Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina  (Прочетена 482790 пъти)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #270 -: 31 Май 2008, 21:16:47 »
petty, захарните бисквитки, не са от типа топящи се в устата,  до колкото си спомням...нещо средно, ако искаш направи половин доза

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #271 -: 01 Юни 2008, 07:16:55 »
Портокалови овесени бисквити



½ ч.чаша маргарин
1 ч.лъжица ванилова портокалова захар*
1 ч.лъжица портокалови корички
3 суп.лъжици сок от портокал или прясно мляко
1 яйце
½ ч.лъжица сода
½ ч.чаша мед
1 ч.чаша ръжено брашно или пълнозърнесто
1 ч.чаша цели овесени ядки
½ ч.чаша нарязани смокини

Смесваме мазнината с виниловата портокалова захар, портокаловите корички и содата.
Прибавяме яйцето, меда, и портокаловия сок, смесваме.
Прибавяме накрая брашното, овесените ядки и смокините.
Сипваме със супена лъжица от сместа върху пекарска хартия, отгоре натискане с вилица, печем в загрята фурна на 180 за  10-12 мин. Охлаждаме на решетката за 4 мин. и махаме. 12бр.
 
  ванилова портокалова захар*-ето тази използвах

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #272 -: 01 Юни 2008, 10:30:17 »
Шоколадови пинкейк



1 ч.члъжица бакпулвер
1 ч.чаши кисело мляко
2 яйца
1/4 ч.чаша олио
1-1/2ч.чаша брашно
1 ч.лъжица сода
2/3 ч.чаша захар
1/2 ч.чаша какао

Смсеваме башното, сотата, бакпулвера, какаото и захарта.
В друга купа смсваме яйцата, киселото мляко, олио.
Комбинираме двете смеси.
Сипете върху загрят тиган 1/4 от сместа или 1 суп. сужица/но стават по малки/, когато от горна страна започнат да стават на балончета объръщаме.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #273 -: 01 Юни 2008, 11:14:21 »
Запечени картофи с розмарин, червен лук и Пармезан


500гр. млади картофи
1 голяма глава червен лук
3 суп.лъжици зехтин
сол и пипер на вкус
1 - 2 суп.лъжица розмарин, пресен
1/4 ч.чаша Пармезан
2 суп.лъжици магданоз

Сварете картофа в посолена вода.
Загрейте фурната на 180гр.
Отцедете картофа от водата. Разбъркайте в купа зехтина, розмарина, лука, сол, пипер. Сложете картофа в сместа с подправки и разбъркайте.
Сложете картофите в на маслен съд и поръсете с пармезана. Печете за 25-30 мин или докато придобият лека коричка.Поръсете отгоре с магданоз и сервирайте.
почерпила кулинарно вдъхновение от kalynskitchen
« Последна редакция: 01 Юни 2008, 15:09:24 от petrina »

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #274 -: 01 Юни 2008, 19:02:04 »
petrina ,
Приятно ми е да чета твоите предложения:
интересни, разнообразни и чудесно оформени


Моите поздравления!

:flower:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #275 -: 02 Юни 2008, 06:52:29 »
Салата от краставица , лимон и каперси



780гр. краставици
1 малък лимон
200гр. кисело мляко
2 суп.лъжици олио
1/3 ч.чаша каперси

Нарежете краставиците, ако не обичате семките, нарежете по дължина и изчистете с лъжица внимателно семките , после нарежете. Обелете лимона, като запазите кората му, нарежете я на тънки ивички. Изчистете лимона от бялата обвивка, нарежете на тънки кръгчета и на парченца. Смесете киселото мляко с лимона, лимоновата кора и краставицата. Загрейте на котлона в малко съд олиото , сложете каперси и гответе за около2-3 мин. или докато се спука, поставете ги на кухненска хартия за на се изцедят от мазнината.
Прибавете половината от каперсито при краставиците и разбъркайте. А останалото поръсете отгоре.
Източник: taste.com.
« Последна редакция: 02 Юни 2008, 07:00:38 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #276 -: 02 Юни 2008, 09:42:44 »
Шоколадов кекс



200гр. масло
300гр. черен шоколад
¼ ч.чаша гореща вода
¼ ч.чаша какао
1 ч.лъжица ванилия
1 ч.чаша кафява захар
3 яйца
¾ ч.чаша брашно с набухвател
Пудра захар за поръсване

Загряваме фурната на 160 гр.
Смесваме  в купичка маслото, водата и 200гр. шоколада. Слагаме сместа в микровълновата да се разтопим шоколада и маслото.
Разбъркваме шоколадовата смес и прибавяме какаото.
В отделна купа смесваме яйцата, ванилията и захарта.
Прибавяме бавно към шоколадовата смес и брашното.
Намасляваме си 20 см съд, поръсваме отгоре с брашно изливаме сместа, отгоре поръсваме с настъргания   останал 100гр. шоколад и печем за 55мин. или 1 час, като проверяваме с клечка.
Източник: taste.com.
« Последна редакция: 02 Юни 2008, 10:37:45 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #277 -: 02 Юни 2008, 13:16:31 »
Пиле по Марокански


1 суп.лъжица червен пипер
2 ч.лъжици кимион
1/2 ч.лъжица сол
1/2 ч.лъжица къри
1/2 ч.лъжица джинджифил
2 скилитки чесън/пресован/
3-4 суп.лъжици зехтин
 магданоз
1/3 ч.чаша брашно
1/2 ч.чаша вода
1/4 ч.чаша лмонов сок
1 или 1/2 кубче пилешки бульон
1 среден лимон
Пиле което може да разфасовате.


Смесете зехтина, черевения пипер, сол, куркума, джинджифил,чесън, кимион, нарязания магданоз. Сложете в  сместа части от пилето/добре натъркайта/ и оставетеда за няколко часа в хладилника.
Загрейте фурната на 180гр.
сложете пилешките части в брашното, а после в тавата в която ще печем, сипете вода, лимоновия сок, натрошете пилешкия бъльон, нарежете лимона на парчета и сложете между пилето.
Печете за 1 час. може от време на време с лужица да го пиливате със сока от тавата.
източник:cooking.com
« Последна редакция: 02 Юни 2008, 18:39:21 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #278 -: 03 Юни 2008, 07:30:35 »
Запечени млади картофи с розмарин и лют червен пипер


1 кг. пресен картоф
¼ ч.чаша свежи листа на розмарин
2 суп.лъжици зехтин
½ ч.лъжица лют червен пипер
Сол на вкус
зехтин за намасляване на съда

Сваряваме си картофа в посолена вода.
Смесваме 2 суп.лъжици зехтин, розмарина, лют червен пипер, сол. Прибавяме към тях нарязания на две картоф, с лъжица объркваме.
Слагаме картофа в намаслен съд и печем в загрята фурна на 180 за 20  - 25 мин.
« Последна редакция: 04 Юни 2008, 10:02:47 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #279 -: 03 Юни 2008, 07:44:33 »

Салата с краставица и мента

3-4 бр.краставици
2 стръка зелен лук
½ ч.чаша листа от мента

за дресинга:
¼ ч.чаша кисело мляко
1 скилидка чесън
2 суп.лъжици лимонов сок
2 ч.лъжици вода
1 ч.лъжица настъргана кора на лимон

Смесете в салатена купа краставицата, лука и ментата, завийте отгоре с найлоново фолио и приберете в хладилника да се охлади.
Смесете киселото мляко, чесъна, лимоновия сок, водата, лимоновата кора. Опитайте/тествайте/ за нужда от сол или пипер. Охладете дресинга за 20 мин.
Залейте салатата и сервирайте веднага

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #280 -: 03 Юни 2008, 17:24:05 »
Мариновано пилешко с горчица, розмарин и лимон



¼ ч.чаша джиджонска горчица
1/8  ч.чаша зехтин
1/8 ч.чаша листа на розмарин
1/8 ч.чаша нарязан магданоз
1 скилидка чесън/пресовайте/
1 лимон, настържете кората му и изстискайте сока
1 кг. пилешко месо

Смесете в процесора горчицата, розмарина, магданоза, зехтина, настърганата лимонова кора, лимоновия сок. Излейте сместа в купа с капак.
Прибавете пилешкото месо, смесете, покрийте и приберете в хладилника за 24 часа.
Загрейте фурната на 190гр. поставете пилешкото в намаслена тавичка, залейте пилешкото с останалата марината. И печете за около 50 мин. или докато придобие лека златиста коричка.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #281 -: 04 Юни 2008, 00:29:22 »
Патладжанени ролца със сирене Фета, люта червена чушка и мента.



2 големи патладжана нарежете по дължина
4 суп.лъжици олио
250гр. фета сирене
1 голяма люта червена чушка
Няколко листа мента
Сока на 1 голям лимон
Черен пипер

Загрейте барбекюто или грилов тиган.
Намажете с четка патладжана от двете старини с олиото. Запечете за 2 мин.. от всяка страна/ на решетка по 2 мин/ или докато придобие златист цвят.
Надробете с вилица фета сиренето прибавете нарязаната люта чушка, ментата, лимонови сок и черния пипер/последния на вкус/. Сол не съм слагала т.к. сиренето е солено.
Сипвате с ч.лъжица с връх 2 – 3 пъти върху патладжана по към1/3, навиваме още топли ролата.
20бр.
източник:taste.com.
« Последна редакция: 04 Юни 2008, 23:52:51 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #282 -: 04 Юни 2008, 00:40:05 »
Черешов щрудел



½ ч.чаша извара.
1 суп.лъжица пудра захар
2 суп.лъжици мед
½ ч.чаша натрошени безсолни бадеми/най-добре филирани, който начукайте/
6 листа кори /бела, фамилия…/
500гр череши изчистени от костилките
Пудра захар за поръсване



Загрейте фурната на 180гр.
Смесете черешите, изварата, бадемите, пудрата захар и меда.
Намажете един лист с олио, покрийте с друг лист, намажете и него с олио.
Разполовете двата листа по дължина.
Поставете от плънката  към 1/3 от края на листа, прегънете, върху плънката, прегънете и от двете страни по дължина и започнете да навивате, да оформите пура.
Печете за 10 мин. или докато придобият отгоре златист цвят.
6 бр.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #283 -: 04 Юни 2008, 06:07:17 »
Салата с авокадо, крставица и мента


2 бр. авокадо
½ ч.чаша листа на мента
2 средни краставици

За дресинга:
2 ч.лъжици соев сос
1 ч.лъжица захар
1 суп.лъжица зехтин
1 – 1/ 2 ч.лъжица оризов оцет

Смесете съставките за дресинга блендера. Приберете  в хладилника докато подготвите салатата
В салатена купа смесете нарязаното авокадото, листата от мента и краставицата. Полейте с дресинга и сервирайте. Подходяща е за риба и пилешко

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #284 -: 05 Юни 2008, 00:10:22 »
Пилешки шишчета с мароканска марината

За 1 чаша марината

½ ч.чаша лимонов сок
2 суп.лъжици олио
1 суп.лъжица мед
2 скилидки чесън/пресовайте/
2 ч.лъжици кимион
2 ч.лъжици сол
1 ч.лъжица куркума
½ ч.лъжица Кайенски пипер
¼ ч.лъжица канела

Смесете съставките за марината и  приберете в хладилника.
Нарязваме месото на кубчета нанизваме на шишчетата, поставяме в тавичка, изливаме отгоре марината, покриваме и поставяме в хладилника за 1 час.
Извадете шишчетата от марината,
Загрейте скарата или грилов тиган.
Поставете шишчетата и печете като от време на време намазвате отгоре с останалата марината.
Източник:taste.com.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Готвене на пара от Mariaboalk
[11 Декември 2019, 16:07:24 ]


Re: ново лаптопче от mariqna44
[08 Декември 2019, 17:57:45 ]


Re: Сайт на фирмата от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:59:25 ]


Re: Сайт за онлайн новини от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:40:08 ]


Re: Къде да продам колата от jeneta
[08 Декември 2019, 14:57:40 ]


Re: Онлайн казино от jeneta
[08 Декември 2019, 10:17:07 ]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]