Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана 2  (Прочетена 295755 пъти)

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #45 -: 08 Април 2008, 07:48:09 »
Веси, изглеждат чудесно! :thumbup:

lenny_pld

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 5
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #46 -: 18 Април 2008, 03:29:20 »
Благодаря на Танита за изключително вкусния и бърз канелен сладкиш. Да не забравя да добавя благодарност и за перфектните кулинарни мерки на авторката :thumbup:
Все по-често ще посещавам темата й  ::)

Ето моето творение:
                      http://picbg.net/u/602/8190/130919.bmp

                                     http://picbg.net/u/602/8190/130915.bmp

                                                http://picbg.net/u/602/8190/130920.bmp

MariaManeva

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 61
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #47 -: 18 Април 2008, 07:01:03 »
Браво, Лени!
Изглежда страхотно :thumbup:
Давай смело и с другите рецепти на Танита. Всичко се получава, защото го е обяснила перфектно!
Пробвай чийзкейка без печене. Ще избиеш рибата. Гарантирам!

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #48 -: 18 Април 2008, 07:30:10 »
lenny_pld благодаря ти :smile1: Много добре изглежда сладкиша :thumbup:

Марийче чакам да се похвалиш с нещо ново :smile1:

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Бухти със стафиди и медена глазура
« Отговор #49 -: 18 Април 2008, 09:37:15 »
Бухти със стафиди и медена глазура



Продукти:
За бухтите:
1и 1/2ч.ч вода
1 яйце
1с.л. олио
3ч.ч брашно
1ч.л захар
1/2ч.л сол
1/4ч.ч стафиди
2ч.л суха мая

За глазурата:
3/4ч.ч мед
6с.л. вода
1 и 1/2ч.л канела

Олио за пържене

Приготовление:
От продуктите за бухтите замесете тесто, най-добре с помощта на миксер или машина за хляб, защото се получава доста меко и лепкаво тесто.
Покрийте съда с тестото и оставете на топло да втаса, около час-час и половина или докато увеличи двойно обема си.
Загрява се олио във фрютирник или дълбок огнеупорен съд.
Потопете супена лъжица в горещото олио и после с нея загребете късче от втасалото  тесто. Поставете в мазнината, пържете от двете страни до получаване на златист цвят. Готовите бухти поставете върху готварска хартия.
В огнеупорен съд объркайте продуктите за глазурата, загрейте на котлона докато сместа заври. Снемете от огъня. Потопете всяка една от бухтите добре в получения сироп и подредете в чиния. Сервирайте с останалия сироп.

Идеята е взета от списание Bon Apetit

kalina-sofia

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 146
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #50 -: 18 Април 2008, 09:59:28 »
Танитка, а ще има ли рецепта за козунаци??? :'(

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #51 -: 19 Април 2008, 08:19:27 »
Ще си постарая събота и неделя да ги направя пак и да напиша точна рецепта.

kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 852
  • Vicky
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #52 -: 21 Април 2008, 21:56:15 »
Танита чудесни са всички твои рецепти, които съм правила. Благодаря и за напред щe очаквам и следя предложенията ти, чудесна си!!!
Тортата с ананас и кокос е последна твоя рецепта, която направих за Цветница много хубава на вкус всички я харесаха

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #53 -: 22 Април 2008, 20:29:46 »
Благодаря за цветята kostilq, радвам се че ти допадат нещата които предлагам.
Сега като ми напомни за тази тортичка, ще взема да я направя за Великден :smile1:

MariaManeva

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 61
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #54 -: 22 Април 2008, 21:11:01 »
И аз искам, и аз.
Вече преписах рецептата. Днес ще купя сметана, но за да стане супер, ми пиши как се казва боята (за кокоса), защото досега не съм боядисвала.
Дано видиш днес поста ми.
Мерси предварително
И аз чакам рецептата за козунака!!!!!!!!!!!!!!!!!  ;D

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #55 -: 22 Април 2008, 22:40:34 »
Марийче не е задължително да боядисваш кокоса :smile1:, иначе течна боя има в големите магазини, там където са смесите за торти и айсинга.

MariaManeva

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 61
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #56 -: 23 Април 2008, 06:45:02 »
Купих аз на McCormick. Смесена.
А какво е айсинг?  ::)

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Козунаци
« Отговор #57 -: 24 Април 2008, 06:42:01 »
Козунаци



 

2 яйца + 1 белтък(жълтъка остава за намазване отгоре)
1 ч.ч прясно мляко
¼ чаша разтопено масло
1с.л ром(по желание)
1 ч.ч захар
1/2ч.л. сол
около 4 и 1/4 - 4 и 1/2 ч.ч. брашно(в машината ми с една бъркалка отива около 4 и 1/4 ч.ч, в тази с две бъркалки 4 и 1/2 ч.ч.)
1 с.л. суха мая
настъргана кора от един лимон
настъргана кора от един портокал


Важно: За успеха на козунаците всички продукти трябва да са със стайна температура.

От горните продукти се замесва тесто, в машина за хляб на цикъл Тесто.
В процеса на месене, след като тестото стане на топка и се отделя от стените на кошничката, се добавят по малко 2с.л. олио(на два или три пъти), като след всяко прибавяне се поръсва малко брашно.
Оставя се да свърши целия цикъл. Сладкото тесто втасва по-бавно, затова тестото се оставя в машината докато удвои обема си, дори и да е свършил цикъла.
Pазделям тестото на две или три части. Обикновено правя или три продълговати козунака или 2 кръгли във кръгла форма за кекс.
Всякя част се разделя на 3 или 4части, от които се правят дълги щнурчета, омазват се хубаво с олио и се плетът на плитка. Плитката се поставя в намазнена и поръсена с брашно форма за печене. Покрива се и се оставя да втаса на топло.
Втасалите козунаци се намазват с жълтъка, разбит с няколко капки прясно мляко или вода и се поръсват със захар. Може да се поръсят с филирани бадеми или да се забучат цели, обелени бадеми.
Пекът се в предварително загрята до 185С(365Ф) градуса фурна, около 20 минути.
В плитките може да сложите стафиди(предварително накиснати в ром докато омекнат), сладко със счукани орехи, или орехи, канела, стафиди и захар.
Може да разточете тестото на правоъгълник, да намажете със сладко и да навиете на руло.





MariaManeva

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 61
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #58 -: 24 Април 2008, 06:57:52 »
Майко, мила... Потекоха ми лигите!
Е, страшна си! Мноооого благодаря! Ще шашна домочадието. Дано само не сбъркам нещо! Ураааа

Dru

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 43
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #59 -: 24 Април 2008, 10:41:27 »
 :swoon:

 :thank_you:

 :queen:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Магазин за обувки от jeneta
[14 Ноември 2017, 17:21:58 ]


Магазин за обувки от tomislava
[13 Ноември 2017, 22:37:54 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[11 Ноември 2017, 13:22:10 ]


Сервиз за таблети? от cvetozara123
[10 Ноември 2017, 19:01:06 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[05 Ноември 2017, 14:07:42 ]


Заместител на вредни храни от tomislava
[03 Ноември 2017, 12:11:51 ]


Re: Кредит за нова кухня от tomislava
[31 Октомври 2017, 12:41:21 ]


Re: Машина за правене на сладолед от 4sales.bg от tomislava
[31 Октомври 2017, 01:26:40 ]


Re: Машина за правене на сладолед от 4sales.bg от cvetozara123
[29 Октомври 2017, 21:55:42 ]


Re: Кредит за нова кухня от cvetozara123
[29 Октомври 2017, 17:06:39 ]


Re: Сервиз за телефони от cvetozara123
[29 Октомври 2017, 16:20:40 ]


Мнения за мобо сервиз? от tomislava
[29 Октомври 2017, 14:41:21 ]


Кредит за нова кухня от tomislava
[28 Октомври 2017, 15:35:05 ]


Готини филми от tomislava
[28 Октомври 2017, 15:29:41 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[26 Октомври 2017, 21:32:00 ]


Машина за правене на сладолед от 4sales.bg от tomislava
[24 Октомври 2017, 20:38:31 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[24 Октомври 2017, 14:09:04 ]


Re: Сръбски ресторант от cvetozara123
[23 Октомври 2017, 22:09:49 ]


Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]