Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 12:43:37

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Полезно Здравословен начин на живот (Модератори: Mariana G, tanita, sladka hapka, bordovsky) Тема: Извара - здравословни рецепти « назад напред »
Страници: 1 [2] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Извара - здравословни рецепти  (Прочетена 23654 пъти)
« Отговор #15 -: 15 Юни 2007, 13:15:58 »
s_la
Чирак
*
Публикации: 23

с домашна извара може ли да се направи крем за тирамису
Активен
« Отговор #16 -: 15 Юни 2007, 16:44:24 »
Mariana G
Глобален Модератор
Гурман
Публикации: 1863

Може smile1 но трябва хубаво да я претриеш през сито, за да стане по - кремообразна...е, вкуса ще е по - различен, но пак ще е вкусно Tongue
Активен

Мало знать себе цену, нужно еще пользоваться спросом!

« Отговор #17 -: 15 Юни 2007, 17:45:53 »
bordovsky
Глобален Модератор
Гурман
Публикации: 3869
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща
Искам да добавя, че домашната извара трябва да е безсолна... и мисля, че тирамисуто ще стане даже по-вкусно Tongue
Активен

« Отговор #18 -: 20 Февруари 2008, 17:46:49 »
Леля Ог
Главен Готвач
Публикации: 511

ПРЕДЯСТИЕ ОТ ИЗВАРА И ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

ПРОДУКТИ:
2-3 глави червено цвекло (предварително сварено и след това обелено)
300 г.извара
50 г. обезкостени маслини
няколко ореха
2-3 скилидки чесън
2 с.л чили сос
черен пипер
къри

ПРИГОТВЯНЕ:

Цвеклото , орехите и маслините се нарязват на малки кубчета. Изварата се хомогенизира с няколко лъжици сок от вареното цвекло. Всички продукти се разбъркват добре. Могат да се добавят 2-3 нарязани кисели краставички , но това не е задължително. Салатата е много вкусна и без сол и  мазнина. Лютивите съставки могат да се пропуснат.
Активен
« Отговор #19 -: 26 Февруари 2008, 14:10:14 »
bobito2
Калфа
**
Публикации: 194

една рецепта от моето детство.

ПАСТЕТ ОТ ИЗВАРА

• извара
  • червен пипер
  • чесън

изварата се разбърква с червения пипер и пресования чесън и се намазва на филийки.
най-вкусните филийки на света.

[/list]
Активен

« Отговор #20 -: 27 Юли 2008, 13:38:20 »
Tango
Помощник-готвач
Публикации: 385
Той ме обича!

Ел. поща
От година-две се опитвам да се храня по-здравословно, дали успявам е друг въпрос, но често у дома се консумира извара, един чудесен продукт. В повечето случаи като солени пастети с подправки и различни зеленчуци. Но вчера фантазията ми /и гладът за нещо сладичко/ роди следната идея: безсолна извара, мед, канела, орехи и ситно нарязана праскова или някакъв друг плод, може и сушени плодове. Неочаквано добра комбинацияthumbup Съотношението е както ви се харесва, а шприцовано върху бисквитки, получи одобрението и на децата.  ok
Активен

Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!
« Отговор #21 -: 28 Юли 2008, 20:31:45 »
Tango
Помощник-готвач
Публикации: 385
Той ме обича!

Ел. поща
Пастет от извара за санвичи

Извара - 300гр.,
 зехтин - 3 с. л.
 зелени подправки - магданоз, копър,
 перца лук или праз ситно нарязани
 сол на вкус
 Всичко се разбива добре и се намазват филийки препечен черен хляб.

За повече разкош се гарнира с нарязана краставичка /може и кисела/, маслини, варено яйце....
Активен

Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!
« Отговор #22 -: 08 Август 2008, 21:10:02 »
petty
Главен Готвач
Публикации: 708
chocoholic

Преди време записах от Бон Апети тази рецепта, гост беше д-р Виргиния Минчева и готвеха здравословни ястия. Става много вкусен, а и полезен крем.  smile1

Крем "Будуик"

не знам откъде идва името

500 г извара
3 с.л. зехтин
2 бр. средно големи банани
2 с.л. ленено семе
50 г сурови белени орехи
3 с.л. мед
50 г стафиди

Изварата се смесва със зехтина и се разбива с миксер. Към сместа се добавят намачканите с вилица банани, смляното в блендер ленено семе, смлените орехи и медът. Готовата смес се сипва в чаши и се украсява със стафидите.
Активен
Страници: 1 [2] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Полезно Здравословен начин на живот (Модератори: Mariana G, tanita, sladka hapka, bordovsky) Тема: Извара - здравословни рецепти « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio