Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
22 Ноември 2008, 08:03:33

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - II « назад напред »
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли - II  (Прочетена 70942 пъти)
« Отговор #285 -: 27 Май 2008, 22:14:47 »
vesela
Гурман
Публикации: 2045

Да, да...тук е фабрика за чудеса swoon

Йо, мерси за твоя начин за чушки бюрек air_kiss

* S6301131.JPG (78.58 KB, 400x300 - видяно 1794 пъти.)
Активен
« Отговор #286 -: 27 Май 2008, 22:32:43 »
k_ines
Гурман
Публикации: 1281
Кеми

Йоли, мила, ти просто си зашеметяваща!Толкова красота на едно мястооооооооо.............. swoon
Поздравления скъпа! flower flower flower
Активен

« Отговор #287 -: 28 Май 2008, 08:11:27 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1487

Ел. поща
Веси  thumbup , страхотни чушчици си извъртяла. Никак не си скъпила плънката. Да му се дояде на човек.  Tongue

Кеми , благодаря ти ,мила.  thank_you2 thank_you2
Активен

« Отговор #288 -: 28 Май 2008, 08:27:19 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                            Картофени кракери

Продукти

120 гр. сварени картофи,ситно настъргани
100 гр. меко масло
20 гр. пекорино или пармезан
150 гр. брашно
1/2 ч.л. сол
черен пипер , мащерка

Приготвяне

Сложете в купа всички съставки и омесете тесто. Разточете го на тънка кора и изрежете бисквити. Наредете ги в тава,застлана с хартия и изпечете до порозовяване в предварително загрята на 170* фурна.

Поднесете кракерите с различни дипове или ги гарнирайте със солен крем.

* Изключително лесни и бързи солени бисквити. От половината тесто излизат около 20 кракера. Останалото може да замразите и да имате под ръка в случай на изненадващи гости.  smile1

Активен

« Отговор #289 -: 28 Май 2008, 09:37:23 »
Mariana G
Модератор
Гурман
Публикации: 1380

Ох Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes много е красиво Roll Eyes Kiss
Активен

« Отговор #290 -: 28 Май 2008, 11:06:45 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                      Щрудел със спанак и "Рикота"

Продукти за плънката

500 гр. спанак
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
50 гр.масло
2 щипки индийско орехче
3 яйца
250 гр. "Рикота"(може и кашкавалена извара)
50 гр.стафиди
50 гр.орехи
сол и черен пипер на вкус

Продукти за тестото

50 гр.течно масло
120 мл.прясно мляко
20 гр.мая
1 яйце
300 гр.брашно
1/2 ч.л.сол

Приготвяне

Нарежете на ситно всички зелени продукти и ги задушете в маслото. След като изстинат прибавете към тях яйцата,сиренето,стафидите и накълцаните на едро орехи.Подправете на вкус със солта,черният пипер и индийското орехче.

Разтворете в млякото маята,сложете яйцето,маслото,солта и с брашното замесете меко и еласично тесто. Оставете го да почине 10 мин. Разточете го на тънък правоъгълник и го намажете с плънката. Завийте на руло и поставете в тавичка,застлана с хартия. Оставете да втаса 20 мин.Намажете с разбито яйце и изпечете щрудела в предварително загрята на 180* фурна.

* Много бързо и лесно става - тестото не иска много специална подготовка и винаги става безотказно. За по-голямо улеснение,аз направих два малки щрудела.Единият стои във фризера и си чака реда.  smile1 Можете да импровизирате с плънката - месна,рибна,зеленчукова и сладка.Ако искате сладък щрудел,намалете количеството сол в тестото.

Активен

« Отговор #291 -: 28 Май 2008, 11:10:56 »
toni_ton4o
Помощник-готвач
Публикации: 422

Ел. поща
Йоли- много многооооо вкусни неща-ти не се спираш-а ние работещите кога да ги изпробваме? И вече не знам кое да е първо
Активен

"Успех във всичко, което умеем, късмет във всичко, което не зависи от нас и сбъдване на всичко за което мечтаем!"
« Отговор #292 -: 28 Май 2008, 12:57:20 »
Tina-Rina
Главен Готвач
Публикации: 543

Ел. поща
   Поредното чудесно предложение! Благодаря!
Активен
« Отговор #293 -: 28 Май 2008, 13:58:20 »
An
Калфа
**
Публикации: 117

