Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina  (Прочетена 481961 пъти)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #150 -: 22 Март 2008, 10:19:17 »
Лек изварен сладкиш

125 гр. масло/меко
400 гр. захар
4 яйца
100 гр. грис
1 ч.лъжица бакпулвер
1 кг. извара
2 ч.лъжици ванилия

Рзабиите маслото, захарта и прибавете яйцата.
Прибавете гриса, изварата, ванилията и бакпулвера.
Бъркайте до образуване на гладко тесто.
Излейте така подготвената смес в намаслена леко откопчаваща се форма. /24 см./
Печете в загрята фурна на 180 за 40 мин. или докато покафинее.
Извадете и охладете.
източник:chefkoch
Моята форма е 26см, и е хубаво да се използва по /течна/ извара, моята беше ниско маслена/по суха/ и седеше на бъчки много. Много лекичко и приятно слакдишче.   :thumbup:

« Последна редакция: 22 Март 2008, 10:31:21 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #151 -: 23 Март 2008, 15:13:49 »
Шоколадови мъфини с кокосов пълнеж


2 белтъка
1 яйце
1/3 ч.чаша ябълков сок/ неподсладен//може да го замените с прясно мляко/
1 ч.лъжица ванилия
1 - 1/4 ч.чаша брашно
1 ч.чаша захар
1/3 ч.чаша какао
1/2 ч.лъжица сода
3/4 ч.чаша кисело мляко
за пълнежа:
1 ч.чаша рикота или извара
1/4 ч.чаша захар
1 белтък
1/3 ч.чаша кокосови стърготини
1/2 ч.лъжица кокосова или бадемова есенция
и пудра захар за поръсване отгоре/ пожелание/

Смесете белтъците, яйцето, сока/прясното млякото/ и ванилията. Смесете брашното, содата, какаото и захарта, постепено сипвайте към яйчената смес като прибавяте заедно с тях и киселото мляко.
Намаслете леко формичките за мъфините и сипете по-малко от една супена лъжица от сместа.
В това време разбийте в друга купа рикотата/изварата, белтъка докато се смесят добре. Прибавете кокосовите стърготини и есенцията.
Сипете със супена лъжица от бялата смес върху кафявата във формичките. Сипете върху нея оставящата шоколадова смес.
Печете в загрята фурна на 180 за 28-33 мин./ при мене за 20 мни./или до като се изпечат. Извадете охладете за 5 мин. Извадете от формите и поръсете с пудра захар.
Е снимките не станаха много хубави, но народа беше гладен  :smile1:,  за това пък на вкус са супер.
източник:Taste of Home
     
« Последна редакция: 23 Март 2008, 15:57:03 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #152 -: 23 Март 2008, 15:41:55 »
Зелена салата с меден дресинг

за дресинга:
1/3 ч.чаша кетчуп
3 суп.лъжици отцет
2 суп.лъжици мед
1 суп.лъжица зехтин/олио
1 суп.лъжица вода

за салатата:
около 450 гр. маруля/може и червена/ или айсберг
1/2 /половинка/ средна краставица
1 домат
половинка средна глава червен лук
1/4 ч.чаша стафиди
2 суп.лъжици сланчогледови семки
60гр. синьо сирене

Подгответе си дресинга.
Подгответе си продуктите/нарежете марулята на едро, краставицата, домата и лука/
Смесете марулята, краставица, домата и лука в салатна купа. Поръсете отгоре със стафидите, сланчогледовите семки и натрошеното сирене. Сервираите салата с дресинга.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #153 -: 23 Март 2008, 18:01:49 »
Вафлички с пшенични трици

1/2 ч.чаша брашно/пшенично/
1 ч.чаша пшенични трици
50 гр. масло
1 яйце
1 суп.лъжица пудра захар/аз сложих кафява захар/

В отделна купа смесете брашното,триците и захарта.
В робота/или с ръце/ смесете маслото и брашното докато сместа се омеше добре.
Разбиите яйцето и го прибавете към сместа. С ръце започнете да оформяте тестото.
Разтелете тестото и изрежете бисквитите. Сложете ги върху пекарска хартия и печете на 200гр. за 15 мин./при мене бяха готови за около 8 мин./или докато леко покафинеят.
Извадете и веднага ги охладете на решетката. Могат да се съхраняват в херметически затваряща се купия. 36 бр.
източник:dianasdesserts
« Последна редакция: 23 Март 2008, 18:04:55 от petrina »

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #154 -: 23 Март 2008, 18:13:38 »
Петрина, като фурия си :thumbup:

Capricce

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 539
  • Нужни са... малко положително отношение и кураж!!!
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #155 -: 23 Март 2008, 18:52:21 »
Петрина, от къде се снабдяваш с пшенични трици?

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #156 -: 23 Март 2008, 20:15:44 »
Capricce  от диетичния магазин /предимно/, който е един за нашето градче :smile1: или в някои от магазините  по-големите има такива щандове, не са скъпи има обикновено смлени и фини.

Capricce

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 539
  • Нужни са... малко положително отношение и кураж!!!
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #157 -: 24 Март 2008, 01:13:02 »
Благодаря, Петрина  :smile1: Ще потърся и аз да си купя. Те със сигурност са полезни и диетични . Пък и ти често  предлагаш интересни сладки с диетични съставки  :thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #158 -: 24 Март 2008, 07:35:44 »
Овесени бисквити с коктелни череши

1 – ¾ ч.чаша овесени ядки/фини/
½ ч.чаша захар
1/3  ч.чаша мазнина
1 суп.лъжица + 1 – ½ ч.лъжица прясно мляко
1 ч.лъжица ванилия
1 ч.чаша брашно
½ ч.лъжица бакпулвер
¼  ч.лъжица сода
¼ ч.лъжица сол
½ ч.чаша стафиди
½ ч.чаша орехови ядки
36бр. коктелни череши

Загряваме фурната на 190гр.
В купа смесваме мазнина, захарта, яйцето, млякото ванилията.
Смесваме брашното, содата, бакпулвера, солта.Прибавяме ги към мокрите съставки.
Прибавяме накрая и стафидите и орехите,
Направете топчета от сместа и ги поставете върху пекарска хартия и поставете отгоре по една коктелна череша.
Печете за 10-12 мин. или докато леко по кафиняет. Охладете.
Източник: bettycrocker
« Последна редакция: 25 Март 2008, 07:22:46 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #159 -: 24 Март 2008, 07:42:51 »
Кокосови-шоколадови курабии

½ ч.чаша масло/меко
¾ ч.чаша захар
1 яйце
½ ч.лъжица кокосова есенция
1 ч.чаша брашно + 2 суп.лъжици
½ ч.лъжица сода
½ ч.лъжица сол
1 ч.чаша шоколадов чипс
½ ч.чаша кокосови стърготини

В голяма купа смесваме маслото, кокосовата есенция и захарта.
Смесваме брашното, содата, солата. Смесваме двете смеси.
Прибавяме най-накрая кокосовите стърготини и шоколадовия чипс.
Може да сипваме със супена лъжица или да оформим топчета с мокри ръце.
Поставяме топчетата върху не на маслена пекарска хартия.
Печем в загрята фурна на 190 за 11-13 мин. или докато леко  по кафеният.
Излизат 18бр.
Източник: Taste of Home

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #160 -: 24 Март 2008, 08:09:01 »
Кошници с фъстъчено масло



¼ ч.чаша фъстъчено масло
3 суп.лъжици кафява захар
2 суп. Лъжици студено масло, нарязано на малки пърченца
1 – ½ суп.лъжица царевично нишесте
1 ч.чаша брашно
1/8 ч.лъжица сол
3 суп.лъжици студена вода

Загряваме фурната на 180гр.
Смесете в робота първите 4 елемента докато се получи гладка смес. Прибавете брашното/равна чаша/ и солта. Сипете и водата лъжица по лъжица постепенно.
Оформяме от тестото 24 топки.
Намасляваме  си фирмичките на мъфини или тарталети. Разстелете тестото по стените на фирмичките.

За плънката:

1 –ви вариант:
1/3 ч.чаша  натрошени орехи
½ ч.чаша кафява захар
¼ ч.чаша царевично нишесте
½ ч.лъжица настъргана кора на портокал
2 суп.лъжици сок от портокал
1/8 ч.лъжица сол
1 яйце
Сипваме около ½ ч.лъжица от орехите. Смесваме останалите 6 елемента. Сипваме така подготвената смес по 2 ч.лъжици върху орехите.

2-ри вариант
2/3 ч.чаша кафява захар
2 суп.лъжици какао
2 суп.лъжици шоколадов чипс
1 суп.лъжица масло
3 суп.лъжици мляко
2 суп.лъжици брашно
Смесваме в малко тиганче/готвим/ захарта и следващите 4 елемента. Докато сместа стане гладка, разбърквайте често. Отстраняваме от топлината прибавяме брашното, бъркаме и охлаждаме прибавете и яйцето./сместа трябва да е охладена за да не се пресече яйцето/

Сипваме така подготвената плънка в всяка фирмичка и печем в загрята фурна на 180 за 10 мин. или докато леко покафинеят. Извадете и охладете за 5 мин. Може да си помогнете с нож за да махнете чашките от фирмичките.
Източник: .myrecipes
« Последна редакция: 24 Март 2008, 08:13:27 от petrina »

Иви

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 485
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #161 -: 24 Март 2008, 21:41:10 »
petrina, искрено ти се възхищавам ... кога успяваш да направиш толкова много вкусотии ... коя от кои по-хубави  :innocent: :air_kiss:

bopsi

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 111
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #162 -: 25 Март 2008, 17:50:06 »
Петрина , благодаря за рецептата за изварения сладкиш :smile1: Тъкмо имах 1 кг. извара и се чудех какво да я правя . Много ни хареса сладкиша и със сигурност ще повторя , но малко по-малко захар ще сложа , че за вкуса ни дойде по-сладичко , но не остана ;D


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #163 -: 25 Март 2008, 19:15:54 »
bopsi много се радвам че сладкиша Ви е допаднал  :thumbup:, а за захарта... е тя вече е според вкуса  :smile1: но по рецептата беше толкова а като я пишех спазих изцяло грамажите.  :smile1:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #164 -: 25 Март 2008, 19:29:33 »
Пилешки крилца в марината от розмарин и вино Херес

1 кг. пилешки крилца
1 суп.лъжица соев сос
1 суп.лъжица сладко-лют сос чили
1 ч.лъжица сух розмарин
1/8 ч.чаша вино Херес
2-3 скилитки чесън/пресовайте
1 лимон/изтискайте сока му/ + около 0.2 лимонов сок
1/3 ч.чаша натрошени орехи
подправка за пиле
къри
пипер
сол

Смесете всички подправки за марината. Омешете добре крилата и марината и ги поставете в найлонов плик който запечатайте или в пласмасова кутия с капак. Поставете в хладилника за 12 часа а може и цяло деноношие.
Печете в загрята фурна на 180гр. с вентилатор в намаслена тава.
 
« Последна редакция: 26 Март 2008, 07:38:45 от petrina »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума