Автор Тема: Миксове от замразени зеленчуци  (Прочетена 28908 пъти)

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3569
Миксове от замразени зеленчуци
« -: 09 Февруари 2008, 15:35:21 »
Момичета и момчета, дайте идеи как приготвяте готовите замразени миксове със зеленчуци. До сега не съм ги ползвала, но сега се прехласнах по тях и си купих, а ми е интересно какви варианти на приготвяне мога да използвам.

marabu

  • Administrator
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 18673
  • Юлия
Re: Миксове от замразени зеленчуци
« Отговор #1 -: 09 Февруари 2008, 16:30:48 »
аз ползвам често особено зимата.. купувам примерно само броколи.. или имаше на Бондуел Броколи и карфиол.. аз лично изсипвам си замразени в тиган и задушавам на тих огън .. понякога ги варя на пълна мощност в МВ ..
Също така замразеният грах аз предпочитам от консервираният - а и става за 3-4 мин в супите или други ястия.. Моркови бейби също тях може с масло, захар малко или мед карамелизирани
Брюкселското зеле (макар аз не го обичам) става много бързо, а и са почистени вече  :smile1:

а ти какъв микс купи?

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3569
Re: Миксове от замразени зеленчуци
« Отговор #2 -: 09 Февруари 2008, 16:46:21 »
Юле, моите са "Ризото" и другият, които купих е "Президент" - броколи, царевица, грах.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5569
Re: Миксове от замразени зеленчуци
« Отговор #3 -: 09 Февруари 2008, 17:29:17 »
Аз много често ползвам замразени миксове, този дето е "Ризото" е доста универсален, тези седмици съм го ползвал два пъти, за вегетарианска сърма и ризото на уок





Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Миксове от замразени зеленчуци
« Отговор #4 -: 09 Февруари 2008, 17:39:51 »
Някъде по списанията бях чела следния начин: в дълбок тиган тип Уок сипваш малко мазнина и като се сгирещи сипваш замразените зеленчуци - пипер, моркови, грах, царевица, гъби или китайски микс и ги изпържваш за няколко минутки, разбърквайки. Важното е ако искаш да се изпържат да не слагаш сол. Солта размеква зеленчука и се сварява/задушава а не се пържи. Пробвах веднъж и ми хареса да ти кажа.  :thumbup:

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3569
Re: Миксове от замразени зеленчуци
« Отговор #5 -: 09 Февруари 2008, 17:42:14 »
Мими, благодаря ти за обяснението.

Жоро, сега и ти  ако кажеш и как го правиш това ризото на уок. :icon_question:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5569
Re: Миксове от замразени зеленчуци
« Отговор #6 -: 09 Февруари 2008, 17:50:13 »
Ето Пепи, пуснах рецептата:   Ризото с кафяв ориз и зеленчуци

Tara^

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 299
Re: Миксове от замразени зеленчуци
« Отговор #7 -: 09 Февруари 2008, 17:52:27 »
И аз ги ползвам понякога.Като гарнитура или пък когато трябва да приготвя нещо набързо.Особено за китайски тип манджа.Както са замразени ги слагам в загрята мазнина и ги задушавам под похлупак.Ако са от тези с ориз вливам и малко водичка или бяло вино.Също така запържвам месо на малки късчета с подправки(къри,джинджифил,черен пипер,соев сос,бяло вино) и когато месото е почти готово слагам зеленчуците.С децата много обичаме и с добавка на парченца ананас.

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3569
Re: Миксове от замразени зеленчуци
« Отговор #8 -: 09 Февруари 2008, 20:18:36 »
Marabu, Мими, Жоро, Tara^, благодаря ви много.

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Миксове от замразени зеленчуци
« Отговор #9 -: 10 Февруари 2008, 16:48:48 »
 :smile1: Жоро ,четох някъде , че кафявия ориз е бил полезен и при диябета,3 пъти в седмицата ,а аз от тебе научих как се готви ,но още не съм го опитвала.
   Като ,че ли тук не му беше мястото....
mazesin yemekleri

radostd

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 45
Re: Миксове от замразени зеленчуци
« Отговор #10 -: 09 Юли 2009, 12:30:54 »
А можете ли да ме посъветвате как сама да си приготвя зеленчуков микс? Избраните зеленчуци (след като бъдат измити и нарязани) трябва ли да се бланшират в подсолена вода преди слагането им във фризера?

