Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
20 Март 2010, 16:08:08

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: ТОПЛА ЗАСТРОЙКА ЗА СУПА « назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: ТОПЛА ЗАСТРОЙКА ЗА СУПА  (Прочетена 20259 пъти)
« -: 08 Април 2006, 18:14:56 »
селянка
Чирак
*
Публикации: 9
Иначе гражданка

Ел. поща
Да се разпиша и аз! Smiley
Не съм сигурна, че тук е мястото, но да споделя как правя застройката за супи. Знам я от една готвачка. Най-ценното е, че когато се затопля супата повторно, застройката не става на "парцали", както обикновената.
ТОПЛА ЗАСТРОЙКА ЗА СУПА
В тенджерка (може и в друг съд, какъвто имате, но да не е тиган) се разбива 1 яйце, 1 с.л. брашно и 1 ч.ч. кисело мляко. Загрява се на котлон, бърка се непрекъснато, докато се сгъсти - както се прави крем. Когато се сгъсти, се налива от супата в застройката, вари се около 1-2 мин. и се излива в готовата супа. Разбърква се и е готово.
Това е! Ако имате въпроси, питайте!
« Последна редакция: 11 Април 2006, 15:23:00 от natalyna » Активен
« Отговор #1 -: 11 Април 2006, 15:16:48 »
kalina
Главен Готвач
Публикации: 533

Точно така знам и аз тази застройка (ние в къщи я наричаме "варена") от майка ми , която е била кухненски работник. Вярно- малко повече работа е, но пък резултата е гарантиран и я препоръчвам горещо!
Активен
« Отговор #2 -: 14 Ноември 2006, 14:09:06 »
bopsi
Калфа
**
Публикации: 112

Тази застройка само я бях чувала. На питането ми как става , не получавах свестен отговор.
Благодарности за точната рецепта!
Супата ми вече има съвсем различен вкус Tongue
Активен
« Отговор #3 -: 14 Ноември 2006, 14:32:26 »
stertje
Калфа
**
Публикации: 236

Ел. поща
Има един доста един лесен начин застройката ви да не се пресича никога. Просто отделяте желтъка от белтъка и ползвате само желтъка. Успеха ви е гарантиран. Tongue icon_idea flower
Активен

« Отговор #4 -: 14 Ноември 2006, 14:42:21 »
bopsi
Калфа
**
Публикации: 112

Стерче, аз до сега така правих , но супата не ставаше плътна , ами една такава ....като размита bruise
А сега като си я застроих с топлата застройка ... е ами това е друго нещо... yahoo, и като я претоплих после , ги нямаше ония парцаливи нещица  Wink
Активен
« Отговор #5 -: 14 Ноември 2006, 14:47:07 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8747
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Има един доста един лесен начин застройката ви да не се пресича никога. Просто отделяте желтъка от белтъка и ползвате само желтъка. Успеха ви е гарантиран. Tongue icon_idea flower

аааааа, нищо не изхвърляме ние (после на белтъците трябва да търся приложение пък  cranky) - наемеш ли чалъма на топлата застройка - няма проблеми. Много е лесно като свикнеш.  Освен това плътността както казва bopsi на супата е друга  Roll Eyes
Активен

« Отговор #6 -: 14 Ноември 2006, 16:34:17 »
Shonny
Чирак
*
Публикации: 39
104304760
................................ и като я претоплих после , ги нямаше ония парцаливи нещица  Wink
За това, предполагам, я знам като "ресторантьорска" застройка - колкото и пъти да претопляш супата, няма да се пресече и да личи, че не е прясно сготвена.  devil
Активен
« Отговор #7 -: 14 Ноември 2006, 18:15:18 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Shonny   clapping clapping clapping това е стар трик по столове и ресторанти, от мама го знам  Smiley Дори там наблягат на брашното с цел плътност
Активен

« Отговор #8 -: 14 Ноември 2006, 20:28:26 »
stertje
Калфа
**
Публикации: 236

Ел. поща

аааааа, нищо не изхвърляме ние (после на белтъците трябва да търся приложение пък  cranky) - наемеш ли чалъма на топлата застройка - няма проблеми. Много е лесно като свикнеш.  Освен това плътността както казва bopsi на супата е друга  Roll Eyes
Можеш да ги използваш на другия ден например за:
Сваряваш малко оризче,разлини зеленчуци и запържваш набързо белтъжите и ги прибавяш и тях. Wink Smiley
Не съм пробвала горната застройка, но нищо не ми пречи и да опиатм. flirt flower
Активен

« Отговор #9 -: 16 Декември 2006, 15:52:01 »
Росси
Гост

Ел. поща
 Искам да пипитам,някой знае ли за застройка без яйца!Имам дете на годинка и не ми се иска да му давам яйце....а искам супичката да е по плътничка.....Благодаря предварително...
Активен
« Отговор #10 -: 16 Декември 2006, 16:17:40 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Росси, направи я без яйце - разбиваш кисело или прясно мляко - с каквото я правиш + 2 лъж брашно, това на съвсем слаб котлон, после от супата наливаш в застройката и бъркаш както е на котлона, после връщаш обратно. Ако не си чела тук темата за топла застройка - ще ти пусна линк, само че махаш яйцата - пак става плътна и вкусна супа.

да бе, ще ти пусна линк - че ти си си в темата, ама явно аз не съм  Embarrassed
« Последна редакция: 16 Декември 2006, 16:30:31 от pep-4o » Активен

« Отговор #11 -: 16 Декември 2006, 16:28:04 »
Росси
Гост

Ел. поща
Благодаря ви много!!!!
Активен
« Отговор #12 -: 10 Март 2007, 18:49:20 »
дони
Гост

Ел. поща
.......... Когато се сгъсти, се налива от супата в застройката, вари се около 1-2 мин. и се излива в готовата супа. Разбърква се и е готово.
Това е! Ако имате въпроси, питайте!
Супата нали не трябва да се чака да истине за да се налее към застройката?
Активен
« Отговор #13 -: 10 Март 2007, 18:51:09 »
morska fauna
Главен Готвач
Публикации: 871

не се чака да изстине супата  Smiley
Активен

girl_prepare_fish  Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението... nyam
Страници: [1] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: ТОПЛА ЗАСТРОЙКА ЗА СУПА « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio