Йоли,благодаря за споделената рецепта за пролетен венецНевероятно вкусно!!!!! Правих венеца снощи за вечеря и нямах време за по-стилни украси,нооооооооо което си е вкусно и така е вкусно.Пратих от венеца на дъщерята и зетя за вечеря и получих и техните адмирации.Със сигурност това ястие ще се прави и друг път у дома / и не само/.
Активен
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
Йоли,надявам се да не се сърдиш,че посочих в рецептата си ЯГОДОВО ПАРФЕ като основа блата на торта МАГНЕТЕН.Този блат много ми хареса и сигурно ще стане универсален за моите десерти.Благодаря ти още веднъж!!!
Активен
Радост , за мен е радост,че използваш този блат. Наистина е универсален и подхожда на много сладострастия. Нали затова публикуваме рецептите си - за да са достояние на всички,които искат да ги ползват. Ако се дразнех от такива нища,нямаше да ги пиша публично. А понякога най-сполучливите ястия стават от комбинации на различни рецепти. Така че,давай смело и не се извинявай. Наистина се радвам,че ти харесва този блат.
Йоли,за пореден път благодарности от цялата фамилия! Този път за агнешко ролеПри мен с по-различна плънка,но с омлет и бекон и това му придаде невероятен вкус.
Много вкусно!!!
Активен
3 картофа 1 корен пащърнак 1/2 малка глава целина 30 гр. масло 1 жълтък сол на вкус
250 гр. пилешки гърди 1 главичка стар лук 1 скилидка чесън 1 лютива чушка 1 ч.л. червен пипер 1/2 ч.л. мащерка сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
Кореноплодните се почистват,измиват и сваряват до омекване в малко вода. Отцеждат се и се пасират горещи. Добавя се маслото,жълтъка и се посолява на вкус.Не се добавя мляко или вода за да остане пюрето по-гъсто.
Лукът,чесъна и чушката се нарязват и се запържват в малко мазнина. Добавя се месото,нарязано на хапки. Бърка се 3-4 мин.,поръсва се с червеният пипер и мащерката. Подправя се със сол и черен пипер.
В тава,покрита с хартия за печене,с помощта на шприц се оформят гнезда от пюрето. По средата се слага от месото. Преди поднасяне се запича в силна фурна.
* Месото умишлено е приготвено с по-малко подправки и зеленчуци за да може да изпъкне ароматът на пюрето. Ако желаете,може да обогатите рецептата според фантазията си.