Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina  (Прочетена 482882 пъти)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #255 -: 25 Май 2008, 14:21:08 »
Пилешки бутчета или гърди в марината с лимон и люта чушка



1 лимон, настържете кората му, и изкискайте сока му
1/4 ч.чаша зехтин
1/2 ч.лъжица захар
1/2 ч.лъжица сол
2 суп.лъжици нарязан на ситно магданоз
1 люта чушка, нарежете на ситно
1 скилидка чесън/пресовайте/
4 бр. пилешки бутчета или гърди

Смесете съставките за марината в найлонов плик, сложете пилешките бутчета и запечатайте или завържете.
Ако използвате пилешки гърди предварителни ги поставете между найлонов плик и ги начукайте с чук и после ги поставете при марината.
Оставете ги да отлежат за 24 часа.
Може да изпечете пилешките гърди на скара
Или да използвате на маслена тавичка, подредете бутчетата и залейте отгоре с останалата марината, запечете за 15-20 мин в загрята фурна на 180гр.
« Последна редакция: 25 Май 2008, 15:48:59 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #256 -: 25 Май 2008, 19:09:10 »
Пирог  със спанак/лапад, орехи и фета сирене



½ ч.чаша натрошени орехи
280-300 гр. спанак/лапад
1 стрък зелен лук
2 суп.лъжици олио
½ ч.лъжица сол
2 яйца
½ ч.чаша фета сирене
6 листа кори за баница
2 суп.лъжици масло, разтопено
80гр. кашкавал

Загряваме фурната на 180гр.
В тигана загряваме олиото, слагаме нарязания лук, спанак/лапад, сол. Готвим около  5-7  мин.

Махаме от огъня и изсипваме сместа в голяма купа в която слагаме орехите, фета сиренето и яйцата, разбъркваме. Без яйцата може да приготвите плънката предния ден.
Намаслете корите с разтопеното масло.
Наредете корите в предварително намаслен съд 25см. Поставете плънката, завийте краищата и настържете отгоре с кашкавал.
Печете за 20 мин. или докато корите придобият златист цвят.

« Последна редакция: 25 Май 2008, 19:15:09 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #257 -: 26 Май 2008, 00:11:59 »
Зелена салата с авокадо, бадеми и синьо сирене



1 връзка зелена салата
1 авокадо
1 стрък зелен лук
¼ ч.чаша натрошени бадеми
¼ ч.чаша натрошено синьо сирене
щипка морска сол

За дресинга:
½ ч.чаша зехтин
2 суп.лъжици оцет
2 суп.лъжици лимонов сок
¼ ч.лъжица сол
¼ ч.лъжица горчица
¼ ч.лъжица червен пипер

Смесваме съставките за дресинга.
В салатена купа смесваме нарязаната  зелена салата, нарязаното на парченца авокадо, бадемите, синьото сирене. Поръсете отгоре с морска сол.
Заливаме с дресинга и сервираме.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #258 -: 26 Май 2008, 00:15:24 »
Пилешки бутчета с лимон, риган и фета сирене



4 бр. пилешки бутчета
1 суп.лъжица зехтин
1 -1/2 ч.лъжица сушен риган
1 суп.лъжица лимонов сок
¼ ч.лъжица сол
1/8 ч.лъжица черен пипер
1 суп.лъжица масло, нарежете на парченца
1 ч.чаша фета сирене

Смесете зехтина, ригана, лимоновия сок, сол, черен пипер.Сложете марината в найлонов плик и сложете бутчетата, завържете пликчетата или запечатайте.
Приберете в хладилника за 12 часа.
Сложете бутчетата в намислена тавичка, сложете отгоре късчета масло, запечете в загрята фурна на 180.
Малко след като са готови извадете и поръсете отгоре с фета сиренето, запечете отново за 5 мин.
« Последна редакция: 26 Май 2008, 00:20:39 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #259 -: 26 Май 2008, 00:18:09 »
Портокали по марокански



За 4 порции
6 портокала, обелете и изчистете от ципите
¼ ч.чаша бадеми, не солени
4-5 бр. фурми, нарежете на парченца
1 суп.лъжица кафява захар
1 суп.лъжица лимонов сок
¼ ч.лъжица канела
Портокалови корички

Смесете първите 6 елемента в купа подметнете няколко пъти докато се смесят съставките. Изстудете за 20 мин. и сервирайте в купички, поднесете със сметана или ванилов сладолед. Поднесете поръсени с канела или портокалови корички.
източник:cooking.com
« Последна редакция: 26 Май 2008, 00:22:47 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #260 -: 26 Май 2008, 20:58:48 »
Мока безалкохолен коктейл

1 среден банан
2 ч.чаши шоколадово соево/ или обикновено прясно мляко
2 ч.лъжици нес кафе
1 ч.чаша с кубчета лед
1/2 ч.лъжицая ванилия

Сипете в блендера банана, млякото, кафето и ванилията. разбъркайте за 15 сек.
Прибавете ледените кубчета и разбъркайте още 15 сек.
Сипете в 2 чаши  :thumbup:
източник:.bettycrocker.com

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно

k_ines

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 0
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #262 -: 27 Май 2008, 23:38:12 »
Петрина, много вкусни предложения валят непрекъснато при теб :thumbup:
Моля те спри с тези дипове, че както не ям млечни в момента.......питаш ли ме как съм пред монитора :'(
 :flowers: :flowers: :flowers:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #263 -: 31 Май 2008, 10:00:54 »
k_ines   Благодаря :-*  :-*  :-*

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #264 -: 31 Май 2008, 11:42:54 »
 Запеканка от тиквички и домати



3 средни тиквички
2 стръка зелен лук
2 стръка зелен чесън
½ ч.лъжица сол и пипер
1 яйце
250 гр. моцарела
1 домат
Босилек

Настържете тиквичките, нарежете лука и чесъна, сложете ги в сух тикан и задушете за 6 мин. Махнете от огъня и изцедете от водата. Разбъркайте тиквичките с яйцето, сол и пипер. Загрейте фурната на 200гр. Сложете сместа в тавичка на маслена леко с олио. Запечете за 15-18 мин. извадете поръсете отгоре с моцарелата, наредете резенчета домат и поръсете с останалата моцарела. Намалете фурната на 180 и сложете да запечете за още 10 мин. или докато сиренето се разтопи, охладете за 10 мин., поръсете с босилек  и сервирайте.


Източник: 28cooks.com, с изменения от моя страна
« Последна редакция: 31 Май 2008, 13:07:44 от sladka hapka »

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1045
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #265 -: 31 Май 2008, 13:08:39 »
Пепи,тази запеканка изглежда невероятно вкусно...както всичко,което ни предлагаш !  :thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #266 -: 31 Май 2008, 17:42:53 »
gaby_s   :thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #267 -: 31 Май 2008, 17:57:57 »
Запечени млади картофки по Индийски



0.500 кг. млади картофи
2 суп.лъжици олио
1 глава лук
1 ч.лъжица джинджифил, пресен
½ ч.лъжица куркума
1 малка люта чушка/нарежете на ситно/, нарязана или ½ ч.лъжица лют червен пипер
1 ч.лъжица кимион
1 супена лъжица нарязан магданоз

Загрейте фурната на 180 гр.
Сложете да сварите картофа в посолена вода
Изцедете картофа от водата
Загрейте олиото сложете да запържите леко лука, джинджифила, куркумата, лютата чушка и кимиона.
Гответе за 1 мин. като постоянно разбърквате.
Прибавете картофите и разбъркайте ,докато се покрият с подправките.
Сипваме картофите в съда в който ще печем, залейте отгоре върху картофите, останалата мазнина с подправките, разклатете и запечете за 20 мин. или докато придобият лека златиста коричка.
Поръсете с магданоз, разбъркайте и сервирайте.
източник:cooking.com
« Последна редакция: 31 Май 2008, 18:51:42 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #268 -: 31 Май 2008, 18:32:03 »
Пилешки пържоли, мариновани в сос за барбекю



за соса за барбекю:
1 средна глава лук
2-3 скилитки чесън/пресовайте/
¼  ч.чаша олио
150 гр. доматено пюре
1/2 ч.чаша оцет
1/2 ч.чаша мед
¼ ч.чаша  сос Worcestershire
1/3 ч.чаша джиджонска горчица
¼  ч.чаша соев сос
1 суп.лъжици чили
½  суп.лъжица кимион
¼ ч.лъжица червен пипер
сока на половин  портокал
4 бр. пилешки гърди

Прибавете в малко тиганче олиото и лука, гответе за около 10 мин. прибавете всички съставки  за соса включително и сока от портокал.
Оставете го да по къкри за около 30 мин на слаб огън.
Охладете и използвайте за пилешко или друг вид месо за скара.
Мариновайте за няколко часа, пържолите и ....
запечете месото на ската или грилов тиган.
източник:jemangelaville
« Последна редакция: 01 Юни 2008, 20:42:55 от petrina »

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1257
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #269 -: 31 Май 2008, 20:11:16 »
petrina, здравей.  :smile1: Рецептата за Захарните бисквитки ми изглежда интересна, ще ми кажеш ли обаче как се получават - меки ли са, твърди ли са, как са на вкус, на снимката много апетитни изглеждат.  :smile1:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Хладилник на добра цена от jeneta
[Днес в 14:19:04]


Re: Подарък - вечер с компанионка от jeneta
[Днес в 13:57:50]


Хладилник на добра цена от mariqna44
[Днес в 11:54:18]


Подарък - вечер с компанионка от mariqna44
[Днес в 11:22:11]


Re: Сушилня от mariqna44
[14 Декември 2019, 22:09:16 ]


Re: Лаптоп за детето от jeneta
[14 Декември 2019, 22:02:37 ]


Сушилня от jeneta
[14 Декември 2019, 11:19:57 ]


Лаптоп за детето от mariqna44
[14 Декември 2019, 11:09:20 ]


Готвене на пара от Mariaboalk
[11 Декември 2019, 16:07:24 ]


Re: ново лаптопче от mariqna44
[08 Декември 2019, 17:57:45 ]


Re: Сайт на фирмата от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:59:25 ]


Re: Сайт за онлайн новини от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:40:08 ]


Re: Къде да продам колата от jeneta
[08 Декември 2019, 14:57:40 ]


Re: Онлайн казино от jeneta
[08 Декември 2019, 10:17:07 ]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]