ПРОДУКТИ: 2-3 глави червено цвекло (предварително сварено и след това обелено) 300 г.извара 50 г. обезкостени маслини няколко ореха 2-3 скилидки чесън 2 с.л чили сос черен пипер къри
ПРИГОТВЯНЕ:
Цвеклото , орехите и маслините се нарязват на малки кубчета. Изварата се хомогенизира с няколко лъжици сок от вареното цвекло. Всички продукти се разбъркват добре. Могат да се добавят 2-3 нарязани кисели краставички , но това не е задължително. Салатата е много вкусна и без сол и мазнина. Лютивите съставки могат да се пропуснат.
Tango
Помощник-готвач
Публикации: 385
Той ме обича!
От година-две се опитвам да се храня по-здравословно, дали успявам е друг въпрос, но често у дома се консумира извара, един чудесен продукт. В повечето случаи като солени пастети с подправки и различни зеленчуци. Но вчера фантазията ми /и гладът за нещо сладичко/ роди следната идея: безсолна извара, мед, канела, орехи и ситно нарязана праскова или някакъв друг плод, може и сушени плодове. Неочаквано добра комбинация! Съотношението е както ви се харесва, а шприцовано върху бисквитки, получи одобрението и на децата.
Активен
Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!
Tango
Помощник-готвач
Публикации: 385
Той ме обича!
Пастет от извара за санвичи
Извара - 300гр., зехтин - 3 с. л. зелени подправки - магданоз, копър, перца лук или праз ситно нарязани сол на вкус Всичко се разбива добре и се намазват филийки препечен черен хляб.
За повече разкош се гарнира с нарязана краставичка /може и кисела/, маслини, варено яйце....
Активен
Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!
Преди време записах от Бон Апети тази рецепта, гост беше д-р Виргиния Минчева и готвеха здравословни ястия. Става много вкусен, а и полезен крем. Крем "Будуик" не знам откъде идва името
500 г извара 3 с.л. зехтин 2 бр. средно големи банани 2 с.л. ленено семе 50 г сурови белени орехи 3 с.л. мед 50 г стафиди
Изварата се смесва със зехтина и се разбива с миксер. Към сместа се добавят намачканите с вилица банани, смляното в блендер ленено семе, смлените орехи и медът. Готовата смес се сипва в чаши и се украсява със стафидите.