Момичета, имам предложение. Вместо да се чудим как да достигнем Йоли (Това не е възможно. Тя просто е много, много способна), по-добре да насочим домочадието си към нейната къща в часовете за храна. А когато готвиш гъби, да изпратя ли бате Васко? Йоли, шегувам се. Да не се изплашиш?
Ей,ей,момичета...ще вземат да ми поникнат крила накрая..... Няма нищо сложно,фритатите не съм ги измислила аз.Италианците от всичко правят фритати : от картофи,различни кореноплодни зеленчуци и т.н.Наистина е въпрос на фантазия - нали знаете колко е неприятен вчерашният варен ориз.И да го стоплиш,пак за нищо не става... Обаче можете да приготвите чудесни оризови кюфтета,крокети,топчета,шницели и какво ли още не....Аз се спрях на варианта с фритатата.
Хайде,фантазирайте....Сега ми идва на ум,че модераторите могат да отворят някаква подобна темичка - само с наши измишльотини.
И....просто ме правите много щастлива.Благодаря ви от сърце.
Йоли при теб не е само готвенето, в което ти си виртуоз, а и аранжирането. Днес гледах няколко минути снимката за фритата и искрено се възхищавах на умението да аранжираш ястията.
Йоли, направо ме шашваш всеки път като гледам някоя твоя рецепта. Аз вече ги крия, че да не сравняват изпълнението ми с твойто в къщи и да видят колко съм непохватна. Като нямат база за сравнение и мойте се приемат като хубави. Но твойте ме оставят баз дъх
1 яйце 1 ч.ч.брашно 2 с.л.нишесте 1/2 ч.л.куркума 1 ч.л.микс от мащерка,риган и майоран щипка лют пипер бира
мазнина за пържене
Приготвяне
Сирената се настъргват на ренде и се смесват.С ръце се оформят топчета с големината на орех.
В купа се смесват брашното,нишестето,подправките и жълтъка.Прибавя се толкова бира,че да се получи гъсто кексово тесто.Всичко се разбърква до получаването на хомогенна смес.Отделно се разбива белтъка на сняг.Прибавя се внимателно към тестото.
Топчетата сирене се потапят в панировката и се пържат в маслена баня.
* Грамажът и видовете сирене са примерни.Подберете сирена по ваш вкус. (Или каквито имате в хладилника,както направих аз).
Йоли, .Сега вече ще се гръмна Но понеже ми се мъдрят в хладилника изостанали сиренца,различни видове,довечера ще ги направя.И ако не станат като твоите....