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17100
Re: Миксове от замразени зеленчуци
« Отговор #11 -: 11 Юли 2009, 12:45:57 »
Радост, аз не бланширам. Но и слагам само чушка, морков, грах
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • KrokozabYl: Ама от нейните козунаци и козуначени кифли по-сладки няма, колкото й да се старая!
    17 Април 2014, 09:35:47
  • KrokozabYl: Баба ми навремето, като месеше ни гонеше от кухнята до обяд ни беше забранено да влизаме и залостваше вратата.
    17 Април 2014, 09:35:26
  • Dyke: При месенето  една от тайните е постоянно високата температура в помещението - да няма течение!
    17 Април 2014, 09:30:04
  • FATE: Ще правя  ;D то явно е по-силно от мен  ;D Забелязвам, че моето тесто е някакси по-меко от това което показват по ТВ. И също от баба знам, че олиото е затопленко малко и се слага капка по-капка, а никъде не го показват така. А баба ми какви козунаци правеше...ама месеше цяла нощ...
    17 Април 2014, 08:46:09
  • Dyke: Козунаците трябва да се пекат в тавички с високи бордове, за да набухват нагоре! Слд изпичането е добре да се извадят и да се подпрат наклонен на решетка, за да не се спарят. Ако се слага яйце в средата е добре да е вече сварено, защото при печенето ще остане рохко!
    16 Април 2014, 08:30:09
  • pep-4o: Фейт, вземи рецептата на Танита или търси на Роси Уликсир със заквасена сметаната. Всички са доволни от тези козунаци няма как да не ти станат.
    15 Април 2014, 18:14:02
  • marabu: грешиш може би при избора на тавата в която печеш
    15 Април 2014, 15:57:19
  • marabu: Явно някъде грешиш
    15 Април 2014, 15:57:07
  • FATE: Зарязвам правенето на козунаци - не ми стават на конци и това ме вбесява! Вкусни са, ядем си ги, но не са на конци...ще плакна очи с вашите ...
    15 Април 2014, 09:50:46
  • кокона: А аз със свинско  ;D
    14 Април 2014, 18:16:02
  • blqsak: Всички с риба аз със козунак
    13 Април 2014, 18:45:06
  • blqsak: За празника :P ;D
    13 Април 2014, 18:44:44
  • blqsak: То с малкия не сме се прибирали.Но пък меся козунаци.
    13 Април 2014, 18:44:21
  • blqsak: днес не съм разглеждала нищо,та от къде да знам.
    13 Април 2014, 18:42:19
  • pep-4o: дори в социалното зло ФБ
    13 Април 2014, 18:34:39
  • pep-4o: то пише навсякъде, Боби
    13 Април 2014, 18:34:28
  • blqsak: Аз незнаех,че днес риба се ядш
    13 Април 2014, 18:33:57
  • pep-4o: Пък ние непостещите ще използваме деня на рибата и ще си хапнем рибка
    13 Април 2014, 18:27:51
  • pep-4o: днес по време на пост разрешава риба.
    13 Април 2014, 18:27:37
  • GolemDZVER: к~ва рибка? пържих само пъстърва, ама ... :P
    13 Април 2014, 18:20:43
  • pep-4o: сготвихте ли рибка за празника?
    13 Април 2014, 15:59:16
  • Таня Донева: Благодаря, надявам се че ще имам време да поразгледам и да ориентирам  :smile1:
    10 Април 2014, 16:23:02
  • pep-4o: Към блог или друг кулинарен сайт - не може линк. Но може да напишеш тук рецептата и да  слагаш линк към нея в отчетната тема, заедно със снимката. А ако напишеш рецептата, някой от нас ще ти добави линка  :smile1:
    09 Април 2014, 21:58:22
  • Таня Донева: По скоро линк към снимката с рецептата :)
    09 Април 2014, 19:47:28
  • Таня Донева: Искам да попитам мога ли да добавя линк към рецептата от собствения ми блог?
    09 Април 2014, 19:44:04
  • marabu: ама все си мисля, че беше 20 дни
    09 Април 2014, 17:32:14
  • marabu: или беше 2 седмици виж тук може да излъжа за дните
    09 Април 2014, 17:32:07
  • marabu: Пратките се пазят до 20 дни  в пощата преди да се върнат
    09 Април 2014, 17:31:48
  • pep-4o: ооо, значи другарчето най-вероятно не е разбрало, че има пратка
    09 Април 2014, 15:06:03
  • Dyke: пощата е отличник - на 2 пратих, на 4 е във Варна и чакааааа - опасявам се да не ми върнат пратката!
    09 Април 2014, 14:47:53

* Последното от форума

Re: Кой какви ги готви през април от vesela
[18 Април 2014, 23:03:48 ]


Re: Козунак в хлебопекарна - РЕШЕНО... почти от denyo
[18 Април 2014, 22:25:53 ]


Re: Кой какви ги готви през април от blqsak
[18 Април 2014, 22:18:00 ]


Re: Кой какви ги готви през април от petrina
[18 Април 2014, 15:13:04 ]


Re: Мъфини и кексчета 2 от petrina
[18 Април 2014, 15:06:30 ]


Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV от petrina
[18 Април 2014, 15:01:13 ]


Re: Галерия торти - 2 от латино10
[18 Април 2014, 11:43:57 ]


Re: Асоциации- продължение от ceckavd
[18 Април 2014, 09:02:22 ]


Re: За ноктите от vesela
[17 Април 2014, 15:51:43 ]


Re: Асоциации- продължение от marabu
[17 Април 2014, 12:51:08 ]


Re: Игра с думи от marabu
[17 Април 2014, 12:50:26 ]


Re: вятър вее; дъжд вали; кой до печката стои ? от marabu
[17 Април 2014, 12:49:34 ]


Re: Великден,празника на празниците! от Dyke
[17 Април 2014, 11:53:47 ]


Re: За ноктите от marabu
[17 Април 2014, 11:05:58 ]


Re: Игра с думи от star
[17 Април 2014, 10:38:28 ]


Re: Асоциации- продължение от star
[17 Април 2014, 10:37:37 ]


Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението от vesela
[17 Април 2014, 10:28:38 ]


Re: Великден,празника на празниците! от vesela
[17 Април 2014, 10:25:40 ]


Re: За ноктите от vesela
[17 Април 2014, 10:12:43 ]


Re: Кой какви ги готви през април от pep-4o
[17 Април 2014, 10:03:37 ]