Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
17 Март 2010, 05:25:29

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Рецепти прелитащи през океана 2 « назад напред »
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 20 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана 2  (Прочетена 97753 пъти)
« Отговор #135 -: 09 Август 2008, 08:18:53 »
tanita
Модератор
Гурман
Публикации: 2047

WWW Ел. поща
Бамя в кисело мляко( Индийска кухня)

450г бамя, нарязана на парчета около1.5см
2с.л. олио или зехтин
1 средно голяма глава лук, почистена и нарязана на ситно
1/2ч.ч кисело мляко, добре разбито
1ч.л семена кимион
1/2ч.л червено чили на прах
1/4ч.ч куркума на прах
Щипка джинджифил
1/4ч.л гарам масала
Сол на вкус

Загрейте мазнината в тиган с незалепващо покритие и запържете кимиона, докато почне да цвърчи.
Прибавете лука и пържете още 2-3 минути на средна температура, докато стане прозрачен.
Прибавете бамята, покрийте с капак докато стане готова, като от време на време тръскате тигана, за да се разбърка бамята.
Прибавете чилито, коркумата и солта и пържете още няколко минути, като разбърквате често.
Прибавете бъркайки леко, разбитото кисело мляко.
Поръсете с гарам масала и гответе още 1-2 минути.
Сервирайте топло!

Източник:hookedonheat.com
Активен

« Отговор #136 -: 14 Август 2008, 23:23:45 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Рецептата за тези вкусни бухти е на Жоро, неговата е с пълнозърнесто брашно и подсладител, аз ги приготвих със захар и бяло брашно и с негово позволение публикувам рецептата:

Бухти

1ч.ч(240мл) прясно мляко
1/2ч.л сол
1с.л. захар
Около 2 и 1/2ч.ч брашно
2ч.л. бакпулвер
Олио за пържене

Пресейте сухите съставки и прибавете към млякото.

Замесете меко тесто(докато тестото започне да се отлепя от стените на съда, ако месите с миксер или докато спре да лепне по пръстите, ако месите на ръка) ако е нужно прибавете още брашно.

Оставете тестото да почине 10-на минути, разделете на две топки и от всяка разточете кора с дебелина около 4мм, върху набрашнен плот.

Нарежете на ромбове или квадрати с размери на страните 4-5 см и изпържете на маслена баня във фритюрник или дълбок съд.

Готовите бухти сервирайте поръсени с пудра захар, с мед, сладко, сирене или течен шоколад!
Активен

« Отговор #137 -: 15 Август 2008, 10:49:59 »
toni_ton4o
Главен Готвач
Публикации: 574

Ел. поща
 Танита, чудесни бухтички- точно тези ни ги предлагаха едно време училищните лавки-ех. ......години.....-много ги обичам -аз си мислех че са с мая, а то ставала бързо и лесно така. Мерси за рецептата smile1
Активен

« Отговор #138 -: 15 Август 2008, 10:59:50 »
toni_n
Главен Готвач
Публикации: 997

tanita, благодаря за рецептата  air_kiss   Тази сутрин ги приготвих за децата и те мнооооого ги харесаха - малкия за първи път яде толкова много на закуска   yahoo   
Активен

« Отговор #139 -: 22 Август 2008, 21:56:08 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Благодарностите са за Жоро!
АЗ също си мислех че е голяма играчка да се правят бухти, а то много бързо и лесно се оказа.
Активен

« Отговор #140 -: 25 Август 2008, 20:28:32 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Скариди в кокосови стърготини и манго-лайм сос

Скариди:
500г едри скариди
3с.л. сок от лайм
2 скилидки пресован чесън
Черен пипер и сол на вкус

Панировка:
Брашно за овалваве на скаридите
2 яйца, разбити
1/4ч.ч галета
1ч.ч кокосови стърготини
Олио за пържене

Сос:
1 меко манго, обелено и нарязано на парченца
Сокът и настъргана кора от 1 лайм
3с.л. кокосово мляко
Сол на вкус

Приготвяне:

Обелете скаридите до опашките.
Разбъркайте сока от лайм с пресования чесън и залейте със сместта скаридите.
Поръсете със сол и черен пипер на вкус и оставете скаридите да се мариноват така за около 1 час.

В купа объркайте кокосовите стърготини и галетата.
Оваляйте скаридите в брашно, после в разбитите яйца и накрая в сместа от галета и кокосови стърготини. Изпържете в силно загрято олио в дълбок съд или фритюрник докато придобият златисто-кафяв цвят. Извадете върху готварска хартия и поръсете леко със сол и черен пипер.

За приготвянето на соса, поставете всички продукти в блендер или пасирайте с пасатор до получаването на гладка смес.

