Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina  (Прочетена 484378 пъти)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #15 -: 29 Януари 2008, 16:43:32 »
Салата със спанак, ябълки и сирене Brie

4 ябълки/сладки/
600гр.  спанак -млади листа
1 ролка Bri или Camembert /125гр./
1/2 ч. чаша натрошени орехи

за дресинга:
1/4 ч.чаша сок от ябълка
1/4 ч.чаша зехтин
3 су. лъжици ябълков отцет
1 ч.лъжица джиджонска горчица
1 скилитка чесън /пресоваме на преса за чесън/

Обелваме ябълките, нарязваме ги на парченца  и леко запичаме за 3-4 мин/ да поомекнат/
В салатна купа комбинираме спанака, ябълките, сиренето и орехите.
В малко тигнче сипваме елементите за дресинга, довеждаме ги до кипене, и поливаме подготвената салата.
 :thumbup:
идея: Петя по долу направи едно чудесно предложение   :thumbup:
« Последна редакция: 30 Януари 2008, 15:49:37 от petrina »

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #16 -: 29 Януари 2008, 18:02:55 »
Салата със спанак, ябълки и сирене Brie
Петрина имам една приятелка ,която също прави тази салата(може и да не е точно същата).Само ,че тя запича ябълките с кленов сироп ,ако искаш опитай много е вкусно и стават едни хрупкави. :smile1:
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #17 -: 29 Януари 2008, 18:17:43 »
 :thumbup: стига да си намера ще пробвам непремено

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #18 -: 29 Януари 2008, 19:22:34 »
Кюфтета с ориз и брюкселско зеле

1 кг. кайма
1  ч.чаша ориз / може да сложите  1/2/
1 глава лук
2 яйца
1 -1/2 ч.лъжица чесън на прах/ или  скилитки пресовани през преса/
1/2 ч.лъжица черен пипер, червен пипер
1/2 ч.лъжица кимион
или подправки за кайма по ваш вкус

300 гр. брюкселско зеле
450 гр. доматен сос/пюре/
1 ч.чаша вода
1 ч. лъжица мащерка

В коляма купа смесваме първите 6 съставки, омесваме добре. Взимаме малко кайма и я обвиваме около 1 зелка. Поставяме така приготвените кюфтенца в стклена тава с капак/виенски съд/. Смесваме доматения сос, водата и мащерката и изливаме върху сместа така че да покрие кюфтетата, слагаме капака.
Печем в загрята фурна на 180 за 1час  и 15 мин, или докато кюфтетата са готови.
Може да полеете готовите кюфтета с  останалия доматен сос от тавичката.

Добър апетит!

« Последна редакция: 30 Януари 2008, 14:07:40 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #19 -: 30 Януари 2008, 12:33:14 »
Канелен кекс с крема сирене

3 ч.чаши брашно
2 ч.чаши захар
1 ч.лъжица бакпулвер
1 ч.лъжица сода
1/2 ч.лъжица сол
1/2 ч.лъжица канела

225 гр. крема сирене
3 яйца
1 ч.чаша прясно мляко
1/2 ч.чаша масло или маргарин, разтопени
1 ч.лъжица ванилия

За канелената плънка:
1/2 ч.чаша крема сирене
2/3 ч.чаша захар
2 ч.лъжици канела

В отделна купа смесваме първите шест съставки. В друга купа разбиваме кремата сирене до кремообразна смес.Прибавяме яйцата, млякото, маслото и ванилията към кремата сирене, смесваме добре. Към сместа с крема сирене пребавяме и сухите съставки.
В отделка купа смесваме съставките за канелената плънка, крема сирене, захар, и канела.
В намаслена форма за кекс изливаме половината от яйчената смес, върху нея изливаме канелената плънка и другата половина от яйчената смес.
Печем в загрята фурна на 180 гр. за 50-55 мин. или до готовност на кекса като проверяваме с клечка. Охладете за 10 мин. и извадете от формата, поръсете с пудра захар.

