Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
20 Март 2010, 19:00:21

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Готвим стъпка по стъпка (Модератор: sladka hapka) Тема: ЕКЛЕРИ « назад напред »
Страници: [1] 2 3 ... 8 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: ЕКЛЕРИ  (Прочетена 39945 пъти)
« -: 13 Ноември 2007, 17:15:43 »
Иви
Помощник-готвач
Публикации: 487

Ел. поща
Здравейтеее  smile1
Днес правих любимите ми еклери и реших да направя снимки и да пусна рецептата, тъй като аз лично преди да ги направя мислех, че е много трудно и ми изглеждаше голяма философия, обаче се оказа, че съвсем не е така  Tongue
Та, ако има и други заблудени като мен ... надявам се, че ще съм им от помощ  smile1 И като цяло се надявам да се харесат на всички  Grin

Необходими продукти:

***За еклерите:
1 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша брашно
3-4 яйца (зависи от големината им)

***За ваниловия крем:
1/2 литър прясно мляко
5 пълни лъжици брашно
1/2 чаша вода
7-8 лъжици захар (аз лично го обичам по-сладък и слагам малко повече)
50 г масло
3 ванилийки

Начин на приготвяне:

Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя брашното и се бърка няколко минути, докато стане гъста смес.Маха се от котлона и се оставя да изстине.

След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре.Тесото става още по-гъсто и  лепкаво.

С помощна на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя в тавата (трябва да има известно разстояние между всяко еклерче, да не са плърно едно до друго), която или е намаслена или е покрита с хартия за печене.Не е нужно оформената с лъжицата формичка да е идеална (както се вижда на снимка при мен), защото при печенето те си се оформят  smile1

Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна, около 30 минути.

Ваниловият крем се приготвя като  към заврялото със захарта мляко се добавя размитото с малко вода брашно.След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути.Накрая се добавят ванилийките.

Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малко лъжичка се пълнят с крем.Няма опасност да се разтече или нещо такова, тъй като от крема еклерчетата си се залепват Wink
Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да им се направи заливка от шоколад или карамел. (Аз лично нямах време и ги направих само с пудра захар, но и така перфектният резултат е на лице  Grin)
Получават се около 25-30 еклера.
А ето го и крайния резултат  smile1 Надявам се, че ще ви харесат  Roll Eyes

« Последна редакция: 13 Ноември 2007, 17:23:05 от Иви » Активен
« Отговор #1 -: 13 Ноември 2007, 17:21:16 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2641

Ел. поща
Иви, страхотни еклерчета си спретнала. Поздравления. thumbup
Активен

« Отговор #2 -: 13 Ноември 2007, 17:27:43 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1705

Иви,
толкова млада и толкова талантлива - браво flower
Чудесни са!
Активен

« Отговор #3 -: 14 Ноември 2007, 08:18:56 »
Иви
Помощник-готвач

Ел. поща
пеполина, di_ani, благодаря за милите думи (отново)  air_kiss
Признание от майстори като вас значи много за мен Roll Eyes
Активен
« Отговор #4 -: 14 Ноември 2007, 10:14:49 »
eli4ka
Гурман
Публикации: 1251

Браво ,мила. Kiss Бих си те взела за снаха,но май никой не ме пита Tongue Но ще пробвам твоята рецепта
Активен
« Отговор #5 -: 14 Ноември 2007, 12:10:48 »
albena
Помощник-готвач
Публикации: 432
това съм аз

Ел. поща
Иви, поздравления!
Вземам си едничко с кафето.
Активен

това съм аз
« Отговор #6 -: 14 Ноември 2007, 13:29:19 »
man4e
Помощник-готвач
Публикации: 491

Браво Иви! Страхотни са!
Аз точно като теб никога не съм правила, защото си мислех, че са адски пипкави и трудни, но така както си показала стъпка по стъпка в снимки, ми се струва, че не е чак толкова сложно. Може и да опитам някой път.
Ей затова го обичам този форум! Все има кой да те вдъхнови за нещо  Grin
Активен
« Отговор #7 -: 14 Ноември 2007, 15:08:22 »
Totona
Калфа
**
Публикации: 118

Ел. поща
Браво, Иви! Вече не вярвах, че има девойчета, които обичат заниманията в кухнята! Страхотно се справяш! Дерзай все така!
Активен

« Отговор #8 -: 14 Ноември 2007, 18:02:25 »
aneli4ka
Помощник-готвач
Публикации: 328

Браво , Иви! clapping Много апетитни еклерчета си спретнала - и на мен това са ми едни от любимите сладки. nyam nyam Бих ги направила още утре ,но ще трябва сама да си ги излапам всичките ,вече съм споделяла защо , а от диетични Grin съображения избягвам. Cry Но си хапнах виртуално от твоите ,това засега ми е достатъчно. smile1
Активен
« Отговор #9 -: 14 Ноември 2007, 18:05:58 »
vens
Гурман
Публикации: 1793

clapping clapping Браво , Иви ! Еклерите са чудесни ! Браво ! thumbup
Активен

« Отговор #10 -: 14 Ноември 2007, 18:15:59 »
Tina-Rina
Главен Готвач
Публикации: 836

Ел. поща
    thumbupБраво, Иви! Продължвай в същия дух!
Активен
« Отговор #11 -: 14 Ноември 2007, 18:16:16 »
Иви
Помощник-готвач

Ел. поща
Трогната съм от вниманието на всички ... благодаря отново air_kiss

eli4ka, вече са ме взели ... иначе с удоволствие  Tongue Tongue Tongue Надявам се да ти харесат, ако ги направиш ... ако пък не - аз лично ще те почерпя някой път хех  Tongue
albena, взимай направо двечки  smile1
man4e, наистина е много по-лесно отколкото звучи  smile1 радвам се, че от снимките е станало малко по-ясно  smile1
Totona  air_kiss Явно все още се намират  smile1 Аз определено обожавам всички свързано с кухнята  innocent
aneli4ka, хапвай колкото искаш, давам ти ги всичките (макар и само виртуално)  air_kiss
vens, благодаря  air_kiss твоето мнение значи много за мен  smile1
Активен
« Отговор #12 -: 14 Ноември 2007, 18:21:58 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2672

Ел. поща
Иви,и на мен ми се хапва от тези чудесни еклерчета....

i-m_so_happy i-m_so_happy i-m_so_happy
Активен

« Отговор #13 -: 14 Ноември 2007, 18:50:30 »
doni972
Чирак
*
Публикации: 33

Ел. поща
И аз искаааам Sad
Активен

« Отговор #14 -: 14 Ноември 2007, 19:03:03 »
lena800
Калфа
**
Публикации: 90

thumbup Браво и от мен  smile1

Чудесни еклери! clapping 
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 8 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Готвим стъпка по стъпка (Модератор: sladka hapka) Тема: ЕКЛЕРИ « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio