Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
22 Ноември 2008, 05:55:17

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - II « назад напред »
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли - II  (Прочетена 70927 пъти)
« Отговор #45 -: 22 Февруари 2008, 08:48:21 »
radost.1955
Помощник-готвач
Публикации: 424

Ел. поща
Радост , да ти е жива и здрава дъщерята.Тези кокичета са от мен с най-добри пожелания.

Благодаря ти,че си се спряла за празника на детето си на моите рогчета.За мен е чест.

ЙОЛИ, детето е млада госпожа стана на 29 години, има един палав чаровник ,но нали знаеш,тя винаги ще бъде на мама детето.Благодаря за поздравите и нежните кокиченца и с радост ще споделя,че ,рогчетата със сигурност ще влязат в кухнята на дъщеря ми.И тя и колегите й много са ги харесали.
Активен

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
« Отговор #46 -: 22 Февруари 2008, 09:39:45 »
margototop
Помощник-готвач
Публикации: 256

Йоли вече пробвах Картофените палачинки много вкусни  thankyou , а днес е ред на картофените канапета  Tongue Надявам се и те  да са толкова вкусни flower
Активен
« Отговор #47 -: 22 Февруари 2008, 14:50:21 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1487

Ел. поща
Тина , Рени , Роси , Margototopthank_you2 thank_you2 thank_you2
Активен

« Отговор #48 -: 22 Февруари 2008, 15:53:50 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                           Хрупкави рибни филенца

Продукти

400 гр.филе от акула
3 яйца
брашно
галета
натурален корнфлейкс

За маринатата

сок от 1 лимон
1ч.л.настъргана кора от лимон
2 с.л.горчица
1 с.л.олио
1 ч.л.сол
черен пипер
1 смачкана скилидка чесън
1 ч.л.смес от суха салвия и розмарин

Приготвяне

Смесете в купичка всички съставки за маринатата и ги разбъркайте на гладка каша.Нарежете рибното филе на лентички и го мариновайте със сместа.Оставете го да отлежи 1 час.

Панирайте маринованите парченца в брашно,разбито яйце и галета.Оставете настрани за 10 мин.за да може галетата да изсъхне добре по рибата и да я запечата.Така месото вътре си остава сочно,а панировката - хрупкава.

Сложете корнфлейкса в найлонова торбичка и го счукайте на по-ситни парченца с чукче за пържоли (или го претрийте леко с точилка).Потопете панираните парченца риба отново в яйце и оваляйте в корнфлейкса.Изпържете в маслена баня.

По желание сервирайте с млечно-майонезен сос.

* Много ароматни,хрупкави филенца.Опитайте.  smile1

* Подходящи риби : пангасиус,хек,мерлуза,бяла риба,амур,костур и др.подобни риби с бели,леки меса.

* DSC03580 copy.jpg (61.25 KB, 400x300 - видяно 4966 пъти.)
Активен

« Отговор #49 -: 25 Февруари 2008, 12:34:58 »
Capricce
Помощник-готвач
Публикации: 390
Нужни са... малко положително отношение и кураж!!!

Йоли, аз също скоро  правих твоите Картофени палачинки , с малко по различна вариация на пилешкото месо , но  като цяло децата си облизаха пръстите  smile1 Благодаря  air_kiss

* Kartofeni palachinki.jpg (49.13 KB, 400x300 - видяно 3009 пъти.)
Активен

Готви с душа, яж с удоволствие !!!

МОЯТ АЛБУМ
« Отговор #50 -: 25 Февруари 2008, 13:36:48 »
aimi
Калфа
**
Публикации: 124

Ел. поща
Йоли, за пореден път изпробвах твоя рецепта и отново съм възхитена, а и не само аз, а и гостите. Моето дете имаше рождан ден и едно от най-интересните неща в студения бюфет, който приготвяхме за купона с приятелите й в събота (защо имахме гости и в неделя), бяха твоите спаначени бисквити. Обраха овациите - и с вкус, и с външен вид. Направихме малко изменение - вместо бекон сложихме шунка, че в бекона има "беличко", нали се сещаш, но вкусът пак е чудесен. Благодаря.
Активен
« Отговор #51 -: 25 Февруари 2008, 23:33:31 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Capricce, щастлива съм, че са ви допаднали картофените палачинки.Да ви е сладко!  smile1

aimi, да ти е живо и здраво детето.Желая много щастие и усмивки.Радвам се, че сте се спряли на спаначените бисквити  Grin

Активен

« Отговор #52 -: 25 Февруари 2008, 23:35:13 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Ябълкова пита с шоколад

Активен

« Отговор #53 -: 26 Февруари 2008, 08:16:58 »
Totona
Калфа
**
Публикации: 98

Ел. поща
Йоли, изглежда толкова неустоим! Жалко, че моите деца не обичат плодови сладкиши! За тях в печивото всичко трябва да е хомогенно - никакви плодове, ядки или каквито и да са добавки! Навремето майка ми правеше кекс с конфитюр, за да оползотвори изостналия в хладилника, но сега аз го направих един-единствен път и ми се наложи да си го ям сама, защото и таткото не обича такива неща! Така че, мога само да се наслаждавам виртуално на тази апетитна ябълкова пита с шоколад!
Активен

« Отговор #54 -: 26 Февруари 2008, 09:22:48 »
ilrai
Гурман
Публикации: 1456

Йоли, изглежда невероятно вкусно! Открадвам си парченце за кафето... air_kiss
Активен

« Отговор #55 -: 28 Февруари 2008, 15:26:13 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                      Крокантова торта

Продукти за блата

9 яйца
180 гр.захар
120 гр.орехи
120 гр.брашно
40 гр.какао
1 ванилия

Продукти за крема

4 яйца
150 гр.захар
250 гр.меко масло
1 ванилия

1 каф.ч.коняк (бренди)

За кроканта

100 гр.захар
50 гр.орехи

Приготвяне

Разбийте на сняг белтъците.Прибавете половината от захарта и продължете да разбивате да пълното и разтваряне.Разбийте останалата захар заедно с жълтъците на пухкав крем.Добавете ги към белтъците.Като бъркате внимателно с домакинска лопатка,накрая прибавете смлените орехи,като ги редувате с брашното,предварително пресято с какаото и ванилията.

В покрита с хартия за печене тортена форма изпечете тестото на 2 части (или на отделни тънки платки) в предварително загрята на 170*фурна.След пълното им изстиване ги разрежете хоризонтално на 2 кръга.Сиропирайте ги леко с коняка,смесен с малко вода.

Разбийте с миксер яйцата за крема заедно със захарта на слаб огън докато се получи пухкав крем.Оставете яйчнаата смес добре да се охлади.Отделно разбийте на пяна маслото и ванилията.На малки части го прибавяйте към студения крем като разбивате непрекъснато.

Карамелизирайте захарта за кроканта.Добавете орехите и изсипете карамела върху хартия за печене.След като изстине напълно,натрошете с блендер карамела на ситно.Прибавете го към крема и разбъркайте добре.

Намажете блатовете с крокантовият крем и ги слепете.Украсете по ваше желание желание.

* Рецептата на тази великолепна торта я имам от моя колежка и приятелка - Юлия . Това е стара бургаска рецепта на прословутите едновремешни бургаски госпожи.От моята приятелка имам още няколко тортени рецепти,които със сигурност ще направя и ще ви предоставя.

* DSC03596 copy.jpg (73.12 KB, 400x300 - видяно 4635 пъти.)

* DSC03609 copy.jpg (68.1 KB, 400x300 - видяно 2825 пъти.)
Активен

« Отговор #56 -: 28 Февруари 2008, 15:30:54 »
vesela
Гурман
Публикации: 2045

Йоланта, не знам за вкуса, но красУтЪтЪ дето си сътворила е направо swoon thumbup
Браво exclaim Kiss

Украсете по ваше желание желание.
Да, да , то само едното желание не стигааааааааааа
« Последна редакция: 28 Февруари 2008, 15:34:09 от vesela » Активен
« Отговор #57 -: 28 Февруари 2008, 15:37:01 »
eli4ka
Главен Готвач
Публикации: 908

Йоли, swoon Тортата предполагам,че е много вкусна /особено както съм гладна/,обаче снимката ти е велика.
Да нямаш някъде тайно от нас фото ателие,където да правиш тези снимки icon_question И да ни съблазняваш,правейки проучване " Действието на Вкусните предложения на Йоли върху човешката психика" icon_question
Активен
« Отговор #58 -: 28 Февруари 2008, 17:00:38 »
elidrag
Главен Готвач
Публикации: 612

Йоли, тортата е великолепна! Украсата е невероятна! А по едно парче за нас в бъдеще?
Активен
« Отговор #59 -: 28 Февруари 2008, 17:22:29 »
пеполина
Гурман
Публикации: 1813

Ел. поща
Йоли, тортичката е направо приказка, нежна и сладка като теб самата. Винаги, когато гледам твоите предложения ги свързвам с теб самата като човек и натура. Мисля, че просто от твоите творения си представям и душата на човека, който ги представя. Така добре съм те опознала, че все едно съм съжителствала с теб. Благодаря ти за красотата, която ни представяш. air_kiss
Активен

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - II « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio