Автор Тема: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон  (Прочетена 304537 пъти)

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #30 -: 20 Февруари 2008, 19:19:27 »
Словашка сметанова супа с гъби, бекон и картофи

25 г сухи бели гъби (аз сложих 200г замразени+ 1 кубче гъбен бульон)
100 г пушен бекон или прошуто
500 г картофи нарязани на кубчета
2 кубчета месен бульон
2 с.л. свежи италиански треви( риган, босилек, салвия)
1 ч.л. мащерка
50 г кр. масло
1 голяма глава лук ситно нарязана
2-3 скилидки чесън ситно нарязана
50 г брашно
1 жълтък
200 мл заквасена сметана
сол, пипер
4 с. л. магданоз

Накиснете гъбите в 250мл вода за 1 час. Прецедете вода през сито и долейте още 1 литър. Гъбите нарежете на малки резенчета, Запържете в тенджера с дебело дъно прошутото, добавете гъбите и картофите и пържете 2 мин. Добавете гъбената вода, подправките, бульоните и мащерката. Кипнете. Варете супата на слаб огън около 20 мин. През това време нагрейте масло в тенджерка с дебело дъно и запържете лука и чесъна до златисто. Сипете брашното и запържете, сипвайте п малко бульон и бъркайте да се сгъсти. Варете 5 мин на слаб огън и махнете от огъня. Добавете жълтъците със сметаната и влейте в супата. Подгрейте супата без да кипвате, подправете на сол и пипер. Подправете с магданоз накрая. 

източник: Schatzi
« Последна редакция: 20 Май 2009, 11:41:48 от Мими »

marchela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 362
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #31 -: 21 Февруари 2008, 16:51:08 »
Мими, предварително ти се извинявам за тъпият въпрос, но "ситна захар" за венеца на Арлекино, пудра захар ли имаш предвид? ::)

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #32 -: 21 Февруари 2008, 17:25:48 »
И аз да питам мога ли да заменя маргарина с краве масло :innocent:   :air_kiss:

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #33 -: 21 Февруари 2008, 22:08:16 »
Мими, предварително ти се извинявам за тъпият въпрос, но "ситна захар" за венеца на Арлекино, пудра захар ли имаш предвид? ::)

 не по ситно смляна нормална..аз използвах нормална  ;D

ми Весе пробвай що да не може.

kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 852
  • Vicky
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #34 -: 22 Февруари 2008, 01:02:19 »
мими много много ти благодаря  :smile1: старшно вкусен и сочен, мммм.... стана Венеца на Арлекино.Само дето обърках двете смеси още от самото начало не ми потръгна  :'(- светлата за основа вместо обратното, че малкия болен и аз нервна и бързам да го забъркам докато спи и виж резултата. Само едно питане имам как го изсипваш във вътрешната част без да се разлее върху външната. Но въпреки това пак стана,но следващия път ще се постарая да изглежда като твоя със сигурност ще го направя пак



Правих и Кодрит Кадир за него да не ти казвам че нямаше някой да не го хареса и на вкус и на вид Благодаря за хубавите рецепти с нетърпение ще чакам още нови  и интересни от теб супер си
« Последна редакция: 22 Февруари 2008, 01:06:28 от kostilq »

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #35 -: 22 Февруари 2008, 13:10:52 »
Костиля, много хубаво изглежда кекса, аз пък така нямаше да мога да я направя шарката  ;D За да получи като моя трябва тестото да е по гъстичко. Поне при мен стана достатъчно гъсто. Сипваш шоколадовата смес в тавичката и после с лъжица сипваш откъм вътрешната страна на формата бялото. Понатискаш го леко да се намести от нея страна и готово.  Кажи сега ти как  постигна твоята форма ?

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #36 -: 22 Февруари 2008, 13:15:46 »
Пиле Тихуана

1 кг пилешко (аз използвах 6 плешки)
1/4 ч.ч брашно
2 ч.л. сол
по 1/4 ч.л. черен и бял пипер
по 2 ч.л. чили на прах и червен пипер
1/3 ч.ч зехтин
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
по 1 червена и зелена пиперки
1 1/2 ч.ч нарязани на филийки гъби
3 ч.ч нарязан домат (аз използвах от консерва)
1/2 ч.ч бяло вино
1/3 ч.ч зелени или черни маслини без костилка

Нарежете пилето на порции. Смесете брашното с подправките и оваляйте в нея пилето. Запържете до златисто. Сложете в тава за печене.
Отделно на силен огън запържете лука, чесъна, пипера и гъбите до омекване. Добавете доматите и виното и варете на бавен огън 5 мин. С този сос залейте пилето. Покрийте с фолио тавата и печете 40-50 мин при 180С. Махнете фолиото, добавете маслините и гответе още 15 мин.

източник: cook-talk.com
« Последна редакция: 20 Май 2009, 11:42:33 от Мими »

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #37 -: 22 Февруари 2008, 13:21:14 »
Бързи хапки от бутер тесто
 
1кг  бутер тесто
лютеница
шунка варена
моцарела/кашкавал
риган

Тестото се разделя на две еднакви части. Може леко да се поразточи. Слага се единия блат бутер тесто, намазва се с лютеница, отгоре се нарежда  шунката а върху нея се настъргва моцарела или кашкавал и за покрива с другия блат. Нарязва се на квадратчета и се пече на 200С до златисто.
*Може да се импровизира и да се сложат маслини, гъби, салам, синьо сирене, тиквички. Много бърза, лесна и вкусна рецепта.
« Последна редакция: 20 Май 2009, 11:44:04 от Мими »

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #38 -: 22 Февруари 2008, 13:36:54 »
Мими,
имай милост - толкова вкусотии на едно място :thumbup:
 :flower:

kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 852
  • Vicky
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #39 -: 22 Февруари 2008, 14:10:26 »
Mими, ами първо формата я посипах с малко повече от обичайното с брашно и с лъжица намазах по стените и в средата с какаовата смес, а на дъното изсипах по дебел пласт.След това изсипах бялата отгоре, започнах от вътрешната част и така тя изтласка какаовата по стените. Радвам се че ти хареса кекса на вид
 :yahoo:

и моeто тесто беше доста гъсто като при теб
« Последна редакция: 20 Ноември 2008, 19:59:26 от kostilq »

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #40 -: 22 Февруари 2008, 14:12:21 »
Дианка,  :air_kiss: такива думи от майсторка като теб са ми много скъпи!

Костиля, аз си ползвах новата силоконова формичка и не съм мазала с нищо, мерси за идеята.  :-*

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #41 -: 22 Февруари 2008, 15:59:25 »
Ох,Мими , иде ми да си взема от снимката.Прекрасни ястия   :thumbup:

Sibella

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 60
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #42 -: 23 Февруари 2008, 21:20:57 »
Мими рапортувам (така се шегуват с мен) ;D - страхотно е това Пиле Тихуана :thumbup:

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #43 -: 24 Февруари 2008, 11:37:37 »
МИМИ, отново    :thankyou:

пай с карамел,ананас и орехи

съчетание на мекота от маслото /аз сложих маргарин Сарина/,аромат от ананаса,портокаловите корички /моите са замразени в бурканче със захар портокалова и лимонова настъргана кора/,в дупчиците на ананаса сложих смес от скълцани орехи и нарязани на ситно от тези сушените екзотични папая/жълта, червена/ и кайсия.



Много вкусен десерт.

Ах,каква съм разсеяна ;D Аз ползвах и рецептата ти за запеканка с език,гъби,картофи и кашкавал



Но вярна на навика да слагам нещо от мен,смених бекона с агнешко месо мммммммммммм  РАЗКОШ.
Предварително мариновах агнешкото за няколко часа и го изпекох с бяло вино под фолио.След това върху него наредих парчетата сварен език , нарязаните гъби, покрих с листчета от тостер кашкавал накрая шайбите картофи и залях с фикса.
« Последна редакция: 24 Февруари 2008, 11:46:38 от radost.1955 »
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

Dru

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 43
Re: По света и у нас с Мими - 3-ти сезон
« Отговор #44 -: 24 Февруари 2008, 21:00:26 »
Мими, едно огромно БЛАГОДАРЯ! от мъжа ми и всичките ми гости за рецептата на Кодрит кадира  :-* . Отзивите бяха: Мммммм!

Ето как се получи при мен


 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Коледни подаръци от cvetozara123
[15 Декември 2017, 19:05:11 ]


Re: Магазин за обувки от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:51:04 ]


Re: Уреди на марката Miele от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:32:12 ]


Re: Какво да правя? от cvetozara123
[15 Декември 2017, 14:11:20 ]


Уреди на марката Miele от tomislava
[14 Декември 2017, 23:38:23 ]


Какво да правя? от tomislava
[14 Декември 2017, 21:57:14 ]


Магазин за обувки от tomislava
[14 Декември 2017, 19:26:39 ]


Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]