Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана 2  (Прочетена 293840 пъти)

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #15 -: 23 Февруари 2008, 19:52:20 »
Танита,днес направих Банановият кекс с шоколадова глазура,но малко го измених-за което се извинявам.Аз го разрязах на две,малко сиропирах и двете частии между тях сложих сметана,разбита със сладко от горски плодове.Половинката не е по сухичките сладкиши,но самият вкус на кекса с тези банани вътре е страхотен!Даже в момента похапвам от нетго.Разкошотия!
Радвам се, че ти харесва! Моя мъж също не си пада по сухите сладкиши, друго си е да е напоено и да има кремче :smile1:

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #16 -: 23 Февруари 2008, 20:37:32 »
Мъфини с рикота и ананас



1ч.ч рикота(може и извара)
1/2ч.ч гъсто кисело мляко или заквасена сметана с ниска масленост
1 яйце
1/4ч.ч олио
1ч.ч отцедени добре, нарязани  на много ситно и намачкани, парченца от консервиран ананас(crushed pineapple)
1/4ч.ч сок от консервата ананас
1/2ч.ч захар
2ч.ч брашно
1/4ч.л. сол
1с.л. бакпулвер
1/2ч.л. сода за хляб

Приготовление:

В голяма купа изсипете рикотата и киселото мляко и бъркайте до еднородна смес.
В голяма чаша смесете олиото и яйцето и разбъркайте. Изсипете получената смес към крема от рикотата и млякото.
Добавете ананаса и сока от ананас. Объркайте всичко добре.
Смесете сухите съствавки и добавете към мокрите.
Бъркайте до получаването на еднородна смес.
Намаслете 12 формички  за мъфини и разпределете сместа в тях.
Печете в предварително загрята до 200С(400Ф) градуса фурна около 25 минути.
Охладете поне 1час преди сервиране!

Получават се много вкусни, влажни кексчета!
« Последна редакция: 23 Февруари 2008, 20:40:42 от tanita »

irinka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1749
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #17 -: 24 Февруари 2008, 00:35:45 »
Танита,пускам снимка на сладкиша,че съм забравила-малко размазан,но малкият бръкна в него точно когато го снимах-и той много го хареса!

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Мeatloaf с тиквички и грах
« Отговор #18 -: 29 Февруари 2008, 09:47:03 »
Мeatloaf с тиквички и грах



1.5 кг кайма
1ч.ч грах(замразен или от консерва)
1 средно голяма тиквичка, настъргана
1ч.ч пресовани овесени ядки
1ч.ч. прясно мляко
2 яйца
4 скилидки чесън, накълцан на ситно
3с.л. магданоз, нарязан на ситно
1ч.л сух риган
1/2ч.л. смлян кимион
1/2ч.л. черен пипер
Сол на вкус или около 2ч.л.
 
Смесете и омесете добре всички продукти.
Поставете в кръгла кексова форма.
Печете в загрята до 175 С(350Ф) градуса фурна 1 час. Отцедете отделилата се мазнина и върнете във фурната за още 20 минути или до готовност.
Извадетe от фурната, изчакайте 10 минути и обърнете формата върху голяма чиния.
Може да поръсите с настърган кашкавал.
Нарежете на парчета и сервирайте.




« Последна редакция: 29 Февруари 2008, 10:47:54 от tanita »

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #19 -: 02 Март 2008, 09:20:54 »
Супа с пиле и царевица



1ч.л масло
2бр. пилешки гърди нарязани на ситно
3 стебла целина, нарязани на ситно
3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
4ч.ч пилешки бульон или вода
1 кутия(420г) консервирана царевица, пасирана на пюре с пасатор или блендер
1ч.ч. замразена царевица или от консерва
1ч.л. царевично нешесте
1ч.л соев сос
1/4ч.ч фиде(ако обичате по-гъста супа)
Ситно нарязан магданоз
Сол и черен пипер на вкус

Разтопете маслото в тенджера на слаб огън и прибавете пилешкото, зеления лук и целината.
Задушете, докато пилешкото побелее.
Прибавете бульона(водата), царевичното пюре и замразената заревица.
Оставете супата да заври и варете още 10 минути.
Разбъркайте царевичното нишесте със соевия сос до пълното разтваряне на нишестето и прибавете към супата. Прибавете и фидето, и варете още 5 минути.
Прибавете магданоза, сол и черен пипер на вкус.
Преди сервиране поръсете с нарязан на ситно зелен лук.
« Последна редакция: 02 Март 2008, 09:29:49 от tanita »

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #20 -: 03 Март 2008, 22:04:39 »
Авокадо пълнено със скариди



2 бр. добре узряло авокадо
250г скариди, готови за консумация
1/4ч.ч сок от лимон, прясно изцеден
4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, пресован
2с.л. нарязан на ситно магданоз
Сол и черен пипер на вкус

Нарежете скаридите на по-малки парченца.
Разполовете авокадото по дължина и отсранете костилката.
С помоща на лъжичка извадете месестата част(внимавайте кората да остане цяла) и паставете в дълбока купа.
Намачкайте авокадото с преса за картофено пюре и полейте с лимовия сок. Прибавете  всички останали продукти и разбъркайте добре.
Напълнете издълбаните половинки от авакадо с получената смес и сервивайте!

Ако искате да добавите още някоя калорийка, прибавете и 4с.л. майонеза към сместа.
« Последна редакция: 03 Март 2008, 22:39:20 от tanita »

kanela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 398
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #21 -: 05 Март 2008, 18:32:11 »
Танита, Благодаря за Канеления сладкиш!
Много е вкусен :thumbup:

kremi_sisi

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 17
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #22 -: 10 Март 2008, 23:13:32 »
Здравей, Танита!
Незнам как да ти пиша на лични ,затова ще те попитам открито за което моля останалите да ме извинят!Кажи ми моляте как да оформя тази торта?Не става въпрос за украсата ,там ми е ясно с  марципан. Питам те как да закрепя двата блата ,за да не се разпадне горният?Аз ще ги направя като торта "купол", но нали капачето на гъбката е по-голямо и като сипорирам лекочко нама ли да "клъопне"?http://www.friends.bg/popup.php?pic=files/photogallery/14061/c7d1b_original.jpg&photo_id=51479
Разполагам с време не се притесняваи за отговора!Тортата ще ми трябва за 24.03.08г
Предварително ти благодаря!

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #23 -: 11 Март 2008, 09:58:30 »
Танита, Благодаря за Канеления сладкиш!
Много е вкусен :thumbup:

Канела, радвам се че ви е харесал!

Здравей, Танита!
Незнам как да ти пиша на лични ,затова ще те попитам открито за което моля останалите да ме извинят!

Мисля, че горния купол трябва да го сложиш на твърда подложка, която после ще облечеш с фордан. Изрежи от дебел картон кръг с диаметър колкото долната част на купола. В самата подложка може да направиш отвор в средата, за да може да издълбаеш малко от купола за да се нахлупи върху долната част. Забий 3-4 шиша, коита да минават през двете части.
Мисля че съм мяркала някъде как се прави тази торта, но там горната част беше изрязана от кекс, без да е напоена или пък да има крем, както повечето 3D торти и нямаше подложка, но и самата торта беше по-малка.

irena

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 31
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #24 -: 15 Март 2008, 00:13:16 »
Здравей Танита,
Знам че си голям спец. за мъфини и затова искам да те питам нещо...Миналата седмица правих мъфини за първи път  :smile1:(със сладко от череши в средата).
Забелязах че не пораснаха достатъчно, сигурно нещто в печенето е проблема...сложих ги в загрята фурна на 200 градуса с включен вентилатор. Така ли трябва? Не знам от какво се получи така...:(
Благодаря ти предварително! Прекрасни неща си направила! Браво на теб!  :air_kiss:
п.с Иначе пекох в хартиени формички.


tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #25 -: 15 Март 2008, 09:26:55 »
За да не се надигнат достатъчно или набухвателя е бил малко или тестото е било по-гъсто.

А те само в хартиени формички ли се пекоха, или хартиените бяха сложени в метални или силиконови форми?

kalina-sofia

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 146
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #26 -: 16 Март 2008, 13:36:23 »
Танитка, идвам и тук да ти благодаря за прекрасната рецепта за основно тесто за питки, пици и др. Аз също го замесих в машинката за хляб и стана много хубаво. Направих от него кренвиршки за закуска. Още един път- едно голямо МЕРСИ!

irena

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 31
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #27 -: 18 Март 2008, 12:25:29 »
За да не се надигнат достатъчно или набухвателя е бил малко или тестото е било по-гъсто.

А те само в хартиени формички ли се пекоха, или хартиените бяха сложени в метални или силиконови форми?

Tania, пекох ги само в хартиените формички без да ги слагам в метална форма. Иначе тестото беше по-гъсто от тесто за кекс примерно, но мислех че така трябва да бъде  :smile1:.


tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Италианска „сватбена” супа
« Отговор #28 -: 24 Март 2008, 21:02:52 »
Италианска „сватбена” супа

Малко уточнение. Не си мислете че тази супа се сервира специално на сватби в Италия.
Името идва от превода от италиански на английски(Italian wedding soup). 
Оригиналното име на италиaнски „minestra maritata” означава, че месото и зелените зеленчуци вървят много добре заедно,
 т.е. „сватбата” е между телешкото и спанака в случая.



За топчетата:
250г телешка кайма
2с.л. галета
1 яйце
По 1/2ч.л риган, босилек, сол и черен пипер

За супата:
2с.л. зехтин
2 моркова, нарязани на ситно
1лук, нарязан на ситно
3 скилидки чесън, нарязане на ситно
2ч.ч спанак, нарязан на ивици
2 с.л. нарязан на ситно пресен босилек
6ч.ч вода, пилешки или телешки бульон
1/2ч.ч орзо
Сол и черен пипер на вкус

1.   Омесете добре всички продукти за топчетата и оформете малки топчета. Оставете настрана.
2.   В голямя тенджера изсипете зехтина, лука и морковите. Прибавете няколко лъжици вода и задушете на слаб огън, около 10мин. или докато омекнат зеленчуците.
3.   Прибавете чесъна и задушете за още 1-2 минути.
4.   Прибавете водата(бульона) и оставете да заври.
5.   Прибавете топчетата и орзото. Варете около 15 минути.
6.   Прибавене спанака и босилека и варете още 3-4 минути.
7.   Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте!
« Последна редакция: 03 Март 2009, 20:44:39 от tanita »

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана 2
« Отговор #29 -: 24 Март 2008, 21:07:53 »
Танитка, идвам и тук да ти благодаря за прекрасната рецепта за основно тесто за питки, пици и др. Аз също го замесих в машинката за хляб и стана много хубаво. Направих от него кренвиршки за закуска. Още един път- едно голямо МЕРСИ!
kalina-sofia, радвам се че си доволна от тестото и кремвиршките.  :smile1:

За да не се надигнат достатъчно или набухвателя е бил малко или тестото е било по-гъсто.

А те само в хартиени формички ли се пекоха, или хартиените бяха сложени в метални или силиконови форми?

Tania, пекох ги само в хартиените формички без да ги слагам в метална форма. Иначе тестото беше по-гъсто от тесто за кекс примерно, но мислех че така трябва да бъде  :smile1:.
Може би, хартиените кошнички са се разтворили и затова не са се надигнали мъфините, просто са се разстлали на широчина.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]