Автор Тема: Записки от кухнята на Емили  (Прочетена 386159 пъти)

didcheto_

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #225 -: 14 Април 2009, 20:00:36 »
Емили .... невероятна си , не бях готвила от студентските си години сега като видях рецептите и снимките и направо ме вдъхновихте,сега за първи път съм тук и разглеждам обширно форума и започвам и аз да .... ::) :thumbup: импровизирам,скоро бях на гости и там направиха баница мн интересна ,6те се опитам и аз да я направя и ще пратя снимки и рецепта :)

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #226 -: 14 Април 2009, 20:19:20 »
Благодаря ти. Ще чакам с нетърпение.  :thumbup:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #227 -: 14 Април 2009, 20:26:08 »
Пепи,изпреварих те този път.  :yahoo: Вече съм готова с гъбите ,а ти още сигурно ги режеш....на,на,на... И за да те ядосам напълно,приготвих ги с микс от рижики,съждивки,масловки и сърнели. Ще ме педизвикваш,а? Ръкавица щяла да ми хвърля....


 :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

ще ме ядосаш, друг път  :beee: :beee: твоите гъби изобщЕ ги няма в рецептата!  ей тези по-долу вече са друга работа  :thumbup:

Еми, благодарско за рецептата  :air_kiss: ние си хапваме, докато чакаме вечерята  :smile1: Йоли така си ги мисли. Че ние работим де  :exclaim:

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #228 -: 14 Април 2009, 21:14:29 »
Ами.......... Отново ви благодаря:flower:...... страшно съм щастлива  :blush2:.


Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #229 -: 14 Април 2009, 21:20:32 »
Сицилианска капоната
 / Caponata Siciliana /


1 патладжан
1 тиквичка
2 печени червени пиперки
2 гл. кромид лук
2 стръка пресен чесън
400 гр. домати от буркан
20-тина черни маслини без костилки
2 ч.л. каперси
2 ч.л. оцет Балсамико
20 мл. зехтин
20 мл. олио
морска сол
захар



                                 Обелете патладжанът, нарежете го на кубчета, осолете добре и оставете да се отцеди от горчивината. Останалите заленчуци се нарязват – тиквичката на кубчета, лукът на дебели полумесеци, чесънът-на дребно и пиперките-на ленти. След като се отцеди, патладжанът се измива със студена вода и се подсушава.  В дълбок тиган се загрява смес от равни количества зехтин и олио, патладжанените кубчета се запържват до омекване, след което се изваждат. На тяхно място се слага лукът. Като стане стъклен, се добавят последователно, през 2-3 минути, тиквичката, чесънът, пиперките и накрая маслините. Изсипват се доматите, подправя се със сол на вкус и 1-2 щипки захар, и се разбърква. Оставя се да къкри на тих огън, докато изври водата на доматите и ястието остане само на мазнина. Патладжанът се връща в тигана и се добавят каперсите и балсамикото. Разбърква се и оставя още 3-4 минути.

* Има различни рецепти за капоната в Италия. Тази рецепта пробвах със семейството си в дома на една много приветлива дама в Месина – сеньора Лаура Реньоти.
« Последна редакция: 14 Април 2009, 21:37:40 от Emili »

zoica

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1300
  • Живка
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #230 -: 15 Април 2009, 12:58:21 »
Еми,много ми допаднаха рецептите ти-ще пробвам и ще докладвам.
"Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш напълно"!
http://receptitenazoii.blogspot.com/

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #231 -: 15 Април 2009, 16:45:14 »
Настанявай се удобно и добър апетит, Zoica! Ще чакам отзивите ти. :smile1:

 

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #232 -: 20 Април 2009, 18:22:34 »
Зеленчуци “Тусик”

Патладжани
Домати
Тиквички
Пресен чесън
Магданоз
Олио
Оцет
Сол на вкус


  • Патладжаните се обелват и нарязват на колелца.
  • Осоляват се добре и се оставят да се отцедят от горчивината.
  • През това време доматите и тиквичките също се нарязват на колелца.
  • Магданозът и чесънът се наситняват.
  • Приготвя се дресинг от магданозът, олио, оцет и сол на вкус.
  • Отцедените патладжани се измиват със студена вода и се подсушават.
  • В сгорещена мазнина се изпържват и тиквичките и патладжаните.
  • След това е лесно. В стъклен или друг съд с капак се редат пластове:
          Патладжан и/ или тиквички, нарязания чесън, наръсва се с дресинг и се покрива с домати и така, докато свършат продуктите.
  • Слага се капакът и се оставя да се охлади напълно на стайна температура.Колкото по – дълго, толкова по-добре.




Източник : Кулинарен клуб Irina

* В рецептата си, авторката е използвала само патладжани, затова и оригиналното и название е “Патладжани “Тусик””

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #233 -: 25 Април 2009, 21:51:34 »
Зимна каварма с праз

800 гр. свинско месо
3 стръка праз
300 гр. печени пиперки
150 - 200 мл. червено вино
олио
чубрица
сол и чер пипер



  • Приготвяме марината от виното, олиото и подправките.
  • Месото се нарязва на хапки и се слага в маринатата.
  • Обърква се хубаво и се оставя в нея поне два часа.
  • След това всичко се прехвърля в тиган с капак.
  • Задушава се на тих огън под капак за около час.
  • Добавят се едро нарязаните праз и пиперки.
  • Кавармата се задушава още 15-тина минути.





Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #234 -: 26 Април 2009, 21:22:44 »
Миди във винен сос

300 гр. сварени мидени ядки
1 к.ч. червено вино
2 к.ч. смлени домати
3 с.л. олио
3 ск. чесън
2 с.л. уни сос
2 бучки захар
1 ч.л. вегета



  • Слагаме мидените ядки в съд и ги заливаме с виното. Добавяме уни сосът , вегетата и ситно нарязания чесън.
  • Разбъркваме и оставяме мидените ядки в маринатата за 30 – тина минути.
  • В тиган загряваме олиото, изсипваме доматите и поръсваме със захарта.
  • Разбъркваме и оставяме сосът да къкри на тих огън, докато намали обема си наполовина.
  • Добавяме мидените ядки, заедно с маринатата и оставяме ястието да къкри, докато изври алкохола.
  • Сервираме мидите със задушен ориз с домати.



Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #235 -: 27 Април 2009, 20:21:06 »
Пилешка супа със спанак и ориз

300 гр. пилешко месо
400 гр. спанак
2 моркова
2 стръка зелен лук
2 стръка пресен чесън
2 яйца
100 гр. сирене
1 ч.л. вегета
3 с.л. олио



  • Пилешкото месо се сварява в подсолена вода.
  • Обезкостява се, месото се накъсва, а бульонът се прецежда.
  • Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват не много ситно.
  • В тенджера се сгорещява олиото и се задушават първо морковите.
  • Като започнат да омекват, се добавят спанакът, лукът и чесънът.
  • Задушават се още 15-тина минути и се добавя оризът.
  • Като стане стъклен се добавя месото, вегетата и се залива с бульона.
  • Супата се готви, докато се свари оризът.
  • Сиренето се намачква с вилица и се разбърква добре с яйцата.
  • Щом оризът се свари, отместваме тенджерата от котлона.
  • Разреждаме яйчената застройка с бульон и после я изсипваме в супата.
  • Връщаме супата обратно на котлона и го изключваме.
  • Супата се оставя, докато той изстива / трябва й само да клокне, заради яйцата/.



Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #236 -: 28 Април 2009, 08:23:44 »
Баница с майонеза

1 пакет готови кори за баница - 400 гр.
300 гр. сирене
4 яйца
150 гр. майонеза
150 гр. кисело мляко
1 ч.л. сода
щипка сол
олио



  • Сиренето се намачква с вилица и се разбърква добре с 3 от яйцата.
  • Една кора намазваме с олио, покриваме с втора кора и отново намазваме с олио.
  • Отгоре разпределяме плънка и навиваме на руло.
  • Така приготвяме и останалите кори и ги подреждаме в намазнена тава.
  • Приготвяме заливката.В съд разбиваме последното яйце със щипка сол и майонезата.
  • Слагаме содата в киселото мляко и разбъркваме добре. Щом шупне го изсипваме в яйчената смес.Разбъркваме.
  • Нарязваме баницата на парчета и я заливаме със заливката.
  • Раздрусваме леко тавата, да влезе заливка в разрезите и оставяме баницата да почине 10 минути.
  • Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  • Готовата баница напръскваме с вода, покриваме с кърпа оставяме да се задуши 15-тина минути.

FINDUS

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 527
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #237 -: 01 Май 2009, 16:26:49 »
Eмили ,ако знаеш от кога търся рецептата за баница с майонеза,веднага си копнах твоята  :yahoo:.Изглежда супер

dove

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2717
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #238 -: 01 Май 2009, 17:44:16 »
Става много вкусна, правила съм я преди доста време и всички си хапнаха с удоворствие :smile1:
Браво, Емили :thumbup: :air_kiss:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #239 -: 02 Май 2009, 20:03:41 »
Благодаря ви, момичета. Радвам се, че ви е харесала :air_kiss:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[Днес в 22:29:01]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]