Автор Тема: ЕКЛЕРИ  (Прочетена 108626 пъти)

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #90 -: 03 Април 2009, 18:11:48 »
 :smile1:  и аз днес правих еклерите на İви за кой ли път ,просто нямат грешка ,пак благодаря İви   :air_kiss: :air_kiss:
mazesin yemekleri

FRESA

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 103
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #91 -: 11 Април 2009, 19:59:58 »
Здравейте
реших и аз да пробвам еклерите искам да попитам когато се сложат в тавата разтичат ли се или трябва да са като топки

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1323
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #92 -: 11 Април 2009, 20:16:04 »
Здравей!Отговарям ти,защото виждам,че в момента си " активна " и ще прочетеш.Еклерите при оформяне за печене трябва да са като топченца,ако консистенцията е по-рядка ще се разтекат и обезформят/казвам го от опит/.Можеш да оформяш топченцата с лъжичка за по-лесно.Ако искаш прочети и моята рецепта за еклери.
Гарантирам,че е сполучлива.Успех!!!Ето и рецептата
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

FRESA

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 103
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #93 -: 11 Април 2009, 21:38:37 »
Радост благодаря ти

Иви благодаря ти за обясненията и за рецептата честно да си кажа започнах да ги правя с мисълта че няма да се получат , но се получиха и имат такаша хубава кухина за запълване с крем  :yahoo:  нямаш си и на представа колко съм доволна в момента  :yahoo:.Само че аз ги пекох на 140 градуса и се изпекоха за по малко от 30 минути но шсеки си знае фурната как пече
 


Purplefoam

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 160
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #94 -: 06 Май 2009, 11:41:12 »
Благодаря за рецептата, още днес ще я направя  :smile1:
Имам един въпрос - кремът може ли да се сложи в шприц и така да се пълнят еклерите или задължително трябва да се изрежат?

tarlio

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 5
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #95 -: 06 Май 2009, 14:52:44 »
Oоо, домашни еклери ,сепер.

Reni 75

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 461
  • Аз мога
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #96 -: 21 Май 2009, 08:19:51 »
Еклерите......ще ви покажа и моите еклерчета по рецепта на Иви и с напътствията на Анийон.
Приготвих ги преди време, но сега пускам снимката.За първи път правя еклери и резултатът е ПЕРФЕКТЕН

kseniq

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
  • Enjoy!!!
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #97 -: 06 Юни 2009, 22:20:10 »
Ето го и моят резултат! Благодаря за страхотната рецепта!
Вкъщи сме като пристрастени, а приятелките ми са изумени!  :yahoo:

Само да кажа, че с крем "Оле" на "Д-р Йоткер"-ванилия, еклерите стават уникални.......
Kseny

maq_9999

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #98 -: 10 Юни 2009, 10:35:26 »
аз готвих онзиде еклери

didcheto_

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #99 -: 13 Юни 2009, 20:12:54 »
Здравейте :hi: ,ето и моите еклери ,просто нямам думи ,за пълнеж аз използвах нишесте ванилия с прясно мляко и захар 6-7 л. :smile1:
http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=388938

didcheto_

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #100 -: 14 Юни 2009, 21:39:26 »
eto gi snimkite na moite ekleri :)

tram4eto

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #101 -: 13 Септември 2009, 10:14:56 »
Само на мен ли не се получиха еклерите. ТЕстото го направих както и да е, изпекоха се, но после сложих крем - купешки обикновен и друг съм ползвала за торти без порблем . Днес сутринта отворих хладилника и нямах търпение да ги опитам - оказа се,че кремът е в абсолютно отврадително течен, направо като отхапах и капех отврътре. А такамного исках да станат  :'( :'( :'(, чак се изгорих с крема на няколко пъти. Чудя се дали не направих грешка като ги пълнех със шприц, вместо разрязване - дали е възможно това да е причината. Мисля да пробвам сега с този крем, който е описан тук следващия път когато получа кулинарен мерак.

gucci

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 158
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #102 -: 13 Септември 2009, 11:21:08 »
Все се каня да пусна снимки защото за незнам кой път вече ги правя тези еклери.Аз не ги правя с крема в рецептата а с крем Малина/пакетче Його на д-р Йоткер разбито със сметана и кисело мляко/ и шоколадов мус на di_ani

Благодаря на Иви за рецептата за еклерите.

FRESA

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 103
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #103 -: 09 Октомври 2009, 02:56:28 »
втори опит  :yahoo: :air_kiss:

kapii

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 6
Re: ЕКЛЕРИ
« Отговор #104 -: 11 Октомври 2009, 12:54:54 »
Иви еклерите са невероятни, а рецептата е от лесна по лесна ,никога не съм си представяла че може толкова лесно и бързо да се направят еклери все съм си мислела че се правят страшно трудно, а твоята рецепта е супер лесна и разбира се еклерита станаха божественяшки  :yahoo:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • KrokozabYl: Ама от нейните козунаци и козуначени кифли по-сладки няма, колкото й да се старая!
    17 Април 2014, 09:35:47
  • KrokozabYl: Баба ми навремето, като месеше ни гонеше от кухнята до обяд ни беше забранено да влизаме и залостваше вратата.
    17 Април 2014, 09:35:26
  • Dyke: При месенето  една от тайните е постоянно високата температура в помещението - да няма течение!
    17 Април 2014, 09:30:04
  • FATE: Ще правя  ;D то явно е по-силно от мен  ;D Забелязвам, че моето тесто е някакси по-меко от това което показват по ТВ. И също от баба знам, че олиото е затопленко малко и се слага капка по-капка, а никъде не го показват така. А баба ми какви козунаци правеше...ама месеше цяла нощ...
    17 Април 2014, 08:46:09
  • Dyke: Козунаците трябва да се пекат в тавички с високи бордове, за да набухват нагоре! Слд изпичането е добре да се извадят и да се подпрат наклонен на решетка, за да не се спарят. Ако се слага яйце в средата е добре да е вече сварено, защото при печенето ще остане рохко!
    16 Април 2014, 08:30:09
  • pep-4o: Фейт, вземи рецептата на Танита или търси на Роси Уликсир със заквасена сметаната. Всички са доволни от тези козунаци няма как да не ти станат.
    15 Април 2014, 18:14:02
  • marabu: грешиш може би при избора на тавата в която печеш
    15 Април 2014, 15:57:19
  • marabu: Явно някъде грешиш
    15 Април 2014, 15:57:07
  • FATE: Зарязвам правенето на козунаци - не ми стават на конци и това ме вбесява! Вкусни са, ядем си ги, но не са на конци...ще плакна очи с вашите ...
    15 Април 2014, 09:50:46
  • кокона: А аз със свинско  ;D
    14 Април 2014, 18:16:02
  • blqsak: Всички с риба аз със козунак
    13 Април 2014, 18:45:06
  • blqsak: За празника :P ;D
    13 Април 2014, 18:44:44
  • blqsak: То с малкия не сме се прибирали.Но пък меся козунаци.
    13 Април 2014, 18:44:21
  • blqsak: днес не съм разглеждала нищо,та от къде да знам.
    13 Април 2014, 18:42:19
  • pep-4o: дори в социалното зло ФБ
    13 Април 2014, 18:34:39
  • pep-4o: то пише навсякъде, Боби
    13 Април 2014, 18:34:28
  • blqsak: Аз незнаех,че днес риба се ядш
    13 Април 2014, 18:33:57
  • pep-4o: Пък ние непостещите ще използваме деня на рибата и ще си хапнем рибка
    13 Април 2014, 18:27:51
  • pep-4o: днес по време на пост разрешава риба.
    13 Април 2014, 18:27:37
  • GolemDZVER: к~ва рибка? пържих само пъстърва, ама ... :P
    13 Април 2014, 18:20:43
  • pep-4o: сготвихте ли рибка за празника?
    13 Април 2014, 15:59:16
  • Таня Донева: Благодаря, надявам се че ще имам време да поразгледам и да ориентирам  :smile1:
    10 Април 2014, 16:23:02
  • pep-4o: Към блог или друг кулинарен сайт - не може линк. Но може да напишеш тук рецептата и да  слагаш линк към нея в отчетната тема, заедно със снимката. А ако напишеш рецептата, някой от нас ще ти добави линка  :smile1:
    09 Април 2014, 21:58:22
  • Таня Донева: По скоро линк към снимката с рецептата :)
    09 Април 2014, 19:47:28
  • Таня Донева: Искам да попитам мога ли да добавя линк към рецептата от собствения ми блог?
    09 Април 2014, 19:44:04
  • marabu: ама все си мисля, че беше 20 дни
    09 Април 2014, 17:32:14
  • marabu: или беше 2 седмици виж тук може да излъжа за дните
    09 Април 2014, 17:32:07
  • marabu: Пратките се пазят до 20 дни  в пощата преди да се върнат
    09 Април 2014, 17:31:48
  • pep-4o: ооо, значи другарчето най-вероятно не е разбрало, че има пратка
    09 Април 2014, 15:06:03
  • Dyke: пощата е отличник - на 2 пратих, на 4 е във Варна и чакааааа - опасявам се да не ми върнат пратката!
    09 Април 2014, 14:47:53

* Последното от форума

Re: Честит Великден! от blqsak
[Днес в 20:38:26]


Re: Кой какви ги готви през април от sneji_au
[Днес в 20:35:20]


Re: Кой какви ги готви през април от sneji_au
[Днес в 20:32:29]


Re: Кой какви ги готви през април от sneji_au
[Днес в 20:31:52]


Re: Кой какви ги готви през април от sneji_au
[Днес в 20:31:18]


Re: Кой какви ги готви през април от sneji_au
[Днес в 20:30:42]


Re: Кой какви ги готви през април от sneji_au
[Днес в 20:30:15]


Re: Великден,празника на празниците! от blqsak
[Днес в 20:27:27]


Re: Великден,празника на празниците! от KremenaG
[Днес в 20:21:23]


Re: Великден,празника на празниците! от petrina
[Днес в 19:23:56]


Re: Кой какви ги готви през април от petrina
[Днес в 19:21:05]


Re: Великден,празника на празниците! от Aura
[Днес в 19:08:17]


Re: Великден,празника на празниците! от Aura
[Днес в 19:06:09]


Re: Кой какви ги готви през април от Захарно петле
[Днес в 17:50:45]


Re: Кой какви ги готви през април от Захарно петле
[Днес в 17:50:17]


Re: Кой какви ги готви през април от Захарно петле
[Днес в 17:49:38]


Re: Кой какви ги готви през април от Tina-Rina
[Днес в 17:43:48]


Re: Кой какви ги готви през април от Tina-Rina
[Днес в 17:42:05]


Re: Кой какви ги готви през април от Tina-Rina
[Днес в 17:40:20]


Re: Кой какви ги готви през април от Tina-Rina
[Днес в 17:38:27]