Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
22 Ноември 2008, 06:16:39

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - II « назад напред »
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли - II  (Прочетена 70930 пъти)
« Отговор #240 -: 01 Май 2008, 18:07:35 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1092

Скъпа Йоли,
каквото и да напиша ще е малко и непълно. air_kiss
За теб и твоята цветна приказка:

flower

Активен

« Отговор #241 -: 01 Май 2008, 18:08:17 »
vesela
Гурман
Публикации: 2045

Йоли, не съм ти благодарила за ефектните и вкусни "бонбонки". Аз направих освен по рецептата и със спанак и филе и със сладко от кайсии.

* S6300772.JPG (72.26 KB, 400x300 - видяно 1810 пъти.)

* S6300781.JPG (65.53 KB, 400x300 - видяно 1806 пъти.)
Активен
« Отговор #242 -: 01 Май 2008, 20:43:31 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1487

Ел. поща
Таня , Петя , Пепи , Веси , Каприз , Мивис , Максималистката , Стени , Диди , какво да кажа момичета ? Вие сте моят стимул и вдъхновение. Благодаря , обичам ви... heart

Веси , бонбонките са    thumbup thumbup thumbup  Даваш ми супер идея за сладък вариант. Благодаря ти , мила.  flower
Активен

« Отговор #243 -: 01 Май 2008, 21:07:27 »
Abra
Главен Готвач
Публикации: 598
Dimitrana S.

Мила Yoli, приеми и моите поздравления и най-искрено възхищение!  Kiss

Букетчетата са изключително красиви ok - създават чудесно, празнично и леко закачливо настроение  smile1
Активен

« Отговор #244 -: 01 Май 2008, 22:07:45 »
Mila
Калфа
**
Публикации: 160

Yoli yahoo  clapping   air_kiss

И да си знаеш още от сега, че като се преместим всеки ден ще съм у вас!  Grin
Активен
« Отговор #245 -: 03 Май 2008, 16:15:42 »
toni_ton4o
Помощник-готвач
Публикации: 422

Ел. поща
Йоли- тортата стана невероятна- мерси за рецептата
Е ,аз я спретнах набързо и украсата не е на ниво , но беше много вкусна! smile1

* SP_A0741.jpg (28.31 KB, 320x240 - видяно 1732 пъти.)
Активен

"Успех във всичко, което умеем, късмет във всичко, което не зависи от нас и сбъдване на всичко за което мечтаем!"
« Отговор #246 -: 03 Май 2008, 21:35:25 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Абра , благодаря ти,мила. Чувствата ни са взаимни - толкова се радвам,че си сред нас,в този чудесен форум.Предложенията ти са много елегантни и изпълнени с финес.Връщам двойно комплиментите.  thank_you2

Тони , хиляди благодарности,че си се спряла на моята рецепта.  flower flower flower Ти си страхотен кулинар и за мен наистина е голяма привилегия,че си приготвила точно тази торта-салата.Украсата ти е празнична - изключително подходяща за Великденските празници.
Активен

« Отговор #247 -: 04 Май 2008, 16:40:31 »
Иви
Помощник-готвач
Публикации: 478

Ел. поща
Yoli, тези букетчета ми спряха дъха  swoon air_kiss air_kiss air_kiss
Активен
« Отговор #248 -: 05 Май 2008, 20:45:14 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                    Козуначни тарталети

Продукти

1/2 изсъхнал козунак
100 гр.черен шоколад
50 гр.сушени плодови кори
3 с.л.коняк
50 гр.смлени орехи
4 с.л.кокосови стърготини

1 пакетче ванилов пудинг без варене
плодови кори,сладко от боровинки,шоколад за украса

Приготвяне

Отстранете кората от козунака и го нарежете на ситни кубчета.Не го мелете или стривайте на трохи - добре е да се усещат малки парченца козунак.

Стопете шоколада на водна баня и го изсипете в козунака.Прибавете орехите,алкохола,кокоса и ситно нарязаните плодови кори.Разбъркайте добре.

Сипете малко от тестото във формички за тарталети и притиснете добре за да се оформи гладка подложка.Оставете тарталетите в хладилника докато се стегне шоколада.

Разбийте пудинга според указанията на опаковката.

Гарнирайте козуначните тарталети с крем,сладко от боровинки и плодови кори.Украсете с разстопен шоколад.

*Ето ви измислен десерт за 10 минути.Можете да направите и бонбони с различен пълнеж.

* DSC04378 copy.jpg (50.39 KB, 400x533 - видяно 65 пъти.)

* DSC04384 copy.jpg (45.44 KB, 400x300 - видяно 1605 пъти.)
Активен

« Отговор #249 -: 10 Май 2008, 10:02:44 »
gaby_s
Главен Готвач
Публикации: 698

Йоли,топчетата ти от сирене са чудесни...всички на великденския ни пикник искаха рецептата  air_kiss air_kiss air_kiss

Активен

« Отговор #250 -: 10 Май 2008, 10:21:13 »
aimi
Калфа
**
Публикации: 124

Ел. поща
Йоли-и-и! То пък твойто не се издържа вече. Спри се , бе жена! Освен да викам колко си страхотна, какво друго ми остава. То не смогвам да ти опитам предложенията. Наскоро пак правих вариация на зеленчуковия ти терин и на джинджифиловите кюфтенца в зеленчуци. Не знам как ги спряташ за по 10-15 мин. На мен ми отнема повече време, ама то като не съм пъргавела като тебе. Въпреки това предложенията ти са толкова красиви и вкусни, че всеки път се фукам с твоите неща. Да си жива и здрава! Всеки път поглеждам с нетърпение към твоите рецепти, защото знам, че ще ме изненадаш приятно.
Активен
« Отговор #251 -: 10 Май 2008, 14:05:11 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Габи , от твоите златни ръце всичко излиза перфектно - вкусно и красиво. Благодаря ти,скъпа....  thank_you2 thank_you2 thank_you2

Aimi , къде изчезна,миличка ? Много се надявах да дойдеш утре на срещата. И не ми се жалвай,че не си пъргавелка - знам те аз какви неща приготвяш,и по списанията ги има даже. Благодаря ти,че избираш моите рецепти и съм много щастлива,че ти харесват.  flower flower flower
Активен

« Отговор #252 -: 10 Май 2008, 23:20:02 »
Ваня :)
Калфа
**
Публикации: 68

Йоли, много специални благодарности за рецептата на торта Династия.
Скоро племенницата ми ще има празник и исках да пробвам нещо ново преди това. За мой срам ще си призная, че блатовете от много бързане ги обърках тотално (разбих всичко с миксера до последно и естествено нищо не стана  blush2 blush2 blush2 blush2 blush2)
Поради тази причина направих блатовете от торта Рафаело на Наталина със кремовете от твоята Династия. Резултата ме изненада много приятно. Получи се много вкусна торта за което безкрайно ти благодаря. Всички без изключение бяхме очаровани от резултата

flower flower flower flower flower flower flower flower flower flower flower flower flower

БЛАГОДАРНОСТИ !!!
Активен

« Отговор #253 -: 11 Май 2008, 10:53:12 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
О,Ванче , знаеш колко велики открития са на този свят благодарение на грешките.А в готвенето това важи с пълна сила - кулинарията е необятно поле за експерименти.И аз ще пробвам тази комбинация с блатовете на Нат от "Рафаело". Благодаря ти,че си се спряла на моята рецепта. Много ме радваш.  smile1
Активен

« Отговор #254 -: 12 Май 2008, 16:29:26 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                          Морковено тимбалче

Продукти за 4 порции

4 -5 големи моркова

2 големи гъби
1/2 тиквичка
2 с.л. грах
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
копър,магданоз
20 гр.масло
1 с.л.брашно
1 жълтък
1 к.ч.прясно мляко
100 гр.настърган кашкарал
сол и черен пипер на вкус

формички за крем карамел (или от алуминиево фолио за еднократна употреба)
масло за намазване
галета за поръсване

Приготвяне

Нарежете на ситно всички зеленчуци и ги задушете в маслото.Поръсете с брашното и бъркайте докато леко се запече.Налейте млякото и енергично разбъркайте,докато получите смес,подобна на гъст бешамел със зеленчуци.Отдръпнете от огъня и прибавете жълтъка,кашкавала,солта и пипера.Накрая сложете и зелените подправки.Разбъркайте сместа,докато се разтопи кашкавала.

Намажете формичките с масло и ги поръсете с галета.С картофобелачка или с ренде за рязане на чипс нарежете морковите по дължина на тънки ленти.Наредете ги по дъното и стените на формичките като оставите краищата им да излизат извън тях.Напълнете с плънката и  загърнете с морковите.Отгоре поръсете с галета,полейте с малко стопено масло и запечете за 20 мин.в силна фурна.

Сервирайте тимбалчетата леко топли със свежа салата или сос.

* Можете да направите тимбалчета с лентички от тиквичка или патладжан.Скоро бях правила с тънко нарязан език.Плънката може да е зеленчукова или месна.Всичко е въображение....или каквото има в хладилника.  smile1

Активен

Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - II « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio