Абра , благодаря ти,мила. Чувствата ни са взаимни - толкова се радвам,че си сред нас,в този чудесен форум.Предложенията ти са много елегантни и изпълнени с финес.Връщам двойно комплиментите.
Тони , хиляди благодарности,че си се спряла на моята рецепта. Ти си страхотен кулинар и за мен наистина е голяма привилегия,че си приготвила точно тази торта-салата.Украсата ти е празнична - изключително подходяща за Великденските празници.
1 пакетче ванилов пудинг без варене плодови кори,сладко от боровинки,шоколад за украса
Приготвяне
Отстранете кората от козунака и го нарежете на ситни кубчета.Не го мелете или стривайте на трохи - добре е да се усещат малки парченца козунак.
Стопете шоколада на водна баня и го изсипете в козунака.Прибавете орехите,алкохола,кокоса и ситно нарязаните плодови кори.Разбъркайте добре.
Сипете малко от тестото във формички за тарталети и притиснете добре за да се оформи гладка подложка.Оставете тарталетите в хладилника докато се стегне шоколада.
Разбийте пудинга според указанията на опаковката.
Гарнирайте козуначните тарталети с крем,сладко от боровинки и плодови кори.Украсете с разстопен шоколад.
*Ето ви измислен десерт за 10 минути.Можете да направите и бонбони с различен пълнеж.
Йоли-и-и! То пък твойто не се издържа вече. Спри се , бе жена! Освен да викам колко си страхотна, какво друго ми остава. То не смогвам да ти опитам предложенията. Наскоро пак правих вариация на зеленчуковия ти терин и на джинджифиловите кюфтенца в зеленчуци. Не знам как ги спряташ за по 10-15 мин. На мен ми отнема повече време, ама то като не съм пъргавела като тебе. Въпреки това предложенията ти са толкова красиви и вкусни, че всеки път се фукам с твоите неща. Да си жива и здрава! Всеки път поглеждам с нетърпение към твоите рецепти, защото знам, че ще ме изненадаш приятно.
Габи , от твоите златни ръце всичко излиза перфектно - вкусно и красиво. Благодаря ти,скъпа....
Aimi , къде изчезна,миличка ? Много се надявах да дойдеш утре на срещата. И не ми се жалвай,че не си пъргавелка - знам те аз какви неща приготвяш,и по списанията ги има даже. Благодаря ти,че избираш моите рецепти и съм много щастлива,че ти харесват.
Йоли, много специални благодарности за рецептата на торта Династия. Скоро племенницата ми ще има празник и исках да пробвам нещо ново преди това. За мой срам ще си призная, че блатовете от много бързане ги обърках тотално (разбих всичко с миксера до последно и естествено нищо не стана ) Поради тази причина направих блатовете от торта Рафаело на Наталина със кремовете от твоята Династия. Резултата ме изненада много приятно. Получи се много вкусна торта за което безкрайно ти благодаря. Всички без изключение бяхме очаровани от резултата
О,Ванче , знаеш колко велики открития са на този свят благодарение на грешките.А в готвенето това важи с пълна сила - кулинарията е необятно поле за експерименти.И аз ще пробвам тази комбинация с блатовете на Нат от "Рафаело". Благодаря ти,че си се спряла на моята рецепта. Много ме радваш.
2 големи гъби 1/2 тиквичка 2 с.л. грах 2 стръка пресен лук 2 стръка пресен чесън копър,магданоз 20 гр.масло 1 с.л.брашно 1 жълтък 1 к.ч.прясно мляко 100 гр.настърган кашкарал сол и черен пипер на вкус
формички за крем карамел (или от алуминиево фолио за еднократна употреба) масло за намазване галета за поръсване
Приготвяне
Нарежете на ситно всички зеленчуци и ги задушете в маслото.Поръсете с брашното и бъркайте докато леко се запече.Налейте млякото и енергично разбъркайте,докато получите смес,подобна на гъст бешамел със зеленчуци.Отдръпнете от огъня и прибавете жълтъка,кашкавала,солта и пипера.Накрая сложете и зелените подправки.Разбъркайте сместа,докато се разтопи кашкавала.
Намажете формичките с масло и ги поръсете с галета.С картофобелачка или с ренде за рязане на чипс нарежете морковите по дължина на тънки ленти.Наредете ги по дъното и стените на формичките като оставите краищата им да излизат извън тях.Напълнете с плънката и загърнете с морковите.Отгоре поръсете с галета,полейте с малко стопено масло и запечете за 20 мин.в силна фурна.
Сервирайте тимбалчетата леко топли със свежа салата или сос.
* Можете да направите тимбалчета с лентички от тиквичка или патладжан.Скоро бях правила с тънко нарязан език.Плънката може да е зеленчукова или месна.Всичко е въображение....или каквото има в хладилника.