Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina  (Прочетена 484376 пъти)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #105 -: 18 Февруари 2008, 19:29:24 »
Салата със зеле, грозде и портокал

1 голям портокал
1 среден грозд - червено
1 средна залка
1  морков

дресинг:

1/4 ч.чаша захар
малко нарязан на дребно лук
3 су.лъжици отцет
1 ч.лъжица маково семе
4 ч.лъжици зехтин
щипка сол
1/2 ч.лъжица суха горчица

Изчистваме портокала от ципите и нарязваме на парченца. Нарезваме зелето и морковите. В салатна купа смесваме зелето, морковите, портокала и гроздето. Смесваме съставките за дресинга и започваме да бъркаме докато захарта се стопи. Поливаме приготвената салата, разбъркваме, покриваме отгоре с найлоново фолио и пребираме в хладилника за 30 мин.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #106 -: 18 Февруари 2008, 19:41:15 »
vesela много се радвам че ти е допаднал вкуса  :thumbup: Благодаря ти :-*

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #107 -: 19 Февруари 2008, 20:55:11 »
Салата със спанак, червено цвекло, яйца и синьо сирене

8 яйца
100гр. синьо сирене
500гр. спанак
1 ч.чаша настъргани моркови
500 гр. червено цвекло
орехи начукани на дребно

за дресинга:
зехтин
отцет балсамико
сол, черен пипер

Сваряваме цвеклото олоко 55 мин. Настъргваме ли нарязваме.
Сваряваме яйцата, трябва да са твърди. Охлаждаме ги в студена вода. Обелваме ги. Махаме 6 от жълтъците , а останалите жълтъци/2 бр/ и белтъци нарязваме, на дребно.
Слагаме спанака в салатна купа прибавяме от дресинга 2 су.лъжици и объркваме
Разпределяме спанака в 2 чинии поръсваме отгоре с морковите , цвеклото , яйцата, орехите и синьото сирене. Поръсете отгоре с още 2 су. лъжици от дресинга.
източник: eating well

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #108 -: 23 Февруари 2008, 10:15:55 »
 Сладки със сусамов тахан

1 – ½ ч.чаша брашно
1 - ½ суп. лъжица царевично нишесте
1 ч.лъжица бакпулвер
½ ч.лъжица сода
¼ ч.лъжица сол
1 ч.чаша кафява захар
1/3 ч.чаша тахан/сусамов тахан/
2 суп.лъжици сусамово олио
2 ч.лъжици ванилия
1 яйце
2 суп. лъжици захар за овалване

Загряваме фурната на 190гр. Сипваме в голяма купа равни чашки брашно. Смесваме брашното, бакпулвера, содата, солта, нишестето, смесваме добре. Оставяме на страна. Смесваме кафявата захар, тахана, разбиваме докато се смеси добре. Прибавяме ванилията, яйцето, смесваме добре. Постепенно добавяме брашнената смес бием на ниска скорост. С ръце оформяме топки и ги овалваме в захарта. Поставяме ги на хартията за печене на разстояние и печем  за 10 мин. или докато леко потъмнеят. Изваждаме охлаждаме. .Излезнаха ми 27 бр.
Към течните съставки се прибавяше и 1 суп. лъжица царевичен сироп. Поне така си го преведох но аз не сложих. Вкус на сусам, мекички,.. това е-много доволна останах от вкуса им.
източник: myrecipes
« Последна редакция: 23 Февруари 2008, 11:51:13 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #109 -: 23 Февруари 2008, 10:21:39 »
Какаови-капучинови сладки

1/3 ч.чаша масло, меко/ не трябва да се използва друг заместител/
1 ч.чаша кафява захар
2/3 ч.чаша какао
1 суп.лъжица кафе на гранули
1 ч.лъжица сода
1 ч.лъжица канела
2 белтъка
1/3 ч.чаша йоргут
1 – ½ ч.чаша брашно
¼ ч.чаша захар

Загряваме фурната на 180гр. Разбиваме маслото за около 30 сек. На висока скорост, прибавяме захарта, какаото, кафето, содата и канел ата. Разбиваме белтъците с йоргота. Прибавяме ги към другата смес, и прибавяме брашното бием с миксера до като можем, после разбъркваме с лъжица.     
С ръце оформяме топчета овалваме ги в  ¼ захарта и поставяме на не маслена пекарска хартия. Печем 8-10 мин. или докато   станат отгоре станат твърди.  Излезанаха 36 бр.
Може да се съхраняват в херметическа кутия за 1 месец.
Много шоколадови и кафени. Невероятни….
Източник: DianasDesserts
« Последна редакция: 23 Февруари 2008, 11:49:35 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #110 -: 23 Февруари 2008, 12:14:39 »
Канелени скони

2 ч.чаши брашно
1/3 ч.чаша кафява захар
1 суп. лъжица бакпулвер
¾ ч.лъжица канела
½ ч.лъжица джинджифил
1/8 ч.лъжица карамфил
6 суп. лъжици масло, студено нарязано на малки парченца
¼ ч.чаша прясно мляко
1 ч.лъжица ванилия
1 яйце
2/3 ч. чаша стафиди
Захар за поръсване отгоре

Загряваме фурната на 190 гр.
Прибавяме първите 6 елемента в робота/или смесвате в купа/, смесвате. Прибавяте и маслото и с робота/или мачкаме с ръце/ смесвате докато сместа стане трошлива. Прибавяме млякото, ванилията и яйцето, смесваме добре и накрая стафидите. Оформеното тесто изваждаме от съда и поставяме на набрашнена повърхност.  Разточваме да е с дебелина 2.5 см. и в кръг, режим 8 клина/триъгълници/, може да разрязвате тестото с ринг или други форми.Леко намисляме хартията и поставяме сконите. Поръсете отгоре със захар и печете за около 25 мин. или до готовност.  Поднесете топли със сладко по ваш избор. Излизат 8 бр.
източник: DianasDesserts
« Последна редакция: 23 Февруари 2008, 19:41:35 от petrina »

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #111 -: 23 Февруари 2008, 18:57:30 »
Петрина едно яйце ли се слага в канелените скони?
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #112 -: 23 Февруари 2008, 19:44:00 »
да 1 яйце добавих го 

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #113 -: 23 Февруари 2008, 19:48:25 »
да 1 яйце добавих го 
Тъкмо сега ги пека , аз сложих едно яйце и още малко прясно мляко (3-4с.л.) че много твърдо беше тестото. :smile1:
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

mila_go

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 117
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #114 -: 23 Февруари 2008, 19:59:50 »
петрина ти приготвяш страхотни неща всеки ден ти се вазхищавам

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #115 -: 23 Февруари 2008, 20:07:10 »
Петя предържах се по рецептата и в къщи останаха доволни, изядаха ги веднага едвам изчакаха да снимам, а при мене тестото не се получи чак много твърдо
надявам се да ти харесат.

mila_go благодаря ти!

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #116 -: 24 Февруари 2008, 09:02:57 »
Бързи питки с лук и кашкавал
За 4 бр.

1 – ½ ч.чаша брашно
¼ ч.чаша настърган кашкавал
1 -1/2 ч.лъжица захар
половин глава нарязан на ситно лук
½ ч.лъжица сода
¼ ч.лъжица сол
½ ч.чаша кисело мляко
2 суп.лъжици прясно мляко
5 – ½  ч.лъжици масло, стопено
1 яйце
Пармезан за поръсване отгоре
Босилек и риган

Смесваме брашното с кашкавала, захарта, содата, солта, щипка босилек и риган.
В друга купа смесваме киселото мляко, прясното мляко, маслото и жълтъка, като си запазваме белтъка, смесваме добре. Прибавяме към сухите съставки и мокрите и омесваме добре. Оформяме питките и поставяме на намислена пекарска хартия намазваме отгоре с белтъка и поръсваме с Пармезан печем в загрята фурна  на 180 за 30-35 мин. или докато по кафеният.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #117 -: 24 Февруари 2008, 09:07:40 »
Гръцки кюфтета

 0.500кг. кайма
1/3 ч.чаша черни маслини без костилки
½ ч.чаша „Фета” сирене
1 средна глава лук
2 скилидки чесън/ пресовайте/
1 яйце
1 суп.лъжица зехтин
1 суп.лъжица риган
2-3 ч.лъжици  червен гроздов оцет
Сол и пипер на вкус
Подправки по ваш избор.

Загряваме фурната на 200 гр. В голяма купа смесваме всички съставки. Омесваме добре и оформяме кюфтетата поставяме ги в на маслена тава и печем за около 20 мин.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #118 -: 24 Февруари 2008, 09:14:19 »
Лимонени сладки с мед

½ ч.чаша захар
7 суп.лъжици масло или маргарин, меки
настъргана кора на 1 лимон
1 ч.лъжица сок на  лимон
1/3 ч.чаша мед
1 яйце
2 ч.чаши брашно
1 ч.лъжица бакпулвер
½ ч.лъжица сол
1/8 ч.чаша кисело мляко
Пудра захар за овалване може и захар.

Загряваме фурната на 180 гр.
Смесваме захарта, маслото и настърганата кора на лимона. Прибавяме меда, сока на лимона, яйцето. Смесваме добре. Отделно смесваме сухите съставки. Брашното, бакпулвера и сол. Прибавяме брашнената смес на части като между сипвания та на брашното слагаме и киселото мляко/редуваме/. Объркваме добре. С ръце правим топчета, овалваме ги в пудра захар. Поставяме ги върху леко на маслена хартия и печем в загрята фурна на 180 за 12 мни.
Излизат 30 бр.
Този път ги направих с мас, сладките стават мекички и с аромат на лимон и мед.    :thumbup:
Да Ви е сладко!

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #119 -: 25 Февруари 2008, 19:17:06 »
Салата от червено зале, червено цвекло и козе сирене

1 малка червена зелка
6 парченца бекон, изпържете предварително.
1 голяма глава червено цвекло
половин глава червен лук
70 гр. козе сирене
3 суп.лъжици зехтин
1 суп.лъжица оцет балсамико
Сол и пипер на вкус

Сваряваме цвеклото около 50 мин., настържете или нарежете. Изпържете бекона нарежете на парченца. Нарежете зелето и червения лука. В салатена купа смесете зелето, цвеклото, бекона  и лука подправете с зехтина, оцета, сол и пипер. Поръсете отгоре с козето сирене.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Лекарства с доставкой на дом от MariaNonee
[27 Февруари 2020, 21:53:57 ]


Re: Марков мъжки бански на добра цена от jeneta
[24 Февруари 2020, 21:49:40 ]


Марков мъжки бански на добра цена от mariqna44
[24 Февруари 2020, 14:20:01 ]


Re: Заем от mariqna44
[23 Февруари 2020, 19:42:09 ]


Re: Гражданска на нов автомобил от mariqna44
[23 Февруари 2020, 19:04:16 ]


Re: Без работа, без пари от mariqna44
[23 Февруари 2020, 18:50:53 ]


Препараты для лечения дешевле не найти от MariaNonee
[22 Февруари 2020, 02:20:01 ]


Заем от jeneta
[21 Февруари 2020, 13:31:54 ]


Гражданска на нов автомобил от jeneta
[21 Февруари 2020, 12:59:00 ]


Без работа, без пари от jeneta
[21 Февруари 2020, 12:46:44 ]


Re: Дрехи за работа от jeneta
[18 Февруари 2020, 19:42:21 ]


Re: Дрехи за работа от mariqna44
[18 Февруари 2020, 19:24:33 ]


Re: Спешна нужда от пари от mariqna44
[18 Февруари 2020, 10:03:51 ]


Дрехи за работа от jeneta
[18 Февруари 2020, 09:53:16 ]


Re: Спешна нужда от пари от jeneta
[17 Февруари 2020, 14:00:53 ]


Re: Коледни и Новогодишни кулинарни трепети от kokochka
[16 Февруари 2020, 14:00:44 ]


Спешна нужда от пари от mariqna44
[16 Февруари 2020, 13:59:34 ]


Re: На зимен курорт от mariqna44
[12 Февруари 2020, 23:47:20 ]


На зимен курорт от jeneta
[12 Февруари 2020, 23:32:34 ]


широкоформатная печать на самоклейке от Antoniomky
[10 Февруари 2020, 01:34:50 ]