Да Ви е сладко!
« Последна редакция: 30 Януари 2008, 12:51:03 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #20 -: 31 Януари 2008, 19:08:20 »
Салата с червено цвекло и яйца

няколко глави червено цвекло /при мене 4 бр./
1 праз лук
1 средна глава червен лук
2 твърдо сварени яйца

за дресинга:
2-3 су.лъжици лимонов сок
2 су.лъжици зехтин
2 ч.лъжици захар

Сварете цвеклото в посолена вода но не разварявайте.  Нарежете на паряенца и смесете в салатка купа с нарязания червен лук, и праза.Нарязваме на парченца сварените яйца и ги прибавяме към цвеклото. Смесвме лимоновия сок, зехтина и захарта.  Залейте салатата и разбъркайте.
« Последна редакция: 01 Февруари 2008, 09:56:19 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #21 -: 01 Февруари 2008, 11:17:20 »
Кекс с пшенични трици

1 яйце
1/4 ч.чаша масло/маргарин, разтопен
1/3 ч.чаша прясно мляко
1 ч.чаша брашно
1/3 ч.чаша захар/ на който не му е сладко може да сложи по свой вкус/
2 ч.лъжици бакпулвер
1/4 ч.лъжица сол
1 ч. лъжица ванилия
1 ч.чаша пшенични трици


за топинга:

2 ч. лъжици масло/маргарин, размекнати
2 ч.лъжици кафява захар
1/2 ч.чаша пшенични трици

Загрейте фурната на 180гр.
В една купа смесвме яйцето, маслото, млякото и ванилията,  разбиваме с миксер. В отделна купа смесваме брашното, бакпулвера, солта. Смесваме сухата смес с яйчената. Прибавяме пшеничните трици, разбъркваме.
Изливаме сместа в 20 см. намаслена форма. Смесваме топинга и поръсваме отгоре.
Печем в загрята фурна на 180 за 18-22 мин. или до готовност като тестваме с клечка.
« Последна редакция: 01 Февруари 2008, 11:36:10 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #22 -: 01 Февруари 2008, 14:23:53 »
Салата с ябълки, Ементал и меден дресинг

1 кг. китайско зеле
1 ч.чаша нарязани на кубчета червени ябълки
1 ч.чаша нарязан на кубчете Ементал
1 ч.чаша натрошени орехи

за дресинга:

2/3 ч.чаша мед
2 су.лъжици ябълков отцет
1 ч.лъжица горчица
1 ч.лъжица червен пипер
1 ч.лъжица лимонов  сок
шипка сол
и малко лук / 1.ч.лъжица/
1 ч.чаша зехтин


В салатна купа смесваме зелето, ябълките, Ементала и орехите.
В блендер поставяме първите 8 съставките за дресинга. Докато се смесват прибавяме постепенo  и зехтина.
Поливаме с така приготвения дресинг салатата и разбъркваме.
« Последна редакция: 02 Февруари 2008, 11:56:52 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #23 -: 02 Февруари 2008, 11:55:09 »
Орехов сладкиш със сок от портокал

1 ч.чаша фини овесени ядки
1 -1/2 ч.чаша сок от портокал
1/2 ч.чаша масло, разтопено
1 -1/2 ч.чаща захар
1/2 ч.чаша кафява захар
2 яйца
1 ч. лъжица ванилия
1 -3/4 ч.чаша брашно
1 ч.лъжица бакпулвер
1 ч.лъжоца сода
1/4 ч.лъжица канела
щипка сол
1/2 ч.чаша нартошени орехи
1 ч.лъжица настъркана кора на портикал

за топинга:
1 - 1/2 ч.чаша кафява захар
3/4 ч.чаша масло, разтопено
3 су.лъжици сок от портокал
3 су.лъжици настъргана кора на портокал
1 ч.чаша кокосови стърготини
1 -1/2 ч.чаша натрошени орехи.

В отделна купа смесваме портокаловия сок и овесените ядки. Оставяме на страни.
В друга купа разбиваме маслото и захарта, прибавяме яйцата и ванилията.
В отделна купа смесваме брашното, бакпулвера, содата, солта, и канелата.
Прибавяме към яйчената смес овесените ядки, и после сместа с брашното.
Накрая прибавяме орехите и кората от портокал.
Печем в загрята фурна на 180 за 25-30 мин, или докато сладкиша не е готов като пробваме с клечка, ако я извадим суха заначи е готов.
В малък съд смесваме съставките за топинга: маслото, захарта, портокаловия сок и портокаловата кора. Загряваме го кипене или докато сместа се редуцира, оставяме така 1 мин. махаме от огъня и прибавяме орехите и кокосовите стърготини.
Изливаме сместа върху готовия блат и запичаме на горен реотан за 2 мин. или докато топинка почне на става на мехурчета/ шупли/.

Да Ви е сладко!  :thumbup:
източник:taste of home
« Последна редакция: 02 Февруари 2008, 16:38:55 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #24 -: 02 Февруари 2008, 16:07:49 »
Желирана салата от червено цвекло

околу 250 гр. червено цвекло
1 пакет желатин
1 су.лъжица нарязан на дребно лук
1 су.лъжица хрян
2 ч. лъжици оцет
сол на вкус
1/4 ч.чаша нарязани на кръкчета маслини  с чушка.
няколко зелени листа, майонеза, и няколко маслин за декорация

Разтваряме желатина. Обелваме цвеклото, сваряваме го в посолена вода за 30 -45 мин., не го разваряваме.Отцеждаме цвеклото от водата като запазваме водата, нарязваме цвеклото на малки кубчета. Оставяме на страни. Слагаме запазената вода от цвелкото на печката и довеждаме до купене, махаме от огъня прибавяме желатина, и бъркаме до неговото разтваряне. Прибавяме оцеда , хряна, лука, солта - разбъркваме. Прибавяме цвеклото, маслините.
Изливаме сместа в купички и прибираме в хладилника за 3 часа.
Обърнете купичките върху зелено листо, отгоре поставете майонеза и декорирайте с маслините.

Идея: Може да изсипите сместа в купички във формата на сърца  :heart: и да използвате за декорация за Св.Валентин

« Последна редакция: 02 Февруари 2008, 17:54:57 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #25 -: 02 Февруари 2008, 18:16:36 »
Свински пържоли с ябълки

4 свински пържоли
1 глава лук
1 ч. лъжица олио
1 или 2 ябълки
1/2 ч.чаша вода
2 су. лъжици кафява захар
1 су. лъжица оцет
2 скилитки чесън
сол на вкус
пипер на вкус
розмарин

В тиган с капак запържваме пържолите / които предварително сме подготвили, овкусили/, по 3 -4 мин. от двете страни да се запечатат или докато покафинеят. Изваждаме ги от тигана, като ги запазваме топли.  В тигана слагане нарязания на ситно лук, запържвамего до златисто, прибавяме нарязаните на парченца ябълки, готвим около 3 мин. Прибавяме водта, кафявата захар, оцета, чесъна, сол, черен пипер, розмарин. Разбъркваме, довеждаме до кипене и връщаме месото в тигана. Намаляваме огъня слагаме капака и оставяме да поври 8-10 мин. или  докато ябълките поомекнат.
Добър апетит!
« Последна редакция: 02 Февруари 2008, 18:47:22 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #26 -: 03 Февруари 2008, 11:43:55 »
Пръсчета с крема сирене

1/2 ч.чаша разтопено масло
113 гр. крема сирене
1 ч.лъжица ванилия
1 - 3/4 ч.чаша брашно
1 - 2 су. лъжици захар
щипка сол
1 ч.чаша натрошени на ситно орехи
ванилова пудра захар за овалване

В малка купа смесваме маслото и крема сиренето, разбиваме до кремообразна смес, прибавяме ванилията. В отделна купа смесваме брашното, захарта и солта. Постепено прибавяме към кремообразната смес.
И най-накрая прибавяме орехите/тестото става малко трошливо/
С ръце оформяме пръсчетата и поставяме върху не намаслена пекарска хартия.
Печем в загрята фурна на 190 за 12-14мин./при мене за помалко около 8-10мин./ или докато отдолу леко покафинеят. Още топли ги овалваме внимателно в пудра захар. Оставете да изтинат /ако успеете да ги опазите  :smile1:/ На мене ми излезнаха  50 бр.

Да Ви е сладко!
източник:taste of home
« Последна редакция: 03 Февруари 2008, 12:13:22 от petrina »

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2066
  • Еми
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #27 -: 04 Февруари 2008, 12:13:54 »
Petrina, През почивните дни правих с една приятелка кекса ти с доматено пюре. Стана много вкусен.  :thumbup: За съжаление нямах фото и не мога да се отчета със снимков материал.Благодаря за рецептата от името и на двете ни.

hgirl

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 584
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #28 -: 04 Февруари 2008, 12:52:32 »
Petrina, благодаря за рецептата за мъфини с ябълки и овесени ядки. Станаха много вкусни! Засега отложих мъфините с трици, защото като реших да ги правя и на магазините около нас свършиха триците..... >:( :(

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina
« Отговор #29 -: 04 Февруари 2008, 13:01:37 »
Emili радвам се кекса с доматено пюре Ви е харесал, винаги като ми хартиса доматено пюре го правя, и винаги става  :thumbup:

hgirl найстина мъфините с ябълки и овсени ядки стават хубави   :thumbup:, радвам се, че са се харесали, а за мъфините с трици имам и други рецепти можеш да ги погледнеш  :smile1:
« Последна редакция: 04 Февруари 2008, 14:11:56 от petrina »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Лекарства с доставкой на дом от MariaNonee
[27 Февруари 2020, 21:53:57 ]


Re: Марков мъжки бански на добра цена от jeneta
[24 Февруари 2020, 21:49:40 ]


Марков мъжки бански на добра цена от mariqna44
[24 Февруари 2020, 14:20:01 ]


Re: Заем от mariqna44
[23 Февруари 2020, 19:42:09 ]


Re: Гражданска на нов автомобил от mariqna44
[23 Февруари 2020, 19:04:16 ]


Re: Без работа, без пари от mariqna44
[23 Февруари 2020, 18:50:53 ]


Препараты для лечения дешевле не найти от MariaNonee
[22 Февруари 2020, 02:20:01 ]


Заем от jeneta
[21 Февруари 2020, 13:31:54 ]


Гражданска на нов автомобил от jeneta
[21 Февруари 2020, 12:59:00 ]


Без работа, без пари от jeneta
[21 Февруари 2020, 12:46:44 ]


Re: Дрехи за работа от jeneta
[18 Февруари 2020, 19:42:21 ]


Re: Дрехи за работа от mariqna44
[18 Февруари 2020, 19:24:33 ]


Re: Спешна нужда от пари от mariqna44
[18 Февруари 2020, 10:03:51 ]


Дрехи за работа от jeneta
[18 Февруари 2020, 09:53:16 ]


Re: Спешна нужда от пари от jeneta
[17 Февруари 2020, 14:00:53 ]


Re: Коледни и Новогодишни кулинарни трепети от kokochka
[16 Февруари 2020, 14:00:44 ]


Спешна нужда от пари от mariqna44
[16 Февруари 2020, 13:59:34 ]


Re: На зимен курорт от mariqna44
[12 Февруари 2020, 23:47:20 ]


На зимен курорт от jeneta
[12 Февруари 2020, 23:32:34 ]


широкоформатная печать на самоклейке от Antoniomky
[10 Февруари 2020, 01:34:50 ]