Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
22 Ноември 2008, 14:23:56

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Рецепти прелитащи през океана 2 « назад напред »
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 12 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана 2  (Прочетена 32370 пъти)
« Отговор #30 -: 26 Март 2008, 16:47:28 »
Capricce
Помощник-готвач
Публикации: 391
Нужни са... малко положително отношение и кураж!!!

Здравей Tanita   smile1   Бих искала да те помоля да споделиш рецептата за прекрасните козунаци, които ни показа миналата седмица. Тук предстои Великден, но тъй като отдавна не съм правила козунаци , пък и не искам да рискувам с рецепти , които не са проверени,  затова  бих искала да заложа на сигурното.  Предпочитам обаче,  предварително  да се пробвам за  да видя дали изобщо нещо ще се получи. Снабдила съм се с някои от основните продукти (дори и свинска мас), но ще очаквам да видя и твоята рецепта какво включва.
 Благодаря ти , предварително  smile1
« Последна редакция: 26 Март 2008, 16:51:02 от Capricce » Активен

Готви с душа, яж с удоволствие !!!

МОЯТ АЛБУМ
« Отговор #31 -: 27 Март 2008, 15:39:02 »
tanita
Модератор
Гурман
Публикации: 1530

WWW Ел. поща
Ще я напиша тия дни.
Активен

« Отговор #32 -: 01 Април 2008, 15:27:16 »
Eni
Чирак
*
Публикации: 8

Танита, благодарности за канеления сладкиш! Страшно ми допадна на вкус, и не само на мен! Едва ли е само заради канелата, която много обичам, просто е страхотен!

« Последна редакция: 16 Октомври 2008, 23:18:53 от Eni » Активен
« Отговор #33 -: 01 Април 2008, 17:48:18 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Eni , много се радвам че ти е харесал smile1
Активен

« Отговор #34 -: 02 Април 2008, 20:29:39 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Салата с печени червени пиперки, яйца и риба тон

8 червени пиперки, почистени от семките, опечени и обелени
1 малка консерва риба тон, оцедена добре от водата
2 твърдо сварени яйца
3с.ч. зехтин
1с.л. винен оцет
1 скилидка пресован чесън
8-12 черни маслини
Няколко пера зелен лук, нарязани на ситно
Сол и черен пипер на вкус

Нарежете пиперките на ивици по дължина.
В салатна чиния наредете първо пиперките и ги посолете, върху тях наразяните яйца, после рибата, маслините и поръсете най отгоре с накълцания зелен лук.
Объркайте зехтина, оцета и пресования чесън и полейте с тази смес салатата.
Поръсете със сол и черен пипер на вкус.
Оставете салата да престои така 30 минути и сервирайте!

Може да направите индивидуални салати, като разделите и подредите продуктите в 4 по-малки чинии.
« Последна редакция: 03 Април 2008, 19:08:47 от tanita » Активен

« Отговор #35 -: 03 Април 2008, 18:19:36 »
MariaManeva
Калфа
**
Публикации: 62

Ел. поща
Здравейте Танита и фенове!
Най- после и аз се присъединявам. Ще ви залея с куп въпроси, поне в началото, та се извинявам предварително.
Като начало искам да питам една ванилия (българска) на колко течна се равнява?
Освен това ме интересува дали мога да предизвиквам Танита да прави рецепти от други майстори в нейната тема, защото ми харесва как подробно обяснява (особено когато е стъпка по стъпка, със снимка), пък и пише и американските мерки, което на мен много ми помага. Тогава няма грешка и всичко се получава, което ме стимулира да продължавам да творя.
Освен това благодаря, че споделяте това, което можете и така и аз мога да се изявя в къщи. Направила съм вече някой неща и бързам да ви се изфукам 

Чувствам се страхотно, откакто открих сайта и най- вече темата на Танита!Получих много поздравления от съпруга ми и стъпвам все едно съм измислила ходенето!  Grin
« Последна редакция: 03 Април 2008, 18:22:40 от MariaManeva » Активен
« Отговор #36 -: 04 Април 2008, 16:03:19 »
kremi_sisi
Чирак
*
Публикации: 17

Ел. поща
Танита и аз чакам за рецептата на твоите козунаци! И там си блестяща, както винаги!
Активен
« Отговор #37 -: 05 Април 2008, 07:58:10 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Здравейте Танита и фенове!
............
Чувствам се страхотно, откакто открих сайта и най- вече темата на Танита!Получих много поздравления от съпруга ми и стъпвам все едно съм измислила ходенето!  Grin
Мария, поздравления и от мен, страхотни неща си направила thumbup Много се радвам че ти харесва тук, надявам се да продължаваш да споделяш с нас нещата които правиш. smile1
Като начало искам да питам една ванилия (българска) на колко течна се равнява?
Ако става въпрос за онези малките бели пакетчета ванилия в БГ, които помня от едно време, мисля че едно пакетче може да замени една 1ч.л течна.

Танита и аз чакам за рецептата на твоите козунаци! И там си блестяща, както винаги!

Ах, тези козунаци! smile1 Много хора ми писаха и на лични за рецептата. Искам още веднъж да ги направя и тогава да напиша точната рецепта, защото предния път ги правих малко на око, като си мислех че спазвам рецептата която си правя от няколко години, сега като я видях се оказа че бая съм се разминала, въпреки това се получиха чудесни. smile1
Активен

« Отговор #38 -: 05 Април 2008, 09:08:01 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Тарталети с пълнеж от скариди

За тарталетите:
12 филийки тънко нарязан хляб
4с.л. разтопено масло

Пълнеж:
1/2ч.ч майонеза
1/4ч.ч настърган пермезан
1/4ч.ч настърган кашкавал
Няколко капки сос Табаско
2с.л. нарязан на ситно пресен копър
1ч.ч нарязана на ситно краставица
Сол и черен пипер на вкус
200г готови за консумация скариди
2с.л изцеден сок от лимон
1 скилидка пресован чесън

1.Нарежете скаридите на по-дребни парчета, полейте с лимоновия сок и чесъна и поставете в хладилника за около 15-20 минути.

2.С помоща на точилка, разточете филиите хляб. От всака филийка изрежете по 2 кръга с диаметър 6см. Разточете отново всяко кръгче.

Намажете кръговете от двете страни с разтопеното масло и поставете всяко кръгче във форма за минимъфини(една 24бр. или 2 по 12бр.). Притеснете добре кръговете хляб по стените и дъното на формичките.

3.Поставете формата в предварително загрята до 200С(400Ф) градуса фурна и печете за 10 минути или докато придобият златист цвят.

4.Извадене формата от фурната и оставете да изстинат за около 5 минути тарталетите в нея.

5.Извадете върху решетака и оставете до пълното им изстиване, след което напълнете с пълнежа и сервирайте веднага.

6.За приготовлението на пълнежа, объркайте скаридите с всички останали продукти.

Може да замените скаридите с рулца от раци.
Активен

« Отговор #39 -: 05 Април 2008, 22:30:42 »
MariaManeva
Калфа
**

Ел. поща
Багодаря за отговора, Танита!
Продължавам с въпросите- 1 кубче мая (мисля 40гр), пак от българска рецепта на колко суга мая се равнява?
500 гр. брашно колко твои чаени чаши са?Ккакво е меласа и къде мога да я намеря?
Има ли в Америка Табаско сос и мая?
Сливите за сладкиша със сини сливи може ли да са от тези в кутиите?
За всичко, което готвиш ли загряваш предварително фурната или само за нещо, което трябва да се надигне?
Когато правих питка-слънце се замислих дали може да се намаже по- в края или се намазва и се пъхва във фурната
Днес правих чийз-кейка с карамелова заливка и последната ми се разтче, въпреки, че чаках да стане по- гъста. Четох в съвети за новобранците, че може да се посипе с малко нишесте преди да се залее. Има ли друг трик или просто трябва още да чакам. Освен това как направи украшението отгоре на тортата.
Правих и милинки. В рецептата пише 1/2ч.ч. кис.мляко и 1/2ч.ч. вода и отделно маята се разтваря в 1/2 ч.ч. вода. Пише 400ч.ч. брашно, но с тези течности ми взе 6 ч.ч.. Та, въпроса ми е- дали ще стане ако ми отпадне водата от началото и сложа само 1/2 ч.ч. разредено кисело мляко. А дали проблема не е в това, че се опитах да я направя в машината за хляб? Ти правила ли си милинки в машината за хляб?
Айде спирам,че се улях с въпросите.
Благодаря предварително за отнетото време за отговор на моите питанки!!!!! air_kiss

Ето чийзкейка и милинките:

А за утре съм се наточила за тарталетите. Изглеждат вкусни, пък и са стъпка по стъпка, така че няма шанс да не ги направя! Благодаря за рецептата!!!!!!!!!!!!
« Последна редакция: 05 Април 2008, 23:33:27 от MariaManeva » Активен
« Отговор #40 -: 06 Април 2008, 07:22:17 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
О, няма за сбъркаш с тарталетите, много са вкусни!
Марийче, умора нямаш! Страхотно ти изглеждат нещата, а и карамела много добре ти се е разтекал. За по-твърд е трябвало да го изчакащ още или да го оставиш дори за малко в хладилника, но така разтекал се изглежда много добре.
Мисля че вече си разконспирирана, може ли да ти звънна утре по телефона и да ти отговоря на другите въпроси?

Активен

« Отговор #41 -: 06 Април 2008, 15:24:50 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1487

Ел. поща
Танечка , тарталетките са супер.  thumbup Не предполагах,че са от хляб,приличаше ми на някакво пухкаво тесто.Със сигурност ще ги направя.Благодаря ти ца рецептата.
Активен

« Отговор #42 -: 06 Април 2008, 16:54:11 »
MariaManeva
Калфа
**

Ел. поща
Може, разбира се! Ще чакам с нетърпение!  yahoo
Активен
« Отговор #43 -: 06 Април 2008, 17:18:44 »
vesela
Гурман
Публикации: 2045

Танита по твоята рецепта за мъфини с шунка и кашкавал направих тези мъфини с кремвирш, кашкавал, маслини и гъби - чудесни станаха - благодаря за рецептата!

* S6300644.JPG (67.88 KB, 400x300 - видяно 1190 пъти.)
Активен
« Отговор #44 -: 08 Април 2008, 05:57:34 »
MariaManeva
Калфа
**

Ел. поща
Ммммммм, прияде ми се! Поздравления, Весела! thumbup
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 12 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Рецепти прелитащи през океана 2 « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio