Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
18 Март 2010, 14:38:00

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - II « назад напред »
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли - II  (Прочетена 159199 пъти)
« Отговор #120 -: 25 Март 2008, 11:21:00 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2658

Ел. поща
Момичета , дано ви харесат чушчиците.  smile1
Активен

« Отговор #121 -: 25 Март 2008, 11:24:00 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
"Шишарки" от калмари

Активен

« Отговор #122 -: 25 Март 2008, 11:45:27 »
elidrag
Гурман
Публикации: 1257

Йоли, тези калмари са невероятни! thumbup
Активен

« Отговор #123 -: 25 Март 2008, 12:41:59 »
Tina-Rina
Главен Готвач
Публикации: 835

Ел. поща
   Еееее, Йоли, изби рибата с тия калмари! Roll Eyes
Активен
« Отговор #124 -: 25 Март 2008, 13:20:18 »
albena
Помощник-готвач
Публикации: 432
това съм аз

Ел. поща
Йоли, красиво и вкуууусно! Tongue
Аз днес се възползавх от твоята хитринка за чушките бюрек и резултата е отличен. Благодаря за невероятните предложения! Kiss
Активен

това съм аз
« Отговор #125 -: 25 Март 2008, 14:03:31 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1704

Йоли,
много оригинално и ефектно предложение -  air_kiss
Твоят стил thumbup
Активен

« Отговор #126 -: 25 Март 2008, 16:22:26 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2640

Ел. поща
Йоли, отново ме оставяш без думи. Невероятно прецизно е всичко, до което се докоснеш. thank_you2
Активен

« Отговор #127 -: 25 Март 2008, 18:50:57 »
kanela
Помощник-готвач
Публикации: 401

Йоли, чудесни предложения thumbup
Имам въпрос - как печеш скаридите и калмарите на скара или грил и суровили ги слагаш?
Активен
« Отговор #128 -: 25 Март 2008, 18:51:58 »
petrina
Гурман
Публикации: 1993
обичащ ли - и невъзможното става възможно

Йоли,с риск да се повторя от по горе написаното, много оригинално, и направено с любов
Активен

« Отговор #129 -: 25 Март 2008, 18:54:13 »
vesela
Гурман
Публикации: 3556

....като музика... Grin
Активен

« Отговор #130 -: 25 Март 2008, 19:09:40 »
vens
Гурман
Публикации: 1793

Йоли,с риск да се повторя от по горе написаното, много оригинално, и направено с любов
....като музика... Grin
Напълно съм съгласна !Прекрасно , както винаги , Йоли ! thank_you2
Активен

« Отговор #131 -: 26 Март 2008, 09:43:17 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Ели , Тина , Албена , Диди , Пепи , Канела , Петрина и двечките Весета - страшно сте мили с мен , момичета.  air_kiss Благодаря ви.

Канела ,  пека морски продукти,независимо какви са , на скара или тиган-грил.Предпчитам скарата,защото се опушват повече и вкусът им е много по-добър.Трябва да са сурови.Единственото изключение,което направих е с тези "шишарки".Но те са само "топнати"във врящата вода - колкото да се извият и да приемат тази форма.
Активен

« Отговор #132 -: 26 Март 2008, 10:23:11 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                      Оризова фритата

Продукти за 1 фритата

1 ч.ч. сварен и студен ориз
1 яйце
сол и черен пипер ва вкус
1 стрък пресен лук
50 гр.кашкавал
50 гр.шунка
1 скилидка чесън
1-2 с.л.олио

Приготвяне

Нарежете на дребно лука,шунката,кашкавала и чесъна и разбъркайте.

Подправете на вкус ориза със сол и черен пипер.Прибавете яйцето и разбъркайте добре.

Намаслете с малко олио дъното на тефлонов тиган(среден размер).Сложете вътре половината ориз и добре притиснете с помощта на лъжица така,че да оформите плътна,тънка питка с диаметъра на дъното на тигана.Поръсете с плънката и сипете останалият ориз.Отново оформете на питка,като внимавате плънката да не се размества и да остане по средата.

Сложете тигана на котлон със средна температура.Печете фритатата докато се зачерви.Полейте отгоре с останалото олио.С помощта на 2 чинии обърнете фритатата за да се запече и от другата страна.Когато първоначално я обръщате,не ползвайте лопатка - има опасност да се разчупи.След това фритатата получава хрупкава коричка и можете спокойно многократно да я обръщате в тигана,докато прецените,че се е изпекла достатъчно.

Поднесете фритатата топла със зелена салата или сос.

Има много варианти за пълнежи - зависи от това,какво обичате и най-вече,какво има в хладилника.Можете да овкусите ориза с подправки,да го направите жълт с куркума и къри или да му прибавите нарязани зелении.Въпрос на въображение.Експериментирайте.

Активен

« Отговор #133 -: 26 Март 2008, 10:51:20 »
eli4ka
Гурман
Публикации: 1251

Йоли,Йоли,ей сега вече прекали exclaim Последните ти творения ме хвърлиха в дълбок размисъл,относно моите готварски способностти.И ще взема да спра да готвя,че получавам комплекси.Ми не мога като теб и туй си е Cry
Иначе ми иде да си гризна от това оризово чудо.Толкова вкусно изглежда thumbup Браво. air_kiss
А за чушките не ми се говори изобщо,гледах и цъках,като часовник Tongue Единствено калмарите не ме изкушават,защото не обичам други морски добичета,освен риба.Но на снимката са като произведение на изкуството и не знам как не ви беше жал да ги изядете. icon_question
Активен
« Отговор #134 -: 26 Март 2008, 11:02:34 »
vesela
Гурман
Публикации: 3556

Йоли,Йоли,ей сега вече прекали exclaim Последните ти творения ме хвърлиха в дълбок размисъл,относно моите готварски способностти.И ще взема да спра да готвя,че получавам комплекси.Ми не мога като теб и туй си е Cry
Иначе ми иде да си гризна от това оризово чудо.Толкова вкусно изглежда thumbup Браво. air_kiss
А за чушките не ми се говори изобщо,гледах и цъках,като часовник Tongue Единствено калмарите не ме изкушават,защото не обичам други морски добичета,освен риба.Но на снимката са като произведение на изкуството и не знам как не ви беше жал да ги изядете. icon_question
Взе ми думите от устата до една Tongue
Активен

Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - II « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio