Автор Тема: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част  (Прочетена 394067 пъти)

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #240 -: 23 Април 2008, 21:26:58 »
 :yahoo: :yahoo: :yahoo:Бързам да докладвам - мисля че на вид я докарах, ама на вкус още не знам - чакам си 20 минутки, остават 5 :P

Забравих :-* :-* :-*
Казах на мъжа ми, че единствения мъж, който може да ме изкуши е ....Жоро ....с тестените си изкушения :P
« Последна редакция: 23 Април 2008, 21:29:26 от vesela »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #241 -: 23 Април 2008, 21:34:23 »
Весе, много здраве на Росен. Мисля, че вече сте я почнали месеницата и ви се е усладила :innocent:

Колкото до изкушенията, лошата страна е, че има и няколко мъже, които питат Нора дали ще ме остави, за да ме вземат те......... :vampire:

k_ines

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 0
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #242 -: 23 Април 2008, 23:24:20 »
Бордовски, страхотна е месеницата и всичко което приготвяш :thumbup:
Сега тук съм обаче да ти благодаря от името на съпружеското тяло за
Пъстърва по годечки  :thank_you2:
Била фантастична, ще я пробвам и аз, но малко по-натам :smile1:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Пирожки с извара на фурна
« Отговор #243 -: 07 Май 2008, 19:40:42 »
                                         Пирожки с извара на фурна
                                                             8 броя

~ 450 гр. типово брашно
100 мл. кисело мляко
3 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 бакпулвер
1 яйце
200 гр. извара
~ 5 гр. ким

   

Киселото мляко се разбърква със зехтина и 200 мл. хладка вода. Добавя се солтя, после пресятото с бакпулвера брашно. Бързо се замесва меко тесто, което се посипва с брашно и се оставя да почине 15 минути. Изварата се разбърква с белтъка на яйцето за плънка. Тестото се разделя на 8 топки, всяка се разточва на тънка питка (около 5 мм.), като се ръси с брашно, за да не залепнат. Слага се по 1/8 от плънката в средата, отстрани се намазват с вода и се прегъват на две. Натискат се отстрани с пръсти. Пирожките се нареждат в тефлонова тава (ако не е тефлонова, тавата се намазва с олио), намазват се с жълтъка на яйцето, поръсват се с ким и се пекат в предварително загряла фурна на 200 градуса до златисто-кафяво.
« Последна редакция: 07 Май 2008, 20:43:51 от bordovsky »

stertje

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 236
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #244 -: 09 Май 2008, 11:19:11 »
Жоро - мога ли да те помоля за рецептичката на супата от Гергьовден? Направо я сънувам... ::) :P

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Гергьовска чорба
« Отговор #245 -: 09 Май 2008, 12:11:30 »
Разбира се, ето я:

                                       Гергьовска  чорба
                                                         6 порции

1 агнешка главичка
1 връзка пресен лук
100 мл. течна готварска сметана
1 с.л. джоджен (2 стръка пресен)
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1 с.л. универсална зеленчукова подправка
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. брашно
50 гр. фиде

оцет (лимонов сок) на вкус



Главичката се измива старателно, поставя се в тенджера под налягане, залива се със студена вода  и се довежда до кипване, без да се затваря тенджерата. Водата се изсипва, налива се нова студена вода (около 2 литра) и главичката се сварява напълно (1 час след първо свистене). Изважда се от бульона и след като поизстине малко, се обескостява напълнo. Всички меса се нарязват на парченца и се връщат в бульона (от очите се отстранява твърдата ядка и черната обвивка). Лукът се нарязва на ситно и се запържва за кратко в зехтина, Добавя се брашното, след около минута се слага червения пипер, запръжката веднага се отстраняа от огъня и се изсипва в чорбата. Добавят се фидето и другите подправки и след 15 минути доваряване на бавен огън се сипва течната сметана, чорбата се отстранява от огъня.  Поднася се гореща, подправена с оцет или лимонов сок в купичките.

