Йоли, аз като НЕлюбителка на вегетарианството, си признавам, че тези морковени тимбалчета много ме впечатлиха и сигурно скоро ще ги пробвам, макар че ти си недостижима в аранжировката! Идеята с езика също много ми допадна! Мисля си, че ще се получи страхотно и с беконче!
Йоли, винаги предложенията ти са свежи и естетски поднесени.Използвам рецептите ти , защото подлежат на импровизации.Не вярвам да се сърдиш за това.Картофените палачинки съм правила с различен пълнеж, дори на палачинкова торта.В момента се пече пролетния венец .Неизпечената смес беше вкусна,чакам с нетърпение крайния резултат. Благодаря още веднъж!
Тотона , ние с теб сме от една партия. И аз не съм любител на вегетарианството. Абсолютно си права,с език е много по-хубаво.Затова предложих и двата варианта - на който както му харесва. Благодаря ти за похвалата , мила..
Ехоеко , много си мила с мен. Наистина рецептите ми подлежат на импровизации.Може би е така,защото повечето са си измишльотини.А тогава даваш воля на въображението си. Не само,че не се сърдя,а напротив - много ми е приятно,че с твоите фантазии само дообогатяваш моите предложения.Благодаря ти.
Тони , много свежа салата си направила.Разбира се,че ще импровизираш. Това качество в хората най-много го обичам. За тортата , направо станах разногледа - толкова е красива и празнична.... Благодаря ти мила,много ме зарадва.
Ехоеко , венецът ти е чудесен. Много красиво си го аранжирала отгоре. Даваш ми чудесна идея. От сърце ти благодаря.
Канела , скъпа , ти ме изуми. Какаво виждат очите ми ? И спаначените бисквити , и рогчетата и охлювчетата от бутер тесто. Това е страшно мило , изключително съм щастлива. Приеми моите аплодисменти - всичко изглежда перфектно и благодаря..
Зелена крем супа с кнедли от извара и синьо сирене
Продукти
500 гр.спанак 1 връзка пресен лук 1 връзка пресен чесън 1 връзка копър 1 връзка магданоз 1 с.л. нишесте 30 гр.масло 3-4 с.л. квасена сметана сол на вкус
150 гр.кашкавалена извара 50 гр. синьо сирене сол , черен пипер
Приготвяне
Нарежете лука,чесъна и дръжките на магданоза и копъра и ги задушете в маслото. Прибавете спанака и останалите копър и магданоз. Налейте малко вода и варете на бавен огън 10-15 мин. Пасирайте зеленчуците до гладкост. Разтворете нишестето в малко вода и го сипете в супата. Долейте вода до желаната от вас гъстота. Овкусете със сол и кипнете отново супата. Отстратете я от огъня и застройте със сметаната.
Притрийте изварата през цедка за да стане гладка. Натрошете на ситно синьото сирене и го смесете с изварата. Подправете със сол и черен пипер.
С помощта на две лъжици оформете кнедли и гарнирайте с тях топлата супа.
Идеята за супита е на сп."Меню" , брой 24-ти , но аз основно съм я променила. Много приятна и вкусна супа.
100 гр. тортиля чипс 50 гр. сирене Чедар 1 пиле на грил 1 глава червен лук 2 свежи люти чушки 200 гр. зелена салата
За дресинга
2 бр. авокадо 1 малка кофичка заквасена сметана 2 скилидки чесън сокът на 1 лимон сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
В тава,покрита с хартия за печене наредете чипса и го поръсете с настърганото сирене. Запечете го в силна фурна,докато сиренето стане златисто.
Сложете чесъна и почистеното авокадо в блендер. Добавете сметаната и разбийте на гладък крем. Подправете с лимоновият сок и овкусете със сол и черен пипер.
Накъсайте пилешкото месо на парченца. Нарежете лука на колелца,а чушката на ситно. Сложете всичко в салатиера,полейте с дресинга и разбъркайте. Преди поднасяне разпределете салатата в 4 чинии,сложете от пилешката смес в средата и гарнирайте със запечените тортили.
Много вкусна салата , направо великолепна. И,представете си,рецептата е от книжка с програмата за теелевизията.
30 гр.настъргано краве сирене 30 гр.настърган кашкавал 2 с.л.кашкавалена извара 1 с.л.квасена сметана 1 яйце 30 гр.нарязана на дребно шунка 1 стрък нарязан пресен лук сол и черен пипер на вкус 2 щипки риган
масло за намазване формички за тарталети
Приготвяне
С формичките изрежете кръгове от тестото. Намажете формичките с масло и сложете вътре тестото. Надупчете го с вилица. Загрейте фурната на 180* и запечете за кратко тестото докато побелее.
Смесете всички продукти за плънката и ги разбъркайте. Напълнете запечените фланове и ги доизпечете до порозовяване на 180*.
* Можете да запечете флановете един ден предварително. Преди поднасяне ги напълнете и доизпечете. Плънката също може да се приготви предварително. Е,като за рааботещи хора...
Йолиииии, чудни неща си показала пак, бързички и вкусни като за мен Подобна салата ям в Уго всеки път като отида и ми е любима, сега ще се възползвам от твоето предложение и ще си я приготвя в къщи Благодаря за идейката!