Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
20 Март 2010, 07:07:34

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - II « назад напред »
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли - II  (Прочетена 159525 пъти)
« Отговор #180 -: 11 Април 2008, 12:19:43 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2664

Ел. поща
Благодаря ти ,Тони.  smile1 Фолиото е домакинско.Понеже е меко,просто го направи на няколко пласта.Внимателно ще го увиваш,защото пак е меко.Но,става.От капачките на киселото мляко със сигурност ще стане по-добре.Що се отнася до готови фунийки,има ,разбира се.На "Кадемлия" са по 3 лв.бройката.Но са от неръждавейка,доста са големи и са вечни.
Активен

« Отговор #181 -: 11 Април 2008, 17:13:23 »
Мими
Гурман
Публикации: 1938
Вечна романтичка!

Ел. поща
О Йоли, невероятна си, както винаги! Разкошни снимки и чудесни предложения, ще се възползвам от тях, само да излезе патладжана.  flower give_heart
Активен

« Отговор #182 -: 11 Април 2008, 22:07:37 »
radost.1955
Главен Готвач
Публикации: 565

Ел. поща
Йоли,едва ли ще достигна някога съвършенството на представянето на рецептите ти.Надявам се да съм се доближила до вкуса.За пореден път направих твоя рецепта смело,без да се замисля и казвам  thankyouАз разбира се послушах съвета ти и микса беше  моя импровизация,но панировката е голяма вкусотия и е универсална.

« Последна редакция: 12 Април 2008, 11:29:33 от radost.1955 » Активен

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
« Отговор #183 -: 12 Април 2008, 16:57:04 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Радост , толкова съблазнителни топчета си направила...  Tongue  Много ти благодаря,скъпа ,че се доверяваш на моите предложения. За мен е наистина голяма чест.  flower

Мими , похвалата от теб наистина е нещо значимо. Благодаря ти.  thank_you2
Активен

« Отговор #184 -: 12 Април 2008, 20:30:18 »
ilrai
Гурман
Публикации: 2094

Йоли, много ти благодаря за рецептата на Шоколадовото изкушение! Получи се наистина един много шоколадов сладкиш със страхотна глазура air_kiss Получаваш благодарности от дъщеря ми и половинката Grin

* Picture 407.jpg (134.23 KB, 448x336 - видяно 288 пъти.)
Активен

« Отговор #185 -: 12 Април 2008, 21:38:20 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Илианче , чуден сладкиш си направила.И глазурата е перфектна.  thumbup Браво на теб и ти благодаря за вниманието.
Активен

« Отговор #186 -: 17 Април 2008, 14:13:22 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                           Зелени кифлички с бекон

Продукти

150 мл.прясно мляко
100 гр.квасена сметана
20 гр.прясна мая
2 сварени картофа
200 гр.спанак
копър,магданоз
1/4 ч.л.индийско орехче
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 яйце
50 гр.течно масло
300 - 500 гр.брашно

сурово - пушен бекон,тънко нарязан

Приготвяне

Попарете спанака и го отцедете.Смесете го с магданоза и копъра и пасирайте.Прибавете и ситно настърганите сварени и изстудени картофи.

Разтворете маята в млякото,прибавете яйцето,маслото,солта,захарта и индийското орехче.Добавете сметаната и спанака.Разбъркайте и замесете меко,еластично тесто с брашното.Не слагайте наведнъж цялото количество брашно - в зависимост от влагата в спанака и големината на яйцето,количеството брашно варира до 500 гр.Покрийте омесеното тесто с кърпа и го оставете на топло да втаса.

На малки части разточете тестото на тънки кръгове с диаметър 15 см.Нарежете на триъгълници,върху които сложете от бекона.Завийте на кифлички и изпечете в предварително загрята на 180*фурна.

* Рецептата е моя измислица.Може да добавите и други подправки по ваш вкус - риган,босилек,розмарин,майоран и др.

Активен

« Отговор #187 -: 17 Април 2008, 14:26:27 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1705

Зелени кифлички с бекон

* Рецептата е моя измислица.Може да добавите и други подправки по ваш вкус - риган,босилек,розмарин,майоран и др.

Йоли,
страхотна "измислица" thumbup
Активен

« Отговор #188 -: 21 Април 2008, 09:45:36 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                         Великденски бисквити

Продукти

175 гр.брашно
50 гр.смлени лешници или други ядки
150 гр.пудра захар
1 яйце
100 гр.масло
1 с.л.коняк
1 ванилия
1/4 ч.л.смлян кардамом

Приготвяне

Загрейте фурната на 220*.Разстелете пресятото брашно в голяма тава и го сложете във фурната за да се запече леко.Преди да започне да покафенява,прибавете ситно смлените лешници.Разбърквайте често за да могат брашното и ядките равномерно да се запекат.Когато започнат леко да порозовяват,извадете от фурната и оставете да изстинат добре.

В купа разбъркайте изстиналото брашно с ядки с пудрата захар,ванилията и кардамома.Прибавете яйцето,коняка и студеното масло,нарязано на парченца.Омесете тесто.Ако е необходимо,добавете още малко брашно,в случай,че тестото лепне или малко коняк,ако е твърдо.Оставете тестото в хладилника за 30 мин.Разточете го на тънка кора и изрежете бисквити с формички за сладки.В случай,че тестото е ронливо,разточвайте го на малки части върху хартия за печене.

Изпечете бисквитите в предварително загрята на 170*фурна.Внимавайте да не ги прегорите.Тъй като брашното е предварително запечено,бисквитите се изпичат много бързо.

След като изстинат,украсете бисквитите по ваша фантазия.

* Моята баба много често правеше най-различни бисквити с предварително запечено брашно.Стават много по-ароматни и вкусни.

* DSC04174 copy.jpg (95.86 KB, 400x300 - видяно 6700 пъти.)
Активен

« Отговор #189 -: 21 Април 2008, 09:54:06 »
eli4ka
Гурман
Публикации: 1251

Йоли, swoon thumbup Kiss
Активен
« Отговор #190 -: 21 Април 2008, 10:12:17 »
toni_n
Главен Готвач
Публикации: 997

Йоли, не е истина   swoon

Уникални са   flower   

А ти с какво ги нарисува?
« Последна редакция: 21 Април 2008, 10:14:37 от toni_n » Активен

« Отговор #191 -: 21 Април 2008, 12:17:39 »
radost.1955
Главен Готвач
Публикации: 565

Ел. поща
Йоли,за рожденния ден на внука ни направих тортата по идея на торта Магнетен.
 thankyou thankyou thankyou
Блатове,крем всичко е прекрасно.Понеже моята торта беше по-голяма,направих и един блат от торта Династия- 1/3 от дозата.Съчетанието между двата блата е превъзходно.

Активен

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
« Отговор #192 -: 21 Април 2008, 14:57:00 »
dimitrina73
Чирак
*
Публикации: 2

Здравей, Йоли! Вече 2 пъти съм правила твоята торта Династия и съм изключително очарована, както и всички опитали я! Благодаря за споделената рецепта и опит!
За Великден искам да направя Магнетен, но не мога да разбера по рецептата, как точно се добавят жълтъците и маслото към вече разбитите на сняг белтъци...Разбити ли са жълтъците предварително с малко захар и към тях маслото и после към всичко това белтъчния сняг, или? Страхувам се да не "смачкам" белтъците, тъй като няма набухвател в рецептата...Ще се радвам на компетентния ти съвет! Благодаря предварително!
Активен
« Отговор #193 -: 22 Април 2008, 08:08:46 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Благодаря ви,момичета... flower

Тони , очертани са с шоколад и са оцветени с тези боички.Нося си ги от чужбина.  Grin

Радост , тортата е много,много красива.Мъничето сигурно много се е зарадвало.Още веднъж - да е здрав и да расте весел и безгрижен.Благодаря ти,че си предпочела моите торти.  thank_you2 thank_you2 thank_you2

Димитрина , много се радвам,че ти харесва "Династията".Това наистина е превъзходна торта.И "Магнетена" ще ти хареса,сигурна съм.Няма да се притесняваш ,че ще смачкаш белтъците.Направи я,както съм я написала : Разбий си хубаво белтъците,след това сложи постепенно захарта и бий до пълното й стопяване.После сложи целите неразбити жълтъци и охладеното течно масло.Просто когато ги добавяш,разбивай за кратко.Брашното си го объркай с лъжица,а не с миксер.По-нататък знаеш,какао,разтворено в малко гореща вода за половината тесто и т.н.Желая ти успех и не се притеснявай,ако имаш някакви въпроси - пиши ми на "лични". thumbup thumbup thumbup

* DSC04176.JPG (65.72 KB, 400x300 - видяно 4439 пъти.)
Активен

« Отговор #194 -: 22 Април 2008, 21:31:35 »
vesela
Гурман
Публикации: 3574

Йоли, миличка наскоро беше правила зелена салата за гости Roll Eyes във формата на цвете - супер изглеждаше, копнах си снимката и вече я разпространявам по ел. поща на познати Grin - всички са възхитени yahoo
Та въпроса ми е - какво е бялото кремообразно нещо под яйчицата, чери доматките и марулката Roll Eyes
Не че не може да се импровизира, но на мен ми е любопитно ти какво сложи Tongue
Активен

Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - II « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio