Автор Тема: Шоколад със сметана  (Прочетена 6271 пъти)

MAZA57

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 86
Шоколад със сметана
« -: 30 Декември 2007, 08:17:28 »
         Много моля някой да ми каже, как става номера с разтопен шоколад и течна сметана за заливка на торта, има ли някакво съотношение шоколад- сметана. Спешно ми е! Ако може малко по-подробно обяснение, защото не съм компетентна в тази част. Благодаря предварително и признателности. Просто съм възхитена от вашите кулинарни способности.  :'( :'( :'( Тъжно ми е че съм толкова неука

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 18866
Re: Шоколад със сметана
« Отговор #1 -: 30 Декември 2007, 09:12:32 »
Айде спешно аз да си кажа, пък другите като си отспят  ;D

И не си  мисли, че всички са се родили научени.

По принцип шоколада се загравя със сметаната до разтопяването му и след това се охлажда няколко часа. Тогава се разбива. Аз само веднъж направих така и не ми се разби  както трябва.
Правя го: Разбивам сметаната, през това време шоколада се разтопява в мв-та. Наливам по малко от него в разбитата вече сметана и продължавам да бъркам - но общо не трябва да е повече от минута време.

Съотношението ми е 150 гр шоколад на 400мл сметана.
Да и шоколада ми е черен кувертюр.
« Последна редакция: 30 Декември 2007, 09:39:31 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

maksimalistkata

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 996
  • главен сладкар
Re: Шоколад със сметана
« Отговор #2 -: 30 Декември 2007, 10:58:55 »
 :smile1: Здравей MAZA57,незнам какво си замислила като идея, дали за торта или за крем в чаши, но ако си решила да правиш крем като на гараш торта, трябва да стоплиш на водна баня сметаната със захарта и после натрошения шоколад , бъркаш докато се разтопи и оставяш няколко минути да си поври на водната баня.Оставяш да изстине и чак на другия ден разбиваш с миксер на бързи обороти ,докато се получи лек и пухкав крем,биенето продължава доста, за да стане такъв и цвета леко просветлява, но ако ли си решила да е в чаши може да се възползваш от предложението на pep-4o, това е по лесния вариант,но не бих казала че има същия вкус.Рецептата съм я предлагала и друг път за гараш крем , но ще я напиша пак -400г сметана, 170г захар,500г чист шоколад :smile1:Това ти е крем за торта , ако искаш да я заливаш с шоколад то, на 200г шоколад се полага 40-50г олио , тогава се получава темпериран шоколад,за заливка на торти, ако пък сложиш същото количество сметана, се получава шоколадов сос ,със който също може да заливаш , но ще се наложи да изчакаш леко да се охлади , и при шоколада така се процедира.Мисля че ще се получи , при малко повече старание от твоя страна,  :smile1:

MAZA57

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 86
Re: Шоколад със сметана
« Отговор #3 -: 30 Декември 2007, 17:22:31 »
     Pep-4o, да се отчета, кремчето стана супер
     Maksimalistkata, трябваше ми за торта, но ще се пробва и твоя вариант. Хиляди благодарности :flower:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 18866
Re: Шоколад със сметана
« Отговор #4 -: 30 Декември 2007, 17:27:57 »
Радвам се, че ти е харесало  :smile1:
Аз предимно него слагам на торти и си го харесваме  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • Захарно петле: Kъде не можеш да публикуваш?
    29 Март 2015, 14:16:30
  • cockerlover: Хммм...защо не мога да публикувам?
    29 Март 2015, 11:51:24
  • pep-4o: Роси, каквото направиш. И аз съм свободен електрон, ще идвам, когато кажеш
    21 Март 2015, 11:26:19
  • KrokozabYl: аз съм навита и на френската нуга :) да дегустирам де
    21 Март 2015, 11:21:02
  • ROSPOP: писах писах.............. къде ми отиде съобщението не знам?
    21 Март 2015, 09:27:06
  • ROSPOP: хахха , бива, понеже ПАК съм свободен електрон ме напъва да правя необичайни неща  - още узрявам за френския макарон - продуктите са налице ама ме дразни това престояване на белтъците - 3 дена
    21 Март 2015, 09:25:57
  • pep-4o: Пък се кандидатирам за редовен дегустатор
    19 Март 2015, 20:48:37
  • pep-4o: Роси, можеш да започнеш да правиш по всичките рецепти, които си намерила.
    19 Март 2015, 20:48:31
  • pep-4o: :girl_haha:
    19 Март 2015, 17:37:29
  • ROSPOP: Благодаря, провеврих но не намирам десерта, ще търся още.
    14 Март 2015, 13:00:44
  • ceckavd: виж тук дали нещо ще ти свърщи работа
    12 Март 2015, 16:42:53
  • ceckavd: http://gotvach.bg/izbrano/%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82-%D0%A4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%9D%D1%83%D0%B3%D0%B0
    12 Март 2015, 16:42:38
  • ROSPOP: френска нуга
    10 Март 2015, 19:58:10
  • ROSPOP: Здравейте, преди месец опитах (само лъжичка) десерт НУГА в мр. Пица, и все ми е в ума. Но не намирам рецепта, излизат му сладоледи нуга, а десерта не беше сладоледен. Ако някой знае рецепта моля да я спдели.
    10 Март 2015, 19:57:25
  • pep-4o: ;D пак ли съм ги вършила такива
    10 Март 2015, 15:45:20
  • GolemDZVER: или да не ти бъркат отчета? :yahoo:
    09 Март 2015, 13:53:23
  • GolemDZVER: Пепиии, пак си "заключила" отчетната?Да не можем да си вземем от тортичката, а?
    09 Март 2015, 13:52:06
  • Aura: :)))))))))))))))
    24 Февруари 2015, 06:38:10
  • Aura: Извинявам се..сгреших графата..
    24 Февруари 2015, 06:38:06
  • Aura: азербайджанската кухня
    24 Февруари 2015, 06:37:47
  • marabu: честит на всички празнуващи
    14 Февруари 2015, 19:48:18
  • GolemDZVER: Даже още не сме се напили
    14 Февруари 2015, 19:32:55
  • blqsak: честит празник,на всички!
    14 Февруари 2015, 11:40:57
  • blqsak: да не започвам :)
    13 Февруари 2015, 19:14:22
  • pep-4o: :smile1:
    13 Февруари 2015, 17:30:39
  • pep-4o: някой да се похвали?
    13 Февруари 2015, 17:18:02
  • pep-4o: ;D Хайде петък, 13-ти
    13 Февруари 2015, 17:17:58
  • GolemDZVER: Надявам се ВалеТата да ни извинят
    11 Февруари 2015, 17:38:48
  • GolemDZVER: Вчера, Кро, някои забравиха и да ядат - че нямаха времЕ
    11 Февруари 2015, 17:32:44
  • Mariana G: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/board,15.0.html
    11 Февруари 2015, 13:18:06

* Последното от форума

Re: Кой какви ги сготви през АПРИЛ! от malena
[Днес в 16:26:59]


Re: Кой какви ги сготви през АПРИЛ! от malena
[Днес в 16:24:13]


Re: прИмоции ........ от Did_ka
[Днес в 14:52:54]


Re: Печено агне от verabel
[Днес в 14:27:40]


Re: прИмоции ........ от ceckavd
[Днес в 12:18:27]


Re: прИмоции ........ от Did_ka
[Днес в 11:55:15]


Re: Кой какви ги сготви през АПРИЛ! от Did_ka
[Днес в 11:41:31]


Re: Кой какви ги сготви през МАРТ! от marabu
[Днес в 08:17:02]


Кой какви ги сготви през АПРИЛ! от marabu
[Днес в 08:16:06]


Re: Кой какви ги сготви през МАРТ! от KremenaG
[31 Март 2015, 19:47:34 ]


Re: Салати - III от KremenaG
[31 Март 2015, 19:46:40 ]


Re: Салати - III от pep-4o
[31 Март 2015, 18:07:39 ]


Re: Кой какви ги сготви през МАРТ! от pep-4o
[31 Март 2015, 17:59:59 ]


Салата от гриловани зеленчуци с печено сирене Халуми от pep-4o
[31 Март 2015, 17:58:26 ]


Re: Великден 2015!Да направим козунака и да боядисаме яйцата ... от pep-4o
[31 Март 2015, 16:50:31 ]


Re: Печено агне от ceckavd
[31 Март 2015, 16:12:49 ]


Re: Великден 2015!Да направим козунака и да боядисаме яйцата ... от KrokozabYl
[31 Март 2015, 14:56:28 ]


Re: Великден 2015!Да направим козунака и да боядисаме яйцата ... от KremenaG
[31 Март 2015, 14:04:45 ]


Re: Печено агне от verabel
[31 Март 2015, 13:54:29 ]


Re: Великден 2015!Да направим козунака и да боядисаме яйцата ... от KrokozabYl
[31 Март 2015, 12:18:59 ]