Автор Тема: Записки от кухнята на Емили  (Прочетена 386253 пъти)

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #120 -: 01 Юли 2008, 12:34:15 »
Ами аз сега видях............ :innocent:

Дано да ти хареса салатката, alexa_a , ще чакам отзиви.  ::)

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #121 -: 08 Юли 2008, 22:09:28 »
Пълнени наденици върху лук

600 гр. сурово-пушена наденица
3 гл. бял кромид лук / по- големи/
250 мл. сметана
кашкавал
вегета


                   Нарязваме лукът на полумесеци и го задушаваме под капак на не много силен огън с 1-2 с.л. вода. Като поомекне, наливаме сметаната и подправяме с вегета. Щом сосът започне да се сгъстява, го прехвърляме в тавичка. Надениците внимателно разполовяваме по дължина, но не докрая, и в разреза слагаме тънко нарязан кашкавал. Подреждаме ги върху лука и слагаме тавата във фурната. Запичаме в умерена фурна за около 30 минути.

По идея на Daily Cook

Ако не се лъжа,в оригиналното предложение, надениците бяха пълни със сирене и положени върху праз.

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1259
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #122 -: 09 Юли 2008, 14:12:48 »
Emili, много интересна идея за бърза вечеря! Такива рецепти търся - бързи, лесни, с малко продукти, пък и вкусни.  ;D Някоя вечер ще пробвам.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #123 -: 09 Юли 2008, 17:21:10 »
Petty, благодаря. Дано да ви допадне по вкус.  :smile1:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #124 -: 14 Юли 2008, 21:49:39 »
Кюфтета ала Венециана

........или нещо такова ;D

500 гр. кайма смес
200 гр. сирене
1 яйце
2 ск. чесън / или 1 стрък зелен/
2 с.л. галета
2 с.л. майонеза
150 гр. сметана
2 с.л. натурално нишесте



  • Омесваме каймата с яйцето, галетата, ситно нарязаният чесън и натрошеното сирене.
  • Оформяме на топки и ги оставяме да престоят около 30 минути.
  • Пускаме ги във вряща подсолена вода / около 1,5 л./ и варим, докато изплуват.
  • През това време в купа смесваме сметаната с нишестето и майонезата.
  • Изваждаме готовите кюфтета от бульона.
  • Разреждаме сметановата застройка с бульона, след което я изсипваме в тенджерата като постоянно разбъркваме.
  • Варим 5 минути и връщаме кюфтета в соса.
  • Оставяме ястието на тих огън още няколко минути, докато сосът се сгъсти.

Източник: ами................

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #125 -: 19 Юли 2008, 19:44:51 »
Свинско къри сос

500 гр. свинско месо
2 гл. кромид лук
2 с.л. кисело мляко
100 -120 гр. готварска сметана
6 ск. чесън
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. Уни сос
2 с.л. олио
1 ч.л. вегета
1 ч.л. къри
1 щипка сумак
1 щипка смляно индийско орехче



                        Нарязваме месото на късчета, лукът и чесънът - на ситно. Запържваме ги заедно в по-дълбок тиган с олиото за около 5 минути, като постоянно разбъркваме. След това доливаме вряла вода, до средата на месото и задушаваме под капак, на умерен огън, 30 минути. Ако се налага от време на време доливаме по малко вода, за да не загори месото. През това време смесваме сметаната с киселото мляко и подправките, и разбъркваме добре. Отместваме тиганът от огъня и заливаме месото със сметановата смес. Разбъркваме добре, връщаме ястието на огъня и оставяме да се готви, докато сосът се сгъсти.

* Ястието може да се поднесе както самостоятелно, така и с гарнитура от ориз.

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #126 -: 20 Юли 2008, 15:54:18 »
Emili, много апетитно изглежда това Свинско къри сос! Мммм!  :thumbup:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #127 -: 20 Юли 2008, 17:55:25 »
Даааааа, и не само изглеждаШЕ. Беше много вкусно. Но както казват хората "Хубавите работи свършват бързо".

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #128 -: 20 Юли 2008, 18:16:38 »
Фузили с грах и шунка

300 гр. фузили
200 гр. шунка
200 гр. замразен грах
2 ск. чесън
1-2 с.л. Уни сос
вегета
олио



  • Фузилите се сваряват в голямо количество подсолена вода, според указанието на опаковката.
  • В дълбок тиган или касерола слагаме грахът да се задушава под капак, без да се размразява.
  • През това време наситняваме, с блендер или на ръка, шунката и чесънът.
  • Щом водата на грахът се изпари, добавяме шунката, чесънът, уни сосът и 1-2 с.л. олио.Подправяме с вегета.
  • Задушаваме още няколко минути, докато грахът съвсем омекне и сваляме от огъня..
  • Сварената паста оставяме да се отцеди добре от водата *, след което я връщаме обратно в тенджерата на огъня.
  • Наръсваме с олио и разбъркваме. Изсипваме вътре шунката с грах и разбъркваме за да се разпредели добре и отместваме от огъня.
  • Сервираме веднага.

* Сварената паста само се отцежда. Не се мие със студена или друга вода.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #129 -: 22 Юли 2008, 22:10:31 »
Румънска супа с яйца и марули


250 - 300 гр. пушено пуешко месо
2 марули
4 яйца
4 ск. чесън
1 л. прясно мляко
100 мл. готварска сметана
2 с.л. олио
1 ч.л. вегета
чер пипер


  • Ситно нарязаните чесън и марули, се задушават в олиото и 4 - 5 с.л. топла вода.
  • Прибавя се нарязаното месо и всичко се задушава още 2-3 минути.
  • Подправя се с вегетата и черният пипер и се залива с 200 - 300 мл. гореща вода.
  • Супата се оставя да поври малко, след което се долива прясното мляко.
  • През това време се изпържват яйцата и се нарязват на парчета.
  • Добавят се в супата. Ври 5 мин., долива се сметаната и след още 5 - 6 мин. супата се сваля от огъня.
  • По желание може да се поднесе поръсена с наситнен копър.

* Рецептата я имам от един наш семеен приятел - румънец. Неговата съпруга / моята приятелка и съученичка / приготвя супата с пушени свински ребърца, а по оригиналната рецепта, баба му я приготвя със сланина, която се пържи до пръжки и допълнително не се използва олио. Освен това чесънът се оставя за накрая и количеството на сметаната е 250 мл., или 1 малка опаковка.






t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #130 -: 23 Юли 2008, 10:46:29 »
Emili, изглежда много вкусна!  :thumbup:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #131 -: 23 Юли 2008, 12:28:01 »
Ами, пробвай. ;D

Аз вчера, както бях тотално мокра и ме втрисаше, с невероятно удоволствие си я хапнах. Стопли ме и днес съм кукуряк.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #132 -: 26 Юли 2008, 18:15:02 »
Кекс с канела и бадеми

3 яйца
1 ч.ч. пудра захар
7 с.л. олио
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. канела
100 гр. печени бадеми



                          Разбиваме яйцата със захарта до бяло. Без да спираме да бъркаме добавяме олиото лъжица по лъжица, а след това и шупналото от содата мляко. Малко по малко прибавяме и пресятото брашно и канелата. Разбиваме 5 минути. Прибавяме нарязаните бадеми и разбъркваме сместа с лъжица или шпатула. Изсипваме в намазнена и поръсена с брашно кексова форма и печем в предварително загрята умерена фурна.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #133 -: 29 Юли 2008, 20:28:17 »
Печени кюфтета в сос от домати и гъби

За кюфтетата: 500 гр. кайма смес                  За соса: 500гр. домати на кубчета
                          1 яйце                                                      350 гр. стерилизирани нарязани печурки
                          4 с.л. ориз                                               3-4 скилидки чесън
                          1 ч.л. смлян кимион                               1 гл. лук
                                                                                           1 ч.л. вегета
                                                                                           1 ч.л. захар
                                                                                           2 с.л. уни сос
                                                                                           2-3 с.л. олио


  • Омесваме каймата с яйцето, ориза и кимиона.Оформяме на кюфтета, без да ги сплескваме много и ги оставяме да почиват 15 минути.
  • В тава смесваме доматите със ситно нарязаните чесън и лук.
  • Печурките изцеждаме добре от маринатата и ги прибавяме към доматите.
  • Подправяме с подправките и разбъркваме добре.
  • Отгоре слагаме кюфтетата.
  • Печем в умерена фурна, като обръщаме кюфтетата на 2-3 пъти.

Може да ползвате както домати от консерва, така и пресни.
Ако прецените, може да добавите и малко гореща вода към соса.

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #134 -: 30 Юли 2008, 12:56:18 »

Emili, много добре изглеждат тези кюфтенца. А и се правят изключително бързо. Ще се пробват непременно.  :smile1:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]