Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
22 Ноември 2008, 09:59:06

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - II « назад напред »
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли - II  (Прочетена 70955 пъти)
« Отговор #150 -: 31 Март 2008, 14:44:26 »
kokata
Чирак
*
Публикации: 7

Ел. поща
Момичета и може би момчета.СТРАХОТНИ СТЕ.Аз съм нов тука а вече съм ви фен.Благодаря ви за интересните идеи и предложения ,които ще използвам с удоволствие.Продължавайте в същия дух.
Активен
« Отговор #151 -: 31 Март 2008, 16:19:01 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1487

Ел. поща
                                                                                                                       Таралежчета

Продукти

250 гр.меко масло
2 жълтъка
20 гр.мая
100 мл. прясно мляко
120 гр.пудра захар
2 ванилии
500 гр.брашно

2 кутии обикновен локум
2 белтъка
120 гр.пудра захар
2 с.л.какао
150 гр.смлени орехи

Приготвяне

Маслото се разбива със захарта.Прибавят се жълтъците,а след това ванилията и маята,разтворена в прясното мляко.С брашното се замесва меко тесто.

От тестото се правят топчета с различна големина.Всяко топче се прави на питка.В средата се слага парченце локум,загъва се и се моделира във формата на таралежче с издължена муцунка.

Белтъците се разбиват на сняг.Постепенно се прибавя захарта и продължава да се разбива,докато се получи лъскав целувчен крем. Добавя се какаото.

Таралежчетата се намазват с крем (без муцунката) и се посипват със смлените орехи.

Поставят се в тава,постлана с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 170* фурна да порозовяване на муцунката.

* DSC03961 copy.jpg (64.88 KB, 400x300 - видяно 4585 пъти.)
Активен

« Отговор #152 -: 31 Март 2008, 16:58:12 »
пеполина
Гурман
Публикации: 1814

Ел. поща
Йоли, неотразима както винаги. Много симпатични таралежчета. smile1
Активен

« Отговор #153 -: 31 Март 2008, 22:41:44 »
emilia_
Главен Готвач
Публикации: 626

Ел. поща
Йоли,

страхотна си отново.  thumbup
Макар,че рядко съм те "оценявала", винаги съм се прехласвала по твоите рецепти. И съм го правила не за друго, а само защото не са ми стигали думи да се изразя за твоите "произведения на изкуството".
Искрено се прекланям пред способностите ти.

Позддравления.
Еми

П.С. От сега съм строила децата на лято да събират "Раковини", идеята отново е страхотна
Активен
« Отговор #154 -: 31 Март 2008, 23:13:28 »
toni_n
Главен Готвач
Публикации: 602
пристрастена

Йоли, и аз искам да ти благодаря, за вкусните и интересни рецепти, които споделяш с нас  flower

Тези таралежчета са като живи - страхотни са  smile1

А ето и сиренцата с който очаровах всички у дома   Kiss

* album 347_renamed.jpg (17.46 KB, 370x300 - видяно 2624 пъти.)
Активен

« Отговор #155 -: 02 Април 2008, 08:31:14 »
Margi_1
Калфа
**
Публикации: 86

Ел. поща
Yoli, и аз направих твоите Чушки-бюрек, страхотни са! Препоръчвам горещо тази рецепта.Мерси !
Активен
« Отговор #156 -: 03 Април 2008, 16:10:20 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Пепи , благодаря ти.... flower

Еми , много се радвам,че си харесала идеята с раковините.А и ме подсещаш,че отдавна не съм ги ползвала.Благодаря ти ..  thank_you2

Тони , много са апетитни тези сиренца.Щастлива съм,че си ги предложила на любимите си хора.  air_kiss air_kiss

Марги , благодаря ти,че си се спряла на чушките - бюрек.Много съм радостна,че сте ги харесали.  thumbup
Активен

« Отговор #157 -: 03 Април 2008, 16:24:51 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                                 "Бонбони"

Продукти

кори за баница
1 яйце
1 с.л.галета
1/2 круша
20 гр.пармезан
20 гр.грюер
2 с.л.квасена сметана
3 с.л.едро счукани орехи
20 гр.топено масло

Приготвяне

Разбийте яйцето с вилица.Обелете и нарежете крушата на малки кубчета.Настържете сирената.Смесете яйцето,крушата,сирената,галетата,сметаната и орехите и разбъркайте.

Намажете една кора с масло и я прегънете на две по дължина.Отново намажете с масло и разрежете сгънатата кора на три части.

В средата на всеки квадрат сложете по една с.л. от плънката.Завийте на руло и прищипете краищата така,че да се получи формата на бонбон.Намажете отгоре с масло.

Изпечете "бонбоните" в предварително загрята на 170*фурна до порозовяване.Сервирайте топли.

*Имам тази италианска рецепта от много години.Бях я записала от едно предаване по Rai Uno,което поне от 4 години не е в ефир.До сега не я бях правила,но се оказа невероятно предястие.

* DSC03983 copy.jpg (51.02 KB, 400x300 - видяно 4296 пъти.)
Активен

« Отговор #158 -: 03 Април 2008, 18:06:33 »
petrina
Гурман
Публикации: 1285
обичащ ли - и невъзможното става възможно

WWW Ел. поща
Yoli    невероятна презентация както винаги  clapping и за любител като мене на сирената определено ще се пробва  thumbup
Активен

« Отговор #159 -: 06 Април 2008, 17:17:50 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                               Ягодова тарта с лимонов крем

Продукти за блата

120 гр.меко масло
120 гр.пудра захар
2 яйца
200 гр.брашно
1/2 ч.л.бакпулвер
1 ванилия
100 гр.орехи

Продукти за крема

4 ч.ч. прясно мляко
4 жълтъка
4 с.л.пшенично нишесте
2 с.л.брашно
1 ч.ч. захар
сок от 2 лимона
настъргана кора от 1 лимон
2 ванилии
1 ч.ч.бита сметана

500 гр.ягоди
4 белтъка
200 гр.пудра захар

Приготвяне

Мекото масло се разбива със захарта на пухкав крем.Прибавят се яйцата и ванилията.Сместа се разбива добре,след което се добавя брашното,пресято с бакпулвера и ванилията.Накрая се слагат накълцаните орехи.Тестото се изсипва в тортена форма,покрита с хартия за печене.Блатът се пече в предварително загрята на 170*фурна.

Нишестето,брашното и захарта се разбъркват в купа.Налива се малко мляко и сместа се прави на гъста,хомогенна каша.Прибавят се жълтъците,лимоновата кора,ванилията и лимоновият сок.Разбърква се добре и се разрежда с останалото мляко.Кремът се вари до сгъстяване като непрекъснато се бърка.След като изстине към него се прибавя 1 ч.ч.бита сметана.

Ягодите се нарязват на парченца и се смесват с лимоновия крем.Върху блатът се изсипва крема.

Белтъците се разбиват на сняг.Постепенно се добавя захарта.Разбива се до получаването на гъст,целувчен крем,който се шприцова върху лимоновия крем.Тартата се слага за кратко под силно загрят грил( поради липса на домакинска горелка)  ,като непрекъснато се наблюдава.

Отгоре се гарнира с пресни ягоди,леко намазани със затоплено желе.

Активен

« Отговор #160 -: 06 Април 2008, 17:33:41 »
vesela
Гурман
Публикации: 2045

Йоланта, Йоланта, какво да кажа, ти можеш само да ме изумяваш дотолкова, че да си глътна граматиката. Между другото мернах някъде и едни рогчета, дето не им виждам рецептата, макар че за твоите произведения трябва отпуска да си взема за да ги издокарам поне наполовина като теб Roll Eyes
Активен
« Отговор #161 -: 06 Април 2008, 17:41:31 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Благодаря ти,Весе.Много си ми миличка.И рогчетата ще ги напиша скоро.Благодаря ти.  smile1
Активен

« Отговор #162 -: 06 Април 2008, 18:39:19 »
petrina
Гурман
Публикации: 1285
обичащ ли - и невъзможното става възможно

WWW Ел. поща

невероятна си, много ти се възхищавам
Активен

« Отговор #163 -: 07 Април 2008, 13:42:22 »
marchela
Помощник-готвач
Публикации: 271

Йоли, вече с голям страх отварям твойта тема. Дъх не мога да си поема като видя какви красоти сътворяваш.Нямам думи с които да ти се възхитя  air_kiss
Активен
« Отговор #164 -: 07 Април 2008, 18:36:07 »
vens
Гурман
Публикации: 1516

Йоли , ягодовата тарта изглежда прекрасно ! thumbup А " бонбоните " със сирене са точно по моя вкус.Непременно ще ги направя.
За рождения ден на малката ми дъщеря взаимствах  от теб идеята за Таралежчетата. smile1 / промених малко тестото /. Децата бяха очаровани от вида им.
Благодаря за чудесните рецепти , които споделяш .
Активен

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - II « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio