 Октомври 2008, 23:34:24 от tanita »

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #155 -: 02 Октомври 2008, 23:44:13 »
Благодаря ви момичета, оправих го и в двата поста.

desychem много се радвам че е станал козунака, толкова капризно нещо е, но ти явно си майсторка :thumbup:

petty сигурно вече сте изяли сладкиша, много е вкусен наистина :smile1:

Марийче, губиш се нещо, май си на друга вълна вече?! :smile1:
Можеш да ги замениш скаридите с калмари.

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Бананов сладкиш с орехи и маслени трохи
« Отговор #156 -: 03 Октомври 2008, 03:08:03 »


Ето още една идея как да си оползотворите останалите меки банани.

Бананов сладкиш с орехи и маслени трохи

За маслените трохи:
1 и 1/3ч.ч брашно
2/3ч.ч кафява захар
1/2ч.ч меко масло, нарязано на много малки кубчета
1/2ч.ч счукани орехи

За сладкиша:
1ч.ч пюрирани банани(около 2 големи или 3 по-малки меки банана, намачкани с вилица до пюре)
1/2ч.ч олио
2/3ч.ч захар
2 яйца
1/3ч.ч кисело мляко
1ч.л канела
1/4ч.л сол
2ч.ч брашно
1ч.л хлябна сода

1.Загрейте фурната до 175С(350Ф) градуса. Покрийте с хартия за печене правоъгълна тава с размери 33Х23см(13Х9 инча), като хартията покрие и стените на тавата.
2. Пригответе трохите! Объркайте брашното и кафявата захар. Прибавете маслото, объркайте с ръце сместа и претривайте с пръстите докато се получат трохи. Добавете орехите.
3.Смесете банановото пюре, олиото, захарта, яйцата, киселото мляко, канелата и солта и разбъркайте с лъжица до еднородна смес. Прибавете брашното и хлябната сода и бъркайте докато се поеме брашното. Изсипете равномерно сместа в покритата с хартия тавичка. Поръсете отгоре с трохите.
4. Печете около 40 минути или докато забита в средата клечка за зъби излезе чиста. Оставете да изстине.
Хванете краищата на хартията и извадете сладкиша от тавата.
Нарежете го на 20 парчета.

desychem

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 177
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #157 -: 03 Октомври 2008, 09:15:14 »
Благодаря и на двете за помощта! Сега като видях какво точно е трябвало да направя разбрах и как е трябвало да стане. Дано да не съм в грешка. Ето сега ще опитам: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2235.msg57487.html#msg57487

desychem

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 177
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #158 -: 03 Октомври 2008, 09:15:42 »
Урааааа, успях! ;D

kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 852
  • Vicky
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #159 -: 04 Октомври 2008, 10:55:08 »
Таня искам специално да ти благодаря за хубавите рецепти. Досега каквото и да съм приготвила по твоя рецепта винаги се е харесвало и е изключително вкусно. :flower:
Приготвяла съм Мeatloaf с тиквички и грах  :thumbup:, чудно хрупкавия сладкиш със сини сливи при мен, Тортата с ананас и кокос  :air_kiss:
A днес за закуска правих бухтите на Жоро, но по твоя начин с бяло брашно и захар. И аз бях изненадана колко бързо могат да се приготвят бухтите така.
Благодаря ти отново за вкусните и точни рецепти Таня :air_kiss:
Следя с интерес всяка нова рецепта

MariaManeva

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 61
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #160 -: 04 Октомври 2008, 18:13:21 »
Бременна съм, Танче!
Затова влизам много рядко. Иначе ми се прияжда всичко!
Пиши ми за доматите. Виж горния ми пост! Така ли трябва да са меки?

Didonata

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 4
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #161 -: 06 Октомври 2008, 14:20:36 »
Здравей Танита,

винаги съм искала да меся, но нямаше кой да ме научи. Покрай този сайт се запалих и си закупих машина за хляб и тук искам да ти кажа:
огромни благодарности за рецептата на основно тесто за питки, тутманици.....:thumbup:
Всеки път резултата е отличен!!!

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #162 -: 07 Октомври 2008, 08:44:17 »
Таня искам специално да ти благодаря за хубавите рецепти. Досега каквото и да съм приготвила по твоя рецепта винаги се е харесвало и е изключително вкусно. :flower:
kostilq, благодаря ти за доверието.
Бухтите са станали страхотни!

Здравей Танита,

винаги съм искала да меся, но нямаше кой да ме научи. Покрай този сайт се запалих и си закупих машина за хляб и тук искам да ти кажа:
огромни благодарности за рецептата на основно тесто за питки, тутманици.....:thumbup:
Всеки път резултата е отличен!!!

Didonata, благодаря ти.Много ще се радвам да видя нещата които майсториш с тетото!

Марийче, няма как да не омекнат доматите, все пак се пекат. Това колко ще омекнат зависи от сорта.
Леко бременеене. Ще видиш след някоя година как вече няма да се оплакваш, че няма кой да яде нещата, които правиш!

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Салата с орзо, печени чушки, маслини и риган
« Отговор #163 -: 09 Октомври 2008, 22:14:24 »
Салата с орзо, печени чушки, маслини и риган



1ч.ч орзо
Сол
2 червени чушки, изпечени и обелени
2 зелени чушки, изпечени и обелени
1/4ч.ч зехтин
2с.л. винен оцет
1с.л. дижонска горчица
1/2ч.ч нарязан на ситно лук
1/2ч.ч натрошено сирене Фета
1/2ч.ч нарязани на ситно обезкостени маслини
3с.л. нарязан на ситно пресен риган

Сварете орзото в 1 литър подсолена вряща вода докато омекне.
Оцедете(не изплаквайте със студена вода) и изсипете в съд покрит с готварса хартия да изстине.
Нарежете чушките на малки парченца.
Разбъркайте горчицата с оцета и щипка сол, малко по малко, като бъркате, прибавете към сместа и зехтина.
Объркайте в голяма купа орзото с чушките, лука, маслините, сиренето и ригана.
Полейте с дресинга, объркайте и сервирайте!

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #164 -: 14 Октомври 2008, 20:30:21 »
Супа с шунка и чедър




2ч.ч обелени и нарязани на кубчета картофи
3ч.ч вода
1/2ч.ч нарязани моркови
1/4ч.ч нарязан лук
1ч.ч замразен грах
3с.л. брашно
3с.л. масло
2ч.ч прясно мляко
Сол и черен пипер на вкус
2ч.ч(200г) настъргано сирене Чедър
1ч.ч нарязана на кубчета шунка
1с.л. нарязан на ситно магданоз

Поставете в тенджера водата, картофите, морковите, лука и граха.
Сложете на котлона да заври, след това намалете огъня и варете още 10-15 минути, докато омекнат зеленчуците.
През това време в друга тенджера разтопете маслото на слаб огън. Прибавете брашното и запържете до златисто. Прибавете млякото, сол и черен пипер на вкус. Варете около 2 минути или докато соса почне да се сгъстява, като бъркате непрекъснато. Прибавете сиренето Чедър и бъркайте докато се разтопи.
Прибавете шунката и сварените зеленчуци заедно с бульона в който са се варили.
Доведете супата до кипване и свалете от котлона.
Готовата супа поръсете с магданоза.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]