Щрудел със спанак и "Рикота"

Поредното страхотно предложение. thumbup
Дъщеря ми на 02.07 ще има рожден ден и реших да го направя. Обаче имам няколко въпроса-колко дебело го разточваш тестото и преди да го замразиш трябва ли да е втасало(защото утре смятам да го  направя и да го замразя, понеже после съм на работа)?
Активен

« Отговор #294 -: 28 Май 2008, 14:31:18 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Благодаря на всички. Много си ви обичам.  wub

Ани , аз първо ги изпекох щруделчетата и после замразих единия. Страхувам се,че ако го замразиш суров,при размразяване ще се разводни от сиренето и яйцата. Аз редовно замразявам готово изпечени неща и след това са съвсем пресни. Като се размрази го завивам във фолио и го слагам за малко в слаба фурна да се стопли.Така не се изсушава,а само се опреснява. Но ако искаш щрудела да е съвсем свеж,направи си тестото един ден предварително и го остави да си втасва спокойно в хладилника. И плънката си я подготви по същия начин.Само преди да я намажеш върху тестото,тогава сложи яйцата - да не се разводнява излишно. Цялата работа ще ти отнеме 20 мин - гарантирам ти. Рецептата е много лесна,а тестото е крехко и финно. Ще ти хареса. А го разточвам тънко,3-4 мм.,защото тестото е с мая и като бухне ще стане много тестяно и плънката ще се загуби.Успех и ако имаш въпроси - пиши на лични.  thumbup
Активен

« Отговор #295 -: 28 Май 2008, 17:56:38 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1092

Мила Йоли,
аз съм затруднена да изразя това,
което изпитвам към теб и твоя талант, без да се повторя.
air_kiss

За твоята фабрика за чудеса   thank_you2

Предполагам, че Веси  няма да се сърди, че я цитирам thumbup
Активен

« Отговор #296 -: 29 Май 2008, 15:59:44 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Благодаря ти за прекрасните цветя, Диди. Много си мила.... flower
Активен

« Отговор #297 -: 29 Май 2008, 16:25:10 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                  Орехова торта с кафе

Продукти за блата

125 гр.меко масло
125 гр.пудра захар
3 яйца
25 гр.ситно смляно кафе
100 гр.ситно смлени орехи
100 гр.брашно
1/2 ч.л.бакпулвер

Продукти за крема

500 мл. прясно мляко
2 жълтъка
5 с.л.захар
4 с.л.брашно
1 ванилия
настъргана кора от 1/2 лимон
100 гр.черен шоколад
100 гр.бял шоколад
100 мл.течна подсладена сметана

4 с.л.коняк

Приготвяне

Разбийте маслото със захарта на пухкав крем и прибавете един по един трите жълтъка. Смесете пресятото брашно с бакпулвера и кафето. Разбийте белтъците на сняг. Към маслената смес с внимателно бъркане започнете да прибавяте по малки части брашно,орехи и белтъци като ги редувате. Постелете дъното на тортена форма с хартия за печене и изсипете тестото. Предварително загрейте фурната на 170* и изпечете блата. След като изстине го разрежете хоризонтално на две части и ги сиропирайте леко с коняка,разтворен в 1 каф.ч.вода.

В тенджерка разбъркайте брашното,захарта,ванилията и лимоновата кора за крема. Сложете жълтъците и разредете с прясното мляко. Сварете крема до нужната гъстота. Още докато е горещ,разделете крема на две части. В едната сложете начупеният бял шоколад,а в другата черния. Разбъркайте докато се стопи шоколада и оставете да изстине. Разбийте сметаната на пухкав крем и с внимателно бъркане я прибавете към кремовете за да ги олекотите.

Намажете единият блат с половината от кремовете като ги редувате. Похлупете с другият блат. Останалите кремове шприцовайте отгоре като решетка.

* DSC04560 copy.jpg (80.94 KB, 400x300 - видяно 1549 пъти.)
Активен

« Отговор #298 -: 29 Май 2008, 16:36:05 »
Tina-Rina
Главен Готвач
Публикации: 543

Ел. поща
   Мммм! thumbup
Активен
« Отговор #299 -: 29 Май 2008, 22:17:16 »
k_ines
Гурман
Публикации: 1281
Кеми

Ах, Йолииии, искам вече едно парче от тази торта Cry
Ракошна  thumbup
Активен

Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - II « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio