Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
22 Ноември 2008, 11:56:43

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - II « назад напред »
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли - II  (Прочетена 70994 пъти)
« Отговор #165 -: 07 Април 2008, 18:36:33 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1092

Скъпа Йоли,
всеки път мисля, че това е предложението,
с което си ме впечатлила най - много ... и така до следващото
 thumbup
air_kiss
Активен

« Отговор #166 -: 07 Април 2008, 18:41:41 »
kanela
Помощник-готвач
Публикации: 328

Йоли, всички твой предложения са фантастични! flower
Фритатата, е много вкусна thumbup

* fritata s oriz.jpg (75.83 KB, 533x400 - видяно 151 пъти.)
Активен
« Отговор #167 -: 07 Април 2008, 21:31:46 »
margototop
Помощник-готвач
Публикации: 256

Йоли искам да ти благодаря за страхотните Чушки бюрек  give_heart И макар снимката да не е хубава станаха много много вкусни цялото семейство ти благодари flower

* DSC00170.JPG (54.09 KB, 640x480 - видяно 118 пъти.)
Активен
« Отговор #168 -: 08 Април 2008, 07:33:28 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1487

Ел. поща
Петрина , благодаря ти,мила.Чувствата ни са взаимни - и аз непрекъснато се възхищавам на твоите неща,особено на сладките.Там си абсолютен фааворит.  thumbup

Марчелка , за какъв страх говориш,скъпа?Недей така,в този вкусен форум всеки готви "страшни"неща... girl_werewolf

Венс , радвам се,чи си взаимствала от идеята за таралежчетата.Те наистина са си подходящи най-вече за деца.Благодаря ти за милите думи.  flower

Диди , трябва и ние да те впечатляваме,не може само ти да ни побъркваш с прекрасно приготвена и аранжирана с много вкус и стил храна.Благодаря ти,скъпа.  thank_you2

Канела , страхотна фритата си направила - наистина изглажда фантастично.Много ти благодаря.  yahoo

Марго , убийствени чушчици.Нищо и няма на снимката - личи си вътре колко много сирене има - с повече плънка е по-добре,нали?Много се радвам,че сте ги харесали и благодаря.  clapping
Активен

« Отговор #169 -: 08 Април 2008, 13:59:46 »
radost.1955
Помощник-готвач
Публикации: 424

Ел. поща
ЙОЛИ, да покажа и аз ягодовата тарта,която при мен не се получи много естетична на външен вид,но е много вкусна.
Благодаря за рецептата. flower

Активен

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
« Отговор #170 -: 09 Април 2008, 16:41:40 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Радост , много съм радостна,че си направила този сладкиш.Благодаря ти.  flower
Активен

« Отговор #171 -: 09 Април 2008, 17:06:34 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                  Ароматни рогчета с крем от риба тон

Продукти

125 гр.меко масло
1 яйце
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л.розмарин
1/2 ч.л.салвия
1/2ч.л.мащерка
250 гр.брашно
1/2 ч.л.бакпулвер

1 консерва риба тон - филе в собствен сос
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
сол,черен пипер и лимонов сок на вкус
1 с.л.майонеза
1 с.л.галета

Приготвяне

Разбийте маслото на пяна и прибавете яйцето.Накълцайте подправките на ситно, ако са пресни и ги смесете с брашното,предварително пресято с бакпулвера и солта.Омесете меко тесто и го оставете на студено докато приготвите крема от рибата.Ако яйцето е по-голямо,може да се наложи да добавите още малко брашно.

Сложете в дълбок съд предварително отцедената риба,лука и чесъна.С пасатор направете гладък крем.Сложете майонезата и галетата.Разбъркайте и овкусете с подправките.

От алуминиево фолио направет фунийки.Разточете тестото и го нарежете на тънки ленти,широки 1 см. и дълги 15 см.Увийте ги спираловидно върху фунийките и изпечете до порозовяване в предварително загрята на 170*фурна.

Изстиналите фунийки напълнете с рибния крем с помощта на шприц с тънък накрайник.

Можете да съхраните изпечените фунийки  една седмица в затворен съд и да ги напълните преди поднасяне.

Направете двойна доза тесто и замразете половината.Така ще имате какво да приготвите при непридвидени гости.

Ако не ви се завиват фунийки,направете тарталети или изпечете кракери.Гарнирането е въпрос на фантазия.

Активен

« Отговор #172 -: 09 Април 2008, 17:27:50 »
blaZy
Чирак
*
Публикации: 35

Лелее, Yoli  Cry Останаха ми очите в тия тарталетки  thumbup Много са красиви  exclaim
Активен

Life is like chocolates.Sometimes sweet, sometimes bitter, sometimes hiding something unexpected.Don't let it melt before you've enjoyed it!
« Отговор #173 -: 09 Април 2008, 19:00:06 »
elidrag
Главен Готвач
Публикации: 614

О, Йоли, тези фунийки и тарталетки са невероятни. 
Активен
« Отговор #174 -: 09 Април 2008, 19:01:53 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 5635
по мъж: Stoeva

Йоли, страхотни тарталети  thumbup и прекрасно предложение  air_kiss
Активен

« Отговор #175 -: 09 Април 2008, 19:50:39 »
Tonito
Помощник-готвач
Публикации: 445

Йоланта, Йоланта... w00t
Как е възможно всичко, което правиш да е прекрасно!?
Хайде, поне веднъж, за мое успокоение се разпиши в "Домашни комични гафове", че да си отдъхна, а?
Пак ти напомням да ме броиш за " неочакван гост "  Grin
Активен

« Отговор #176 -: 10 Април 2008, 08:54:21 »
marchela
Помощник-готвач
Публикации: 271

Йоли, пак ме застреля. Направо в десятката. Наистина страшно ме впечатляваш с майсторското си изпълнение flower
Активен
« Отговор #177 -: 10 Април 2008, 15:48:14 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Blazy ,  Ели , Пепи , Тони , Марчела , благодаря ви,момичета.Щастлива съм,че ви харесва.  smile1
Активен

« Отговор #178 -: 11 Април 2008, 08:42:16 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                    Патладжанени рулца

Продукти

1 малък патладжан
1 домат
прясна мащерка
зехтин

Плънка

50 гр.сирене
50 гр.кашкавал
50.гр.синьо сирене
50 гр.пушено сирене
1 яйце
1 с.л.квасена сметана
1 с.л.галета

Приготвяне

Нарежете патладжата по дължина на тънки ленти без да го белите.Посолете филийките и ги оставете да преседят 10 мин.Изплакнете с вода и ги подсушете с кухненска салфетка.

Настържете сирената на едро ренде и ги смесете с останалите продукти за плънката.

Сложете по една лъжичка от плънката в края на всяка лентичка патладжан и завийте на рулце.Поставете готовите рулца в намазана с малко зехтин тавичка.Поръсете ги с листа прясна мащерка.

Нарежете домата на максимално тънки филийки.Върху всяко рулце сложете по една филийка домат.Полейте с малко зехтин и изпечете патладжаните за 20 мин.на 200*.Преди да поднесете,поръсете блюдото с мащерка.

* Рецептата си е моя импровизация.По принцип,патладжанени рулца могат да се направят с най-различни пълнежи : пиле,зеленчуци,кайма,гъби и др.Ние със сирена ги обичаме най-много.Сменяйте подправките спрямо пълнежа - босилек,розмарин или риган.Ако разполагате с ренде с приставка за рязане на чипс,нарежете патладжана и домата на него - колкото по-тъничко са нарязани зленчуците,толкова по-добре.Много е вкусно.Опитайте.

Активен

« Отговор #179 -: 11 Април 2008, 10:45:58 »
toni_ton4o
Помощник-готвач
Публикации: 422

Ел. поща
Йоли , много са красиви тарталетките и фунийките,страшно съблазнителни - а фолиото за фунийките от домакинското ли е
струва ми се че няма да стои като фунийка-  знам ,че има такива мет.фунийки
А може ли да направя от капачките на кис.мляко- ще се получи ли

Патладжанените рула са чудни и много лесни като изпълнение smile1 flowers
Активен

"Успех във всичко, което умеем, късмет във всичко, което не зависи от нас и сбъдване на всичко за което мечтаем!"
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - II « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio