Автор Тема: Записки от кухнята на Емили  (Прочетена 386489 пъти)

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #210 -: 15 Март 2009, 17:17:19 »
Къри картофи с пармиджано

1-1,2 кг. картофи
100 мл. сметана за готвене
100-150 мл. зеленчуков бульон
50 гр. масло
30 гр. настъргано пармиджано
6 ск. чесън
2 ч.л. къри на прах
1 ч.л. готова подправка за картофи
1/2 ч.л. кимион
сол и чер пипер на вкус
магданоз



  • Обелените и измити картофи нарежете на едро, заедно с чесъна, и сложете в намазана с масло тава с капак от йенско стъкло.
  • Поръсете с подправките, сол и чер пипер на вкус.Залейте с бульона и разбъркайте.
  • Разпределете отгоре половината от маслото на парченца и печете под капак в умерена фурна.
  • Десетина минути преди да извадите ястието, махнете капакът, долейте сметаната и ситно нарязан магданоз и разбъркайте.
  • Разпределете отгоре и останалото масло, поръсете с пармиджаното и допечете ястието без капак.

* Ако ползвате тава без капак, я покрийте с домакинско фолио.                                 

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #211 -: 21 Март 2009, 19:52:18 »
Емка , най-после се добрах до пустите му крака....Ама то голяма вкусотия , бе , момиче....И виното не стигна , лоша работа....

Благодаря , скъпа , прелестно мезе.  :thumbup:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #212 -: 22 Март 2009, 13:34:13 »
Направо се изчервих.  :blush2:

Не знам какво да кажа, Йоли. Много съм радостна , че ви е допаднало крачето. Благодаря. :air_kiss:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #213 -: 23 Март 2009, 20:52:55 »
Ориз по средиземноморски

200 гр. ориз
200 гр. черни обезкостени маслини
500 гр. смлени домати
3 печени пиперки
1 морков
1 гл. лук
3 ск. чесън
7-8 с.л. олио
магданоз
зеленчуков бульон



  • Почистеният ориз накиснете за 30 мин. в студена вода.
  • Нарежете морковът, пиперките, лукът и чесънът на едро.
  • Загрейте олиото и запържете в него лукът.
  • Като стане стъклен, добавете последователно морковът, пиперките и накрая чесънът.
  • Пържете на умерен огън няколко минути и добавете доматите и ситно нарязан магданоз.
  • Когато сосът започне да се сгъстява, добавете оризът, маслините и подправки на вкус.
  • Пържете 5 мин., като разбърквате, за да не загори ориза.
  • Прехвърлете в тава и залейте със зеленчуков бульон в съотношение 3:1 с ориза.
  • Печете в умерена фурна.





Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #214 -: 30 Март 2009, 20:52:38 »
Запечени пуешки рула

700 гр. пуешко филе
200 мл. бяло вино
7-8 с.л. олио
печени пиперки
кисели краставички
сол
бял пипер – смлян
готова подправка за пиле



                                 Пригответе марината от виното, 6 с.л. от олиото, бял пипер, сол и готовата подправка на вкус. Начукайте филетата на тънко и сложете в маринатата. Оставете ги поне за 1 час. През това време нарежете краставичките на филийки по дължина, а пиперките на широки ленти. Извадете филетата и ги сложете върху домакински найлон / прозрачно фолио/. Отгоре сложете пиперки, а върху тях краставички. С помощта на найлона навийте на стегнати рула.Оставете ги да се стегнат в хладилника / или за 10-тина минути в камерата /. След като ги извадите от хладилника, сгорещете останалото олио, отстранете найлона и запържете рулата за кратко от всички страни. Прехвърлете ги в тавичка, залейте ги с останалата течност от маринатата, покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 º фурна за 20-тина  минути.

  • По желание накрая може да ги поръсите с настърган кашкавал и да ги допечете  без фолио за да хванат коричка.


  • Приготвяла съм рулата и в тиган – След като ги запържите, прибавяте маринатата в тигана и малко вода и задушавате под капак отново за около 20 мин.




Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #215 -: 05 Април 2009, 21:57:40 »
Бистра пилешка супа с тиквички

250 гр. милешко месо
1 тиквичка
1 морков
2 стръка зелен лук
1 шепа фиде
3 с.л. олио
1 ч.л. вегета или подправка за супа
1,5 л. зеленчуков бульон
лимонов сок



   • Накъсайте пилешкото месо на парчета.
   • Нарежете почистените зеленчуци на дребно.
   • Загрейте олиото в тенджера и задушете месото.
   • Добавете морковът и лукът и долейте малко вода.
   • Продължете да задушавате още 15-тина минути.
   • Подправете с вегетата и долейте зеленчуковият бульон.
   • Когато супата е почти готова добавете тиквичката и фидето.
   • Щом фидето се свари, отместете от огъня.
   • Сервирайте супата подправена с лимонов сок.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #216 -: 11 Април 2009, 19:58:05 »
Бутер пица с грах и пиле

400 гр. бутер тесто
200 гр.  смлени домати
150 гр. пилешко месо
200 гр. грах
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
настъргано пармиджано
захар и сол
олио


  • Върху намазнена хартия за печене, разстиламе тестото. Намазваме го с олио и с вилица оформяме краищата.
  • Намазваме със смлените домати и поръсваме със сол и малко захар.
  • Отгоре разпределяме ситно нарязаните  лук и чесън, нарязаното пилешко месо и грахът.
  • Печем в предварително загрята фурна.
  • Накрая поръсваме с настъргано пармиджано.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #217 -: 12 Април 2009, 18:12:52 »
Привет, Емили :smile1:! Ама много вкусно това мезенце от свинско краченце бе :swoon: :thumbup:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #218 -: 12 Април 2009, 20:12:51 »
Привет, Весе!

Радвам се, че се харесало и във вашият дом. Благодаря.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #219 -: 13 Април 2009, 14:25:39 »
Пилешка супа с яйчена юфка

250 гр. Пилешко месо / 1 цяло бутче/
3 картофа
1 по-голям морков
100 гр. Грах
2 ск. чесън
2 яйца
6-7 с.л. прясно мляко
1 ч.л. подправка за супа
1,5 л. зеленчуков бульон
сол



              Сложете месото да се вари в 0,5 л. подсолена вода. Почистете картофите и морковът и ги нарежете на кубчета. Свареното пилешко извадете от тенджерата и на негово място сложете нарязаните зеленчуци. Долейте зеленчуковият бульон, подправката за супа и сол на вкус. Месото накъсайте на парчета и 10-тина минути преди зеленчуците да са съвсем готови, го върнете обратно в тенджерата. Добавете грахът и ситно нарязаният чесън и доварете. Разбийте яйцата с прясното мляко и малко сол. Изпържете на палачинки в леко намазнен тиган, след което ги нарежете на парчета / юфка/. При сервиране на супата, добавете от яйчената юфката във всяка чиния.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #220 -: 14 Април 2009, 17:05:44 »
Гъби "Табака"

250 гр. гъби печурки
3 ск. чесън
300 гр. смлени домати
олио
брашно
сол и черен пипер



  • Почистените и измити гъби се подсушават и нарязват на средно дебели филии.*
  • Овалват се в брашно, подправено със сол и чер пипер, и се слагат да се пържат в загрято олио.
  • Като получат златист загар се добавя нарязаният на филийки чесън, доматите и около 100 мл. вода.
  • Задушават се под капак около 10 минути, капакът се маха и ястието се оставя на тих огън, да се изпари излишната влага.

* Изполват се само гъбените шапки. Ако самите гъби са по-дребни, се използват цели, без да се режат.

Източник: Кулинарен клуб Irina
 

« Последна редакция: 14 Април 2009, 17:07:16 от Emili »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #221 -: 14 Април 2009, 17:47:00 »
Гъби "Табака"


Емке, това звучи лесно и вкусно  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #222 -: 14 Април 2009, 18:21:58 »
Цитат
Емке, това звучи лесно и вкусно 

Даже много.  :thumbup: Абсолютно по мой вкус.  :yahoo:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #223 -: 14 Април 2009, 19:16:33 »
Пепи,изпреварих те този път.  :yahoo: Вече съм готова с гъбите ,а ти още сигурно ги режеш....на,на,на... И за да те ядосам напълно,приготвих ги с микс от рижики,съждивки,масловки и сърнели. Ще ме педизвикваш,а? Ръкавица щяла да ми хвърля....

Емка,чудни са.Отиваме да ги хапнем.Благодаря,скъпа.  :thumbup:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #224 -: 14 Април 2009, 19:49:21 »
Просто съм............................без думи.

Много съм радостна, че са ви харесали.

Благодаря ви момичета. :air_kiss: :air_kiss:


 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от cvetozara123
[23 Октомври 2017, 22:09:49 ]


Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]