Сервирайте скаридите с манго-лайм соса.
« Последна редакция: 25 Август 2008, 20:30:41 от tanita » Активен

« Отговор #141 -: 26 Август 2008, 18:42:48 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Миди(scallops) с гъби и пушена наденица

500г миди(scallops), измити и подсушени
250г гъби, нарязани на дребно
150г пушена наденица, нарязана на тънки шайби
2 скилиди чесън, нарязан на ситно
1с.л. зeхтин
Сокът от 1 лайм
1/4 ч.ч нарязан на ситно магданоз
Сол и черен пипер на вкус

Поставете зехтина в загрят тиган с незалепващо покритие и прибавете чесъна. Пържете около една минута и прибавете гъбите, задушете докато омекнат.
Извадете от тигана задушените гъби.
Загрейте отново тигана и прибавете наденицата, пържете докато стане хрупкава.
Извадете наденицата от тигана, като оставите мазнината която си е пуснала.
Изпържете за 3-4 минути мидите в мазнината от наденицата, върнете в тигана гъбите и наденицата, объркайте и поръсете със сока от лайм. Оставете за няколко секунди, докато сока заври и отстранете от котлона.
Поръсете със сол, черен пипер и магданоз.
Активен

« Отговор #142 -: 31 Август 2008, 21:52:16 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2656

Ел. поща
Ех,Таничка,превъзходна рецепта. Само,че тук скалопите са на баснословни цифри,лично аз не мога да си позволя да ги купя. Cry Но ще ги заменя с нашите си черни миди,става ли?  yahoo
Активен

« Отговор #143 -: 01 Септември 2008, 06:20:55 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Ех,Таничка,превъзходна рецепта. Само,че тук скалопите са на баснословни цифри,лично аз не мога да си позволя да ги купя. Cry Но ще ги заменя с нашите си черни миди,става ли?  yahoo
Yoli, не знам, аз никога не съм готвила черни миди, опитай първо с по-малко количество. На нас много ни хареса вкуса който придава наденицата на мидите.
Активен

« Отговор #144 -: 03 Септември 2008, 06:35:43 »
Steny
Помощник-готвач
Публикации: 278
Spring is in the air...

Ел. поща
Танита, благодаря за рецептата на Сладкиша със сливи. Въпреки, че нещо прецаках в печенето вкуса е невероятен. Правих го със сини сливи и наистина е леко киселичко и страхотно се връзва със сладкия, хрупкав топинг.

Благодаря!    Kiss

Активен
« Отговор #145 -: 19 Септември 2008, 05:14:07 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Дип от магданоз

4 филии бял хляб без кората
1 връзка нарязан на ситно магданоз
3с.л. нарязан на ситно лук
1 жълтък
4с.л зехтин
2с.л. оцет
Сол и черен пипер на вкус

Накиснете филиите хляб във вода за 6-7 минути, след това ги изстискайте добре от водата. Пасирайте хляба, магданоза, лука и жълтъка с пасатор или кухненски робот до гладко пюре. Прибавете постепенно зехтина и оцета. Сервирайте веднага или поставете в хладилник.
Поднесете с пресни зеленчуци(бейби морковчета, чери домати, нарязани на ивички пиперки), тортила или пита чипс.

* DSC_15222sn.jpg (143.22 KB, 781x600 - видяно 167 пъти.)
Активен

« Отговор #146 -: 20 Септември 2008, 15:34:06 »
pepelia6ka
Гурман
Публикации: 1440

Танита, днес направих твоя чийзкейк. Чудесен е, добре че направих двойна доза, че иначе...щеше да има протести. На нас с мъжа ми много ни се услади с по чаша шампанско. Малката ми дъщеря каза, че всеки ден иска такъв десерт.Благодаря за вкусотията!
Активен

« Отговор #147 -: 20 Септември 2008, 18:45:10 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Танита, днес направих твоя чийзкейк. Чудесен е, добре че направих двойна доза, че иначе...щеше да има протести. На нас с мъжа ми много ни се услади с по чаша шампанско. Малката ми дъщеря каза, че всеки ден иска такъв десерт.Благодаря за вкусотията!
[/url]

pepelia6ka мното се радвам че се е харесал на цялото семейство smile1

Танита, благодаря за рецептата на Сладкиша със сливи. Въпреки, че нещо прецаках в печенето вкуса е невероятен. Правих го със сини сливи и наистина е леко киселичко и страхотно се връзва със сладкия, хрупкав топинг.

Благодаря!    Kiss

Steny и аз го направих със сини сливи и така ми допада повече!
Активен

« Отговор #148 -: 21 Септември 2008, 12:15:39 »
pepelia6ka
Гурман
Публикации: 1440

Танита, днес приготвих и твоето Сирене по шопски в домат. И понеже в къщи всички го обичаме, това е един много ефектен начин за сервирането му. А е подходящо и като предястие за гости. thankyou more_bg

Активен

« Отговор #149 -: 21 Септември 2008, 18:59:40 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
pepelia6ka страхотно изглеждат доматите, благодаря ти че ме подсети за тях, отдавна не съм ги правила.
Активен

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 20 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Рецепти прелитащи през океана 2 « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio