Автор Тема: Записки от кухнята на Емили  (Прочетена 389629 пъти)

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Записки от кухнята на Емили
« -: 23 Декември 2007, 15:14:19 »
ЗДРАВЕЙТЕ И ДОБРЕ ДОШЛИ В МОЯТА ТЕМА.
НАДЯВАМ СЕ ВСЕКИ ДА НАМЕРИ НЕЩО ЗА СЕБЕ СИ.




Рецепти със снимка  :icon_idea:

САЛАТИ, РАЗЯДКИ

Бобена салата :icon_idea:
"Бърза" салата :icon_idea:
Врачанска разядка
Картофена салата с гъби :icon_idea:
Картофена салата с маслини и зелен фасул  :icon_idea:
Картофена салата с пушена риба :icon_idea:
Картофена салата със сметана  :icon_idea:
Манастирска разядка :icon_idea:
Пролетна салата  :icon_idea:
Разядка с домати и маслини  :icon_idea:
Салата Gardiniera :icon_idea:
Салата „Здраве”
Салата Ким Чи с пушено месо :icon_idea:
Салата от домати с млечна заливка  :icon_idea:
Салата от карфиол с риба :icon_idea:
Салата от китайско зеле с репички :icon_idea:
Салата от пържени картофи  :icon_idea:
Салата с диня  :icon_idea:
Салата с китайско зеле и печени пиперки  :icon_idea:
Салата с краставици и скариди  :icon_idea:
Салата с оризово фиде и моркови :icon_idea:
Салата с риба тон :icon_idea:
Салата с цикория :icon_idea:
Салата със скариди  :icon_idea:
Славянска салата :icon_idea:
Топла салата с бекон и пиле


ПРЕДЯСТИЯ

Алена икра  :icon_idea:
Грис хайвер  :icon_idea:
Гъби в сметанов сос :icon_idea:
Дип от цвекло  :icon_idea:
Дип с извара, праз лук и чушки :icon_idea:
Еврейски пастет с патладжан
Зеленчуци "Тусик"  :icon_idea:
Картофени крокети с шунка и мариновани чушки :icon_idea:
Картофени файтончета :icon_idea:
Коктейл скариди  :icon_idea:
Крушови шишчета с бекон в сос от синьо сирене  :icon_idea:
Ладийки от лук  :icon_idea:
Мезенце от свинско краченце  :icon_idea:
"Облечени" гъби :icon_idea:
Панирани патладжани със сирене  :icon_idea:
Пастет Колева  :icon_idea:
Печен лук :icon_idea:
"Пчеларско" сирене :icon_idea:
Пълнени гъби :icon_idea:
Пълнени картофи със сос от сирене :icon_idea:
Тиквички с млечен сос :icon_idea:
Тиквички с пармиджано  :icon_idea:


СУПИ

Бистра пилешка супа с тиквички  :icon_idea:
Гъбена супа със синьо сирене :icon_idea:
Доматена супа с маслини  :icon_idea:
Зелева супа с наденица  :icon_idea:
Зелена крем супа :icon_idea:
Зеленчукова супа с гъбени топчета  :icon_idea:
Крем супа 10 зеленчука  :icon_idea:
Крем супа от мерлуза   
Пилешка супа с яйчена юфка  :icon_idea:
Пилешка супа със спанак и ориз  :icon_idea:
Пролетна супа с агнешка главичка :icon_idea:
Румънска супа с яйца и марули  :icon_idea:
Супа от карфиол и спанак :icon_idea:
Супа със свинско месо и тиквички  :icon_idea:
Супа топчета  :icon_idea:
Яйчена супа :icon_idea:   
   

БЕЗМЕСНИ ЯСТИЯ

Бобена яхния с картофи  :icon_idea:
Гъби по пернишки
Гъби "Табака"  :icon_idea:
Запеканка с броколи и карфиол :icon_idea:
Запеканка с картофи и гъби :icon_idea:
Зелен фасул по ливански
Картофени топки / Palle di patate/  :icon_idea:   
Картофи с пиперки  :icon_idea:
Къри картофи с пармиджано  :icon_idea:
Леща с картофи
Ориз по средиземноморски  :icon_idea:
Ориз с грах и яйца :icon_idea:
Оризово фиде с китайско зеле и гъби :icon_idea:
Постно зеле с картофи  :icon_idea:
Пържено оризово фиде със зеленчуци  :icon_idea:
Пържен зрял фасул  :icon_idea:
Пържени тиквички с домати на фурна  :icon_idea:
Сицилианска капоната /Caponata Siciliana/  :icon_idea:
Яхния с гъби и картофи  :icon_idea:


ЯСТИЯ С РИБА И МОРСКИ ДАРОВЕ

Бирена скумрия :icon_idea:
Бяла риба ала Ливорнезе / Pesce alla Livornese /  :icon_idea:
Бяла риба в доматен сос  :icon_idea:
Лефер във фолио :icon_idea:
Лефер с чеснова паста  :icon_idea:
Ливански киш
Миди във винен сос  :icon_idea:
Миди с ориз
Мийн моле  :icon_idea:
Никулденски шаран  :icon_idea:
Ориз с рибени хапки    
Попчета с подлучен сос
Пълнени калмари
Пържени скариди в лют сос
Риба в сметанов сос  :icon_idea:
Рибено гювече
Ризото със скариди
Сом със сос от горчица :icon_idea:
Сьомга във фолио :icon_idea:
Сьомга по руски   
Сьомга с портокали :icon_idea:
Терин с пушена сьомга :icon_idea:


ЯСТИЯ С МЕСО И ДРЕБОЛИИ


Агнешко печено в дижонска марината  :icon_idea:
Агнешко с чесън
Арабски пици
Джамурка   
Задушени пържоли
Задушени пъдпъдъци в патладжан
Задушени сладки ребърца  :icon_idea:
Заек с маслини и лукчета
Запечени пуешки рула  :icon_idea:
Зеле ала Африка :icon_idea:
Зимна каварма с праз  :icon_idea:
Кадън буду  :icon_idea:
Карначета във винен сос :icon_idea:
Крокети от кайма с грах :icon_idea:
Кюфтета ала Венециана  :icon_idea:
Кюфтета с маслини и чесън  :icon_idea:
Кюфтета Степановски  :icon_idea:
Леща с кайма и ориз :icon_idea:
Мексикански кюфтета  :icon_idea:
Моят вариант на влашки сарми
Ориз по селски
Панирани патешки сърца с чеснов сос :icon_idea:
Патешки воденички с печени пиперки и лук  :icon_idea:
Пиле Festo
Пиле с маслини в сос  :icon_idea:
Пиле със зелен фасул по румънски  :icon_idea:
Пилешки гърди с ананас и ориз :icon_idea:
Пилешко филе с броколи синьо сирене
Пилешко месо с праз и печени пиперки  :icon_idea:
Печени кюфтета в сос от домати и гъби  :icon_idea:
Pollo Alla Cacciatora :icon_idea:
Пълнени наденици върху лук  :icon_idea:
Пълнени тиквички с кайма и зеленчуци  :icon_idea:
Пържено пиле с булгур на фурна :icon_idea:   
Рошави кюфтета с маслини :icon_idea:
Свинско къри сос  :icon_idea:
Свинско месо с гъби и кисели краставички :icon_idea:
Свинско с чесън и домати :icon_idea:
Селска пилешка лютика
Скандинавски кюфтета  :icon_idea:
Сметаново пиле "Три"  :icon_idea:       
Сусамени кюфтенца :icon_idea:
Шкембе с гъби  :icon_idea:     
Шницел със сирене :icon_idea:   
   

ДЕСЕРТИ И ЗАКУСКИ

Бадемови бисквити с канела  :icon_idea:
Баклава Еми :icon_idea:
Баница Лили :icon_idea:
Баница с майонеза  :icon_idea:
Баница със сирене :icon_idea:
Бял сладкиш Баба Дора
Вита баница с лук  :icon_idea:
Десерт с портокали   
Картофени соленки с кашкавал  :icon_idea:
Кейк със сладко от череши  :icon_idea:
Кекс с канела и бадеми  :icon_idea:
Кифлички с портокалова извара  :icon_idea:
Кокосов сладкиш с глазура  :icon_idea:
Коледни бисквити Panpepati  :icon_idea:
Лесен сладкиш Нели :icon_idea:   
Ореховки Неве  :icon_idea:
Сладкиш Дуцка :icon_idea:
Снежен крем
Тиквеник  :icon_idea:
"Топчета" Веска :icon_idea:
Щрудел с извара и сладко от дюли :icon_idea:


ЗА ЗИМАТА .......С ЛЮБОВ

Минка Чорбаджийка  :icon_idea:
Пелте от дюли  :icon_idea:
Пиперена салата  :icon_idea:
Сладко от касис  :icon_idea:
Туршия "Бояна"  :icon_idea:
Универсална подправка :icon_idea:
Чесън туршия  :icon_idea:


ПЕСТО,ПАСТА, ПИЦА

Бутер пица с грах и пиле  :icon_idea:
Пенне ригате с наденица / Penne Rigate con salsiccia/  :icon_idea:
Песто ди Калабрия / Pesto di Calabria/  :icon_idea:
Пица с пържени картофи и гъби  :icon_idea:
Ригатони с броколи и карфиол / Rigatoni ai broccoletti e cavolfiore/  :icon_idea:
Ригатони с чушки и шунка /Rigatoni con peperoni e prosciutto/  :icon_idea:
Фузили с грах и шунка  :icon_idea:
Фузили с гъби и каперси  :icon_idea:


РАЗНИ, НО НЕ БЕЗОБРАЗНИ

Император Куско  :icon_idea:
Карфиол с шунка  :icon_idea:
Кренвирши "Медуза мен" :icon_idea:
Спагети Явор    
Яйчено руло  :icon_idea:


« Последна редакция: 03 Ноември 2009, 12:58:34 от Emili »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #1 -: 23 Декември 2007, 15:17:32 »
честита нова темичка
Надявам се и за напред да ни радваш с интересни кулинарни предложения

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #2 -: 23 Декември 2007, 16:23:04 »
Emili , поздравления за темата и от мен.Сигурна съм , че тук ще намеря още интересни предложения.

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #3 -: 23 Декември 2007, 16:29:30 »
Emili, честита нова тема и от мен. Ще я следя с най - голям интерес.


« Последна редакция: 23 Декември 2007, 18:23:48 от пеполина »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #4 -: 23 Декември 2007, 18:17:26 »
Емили,много се радвам за твоята авторска тема.Ще я следя с интерес записките от твоята кухня.Честито.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #5 -: 23 Декември 2007, 18:33:47 »
Благодаря за милите думи, момичета. :curtsey:
Ще се радвам, ако моите екперименти ви харесат.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #6 -: 23 Декември 2007, 19:03:53 »
Гъбена супа със синьо сирене

300 гр. гъби
1 морков
1 гл. бял кромид лук
1 картоф
1 ч.л. вегета
1 с.л. ситно нарязани зелени подправки *
2 жълтъка
15 - 20 гр. синьо сирене
2 с.л. зехтин
около 50 гр. фиде / 1 топче/


 
                         В тенджера загряваме зехтинът и слагаме ситно нарязаните лук и морков. Щом лукът стане стъклен, добавяме нарязаните на парчета гъби и картофът на кубчета. Заливаме с топла вода, колкото да покрие продуктите. Оставяме да ври на умерен огън 10 минути и доливаме още около 2,3 л. гореща вода. Супата ври на тих до умерен огън до готовност, след което добавяме натрошеното фиде. Докато то се свари приготвяме застройката. В подходящ съд смесваме жълтъците със синьото сирене, вегетата и зелените подправки. Разреждаме внимателно с горещ бульон, изсипваме застройката в супата и отместваме тенджерата от огъня.

* Зелените подправки са според вкуса - магданоз, копър, босилек, киселец и т.н. Могат да бъдат заменени с 1 ч.л. зелени подправки Maggi или 1 ч.л. микс от сушени
« Последна редакция: 23 Декември 2007, 19:05:45 от Emili »

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #7 -: 25 Декември 2007, 17:55:25 »
Пълнени гъби

8 - 10 печурки с по- големи шапчици
1 с.л. уни сос Maggi
1 с.л. зехтин
70 гр. сирене крема
70 гр. пушен кашкавал
щипка вегета
масло

 
                        Гъбите се измиват и почистват, след което пънчетата им внимателно се отделят. Подреждат се в подходящ плитък съд / тавичка/ и в щапчиците се слага парченце масло - съвсем мъничко, колкото оризово зрънце. Около тях се налива зехтинът, уни сосът и около 70 мл. вода. Запичат се във фурната за 15 - 20 минути. През това време в купичка смесваме сиренето крема, рендосаният кашкавал и вегетата. След като гъбите за запекат, част от сосчето им се добавя в плънката. Разбърква се добре и гъбените шапки се напълват. Връщат се обратно във фурната и се допичат само на горен реотан, до златисто.

kanela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 398
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #8 -: 25 Декември 2007, 21:18:30 »
Емили честита нова тема и от мен !
Вярвам, че ще е стимул за теб да твориш с още по голямо желание!

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #9 -: 26 Декември 2007, 22:46:23 »
Крушови шишчета с бекон в сос от синьо сирене


1 круша
6 - 8 резена бекон
10 гр. масло
100 мл. прясно мляко
25 гр. синьо сирене



                        Крушата се почиства, обелва и нарязва на парчета. Ако беконът е по- широк може да се разполови по дължина. Парчетата круша се увиват в бекона и се нанизват на шишчета*. На котлона в плитка тавичка се разтапя месълцето, добавя се смачканото сирене и половината от млякото. На ниска температура се кипва и на тънка струйка се добавя и останалото мляко. След това шишчетата се слагат в тавичката и тя се премества в загрята фурна. Пече се около 20 минути, като по средата на печенето шишчетата се обръщат.

                    * Завитите в бекон парчета круша могат и да се захванат с клечки за зъби и да  си останат самостоятелни.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #10 -: 26 Декември 2007, 22:48:56 »
Kanela, благодаря ти за пожеланието.
Ще се постарая.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #11 -: 29 Декември 2007, 15:56:25 »
Бирена скумрия

3 скумрии
1 бира
2 с.л. зехтин
2 ск. счукан чесън
по 1 щипка вегета, девесил и инд. орехче



                      Рибата се почиства и филетира. Бирата, зехтинът и подправките се смесват в достатъчно голям съд и рибата се слага вътре. Оставя се да се маринова поне 2 часа, като се обръща 2 пъти. След това се слага да се пече на скара*. Първо се поставя да се опече страната с кожата. Сервира се с гарнитура от пресни зеленчуци.
                       По желание скумрията може да се поднесе и залята със сос от маринатата. За целта в сгорещен тиган разтапяме малко масло и изсипваме маринатата вътре. Сосчето ври, докато течността намелее на 1/3 и се сгъсти.

* Рибата, може да се опече и на грил тиган. Освен това може да се приготви и във фурната, като се сложи заедно с маринатата.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #12 -: 07 Януари 2008, 20:37:48 »
Лесен сладкиш Нели

Това е един от любимите сладкиши на сестра ми Нели.

1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1,5 ч.ч. брашно
около 1/2 ч.ч. олио
1,5 с.л. какао натурално
За намазване - сладко, мармалад, течен шоколад .......



                             Содата се разбърква с млякото, докато шупне и се изсипва в дълбока купа. Добавя се захарта и се разбива с миксер на гладка смес. Постепенно се добавя брашното. След него и олиото на тънка струйка. Всичко се разбива добре. Намазваме тавичка с олио, наръсваме с брашно и изсипваме една част/ около половината/ от сместа вътре. В другата част добавяме какаото и разбиваме добре. Изсипваме и тази част в тавичката и с лъжица размесваме внимателно. Печем в умерена фурна. Готовият сладкиш изчакваме да поизстине и намазваме отгоре.

* По оригиналната рецепта, какаото е 3 с.л., сместа се овкусява цялата с него и се слагат счукани орехи.
                     
                       
         

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #13 -: 07 Януари 2008, 20:39:00 »
....И вече на парчета / почти изяден/

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили
« Отговор #14 -: 07 Януари 2008, 22:08:25 »
Карначета във винен сос

200 гр. карначета или тънка сурова наденица
бекон на резени
1 к.ч. червено вино
1 к.ч. топла вода
2 с.л. Уни сос Maggi



  • Карначетата се нарязват на парчета по 7-9 см.
  • Увиват се в бекон.
  • Нанизват се на шишчета и се подреждат в тавичка.
  • Виното, водата и уни соса се смесват в купичка и се наливат в тавичката.
  • Шишчетата се пекат в предварително загрята фурна, не повече от 20 мин., като по средата на печенето се обръщат.

* Вместо на шишчета, карначетата може да се захванат с клечки за зъби и да останат самостоятелни, като хапки.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]