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #246 -: 09 Май 2008, 12:13:48 »
Леле, Жоро, страхотно изглежда :swoon: Предполагам колко е вкусна :thumbup:

stertje

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 236
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #247 -: 09 Май 2008, 12:48:55 »
Благодаря ти! :thumbup:Ама без майтап толкова дена ми е вече пред очите... :-*

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1737
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #248 -: 10 Май 2008, 10:14:24 »
Жоро,благодаря ти за сърмичките със сирене.Много,много вкусни.Ако успея, довечера ще кача снимка. :air_kiss:
Кухнята ти може и да е диетична,но като сготвя твоите вкусотии си похапвам така добре,че няма никакви шансове да отслабна. :P Добре,че много не ми личи. :innocent:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #249 -: 10 Май 2008, 17:49:28 »
Ели, от моите рецепти може да отслабнеш, само ако ги гледкаш на картинка, от самите ястия не става, аз поне все съм си над 100 кила.  ;D

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Картофи “Ани” (печен чипс)
« Отговор #250 -: 10 Май 2008, 17:56:04 »
                                   Картофи “Ани” (печен чипс)                                                    
                                                           2 порции

5 едри картофа( ~700 гр.)
4 с.л.зехтин
20 гр. краве масло.




Картофите се обелват и нарязват на тънко(като за чипс). Редят се в 2 гювечета на пластове, като се ръсят с зехтин. Най отгоре се разпределя маслото. Пекат се на фурна 220 гр. около 45 мин. с капаче и 15 мин.без капаче. Обръщат се внимателно в  чиния, за да се запази формата.
--------------------------------------
Тези картоки стават идеално и за гарнитура, но тогава количеството в една порция трябва доста да се намали - разпределят се в 5 гювечета и се пекат по малко време.
При всички случаи се получава нещо с хрупкава коричка и кремоообразно в средата, да си оближете пръстите.

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #251 -: 10 Май 2008, 17:57:39 »
 :smile1: тъкмо мислех,че Жоро пак е излязъл в отпуска   ;D
    жоро , ами хайде да ти сменим името ,напримен
    най вкусната диабетична кухня за слаби  ;D ;D ;D
mazesin yemekleri

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Дърпани банички с извара
« Отговор #252 -: 12 Май 2008, 11:55:23 »
sezamm ,за следващата отпуска ще почакам жегите........ ;D

а сега - баничките по желание на Габи

                                        Дърпани банички с извара
                                               8 броя

380 гр. хладка вода
550 гр. типово брашно
1 с.л. оцет
1.л. сол
9 с.л. зехтин
20 гр. краве масло
250 гр. извара
зехтин за мазане



От хладката вода, брашното, оцета, 1 с.л. зехтин и солта се замесва меко, еластично тесто, което се разделя на 4 топки. Те се намазват със зехтин, поставят се в тавичка и се покриват с фолио, да починат половин час. Работния плот се намазва със зехтин.Всяка топка се разточва първо с точилка, после се дърпа с ръце, да се получи голяма, тънка, правоъгълна кора. Тя се срязва на две по дължина, разпределя се от изварата, поръсва се с 1,1/2 с.л. зехтин,  след което се свиват като плик 2 банички. Поставят се в тава, намазана с 2 с.л. зехтин. Отгоре се разпределя кравето масло. Пече се в предварително загряла фурна на 200 градуса до златисто-кафяво. Като се извадят баничките, се поръсват с вода и завиват с хартия и кърпа за петнайсетина минути.

Ето снимки на етапите:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #253 -: 12 Май 2008, 11:55:56 »
и още:

Иви

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 485
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #254 -: 12 Май 2008, 15:29:08 »
Жоре, баничките са супер, изгледат страшно апетитни.
Благодаря за подробното обяснение и за снимките ... дано да се престраша най-после да направя дърпана баница или като в твоя случай банички  ::)

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]